Αρχική / Σχέσεις / Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου – Να κάνω σχέση ή όχι;
δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου

Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου – Να κάνω σχέση ή όχι;

Αρκετές φορές μπορεί να έχουμε τις αμφιβολίες μας γύρω από αυτό που αισθανόμαστε για κάποιον άνθρωπο. Όταν βρισκόμαστε στη φάση που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σχέση θα λέγαμε πως έχουμε κάποιο σχετικό χρόνο για να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει μέσα μας οπότε είμαστε λίγο πιο χαλαρές. το πρόβλημα δημιουργείται όταν έχουμε τις αμφιβολίες μας και βρισκόμαστε Ήδη μέσα σε μία σχέση. Άραγε ο σύντροφός μας γνωρίζει αυτές τις αμφιβολίες μας και πόσο ψύχραιμα θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Η καθεμία από εμάς για τους δικούς της λόγους υπό διαφορετικές συνθήκες έστω και μία φορά στη ζωή μας έχουμε βρεθεί στη θέση να αναρωτιόμαστε αν όντως ακόμα θέλουμε τον σύντροφό μας. Άραγε υπάρχει κάποιος τρόπος να το εξακριβώσουμε; Τα συναισθήματα μερικές φορές μπερδεύονται στο χρόνο αφού ακολουθεί η συνήθεια, η ρουτίνα, η καθημερινότητα, η  οικειότητα, οι υποχρεώσεις. Παρακάτω θα δούμε και τις δύο περιπτώσεις αφού υπάρχουν αρκετές γυναίκες που θέλουν να είναι σίγουρες για αυτό που αισθάνονται πριν ξεκινήσουν μία σχέση και υπάρχουν και γυναίκες που δεν θέλουν να αφήνουν το χρόνο να περνάει και θέλουν να είναι ξεκάθαρες απέναντι στο σύντροφό τους για το τι αισθάνονται πραγματικά.  Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου! Αν κι εσείς βρίσκεστε σε αυτή τη θέση καλό είναι να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο και οι φιλικές συμβουλές μας μπορεί να σας βοηθήσουν να δείτε το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία.

Πολλές φορές τα συναισθήματά μας παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα. Μπερδεύονται από τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε και δεν φαίνονται να είναι τόσο ξεκάθαρα. Μην ανησυχείτε αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή του. Είναι πάρα πολύ όμορφο το τι δίνουμε σημασία σε αυτό και δείχνει πως αν μη τι άλλο σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η παρορμητική πλευρά του εαυτού μας δεν θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση. Η καθαρή σκέψη και μερικά τεστάκια στον ίδιο μας τον εαυτό θα βοηθούσαν να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση μέσα μας. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αισθανθήκαμε ότι τα συναισθήματά μας έχουν χαθεί μες στο χρόνο αλλά μία στιγμή αρκεί για να διαπιστώσουμε πως απλά είχε μειωθεί λίγο η ένταση αλλά δεν είχαν χαθεί. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω την περίπτωση να μην ξέρεις αν πρέπει να ξεκινήσεις μία σχέση γιατί δεν είσαι σίγουρη για τα συναισθήματά σου αλλά και την περίπτωση να μην είσαι σίγουρη για τα συναισθήματά σου και να βρίσκεσαι ήδη μέσα σε μία σχέση!

Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου – Να ξεκινήσω μία σχέση;

Αρχικά σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να επισημάνουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις ξεκάθαρα συναισθήματα πριν ξεκινήσεις μία σχέση. Απλά νιώθεις κάτι που δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι, πόσο δυνατό είναι και αν μπορεί να κρατήσει. Έτσι να μιλήσουμε λίγο γενικότερα! Συνήθως τα συναισθήματα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, θα λέγαμε ακόμα και από την πρώτη μέρα. Πριν ξεκινήσει η σχέση είμαστε σίγουρα πολύ επιφυλακτικές οπότε τα συναισθήματά μας δεν τα αφήνουμε ελεύθερα να μας δείξουν το δρόμο. Σίγουρα όλες μας έχουμε παρατηρήσει πως η ηλικία έχει άμεση σχέση με το πώς αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα και την πιθανότητα να μπούμε σε μία σχέση. Δηλαδή τη δεκαετία των 20 όλα φαίνονται πιο εύκολα και ακόμα πιο εύκολα πειραματιζόμαστε ξεκινώντας μία σχέση. Στην ηλικία των 30 θέλουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα και θέλουμε να σιγουρεύουμε τα συναισθήματά μας πριν μπούμε σε οποιαδήποτε διαδικασία σχέσης.

Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου! Να ξεκινήσω μία σχέση; Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι πως ο άλλος ίσως να μην είναι σε θέση να περιμένει όλο αυτό το διάστημα που εμείς χρειαζόμαστε για να σιγουρευτούμε για τα συναισθήματά μας. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε και πάρα πολύ χρόνο αφού δεν είναι καθόλου περίεργο να ξενερώσουμε τον άλλον. Από τη μία πλευρά αυτό μπορεί να ισχύει αλλά από την άλλη δεν είναι ο λόγος για να παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πως εμείς αισθανόμαστε καλύτερα. Έχουμε τη διάθεση να δοκιμάσουμε ή  μία λάθος απόφαση μπορεί και να μας διαλύσει; Έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε σαν χαρακτήρες αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή μας. Είμαστε από τις γυναίκες που πριν ξεκινήσουμε κάτι ποτέ δεν θα είμαστε σίγουρες για τα συναισθήματά μας; Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μόνο αν ξεκινήσετε κάτι θα μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι συμβαίνει. Δεν είναι κακό να είστε επιφυλακτικές. Αν πάλι αυτό το αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά με κάποιον άνθρωπο υπάρχει και αυτό που λέμε ένστικτο. Μήπως κάτι μέσα σας λέει πως δεν είναι η στιγμή ακόμα να αφεθείτε;

Δεν είμαι σίγουρη για τα συναισθήματά μου –  Βρίσκεστε ήδη μέσα σε μία σχέση

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται σίγουρα περισσότερη σκέψη αφού πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει μέσα μας αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας. Υπάρχει περίπτωση κάποιες καταστάσεις να μας έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς τα συναισθήματά μας. Δεν είναι καθόλου περίεργο να έχουν αλλάξει τα δεδομένα αλλά επίσης δεν είναι και καθόλου περίεργο να έχουμε χαθεί λίγο μέσα σε μία απαιτητική καθημερινότητα. Δεν χρειάζεται να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις για το αν θα απομακρυνθούμε από αυτή τη σχέση ή αν θα παραμείνουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε τι συμβαίνει στην ψυχή και στο μυαλό μας. Θέλουμε να τεστάρουμε τον εαυτό μας με τρόπους βέβαια που δεν προσβάλλουν τον άνθρωπό μας. Από τη μία θα ήταν άδικο για αυτόν αν παραμένουμε σε αυτή τη σχέση χωρίς να αισθανόμαστε πια το ίδιο. Από την άλλη θα είναι άδικο για εμάς αν φύγουμε και διαπιστώσουμε πως αισθανόμασταν το ίδιο αλλά δεν μπορούσαμε πλέον να το δούμε καθαρά. Έτσι αυτό που μας χρειάζεται είναι να αντιληφθούμε τι μας συμβαίνει με κάθε τρόπο και με απόλυτη ειλικρίνεια.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο λόγω της οικειότητας του ζευγαριού και της συνήθειας στην καθημερινότητα να αρχίσουμε να πιστεύουμε πως τα συναισθήματά μας δεν είναι τόσο έντονα. Ίσως έχουν δημιουργηθεί και κάποιες προστριβές, κάποιες εντάσεις, να είδατε κάποιες καταστάσεις που δεν περιμένατε και πολλά πολλά άλλα. Όλα αυτά λοιπόν ίσως σας έχουν κάνει να σκέφτεστε πως δεν έχετε πλέον τα ίδια συναισθήματα για τον σύντροφο σας όπως πριν. Οι περισσότερες γυναίκες, αλλά και οι άντρες, έχουμε βρεθεί σε μία παρόμοια κατάσταση. Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως μάλλον η σχέση σας έχει κάνει τον κύκλο της. Είναι όλα απολύτως φυσιολογικά και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι αν στις δύσκολες καταστάσεις ως ζευγάρι παραμένετε ενωμένο. Ο δρόμος της ζωής δεν είναι καλυμμένος με ροδοπέταλα! Τα συναισθήματά μας λογικά δυναμώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό που μας μπερδεύει είναι ο έρωτας, το πάθος και η αγάπη. Αν δείτε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά θα διαπιστώσετε πως αγάπη τελικά είναι το πιο δυνατό από όλα. Πριν λοιπόν πάρετε τις αποφάσεις σας για την εξέλιξη αυτής της σχέσης καλό είναι να ρίξετε μία ματιά στην όλη πορεία της σχέσης σας μέχρι τώρα και στο ν αυτό που νιώθετε είναι σημαντικό. Δυστυχώς κάποιες φορές τα ζευγάρια αποφασίζουν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους λόγω των δυσκολιών και στο τέλος διαπιστώνουν πως οι δυσκολίες περνάνε, τα δεδομένα αλλάζουν και τελικά αυτό που δεν μπορούν να ξαναβρούν είναι τον άνθρωπο που άφησαν πίσω.

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...