Αρχική / Σχέσεις / 4 Λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση
λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση

4 Λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση

Σίγουρα αυτή τη στιγμή περνάει από το μυαλό σας και πάρα πολύ γρήγορα ολόκληρη η λίστα με τα λάθη που θεωρούμε οι γυναίκες πως κάνουνε οι άντρες μέσα σε μία σχέση. Η αλήθεια είναι πως κάποια από αυτά ίσως να μην είναι λάθη απλά συμπεριφορές που δημιουργούνται επειδή κάποια θέματα τα κοιτούν από διαφορετική οπτική γωνία. Σε αυτό το άρθρο όμως θα μιλήσουμε για τα πιο βασικά λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση και δεν είναι καθόλου περίεργο κάποια από αυτά να μην τα αντιλαμβάνονται. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να κατηγορήσουμε το αντρικό φύλο, αντιθέτως θέλουμε να κατανοήσουμε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο σκέψης που υπάρχει μεταξύ μας. Θεωρούμε πως μόνο με αυτό τον τρόπο τα δύο φύλα θα μπορέσουν να συνυπάρχουν αρμονικά κατανοώντας ο ένας τις αντιδράσεις του άλλου. Παρακάτω ίσως βρείτε κάποια λάθη που πιστεύετε ότι έχει μόνο ο δικό σας σύντροφος! Θα διαπιστώσετε όμως πως οι περισσότεροι άντρες έχουν σε κάποια θέματα πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Διαβάζοντας ακόμα και ένας άντρας το συγκεκριμένο άρθρο δεν πιστεύουμε πως θα αντιδρούσε αρνητικά λέγοντας ότι οι παρακάτω διαπιστώσεις δεν αγγίζουν την πραγματικότητα. Θα δούμε κάποιες αντιδράσεις τους που για εμάς τις γυναίκες είναι λάθη και μπορούν να μας κάνουν να απομακρυνθούμε σιγά-σιγά ή ακόμα και να ξενερώσουμε τελείως μέσα στη σχέση μας. Σε κάποιες περιπτώσεις φταίνε αυτά που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο αυτό που λέμε ανδρικός εγωισμός. Όταν αυτός ξεπεράσει τα όρια τότε αρχίζουν οι προβληματισμοί, οι άσχημες αντιδράσεις και δεν είναι καθόλου δύσκολο η κατά τα άλλα όμορφη σχέση να καταλήξει σε φιάσκο. Έτσι οι άνδρες καλό θα ήταν να δώσουν λίγη περισσότερη σημασία τις δύο όψεις του νομίσματος. Μπορεί εμείς να κοιτούμε από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία αλλά δεν είναι κακό κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση για λίγα δευτερόλεπτα να αλλάξουμε πλευρά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει ακριβώς. Με λίγα λόγια εννοούμε αυτό που όλοι λέμε στην καθημερινότητά μας.. «μακάρι να ερχόσουν για λίγο στη θέση μου»!

4 Λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση

1)Πολυμηχάνημα γυναίκα

Για έναν περίεργο λόγο ο πολυδιάστατος ρόλος μίας γυναίκας την κάνει να μοιάζει με πολυμηχάνημα. Κάπως έτσι μάλλον το αντιλαμβάνονται και οι άντρες οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι μία γυναίκα να συνδυάσει όλα αυτά που πρέπει να κάνει μέσα στην μέρα. Αρκετές φορές μάλιστα επειδή βλέπουν τα αποτελέσματα δεν καταλαβαίνουν τον τις ώρες που αφιερώσαμε και την κούρασή μας. Μπορεί να μην έχουν βρεθεί στην θέση να πρέπει να ασχοληθούν με πολλά πράγματα ταυτόχρονα ώστε να τα προλάβουν αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν άποψη για το αν γίνονται γρήγορα και πόσο κουραστική είναι μια τέτοια κατάσταση. Οι γυναίκες μπορούμε και να εργαζόμαστε και να ασχολούμαστε με το σπίτι μας αλλά και να είμαστε σωστές απέναντι στον σύντροφό μας! Η αλήθεια είναι πως όντως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά το λάθος που κάνουν οι άντρες είναι να μην αναγνωρίζουν κάποιες φορές την προσπάθεια που χρειάζεται και τον κόπο μας για να προλάβουμε.

Συνήθως επικρατεί η άποψη στους άντρες πως για να τα κάνουμε άρα μπορούμε! Σίγουρα πολλά από αυτά τα κάνουμε με ευχαρίστηση και δεν δίνουμε καθόλου σημασία στο πόσο κουραστικά μπορεί να είναι αλλά αυτό που περιμένουμε είναι να το αναγνωρίσουν. Οι γυναίκες ξέρουμε πολύ καλά πως κάποια πράγματα τα κάνουμε γιατί «πρέπει» και όχι γιατί «θέλουμε»! Έτσι θα μα ήταν πολύτιμη τόσο η κατανόησή τους αλλά και η βοήθειά τους. Ίσως κάποιες από εμάς να γεννηθήκαμε «πολυμηχανήματα» και να μην μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι λιγότερο. Επιθυμούμε, όμως, να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας και να αισθανόμαστε τον θαυμασμό του. Οι άντρες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο μας επαινούν γι’ αυτά που προσφέρουμε τόσα περισσότερα θα κάνουμε!

2) Οι άντρες είναι πολυγαμικοί

Αρκετοί άντρες υποστηρίζουν την πολυγαμική τους πλευρά! Άραγε είναι ένας μύθος που καλά κρατεί ή μια αλήθεια που δεν θέλουν να αποβάλλουν; Το λάθος τους σε αυτήν την περίπτωση είναι πως όσο υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ακόμα και αν είναι τελικά οι πιο πιστοί, μας δημιουργούν ανασφάλειες με όποιες συνέπειες ακολουθούν. Οι γυναίκες όταν αρχίσουμε να νιώθουμε ανασφάλεια τότε ξυπνούν αισθήματα όπως ζήλια, θυμός, εκνευρισμός, αμηχανία, κακή διάθεση, αρνητικότητα. Έχει παρατηρηθεί πως αρκετοί άντρες πιστεύοντας ότι τους έχουμε δεδομένους φροντίζουν να μας θυμίσουν πως είναι πολυγαμικά όντα έστω στα λόγια. Όπως φαίνεται δεν έχουν ιδέα τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν στην σχέση τους έπειτα από τέτοιου είδους δηλώσεις. Ακόμα και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν είναι θέμα προς συζήτηση μεταξύ των ζευγαριών αφού μας κάνει καχύποπτες και μερικές φορές παραπάνω «προσεκτικές» από το φυσιολογικό. Θα συνιστούσαμε λοιπόν στους άντρες να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι σε τέτοιου είδους δηλώσεις! Άλλωστε είναι από αυτά τα θέματα που είτε είναι μύθος είτε πραγματικότητα συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά!

3) Σύγκριση μεταξύ των γυναικών της ζωής τους

Οι περισσότεροι άντρες πέφτουν στην παγίδα της σύγκρισης μεταξύ των γυναικών της ζωής τους. Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες; Φυσικά η μητέρα του και η σύντροφός τους! Το θέμα είναι πως όταν αναφέρονται στις διαφορές δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. Αρχικά, δημιουργούν μία κόντρα μεταξύ μητέρας και γυναίκας καθώς επίσης έναν ανταγωνισμό. Αυτό μπορεί να τους φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση και να μετανιώσουν τη στιγμή που τόλμησαν να πέσουν σε συγκρίσεις. Έχουμε ακούσει αμέτρητες ιστορίες για τέτοιου είδους σχέσεις και όπως φαίνεται δεν είναι λίγες οι στιγμές που και οι άντρες άθελά τους έβαλα λίγο το χέρι τους. Είναι από τα σοβαρά λάθη που κάνουν οι άντρες μέσα στη σχέση τους και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα εκεί που στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να μην υπάρχουν. Αρχικά πρέπει να σκεφτούν πως μπορεί η μία γυναίκα να είναι μητέρα και η άλλη σύντροφος αλλά δεν παύουν να είναι «γυναίκες». Πόσο μάλλον όταν και οι δύο έχουν ανάγκη το θαυμασμό την αγάπη του ίδιου άντρα! Δεν χρειάζεται λοιπόν να συγκρίνουμε όλα αυτά που μας πρόσφερε η μητέρα μας με αυτά που μας προσφέρει η σύντροφός μας. Βρίσκονται σε τελείως διαφορετική θέση και σίγουρα ο θαυμασμός προς τη μία πλευρά δεν αναιρεί και το θαυμασμό προς την άλλη. Δεν θέλουμε να πούμε πως από τη μία πλευρά βρίσκεται η σύντροφος και από την άλλη η μητέρα, απλά πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το ένα από το άλλο.

Ίσως η μητέρα του έκανε κάτι με διαφορετικό τρόπο όπως για παράδειγμα το φαγητό, το νοικοκυριό και οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει ακριβώς τον ίδιο τρόπο να ακολουθήσει και η σύντροφος αφού είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι που μεγάλωσαν τελείως διαφορετικά και υπό διαφορετικές συνθήκες. Ακόμα και αν μέσα τους συγκρίνουν και βλέπουν διαφορές δεν χρειάζεται να τις συζητάνε ή ακόμα και να κάνουν παρατηρήσεις λέγοντας πρώτα «δεν ξέρεις, η μητέρα μου το κάνει έτσι»! Αν το πάρουμε από την άλλη πλευρά δεν είναι κακό να μαθαίνουμε εμείς οι γυναίκες κάποια πράγματα από κάποιες άλλες γυναίκες και πόσο μάλλον μεγαλύτερες από εμάς ή να διδασκόμαστε από τον τρόπο που αντιμετώπισαν καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε εμείς τώρα. Το θέμα είναι πως κάποιες φορές οι άντρες δεν έχουν την λεπτότητα να το μεταφέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργήσουν ανταγωνισμό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν καθαρά ποια είναι η πραγματική σχέση που έχει η μητέρα τους με τη σύντροφό τους πριν αναφέρουν το οτιδήποτε.

4) Ξεχνούν πως είμαστε γυναίκες

Αυτή είναι μία περίπτωση που θα λέγαμε  πώς τη συναντούμε περισσότερο σε μακροχρόνια σχέση. Φυσικά σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να καταδικάσουμε το αντρικό φύλο ή να τους κατηγορήσουμε αλλά να τους τραβήξουμε λίγο την προσοχή σε ένα θέμα που φαίνεται πως απλά δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κατάστασης που μπορεί να δημιουργηθεί. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για μία γυναίκα να συνεχίσει με τα χρόνια να αισθάνεται το ίδιο επιθυμητή και ελκυστική. Ο σύντροφός μας λοιπόν είναι αυτός που μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση, να μας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση, να μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε όλο και καλύτερες, αλλά είναι και αυτός που μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση, να μας ρίξει την αυτοπεποίθηση και να μην έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε με τίποτα και πόσο μάλλον με τον εαυτό μας. Οι άντρες πρέπει να αντιληφθούν πως  η γυναίκα όσα χρόνια κι αν βρίσκεται μέσα στη σχέση της έχει ανάγκη να αισθάνεται τον θαυμασμό και την αγάπη από τον σύντροφό της. Κάποιες φορές θέλουμε να τα ακούσουμε όσο κι αν μας λένε ότι όλα αυτά εννοούνται. Ποια γυναίκα δεν θέλει να ακούει όμορφα λόγια από το σύντροφό της! Οι άντρες θα έλεγαν πως προτιμούν να δείχνουν με πράξεις την αγάπη τους και το θαυμασμό τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα δεν έχουν άδικο αλλά δεν είναι κακό κάποιες φορές  να μας μεταφέρουν αυτές τις όμορφες σκέψεις κι εμείς να τις ακούμε παραδομένες στον ήχο της φωνής τους!

 4 Λάθη που κάνουν οι άντρες σε μία σχέση

Τα παραπάνω θα λέγαμε πως δεν ειπώθηκαν για να φανούμε κακές απέναντι στους άντρες αλλά για να τους επισημάνουμε πως σκεφτόμαστε με λίγο διαφορετικό τρόπο και αυτό θα έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους. Αυτό που θέλουν τόσο οι άντρες αλλά και οι γυναίκες είναι να βρούμε τη χρυσή τομή στις σχέσεις μας για να μπορούν να εξελίσσονται όσο πιο ομαλά και σωστά γίνεται.

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...