Αρχική / Σχέσεις / 4 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση
λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση

4 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε γυναίκες στη σχέση μας και έπειτα αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που δεν πήγε καλά; Συνήθως όταν έχουμε μία σχέση βλέπουμε πως δεν έχει την εξέλιξη που επιθυμούσαμε και είναι πιο εύκολο να ρίξουμε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στο σύντροφό μας. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τα δικά μας λάθη που οδήγησαν σε μία τέτοια κατάσταση. Αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα τα ζευγάρια γύρω μας θα δούμε πως αν και όλοι μας είμαστε ξεχωριστές προσωπικότητες, υπάρχουν κάποια κοινά σημεία τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα μεταξύ των ζευγαριών. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι αν και όλες μας είμαστε τελείως διαφορετικές μας ενώνει κάτι και αυτό είναι «η  γυναικεία μας φύση». Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες με λάθος τρόπο έτσι ώστε να δημιουργούμε προβλήματα στην ίδια μας στη σχέση. Μάλιστα κάποια από τα παρακάτω είναι και αυτά που συζητούν συνήθως οι άντρες στα πηγαδάκια τους, όταν βρίσκονται μόνοι και ξεκινούν να λένε τα παράπονά τους από τις δικές τους εμπειρίες.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση; Λένε πως όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας είναι πολύ πιο πιθανό να μην τα επαναλάβουμε και να βρούμε την ισορροπία που χρειαζόμαστε είτε για να κρατήσουμε μία σχέση είτε γενικότερα στη ζωή μας. Σε κάποιο από τα παρακάτω ίσως να αντιδράσετε και να σκεφτείτε πως δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως “λάθη” αλλά το σίγουρο είναι πως μπορούν να δημιουργήσουν διάφορες καταστάσεις στη σχέση μας είτε γιατί άντρες και γυναίκες συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε με λίγο διαφορετικό τρόπο είτε γιατί έχουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση; Άραγε μπορούμε να τα διορθώσουμε ή κάποια είναι στοιχεία του χαρακτήρα μας; Πολλοί πιστεύουν πως το πιο σημαντικό από όλα είναι μέσα στη σχέση μας να είμαστε αληθινοί. Όλοι γνωρίζουμε όμως πως αυτό μπορεί και να μας στοιχίσει αφού οι άλλοι δεν είναι πάντα σε θέση να ακούσουν την αλήθεια. Έτσι παρακάτω θα δούμε τι κάνουμε συνήθως οι γυναίκες στη σχέση μας και ή θα τους απομακρύνουμε ή θα τους εκνευρίσουμε απίστευτα. Ας κρίνει καθεμία από μόνη της αν κάτι είναι λάθος και πρέπει να ο αλλάξει ή αν δεν χρειάζεται. Δεν είναι πάντως κακό στην πορεία μιας σχέσης να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τις υπερβολές μας ακόμα και κάποια άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα μας ή της συμπεριφοράς μας. Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική μας θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε αλλά και να μάθουμε να συμβιώνουμε πιο αρμονικά.

4 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση

1)Διαφορετικός τρόπος σκέψης

Δεν είναι απαραίτητο ο σύντροφός μας να έχει ακριβώς τον ίδιο τρόπο σκέψης με εμάς. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση. Δηλαδή θέλουμε να πιστεύουμε πως ένας άντρας επειδή είναι σύντροφός μας λειτουργεί και σκέφτεται όπως εμείς. Φυσικά και με τον άνθρωπό μας δενόμαστε περισσότερο, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, φτάνουμε μέχρι το σημείο που συνεννοούμαστε περισσότερο με τα μάτια παρά με τα λόγια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με τελείως διαφορετικό μυαλό. Έτσι κάποιες φορές φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε αρκετά απαιτητικές με αποτέλεσμα να περιμένουμε τόσα πολλά από αυτόν και τελικά να απογοητευόμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι γυναίκες έχουμε την τάση να βλέπουμε πιο πίσω από αυτό που ακούμε ή να παρατηρούμε μία κίνηση για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ακριβώς την ίδια τάση παρουσιάζουν και οι άντρες ή τουλάχιστον όλοι οι άντρες. Θα λέγαμε πως είναι από τα πιο βασικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες και μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα μέσα στη σχέση.

Πολλές φορές οι άντρες ρωτώντας μας τι μας απασχολεί ή τι έχουμε και δεν είμαστε καλά τελικά μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν πάρουν τις απαντήσεις τους. Ακούν πράγματα που δεν είχαν προσέξει, πράγματα που δεν πίστευαν πως μας απασχολούν και πολλά ακόμη. Η αλήθεια είναι πως αυτό που ζητάνε από μας τις γυναίκες είναι μία πιο «ευθεία»  συμπεριφορά. Θέλουν να λέμε αυτό που μας ενοχλεί και όχι να προσπαθούμε να το κατανοήσουν μέσα από γρίφους και περίεργες συμπεριφορές. Δεν θέλουν να χάνουν χρόνο ψάχνοντας! Αρκεί να ξέρουν τι μας συμβαίνει, τι μας αρέσει, τι δεν μας αρέσει και όλα αυτά που εμείς οι γυναίκες θα θέλαμε να τα έχουν καταλάβει από μόνοι τους. Έτσι καλό είναι να μην είμαστε πολύ αυστηρές με τους άντρες στο τι μπορούν να καταλάβουν και στο τι θα έπρεπε, απλά να τους τα τονίσουμε. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε τόσο υπερβολικές και κάποιες φορές να χαλάμε κάτι όμορφο απλά και μόνο από το πείσμα που μας πιάνει. Δεν είναι κακό να του μιλήσετε με ευθύ τρόπο. Φυσικά δεν εννοούμε τις περιπτώσεις που πρέπει να πούμε και να ξαναπούμε τα ίδια πράγματα!

2)Συζητήσεις για το μέλλον

Πώς σκέφτεσαι τη σχέση μας; Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια; Αυτά και άλλα πολλά συνηθίζουμε να ρωτάμε τον σύντροφό μας ειδικά στην αρχή μιας σχέσης για να δούμε τον τρόπο που σκέφτεται και που αντιμετωπίζει τη ζωή. Αυτό φυσικά δεν είναι λάθος αν το φέρει η συζήτηση και είναι η σωστή στιγμή. Δεν είναι καθόλου κακό να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτόν. Τι συμβαίνει όμως όταν η σχέση προχωράει και η μόνη  μας συζήτηση είναι το πώς βλέπουμε το μέλλον και τι θα κάνουμε; Οι άντρες έχουν μία τάση να νιώθουν πολύ εύκολα πίεση. Προτιμούν τα πράγματα να έρχονται από μόνα τους και κατά κάποιο τρόπο στην ώρα τους. Οι γυναίκες είμαστε λίγο πιο αυθόρμητες και παρορμητικές σε αυτό το θέμα. Να σκεφτείτε πως ένας άντρας μπορεί να αρχίσει να απομακρύνεται από τη σχέση του γιατί τρόμαξε με την εικόνα που δημιουργήθηκε στο μυαλό του με τις συζητήσεις περί οικογένειας, παιδιών, υποχρεώσεων και άλλα παρόμοια. Πριν αποφασίσουμε να στήσουμε στον τοίχο έναν άντρα που συμπεριφέρθηκε αυτό τον τρόπο να είστε σίγουρες πως όλοι οι άντρες τα σκέφτηκαν απλά δεν λειτουργούν όλοι οι άντρες με τον ίδιο τρόπο.

Οι γυναίκες ίσως αισθανόμαστε έτοιμες πιο γρήγορα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις ενώ οι άντρες είναι λίγο πιο «αναβλητικοί». Τις περισσότερες φορές θέλουν χρόνο. Όσο και να το σκέφτονται στο μέλλον, δυσκολεύονται να το σκεφτούν στο παρόν. Έτσι λοιπόν θα λέγαμε πως τελικά ένας άντρας που αρχικά δείχνει να φοβάται και να πιέζετε ίσως σταθεί πιο σωστός στη σχέση του. Σας ακούγεται περίεργο; Κι όμως, για να δω μαζί με τις υποχρεώσεις που πρόκειται να δημιουργηθούν σημαίνει πως γνωρίζει ποιες είναι! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα θέλει να κάνει οικογένεια ή να επισημοποιήσετε κατά κάποιο τρόπο τη σχέση σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε μονίμως τις ίδιες και τις ίδιες συζητήσεις αφού ο χρόνος είναι αυτός που φέρνει τα πράγματα όπως πρέπει. Πολλές γυναίκες δεν δίνουν περιθώρια ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό. αφήστε Λοιπόν το χρόνο να δείξει αν όντως και εσείς θα θέλατε να προχωρήσετε παρακάτω και όλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή.

3)Ζητάμε αποκλειστικότητα

Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για αποκλειστικότητα σχετικά με τις υπόλοιπες γυναίκες! Έτσι αν το παρεξηγήσατε καλό είναι να ρίξετε μία ματιά παρακάτω. Πολλές από εμάς θέλουμε να έχουμε τον σύντροφό μας αποκλειστικά για εμάς σαν να μην είχε ζωή πριν από εμάς. Σαν να μην έχει οικογένεια, σαν να μην είχε φίλους, Σαν να μην είχε κύκλο. Όσο ακραίο και αν σας φαίνεται, όσο κι αν δεν έχετε εσείς οι ίδιες μία τέτοιου είδους συμπεριφορά, σας πληροφορούμε πως υπάρχουν πολλές γυναίκες που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθούν καθημερινά για να μπορέσουν να απομακρύνουν τον σύντροφό τους από οτιδήποτε θα μπορούσε να τους τραβήξει την προσοχή έστω και λίγο. Έτσι λοιπόν την πληρώνουν συνήθως οι φίλοι και η οικογένεια. Πιστεύουν πως δεν χρειάζεται πλέον να ασχολείται τόσο πολύ ούτε με τους φίλους του ούτε με την οικογένειά του αφού υπάρχουν οι ίδιες  στη ζωή του. Ας μας μπει όμως πολύ καλά στο μυαλό για να αποφύγουμε και εμείς αυτό το λάθος που μπορεί ακόμα και άθελά μας να κάνουμε, πως όταν ο άντρας αισθανθεί αυτή την απομόνωση θα αντιδράσει με άσχημο τρόπο. Μπορεί στην αρχή να έχουμε χρησιμοποιήσει όλη μας τη γυναικεία διπλωματία, το ναζί μας, το απίστευτο ταπεραμέντο μας και οποιοδήποτε άλλο όπλο διαθέτουμε για να τον αποτραβήξουμε από όλους και από όλα, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί όταν όλα τα παραπάνω αρχίσει να τα συνηθίζει. Μόλις περάσει ο καιρός θα αρχίσει να διακρίνει τι είναι αυτό ακριβώς που έχει συμβεί στη ζωή του!

Όταν ο άντρας θα αντιληφθεί πως δεν έχει μείνει τίποτα που να του θυμίζει κάτι από τη ζωή του πριν σας γνωρίσει, τότε θα αρχίσουν και τα δύσκολα. Μπορεί ουσιαστικά με την οικογένειά του, ότι και να κάνετε, να μη χαθεί ποτέ αλλά δεν πρόκειται να σας συγχωρήσει αν αντιληφθεί πως εξαιτίας σας έχασε τους φίλους που είχε πολύ ανάγκη στη ζωή του. Καλό είναι λοιπόν να υποστηρίζουμε την αποκλειστικότητα ως γυναίκες αφού φυσικά και δεν θέλουμε να μοιραζόμαστε τον άνθρωπό μας με άλλες γυναίκες, αλλά δεν χρειάζεται να ζητάμε μία αποκλειστικότητα που τελικά θυμίζει φυλακή και απομόνωση. Ένας άνθρωπος χρειάζεται τα πάντα στη ζωή του! Χρειάζεται τον άνθρωπο του, την οικογένειά του, τους φίλους του, την κοινωνική του ζωή! Όλα αυτά μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις. Όταν κάποια κομμάτια λείπουν τελείως από τη ζωή μας τότε δημιουργούνται μέσα μας κενά που δεν καλύπτονται εύκολα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα μέσα στη σχέση. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε λοιπόν είναι πως εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας! Χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας «συναισθηματικά υγιείς»  που αισθάνονται πληρότητα, αλλιώς δεν μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένες.

4)Δένουμε τον «γάιδαρο» μας

Όσο περίεργη αν ακούγεται η παραπάνω έκφραση, τόσο αλήθεια κρύβει! Οι γυναίκες παρουσιάζουμε μία περίεργη συμπεριφορά απέναντι στην μακροχρόνια σχέση. Σαν να δίνουμε τόσα πολλά στην αρχή που στη συνέχεια παρουσιάζουμε δείγματα εξάντλησης. Αν μπορούμε να πούμε πως οι γυναίκες ακολουθούμε κάποια βήματα, ας ρίξουμε μία ματιά στη σειρά και ίσως μέσα σε αυτήν βρείτε και μία αλήθεια από τον δικό σας τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στο σύντροφό σας. Ξεκινάμε μία σχέση και φαινόμαστε αρκετά ήρεμες, συγκαταβατικές, μυστηριώδεις, εκθέτουμε τις απόψεις μας με όμορφο τρόπο και πάντα έχουμε επιχειρήματα, φροντίζουμε να κάνουμε εκπλήξεις και ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την εμφάνισή μας και την εικόνα μας. Κανένας δεν θα μπορούσε να πει πως αυτά που κάνουμε είναι λάθος. Ίσα-ίσα είναι κάποια πραγματάκια και κάποιες λεπτομέρειες που υπάρχουν στην αρχή και είναι πολύ φυσιολογικό. Τι συμβαίνει όμως όταν σιγουρευτούμε πως αυτός ο άνθρωπος έχει μάτια μόνο για εμάς; όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό, η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες όταν αισθανθούμε πως δέσαμε το γάιδαρό μας χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε. Μπορεί να ακούγεται πάρα πολύ ωραίο αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό. Χαλαρώνουμε τόσο πολύ που δείχνει να μη μας ενδιαφέρει ή τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνουν οι άντρες. Ακολουθούμε κάποια πράγματα τα οποία έχουμε συνηθίσει και από εκεί και πέρα αφού έχουμε αυτό που θέλουμε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε.

Μήπως όμως αυτό που έχουμε όπως πρέπει και να το κρατήσουμε; Όσο και να πιστεύουμε πως έχουμε «δέσει» κάποιον δεν είναι καθόλου δύσκολο ούτε να λυθεί αλλά ούτε και να τον βοηθήσει κάποια άλλη να αποδράσει! Έτσι λοιπόν ξεχάστε την παραπάνω έκφραση γιατί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σας δημιουργήσει κάποια προβλήματα που ίσως δεν θα μπορέσετε να τα ξεπεράσετε τουλάχιστον με τον τρόπο που επιθυμείτε. Μπορεί να δημιουργείται μία εμπιστοσύνη στο ζευγάρι με την πάροδο του χρόνου αλλά μην ξεχνάτε πως δεν μπορείτε ποτέ να βρίσκεστε 100% μέσα στο μυαλό του και να γνωρίζετε 100% τις αντιδράσεις του. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθείτε προ εκπλήξεων.

4 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση

Παραπάνω είναι κάποια από τα βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες και οι άντρες τα αναγνωρίζουν πολύ εύκολα. Αν έχουμε παρατηρήσει στη δικιά μας συμπεριφορά κάτι από τα παραπάνω καλό θα ήταν να τα σκεφτούμε λίγο περισσότερο. Κάποιες φορές ίσως δεν έχουμε κακή πρόθεση αλλά πρέπει να προσέξουμε αυτά που λέμε και κάνουμε πώς το αντιλαμβάνεται ο άλλος!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...