Αρχική / Πρόσωπο / Πώς να κρατήσει το concealer όλο το 24ωρο – 6 Συμβουλές μακιγιάζ
πώς να κρατήσει το concealer

Πώς να κρατήσει το concealer όλο το 24ωρο – 6 Συμβουλές μακιγιάζ

Θέλεις να έχεις ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα όλη μέρα αλλά οι πρησμένοι ή / και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δε σου το επιτρέπουν, ενώ το concealer που χρησιμοποιείς έχει ορατά αποτελέσματα κάλυψης των κύκλων μόνο μερικές ώρες; Τότε ένα πράγμα έχεις να κάνεις, φίλη μου· να διαβάσεις τις συμβουλές μακιγιάζ που θα σου δώσουμε οι οποίες σχετίζονται με το πώς να κρατήσει το concealer σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σου ή καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδινής σου εξόδου. Πάμε γρήγορα – γρήγορα να δούμε τα απαραίτητα tips!

Πώς να κρατήσει το concealer όλο το 24ωρο – Συμβουλές μακιγιάζ

Συμβουλή νούμερο 1: Ενυδάτωση

Οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ, προκειμένου να έχει διάρκεια πάνω στο γυναικείο πρόσωπο αλλά και για να εφαρμοστεί ομοιόμορφα, προαπαιτεί την ύπαρξη μίας ενυδατωμένης επιδερμίδας. Και τι σημαίνει ενυδάτωση; Τρία πράγματα:

α) Χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου σε καθημερινή βάση. Η ενυδατική κρέμα προσώπου και ειδικότερα η κρέμα ματιών είναι αναγκαίες για μία γυναίκα που θέλει να έχει όμορφη επιδερμίδα, την οποία μάλιστα θα μπορεί να αναδεικνύει ακόμη περισσότερο με το κατάλληλο μακιγιάζ. Έτσι, έστω κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, να φροντίζεις να βάζεις λίγη ενυδατική σε όλο σου το πρόσωπο αλλά και κάτω από τα μάτια προκειμένου να παραμένεις πάντοτε ενυδατωμένη και να μπορείς όποτε θέλεις να βάλεις το concealer σου ή / και οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό επιθυμείς.

β) Εφαρμογή κάποιας μάσκας προσώπου τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες. Μία φορά το 15ήμερο, αφιέρωνε μισή ωρίτσα για τον εαυτό σου και την επιδερμίδα του προσώπου σου και εφάρμοζε μία μάσκα είτε του εμπορίου είτε, ακόμη καλύτερα, χειροποίητη με αγνά υλικά. Στο περιοδικό μας, στην κατηγορία Πρόσωπο, μπορείς να αναζητήσεις και να βρεις πάμπολλες σπιτικές μάσκες που αξίζει να δοκιμάσεις προκειμένου να επιτυγχάνεις της εις βάθος ενυδάτωση του δέρματός σου.

γ) Κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού. Το Α και το Ω για μία λαμπερή και κυρίως ενυδατωμένη επιδερμίδα κι άρα ένα από τα μυστικά για το πώς να κρατήσει το concealer όλη τη μέρα είναι ακριβώς αυτό: το να πίνεις δηλαδή καθημερινά τουλάχιστον 1 – 1,5 λίτρο νερό ή και άλλα υγρά. Μόνον τότε μπορείς να αποκτήσεις και να διατηρήσεις μία σταθερά ενυδατωμένη, απαλή κι όμορφη επιδερμίδα.

Συμβουλή νούμερο 2: Σωστή επιλογή προϊόντος

Πώς να κρατήσει το concealer για παραπάνω από 1 ώρα όταν το προϊόν που έχεις προμηθευτεί και χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου και, συγκεκριμένα, για τον τύπο της επιδερμίδας σου κάτω από τα μάτια σου; Όπως, λοιπόν, κάνεις και με τα foundation που χρησιμοποιείς, την ίδια προσοχή αρμόζει να προσδίδεις και στο είδος του κονσίλερ που αγοράζεις έτσι ώστε να είναι σωστό για την επιδερμίδα σου κι ως εκ τούτου να κάνει καλά τη δουλειά του. Επί παραδείγματι, εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή, θα χρειαστείς ένα προϊόν που να είναι πιο ενυδατικό και που θα απλώνεται πιο εύκολα, ενώ αν θες πολλή κάλυψη, καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πιο παχύρευστο concealer. Επίσης, να έχεις στο νου σου ότι όσο μαγικό κι αν δύναται να είναι ένα concealer, τόσο καταστροφικό ενδέχεται να αποδειχθεί εάν δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου ή, ακόμα χειρότερα, εάν δεν είναι στη σωστή απόχρωση, όπως θα δούμε ευθύς αμέσως.

Συμβουλή νούμερο 3: Σωστή επιλογή απόχρωσης + Προσοχή στην εποχή

Η ορθή επιλογή της απόχρωσης του concealer είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου το προϊόν να κάνει σωστά τη δουλειά του, όντας ομοιόμορφα ανεμειγμένο με την επιδερμίδα σου. Ειδάλλως, θα είναι είτε λίγο είτε πολύ αισθητή η διαφορά χρώματος, ενώ το αποτέλεσμα δε θα να είναι ούτε καλό ούτε σταθερό. Εν προκειμένω, λοιπόν, να σου θυμίσουμε κάτι πολύ λογικό και βασικό: αν το καλοκαίρι παίρνεις το χρωματάκι σου, για παράδειγμα, τότε η απόχρωση του concealer που χρησιμοποιούσες κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες σίγουρα δεν είναι κατάλληλη (και το αντίστροφο). Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι κι όπως βασικά γνωρίζεις, είναι προτιμότερο να μη μένεις πιστή σε ένα προϊόν για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Συμβουλή νούμερο 4: Primer ματιών

Αν θέλεις να είσαι σίγουρη σχετικά με το πώς να κρατήσει το concealer σου όλη την ημέρα σταθερό και ομοιόμορφο κάτω από τα μάτια σου, τότε η λύση ακούει στο όνομα primer ματιών. Πρόκειται για ένα προϊόν βάσης που μπορείς να αξιοποιείς τόσο στο κινητό σου βλέφαρο προτού απλώσεις τις σκιές σου όσο και στο τμήμα κάτω από τα μάτια σου προτού απλώσεις το κονσίλερ σου. Το πράιμερ θα βοηθήσει αισθητά το concealer στο να παραμείνει στην περιοχή που το έχεις εφαρμόσει χωρίς να κάνει γραμμούλες, χωρίς να σπάσει και σαφώς διατηρώντας το αποτέλεσμά του αναφορικά με την κάλθψη των κύκλων  εμφανές.

Συμβουλή νούμερο 5: Σταθεροποιητικό spray

Για μέγιστη ασφάλεια και βεβαιότητα ότι γνωρίζεις ό,τι χρειάζεται περί του πώς να κρατήσει το concealer, μπορείς προμηθευτείς και να χρησιμοποιείς ένα σπρέι σταθεροποίησης του μακιγιάζ σου. Κρατώντας τα μάτια κλειστά και προστατεύοντάς τα με τα χέρια σου προκειμένου να μην υπάρχει περίπτωση να πέσει το χημικό αυτό προϊόν στα μάτια σου, ψεκάζεις λίγη ποσότητα από μία απόσταση 20 εκατοστών περίπου. Αυτό μπορείς να το κάνεις αφού έχεις ολοκληρώσει όλο το μακιγιάζ που θέλεις να κάνεις (κραγιόν, σκιές, make up και ό,τι άλλο έχεις βάλει) και θα συντείνει στο να κρατήσει το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο για ακόμη περισσότερη ώρα. Βέβαια, τόσο το εν λόγω προϊόν όσο και το primer ματιών δεν είναι υποχρεωτικά αν θέλεις να ξέρεις πώς να κρατήσει το concealer στα μάτια σου – ή και γενικότερα το μακιγιάζ σου –, αλλά είναι σίγουρα πολύ βοηθητικά.

Συμβουλή νούμερο 6: Πρόληψη κατά της εφίδρωσης

Προφανώς και το ιδρώτας στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στην περιοχή κάτω από τα μάτια αποτελεί  εχθρό ενός ζωντανού κι αναλλοίωτου μακιγιάζ. Σε όλες έχει συμβεί να «σπάσουν» οι σκιές, το eyeliner ή το concealer εξαιτίας της εμφάνισης ιδρώτα στο πρόσωπο. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, όμως; Μάλλον χρειάζεται να εφαρμόσεις όλα τα προηγούμενα tips που αναφέρονται στο πώς να κρατήσει το concealer (δηλαδή και το σταθεροποιητικό σπρέι και το πράιμερ ματιών για ενίσχυση του αποτελέσματος), ενώ συγχρόνως να μην κάνεις η ίδια κάτι που θα σου προκαλέσει εφίδρωση, παραδείγματος χάριν κάποια δραστηριότητα που απαιτεί έντονη σωματική κίνηση και καταβολή σωματικής προσπάθειας, κάποια γυμναστική άσκηση, πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και λοιπά. Γιατί, όπως καταλαβαίνεις, οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ άρα και το κονσίλερ δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερά και με εμφανή αποτελέσματα εάν συμβεί κάτι από τα προαναφερόμενα.

Συνοπτικά, λοιπόν, για να ξέρεις πώς να κρατήσει το concealer με ορατά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου, πρέπει να: είσαι σταθερά ενυδατωμένη (επαρκής κατανάλωση νερού και υγρών, χρήση ενυδατικής κρέμας καθημερινά, εφαρμογή μάσκας προσώπου ανά 15 ημέρες), να έχεις επιλέξει τον τύπο κονσίλερ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, την κατάλληλη για το δέρμα σου απόχρωση κονσίλερ, να προσέχεις σε σχέση με ό,τι ενδέχεται να σου προκαλέσει εφίδρωση και – προαιρετικά μεν ενισχυτικά δε – να χρησιμοποιείς primer ματιών πριν βάλεις concealer ή / και σταθεροποιητικό spray μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ σου. Αυτά!!

x

Check Also

δέρμα που ξεφλουδίζει

Δέρμα που ξεφλουδίζει: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

λεμόνι στο πρόσωπο

Λεμόνι στο πρόσωπο – Αντιγήρανση, λεύκανση, ενυδάτωση και λάμψη

Όπως διαπίστωσες κι από τον τίτλο, στο παρόν άρθρο θα δούμε μάσκες ...

έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

Έλαια για λιπαρή επιδερμίδα – Τα 4 καλύτερα και πώς να τα χρησιμοποιείς

Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα , τότε το πιο πιθανό είναι να αναζητάς ...