Αρχική / Σώμα / Στραβό στήθος – 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε
στραβό στήθος

Στραβό στήθος – 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Έχετε στραβό στήθος ή οι δύο μαστοί σας δεν είναι ομοιόμορφα ανεπτυγμένοι; Μήπως θα θέλατε να είχατε πιο γεμάτο και πληθωρικό μπούστο αλλά… η μητέρα φύση δε σας «προίκισε» με το επιθυμητό από εσάς μέγεθος;

Όποιο κι αν είναι το θέμα που αντιμετωπίζετε με το στήθος σας, τότε καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα 6 πραγματάκια που το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει να μοιραστεί μαζί σας!

6 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε εάν έχετε στραβό στήθος ή κάποιο άλλο αισθητικής φύσεως ζήτημα με το στήθος σας

1. Τίποτα πάνω μας δεν είναι τέλειο
Το ανθρώπινο σώμα είναι εκ φύσεως «ατελές» (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι), υπό την έννοια ότι ό,τι έχουμε διπλό στην εξωτερική μας εμφάνιση δεν είναι απαραιτήτως και πανομοιότυπο. Δείτε, παραδείγματος χάριν, τα φρύδια σας· είναι εντελώς ομοιόμορφα; Ε, κάτι αντίστοιχο μπορεί κάλλιστα να ισχύει και με το μπούστο σας. Ένα στραβό στήθος δεν είναι διόλου περίεργο ούτε απίθανο να αποτελεί τμήμα της «φυσιολογικής φύσης» του γυναικείου σώματος. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας μήπως το στραβό στήθος σας κρύβει κάτι, αλλά ούτε και σοβαρός λόγος στο να σας ωθεί σε δυσφορία προς αυτό.

2. Το γυναικείο στήθος μπορεί πράγματι να είναι στραβό
Το μέγεθος, το σχήμα και η «κατεύθυνση» κάθε γυναικείου στήθους διαφέρουν από κοπέλα σε κοπέλα και από γυναίκα σε γυναίκα, ενώ πολλές από εμάς ενδέχεται να παρατηρήσουμε ότι τέτοιου είδους διαφορές εμφανίζονται ακόμη και στο στήθος της ίδιας γυναίκας (π.χ. στο δικό μας) καθόσον αναπτυσσόμαστε και μεγαλώνουμε ηλικιακά. Έτσι, λοιπόν, ένα στραβό γυναικείο στήθος, όπου ο ένας μαστός διαφέρει από τον άλλον κυρίως όσον αφορά προς την κατεύθυνσή του, είναι άκρως φυσιολογικό και ενταγμένο στα εν λόγω πλαίσια και στην εν λόγω αιτιολόγηση.

3. Δεν υποκρύπτεται κάποια ασθένεια
Κάτι που πιστεύουμε ότι χρειάζεται να συμπεριλάβουμε στα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει όποια γυναίκα έχει στραβό στήθος είναι ότι αυτό δε φανερώνει κάποια ασθένεια ή, με άλλα λόγια, δε συνιστά σύμπτωμα κάποιας αρρώστιας. Μπορεί σε μερικές από εσάς να ακουστεί ανόητη ή περιττή η συγκεκριμένη επισήμανση, ωστόσο βρήκαμε αναζητήσεις στο διαδίκτυο από άτομα που έψαχναν να βρουν συσχέτιση ανάμεσα στο γυναικείο στραβό στήθος και την πιθανή νόσο που αυτό υποκρύπτει!

4. Μπορούμε να συμβάλλουμε στην εικόνα του στήθους μας
Κυρίως μέσω της σωστής – υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής άσκησης. Επειδή για τη διατροφή όλες λίγο – πολύ γνωρίζετε τα βασικά (τουλάχιστον μία φορά την ημέρα φρούτο, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σαλάτα, πρωινό κάθε ημέρα, μπόλικο νερό, αρκετά και μικρά ημερήσια γεύματα, εβδομαδιαίο μενού που συμπεριλαμβάνει κάθε είδους φαγητό), ας εστιάσουμε στη γυμναστική, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το στήθος μας.

Α) Κατά πρώτον, κάθε είδος γυμναστικής (γυμναστήριο, χορός, κολύμβηση, τρέξιμο κ.λπ.) συνεισφέρουν αναμφίβολα σε μία καλύτερη φυσική κατάσταση, σε ένα πιο όμορφο, δυνατό και υγιές κορμί, σε μία πιο δυνατή πλάτη που με τη σειρά της θα στηρίζει καλύτερα το στήθος μιας γυναίκας, αλλά και σε μία ισορροπία στα επίπεδα λίπους, κάτι που είναι σημαντικό μιας και ένα σημαντικό κομμάτι του γυναικείου στήθους αποτελείται από λίπος.

Β) Κατά δεύτερον, επικεντρωνόμενες στο στήθος, υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να το ανυψώσουν και άλλες που μπορούν να το «διογκώσουν». Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τις κάμψεις (push-ups) και τις πιέσεις με αλτήρες σε ίσιο πάγκο.
Κάμψεις: Ξεκινάτε από τη γνωστή θέση push ups, με τα χέρια σας τεντωμένα και τις παλάμες σας λίγο πιο ανοιχτά από τους ώμους σας, τα πόδια σας κλειστά, να πατούν στις μύτες των δακτύλων. Το σώμα σας πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία, από το κεφάλι σας μέχρι τα πόδια σας. Χαμηλώστε, λυγίζοντας τα χέρια σας, μέχρι το σας σου να πλησιάσει το έδαφος. Εάν είστε αρχάριες, η κίνηση αυτή θα είναι στην αρχή μικρή και έπειτα από εξάσκηση θα καταφέρνετε να φθάνετε χαμηλά. Οι βραχίονες των χεριών σας πρέπει να γίνουν παράλληλοι στο έδαφος και να σχηματίζουν γωνία 45 μοίρες περίπου με τον κορμό σας . Έπειτα πιέστε με τα χέρια σας ώστε να επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Εκτελέστε 10 push ups και κάντε διάλειμμα 30 δευτερολέπτων. Επαναλάβετε 4 φορές. Αυτό σημαίνει 4 σετ των 10 επαναλήψεων με μισό λεπτό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο σετ.
Πιέσεις με αλτήρες:
Ξαπλώστε σε ένα πάγκο γυμναστικής ανάσκελα, κρατώντας από έναν αλτήρα στο κάθε χέρι και με τα χέρια σας τεντωμένα μπροστά από το στήθος σας. Εάν είστε αρχάριες, ξεκινήστε με αλτήρες του 1 ή των 2 κιλών ή, σε περίπτωση που διαθέτετε καθόλου αλτήρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο όμοια αντικείμενα με βάρος, όπως για παράδειγμα δύο μπουκαλάκια με νερό ή αναψυκτικό. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τα βάρη μέχρι να έρθουν κοντά στα πλευρά σας και μετά πιέστε πίσω μέχρι την αρχική θέση. Αυτή είναι μια επανάληψη. Κάντε 10 επαναλήψεις και σταματήστε για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα σετ. Θέλουμε να κάνετε 4 σετ των 10 επαναλήψεων με μισό λεπτό διάλειμμα μετά από κάθε σετ.

5. Η προσφυγή στο νυστέρι και η δική μας άποψη
Η πληθώρα αισθητικών παρεμβάσεων που γίνεται τελευταία στο μαστό ίσως να αναδεικνύει ακριβώς αυτήν την ανάγκη των γυναικών για πλούσιο και κυρίως καλοσχηματισμένο στήθος, το οποίο θα μπορεί να απολαύσει σαφώς ένας άνδρας, ενώ ταυτόχρονα θα μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Έτσι, μπορεί η καθεμιάς μας να αναζητήσει κάποιον πλαστικό χειρουργό και ανάλογα πάντα με την οικονομική της ευχέρεια να προβεί σε μία ανόρθωση, αύξηση ή ακόμη και μείωση μαστού προκειμένου να αποκτήσει το «ιδεώδες» για εκείνη στήθος.
Αξίζει, όμως, τον κόπο, τα χρήματα, την τόση ταλαιπωρία, τον κίνδυνο που ενέχει μια τέτοια επέμβαση; Για κάποιες ναι, μπορεί να τα αξίζει όλα αυτά· για κάποιες άλλες γυναίκες, όμως, όχι. Το ζήτημα είναι προσωπικό· η στάση και τοποθέτηση της καθεμιάς μας εξίσου ατομική και φυσικά σεβαστή. Αυτό που σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε εμείς να τονίσουμε είναι τα ακόλουθα: Ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει τις δικές του χάρες, τα δικά του προσόντα και πλεονεκτήματα, που μας διαφοροποιούν από κάθε άλλον και κάθε άλλη. Η ομογενοποίηση και η μαζική κατεύθυνση προς μία ιδανική εικόνα της γυναίκας , έτσι όπως αυτή προβάλλεται κυρίως μέσα από τα ΜΜΕ και τα ποικίλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωθεί τις περισσότερες από εμάς (καθώς και τους άνδρες) στο να έχουμε διαμορφώσει πρότυπα που με πολλή δυσκολία μπορούμε να προσεγγίσουμε. Μιλάμε για την εικόνα της γυναίκας που δε ζυγίζει παραπάνω από 55 κιλά, που έχει επίπεδη κοιλιά, καλοσχηματισμένο σώμα, όμορφο πρόσωπο, μακριά μαλλιά, φουσκωμένα χείλη, στητό στήθος, αυξημένους γλουτούς. Κανείς δε θα διαφωνούσε ότι μία τέτοια γυναίκα στις μέρες μας είναι όμορφη και ποθητή, μιας και αυτό φαίνεται να αποτελεί το πρότυπο που όπως είπαμε έχει δημιουργηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Εντούτοις, σε αυτό που πρέπει εμείς ως γυναίκες να διαφωνήσουμε και να υψώσουμε την αντίστασή μας είναι στο να επηρεαζόμαστε από τις προβαλλόμενες εικόνες celebrities και στο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να προσεγγίσουμε την ιδανική γυναικεία φιγούρα , ενώ παράλληλα να απογοητευόμαστε όταν απέχουμε από αυτήν. ΜΗΝ προβείτε σε αισθητική παρέμβαση μόνο και μόνο για να αποκτήσετε το στήθος της Kim Kardashian! Be yourselves, κορίτσια, και προσπαθήστε καθημερινά να αποβάλετε από μέσα σας αυτήν την ασκούμενη επιρροή από την «κοινωνία του θεάματος». Και, εάν δεν μπορείτε μόνες σας να το κάνετε […]

6. […]ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού
Ένας/Μία ψυχολόγος που έχει ειδικευτεί σε θέματα επί της εικόνας του σώματος, της αυτοεκτίμησης και λοιπών ζητημάτων είναι στην πιο κατάλληλη θέση για να σας βοηθήσει να σκέπτεστε σωστά, να «τα βρείτε» με το στραβός στήθος σας ή με το όποιο σχετικό πρόβλημα αντιμετωπίζετε κι ως εκ τούτου να ζήσετε μια ζωή χαρούμενη, πλήρη, χωρίς κόμπλεξ που θα τη δυσχεραίνουν, και πάνω από όλα με αυτοπεποίθηση.

Μετά ταύτα, το στραβό στήθος ή το οποιοδήποτε άλλο θέμα που μπορεί να έχετε με την εικόνα του στήθους σας είναι βέβαιο ότι θα επιλυθεί μια και καλή, αρκεί να λάβετε υπ’ όψιν σας τα 6 αυτά πραγματάκια, και να δράσετε καταλλήλως!

x

Check Also

πώς να μην ιδρώνεις

Πώς να μην ιδρώνεις – Τρόποι για να μην ιδρώνεις

Πόσες φορές έχουμε έρθει όλες σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη θέση με ...

πώς να κάνεις ωραίο ποπό

Πώς να κάνεις ωραίο ποπό – Διατροφή, Γυμναστική, Tips ντυσίματος

Μη μας πεις ότι δε ζηλεύεις τις γυναίκες που έχουν από τη ...

σπιτικά δυναμωτικά νυχιών

Σπιτικά δυναμωτικά νυχιών – Τα 9 καλύτερα

Τα άκρα μιας γυναίκας αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο περιποιημένη είναι ...