Αρχική / Σχέσεις / Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει
βαριέμαι εύκολα

Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Οτιδήποτε και αν ξεκινήσω το αφήνω στην μέση. Βαριέμαι εύκολα και συνειδητοποιώ πως είναι κάτι που δημιουργεί διάφορα θέματα στη ζωή μου! Μήπως όλο αυτό σας θυμίζει κάτι από τον εαυτό σας; Πολλές φορές ακολουθούμε μία γραμμή στη ζωή μας χωρίς να αναρωτηθούμε αν πρέπει να διορθώσουμε κάτι ή αν ο τρόπος που αντιδρούμε είναι αυτός που μας αντιπροσωπεύει. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για μία γρήγορη εσωτερική αναζήτηση. Μήπως έχετε παρατηρήσει πως ενώ έχετε καταπιαστεί με διάφορα πράγματα στη ζωή σας, έχετε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, τελικά τίποτα δεν έχετε ολοκληρώσει; Το να ξεκινάμε μία δραστηριότητα, ένα χόμπι ή οτιδήποτε παρόμοιο και στην συνέχεια να το βαριόμαστε και να το αφήνουμε στην άκρη ίσως και να μην είναι τόσο σημαντικό για την πορεία μας. Τις συμβαίνει, όμως, όταν αυτή η στάση μας περνάει και στις σχέσεις μας; Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Βαριέμαι εύκολα! Όπως φαίνεται για να βρούμε μία άκρη σε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει πρώτα να κάνουμε ένα δυνατό flashback. Αν έχουμε παρατηρήσει κάτι τέτοιο και στην συναναστροφή μας με τους άντρες θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία κοιτώντας τα πράγματα πιο σοβαρά. Επειδή, όμως, είναι σωστό όταν ψάχνουμε την λύση ενός προβλήματος που μας απασχολεί να παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή, θα δούμε πρώτα τι έχουμε παρατήσει στη ζωή μας γενικότερα για τον λόγο ότι βαρεθήκαμε. Παρακάτω θα δούμε ένα τρόπο να συνειδητοποιήσουμε τι μας συμβαίνει και βαριόμαστε εύκολα τα πάντα και πως μπορούμε να δούμε τη ζωή με περισσότερο ενδιαφέρον!

Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει

1)Είμαστε παρορμητικές

Έχουμε την τάση να ενθουσιαζόμαστε με το οτιδήποτε και να το θεωρούμε ιδανικό για εμάς. Το κακό είναι πως αυτός ο ενθουσιασμός, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, ηρεμεί μέχρι που εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ημέρες ή βδομάδες. Για παράδειγμα, συζητάμε με τη φίλη μας για το νέο της χόμπι που την έχει ενθουσιάσει, την υποκριτική. Ακούμε τόσα όμορφα πράγματα που μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε αποφασίσει πως είμαστε πλασμένες γι’ αυτό! Ξεκινάμε με ορμή και πάθος αλλά έπειτα από ένα διάστημα χάνουμε το ενδιαφέρον μας και βαριόμαστε. Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παραδείγματος μας ακολουθεί και σε άλλες καταστάσεις. Κάπως έτσι επιλέγουμε και τον «άντρα της ζωής μας»! Ενθουσιαζόμαστε και δημιουργούμε την τέλεια εικόνα άντρα, ονειρευόμαστε υπέροχες καταστάσεις και δινόμαστε ολοκληρωτικά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο καιρός περνάει τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα φανταζόμαστε, το πάθος και ο έρωτας ηρεμούν κι εμείς απλά αρχίζουμε να βαριόμαστε.

2)Δεν  έχουμε κατασταλάξει

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να βαριόμαστε εύκολα είναι γιατί δεν σκεφτόμαστε όσο πρέπει πριν κατασταλάξουμε σε κάτι. Γενικότερα μπορεί να έχουμε ασχοληθεί με πολλά κατά καιρούς αλλά ποτέ δεν μπήκαμε στην διαδικασία να σκεφτούμε τι μας αρέσει, τι μας γεμίζει και με τι αισθανόμαστε πραγματικά όμορφα. Ίσως ακολουθούμε λάθος δρόμους με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε αυτά που πραγματικά μας ενδιαφέρουν.

3)Η συνήθεια και η ρουτίνα μας τρομάζουν

Σας ακούγεται περίεργο; Κι όμως μπορεί να έχετε πείσει τον εαυτό σας πως αν «σταθείτε» σε μία κατάσταση θα βρεθείτε σε μία ρουτινιασμένη καθημερινότητα την οποία και αντιπαθείτε. Χωρίς, λοιπόν, δεύτερη σκέψη προτιμάτε να ζείτε με μία ένταση στην προσπάθεια να αποφύγετε την συνήθεια. Ουσιαστικά, δεν είναι ότι βαριέστε εύκολα και βρίσκεστε μονίμως σε καινούριες καταστάσεις αλλά ασυναίσθητα το επιδιώκετε αφού η συνήθεια και η ρουτίνα σας τρομάζουν ακόμα και σαν λέξεις.

4)Επηρεαζόμαστε εύκολα

Δίνετε τόση σημασία σε αυτά που ακούτε να συμβαίνουν γύρω σας που επηρεάζεται εύκολα η αρχική σας απόφαση. Δηλαδή, αυτά που επιλέγετε να κάνετε ή ακόμα και οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε ίσως να μην είναι καθαρά δική σας επιλογή. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο αργά ή γρήγορα να βαρεθείτε αφού ο δρόμος που ακολουθείτε δεν είναι αυτός που επιλέγει η ψυχή σας. Άκουσα πως αν ασχοληθώ με αυτό θα περάσω όμορφα… αν ασχοληθώ με εκείνο θα φτιάξω το μέλλον μου… αν ο σύντροφός μου είναι έτσι θα είμαστε πολύ καλά μαζί και άλλα πολλά μπορεί να σας θυμίζουν στιγμές της δικής σας ζωής.

5)Είμαστε ανικανοποίητες

Δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα! Έχετε δοκιμάσει ποτέ να μιλήσετε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια; Τι ψάχνετε, πως θα είστε ευτυχισμένες, με τι σας αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας και άλλα παρόμοια χωρίς να επηρεάζεστε από καταστάσεις γύρω σας ή φίλες. Λένε πως στη ζωή είναι σημαντικό να φτάσουμε στο σημείο που αισθανόμαστε πλήρεις. Φυσικά είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε καινούρια πράγματα αλλά έχουμε βρει τρόπο να νιώθουμε ικανοποιημένες με αυτά που έχουμε επιλέξει. Όλα τα υπόλοιπα είναι το κερασάκι στην δική μας τούρτα.

6) Δεν θέλουμε να δεθούμε με κάτι ή κάποιον

Μήπως βαριέστε εύκολα γιατί θέλετε; Αυτό σημαίνει πως προτιμάτε να βρίσκεστε μονίμως σε καινούριες καταστάσεις με καινούρια πρόσωπα ώστε να αποφύγετε τυχόν συναισθηματικό δέσιμο. Από την μία σας ενοχλεί που δεν μπορείτε να σταθείτε κάπου ή ακόμη και να ολοκληρώσετε κάτι αλλά και η περίπτωση να δεθείτε ολοκληρωτικά με ένα πρόσωπο ή κάποια κατάσταση που στο τέλος θα σας γίνει αναγκαία, σας τρομάζει ακόμη περισσότερο.

Βαριέμαι εύκολα – Έχει αρχίσει και με ενοχλεί!

Αποφασίσατε να βάλετε τη ζωή σας σε μία τάξη. Οι πολλές εναλλαγές σας έχουν κάνει να πιστέψετε πως δεν μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Εκεί που θέλετε κάτι πάρα πολύ, εκεί βαριέστε και προτιμάτε να κρατήσετε αποστάσεις. Είναι πολύ πιθανό να σας έχει δημιουργήσει κάποια θεματάκια στις κοινωνικές σας συναναστροφές και στις σχέσεις σας. Η αλήθεια είναι πως όταν αισθανθούμε πως βαριόμαστε είναι δύσκολο να παραμείνουμε αφού νιώθουμε ιδιαίτερη πίεση. Το να βαρεθούμε μία κατάσταση ή την ίδια μας την σχέση δεν είναι περίεργο. Το περίεργο είναι να βαριόμαστε εύκολα τα πάντα και να είμαστε μονίμως «στον αέρα»! Αυτό που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε λίγο πιο ώριμα αφού μπορεί να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση κατά την οποία θα συνειδητοποιήσετε πως τελικά παρατήσατε κάτι που θέλατε πολύ. Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις και αναθεωρήστε λίγο την άποψής σας περί βαρεμάρας. Πολλές φορές είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα δεδομένα αλλά απλά δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Έτσι, λοιπόν, δεν αφήνουμε πια όλες τις καταστάσεις στην τύχη τους. Ουσιαστικά αφήνουμε τη ζωή να μας πάει αλλά είμαστε αυτοί που παίρνουμε τις τελικές αποφάσεις!

x

Check Also

δεν μου έχει εμπιστοσύνη

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του ...

τον ζηλεύω υπερβολικά

Τον ζηλεύω υπερβολικά – Τι να κάνω;

Είστε από τις γυναίκες που ζηλεύετε υπερβολικά και μόνο στον εαυτό σας ...

μας κράζουν οι άντρες

Ποια είναι τα θέματα για τα οποία μας κράζουν οι άντρες

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε για λίγο να γίνουμε αόρατες και να ...