Αρχική / Πρόσωπο / Πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη … με ή χωρίς μακιγιάζ
πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη

Πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη … με ή χωρίς μακιγιάζ

Όλες θέλουμε να είμαστε κάθε μέρα όσο πιο όμορφες μπορούμε, είτε αυτό συνεπάγεται το να περνάμε 2 ώρες μπροστά από έναν καθρέπτη προτού βγούμε από το σπίτι είτε όχι. Εάν κι εσύ θέλεις να μάθεις πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη, ορίστε μπόλικα tips & tricks που οφείλεις να γνωρίζεις και να εφαρμόζεις!

Πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη … με ή χωρίς μακιγίαζ – 13 Ξεχωριστά μυστικά

1)Πλένε το πρόσωπό σου καθημερινά.

Ο καθαρισμός του προσώπου σου δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό σου πρόγραμμα εάν θέλεις να πετύχεις ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Για να αποβεί αποτελεσματικός, αρκεί να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:
α) Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου. Τα χέρια σου πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα προτού προβείς στον καθαρισμό του προσώπου σου, αφού είναι τα «εργαλεία» σου εν προκειμένω, όπως είναι, επί παραδείγματι, και τα χειρουργικά εργαλεία σε μία επέμβαση.
β) Χρησιμοποίησε το καταλληλότερο για το δέρμα σου προϊόν καθαρισμού είτε αφρό είτε σαπούνι καθαρισμού. Η επιδερμίδα κάθε γυναίκας δεν είναι ίδια με εκείνη μίας άλλης. Επομένως, όπως είναι λογικό, για την καθεμία κυκλοφορεί στο εμπόριο και διαφορετικό προϊόν για καθαρισμό προσώπου. Παραδείγματος χάριν, άλλο προϊόν θα χρησιμοποιήσει μια γυναίκα με λιπαρό δέρμα και τάση για ακμή και διαφορετικό μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα. Πλέον οι γυναίκες είμαστε επαρκώς ενημερωμένες για τοιαύτες διακρίσεις. Σε περίπτωση, βέβαια, που δε γνωρίζεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο προϊόν ταιριάζει καλύτερα με τον τύπο του δέρματός σου, μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις τους ειδήμονες υπαλλήλους του καταστήματος από το οποίο επιλέγεις να αγοράζεις τα καλλυντικά σου προϊόντα. Εννοείται πως είναι ακόμη καλύτερο να έχεις συμβουλευτεί το δερματολόγο σου για τον τύπο του δέρματός σου και για το ποιο είναι το καταλληλότερο προϊόν για τον καθημερινό σου καθαρισμό.
γ) Εφάρμοσε το προϊόν καθαρισμού στο πρόσωπο κάνοντας ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου σου. Μην ξεχνάς την περιοχή του λαιμού! Εφάρμοσε και εκεί το καθαριστικό προϊόν σου. Αξίζει να επισημανθεί πως κρίνεται απαραίτητο να επιμείνεις περισσότερο στις περιοχές όπου υπάρχουν στίγματα, συνήθως στο κοινώς αποκαλούμενο «Ταφ» (Τ), δηλαδή στο μέτωπό σου, τη μύτη σου και το πιγούνι σου, συνηθέστερες περιοχές εμφάνισης στιγμάτων.
δ) Ξέπλυνε καλά. Αφού εφαρμόσεις το προϊόν, ξεβγάλέ το με άφθονο νερό, κατά προτίμηση χλιαρό. Βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει ολόκληρη την ποσότητα που προηγουμένως αξιοποίησες και ότι δεν έχεις, δηλαδή, αφήσει υπολείμματα.
ε) Σκούπισε το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα. Οι κινήσεις σου, φυσικά, πρέπει να είναι ταμποναριστές, κάτι που είναι αναγκαίο να θυμάσαι και να εφαρμόζεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς για οποιονδήποτε λόγο πετσέτα ή τέτοιου τύπου υλικά – αντικείμενα στο πρόσωπό σου.

2)1 – 2 φορές τη βδομάδα κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου.

Έπειτα από τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου, επίλεξε μία με δύο μέρες κατά τις οποίες θα αφιερώσεις 1 – 2 λεπτά στην απολέπιση του τελευταίου. Με τη διαδιακασία αυτή αποβάλλεται κάθε ίχνος ρύπου από την επιδερμίδα σου, νεκρά κύτταρα που το κάνουν θαμπό, αλλά και μερικές φορές μαύρα στίγματα. Έχε κατά νου ότι η απολέπιση έρχεται δεύτερη μετά τον καθαρισμό, ενώ την τριάδα αυτή κλείνει η ενυδάτωση. Όσον αφορά, τώρα, στην απολέπιση του προσώπου σου, μπορείς να εφαρμόζεις έτοιμα scrub του εμπορίου με διαφορετικές συστάσεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου ή, ακόμη καλύτερα, μπορείς να φτιάχνεις μόνη σου το απολεπιστικό σου προϊόν. Εμείς επιλέξαμε να σου δείξουμε μόνο λίγα από τα καλύτερα σπιτικά σκραμπ για το δέρμα, που είναι κατάλληλα τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα (αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες βέβαια).

 • Σπιτικό scrub με ζάχαρη και ελαιόλαδο: Το πιο γνωστό, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο, το πιο αποτελεσματικό για ένα λείο, καθαρό δέρμα απαλλαγμένο από ρύπους και στίγματα είναι το συγκεκριμένο σκραμπ. Αρκεί να αναμείξεις 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και να τρίψεις με κυκλικές κινήσεις το μείγμα αυτό σε όλο το πρόσωπό σου, με έμφαση στη ζώνη Τα (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Τέλος, ξεπλένεις με κρύο νερό και σκουπίζεσαι με μία καθαρή πετσέτα απαλά και ταμποναριστά.
 • Σπιτικό scrub με καφέ και ελαιόλαδο: Παραλλαγή του παραπάνω σκραμπ αποτελεί η παρούσα, που αντικαθιστά τη ζάχαρη με κόκκους ελληνικού καφέ. Η διαδικασία παρασκευής, εφαρμογής κι αφαίρεσης είναι η ίδια.
 • Σπιτικό scrub με αλάτι και ελαιόλαδο: Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το σπιτικό σκραμπ αλατιού – ελαιόλαδου. Να τονίσουμε, μόνο, ότι λόγω του αλατιού με αυτό το σκραμπ καταπολεμάται και η ακμή, τα κόκκινα δηλαδή σπυράκια του προσώπου.
 • Σπιτικό scrub με ζάχαρη και πράσινο τσάι: Και το 4ο αυτό scrub παρασκευάζεται και χρησιμοποιείται παρομοίως. Δηλαδή, φτιάχνεις λίγο τσάι του βουνού, κρατάς 1 κουταλιά της σούπας από το ρόφημα και το αναμειγνύεις με 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη.

3)Ενυδάτωνε το πρόσωπό σου.

Το Α και το Ω για την καθημερινή περιποίηση προσώπου είναι η ενυδάτωσή του μετά τον καθαρισμό ή/ και την απολέπισή του. Αφού, λοιπόν, καθαρίσεις το πρόσωπό σου και το απαλλάξεις από κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπους και στίγματα (αυτό επιτυγχάνεται με την απολέπιση), η επιδερμίδα σου είναι έτοιμη για ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα (η ενυδατική κρέμα ημέρας είναι παραπάνω από απαραίτητη και όλες πρέπει να έχουμε μία και να τη χρησιμοποιούμε καθημερινά). Εφάρμοσέ την κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ κυκλικών κινήσεων τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό σου. Είναι καλό να έχεις προμηθευτεί και μία επιπλέον ενυδατική κρέμα για την περιοχή των ματιών. Επίσης, σε περίπτωση που θέλεις να βαφτείς, καλύτερα να περιμένεις ένα με δύο λεπτάκια και ύστερα να χρησιμοποιήσεις το make – up σου, ώστε να προλάβει η ενυδατική κρέμα να δράσει αποτελεσματικά και να επιτύχει η επιδερμίδα σου να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά αυτής. Εξάλλου, η λειτουργία των ενυδατικών κρεμών είναι να θρέφουν, να δροσίζουν, να αναζωογονούν και να προσφέρουν σπουδαίας σημασίας συστατικά στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Εννοείται, βέβαια, πως ένα συστηματικά ενυδατωμένο πρόσωπο δε χρειάζεται ούτε βαριές βάσεις ούτε έντονο make – up ή ακόμα και contouring διότι είναι φρέσκο, όμορφο και λαμπερό δίχως όλα αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ.

4)Άπλωνε μία σπιτική μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση.

Εάν θέλεις να ξέρεις πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη μέσα στην ημέρα σου είτε επιλέγεις να βάφεσαι είτε όχι, είναι απαραίτητο για εσένα τουλάχιστον 1 φορά το μήνα να εφαρμόζεις μία μάσκα προσώπου που να στοχεύει στην εις βάθος ενυδάτωσή του. Ενδεικτικά, σου παρουσιάζουμε μία μάσκα προσώπου που μπορείς να φτιάχνεις μόνη σου, ή οποία αποτελείται από τρία μόλις υλικά:

Σπιτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Υλικά:

 • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες,
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι και
 • 3 – 4 σταγόνες από φυσικό λεμόνι.

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ μικρού ή μεσαίου μεγέθους βάζεις τις δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το οποίο προτιμάται να είναι πλήρες. Προσθέτεις 4 με 5 σταγόνες από λεμόνι (εάν τύχει εκείνη τη στιγμή να μην έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον έτοιμο χυμό λεμονιού του εμπορίου, αν και προτιμάται το φυσικό λεμόνι.) Προσθέτεις και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι της προτίμησής σου. Ανακατεύεις με ένα κουτάλι πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου και το λαιμό σου, αφήνοντας πάντα ακάλυπτες τις περιοχές των ματιών και των χειλιών. Την αφήνεις να δράσει περίπου 15 λεπτά. Ξεβγάζεις καλά με δροσερό νερό. Πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη; Η απάντηση είναι μπροστά στον καθρέπτη σου αυτή τη στιγμή!

5)Να χρησιμοποιείς την εξής καταπληκτική μέθοδο που προλαμβάνει ή/και μειώνει τις ρυτίδες.

Αντιρυτιδική μάσκα με λεμόνι και γάλα

Υλικά:

 • 5 σταγόνες από ½ φρεσκοκομμένο λεμόνι (δηλαδή λίγο χυμό λεμονιού)  και
 • 2 δάχτυλα γάλα.

Διαδικασία:

Σε ένα μικρό ποτήρι η φλιτζάνι, μετράς δύο οριζόντια δαχτυλάκια γάλα (όποιο γάλα έχεις εύκαιρο, είναι προτιμητέο βέβαια το φρέσκο). Προσθέτεις σε αυτό τις πέντε σταγόνες από το λεμόνι. Ανακινείς. Παίρνεις στο χέρι σου 2 κομματάκια από βαμβάκι. Βουτάς κάθε φορά από ένα και εφαρμόζεις την αντιγηραντική μάσκα γύρω από τα μάτια σου κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Έπειτα κάνεις το ίδιο και με άλλο κομματάκι από βαμβάκι. Αφήνεις τη μάσκα από 15 λεπτά, ξεβγάζεις μετά με χλιαρό νερό από τη βρύση και σκουπίζεις με το σωστό τρόπο. Μπορείς να αφήσεις τη μάσκα να απορροφηθεί μόνη της κατά τη διάρκεια του βραδινού σου ύπνου και το πρωί να την αφαιρέσεις καταλλήλως. Επαναλαμβάνεις 2 φορές την εβδομάδα, πάντα όμως βραδινές ώρες λόγω του κιτρικού οξέως που περιέχει το λεμόνι και που το καθιστά βλαβερό όταν εκτίθεται στον ήλιο.

6)Βάζε λίγο λεμόνι όπου εμφανίζονται  σπυράκια.

Αν έχεις σπυράκια και στίγματα, δεν έχεις τίποτε καλύτερο να δοκιμάσεις από μερικές φέτες λεμονιού, καλά αλατισμένες, τις οποίες τοποθετείς στο πρόσωπο για λίγα λεπτά, αφαιρείς και ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Είναι ένα από τα καλύτερα tips που χρειάζεται οπωσδήποτε να δοκιμάσεις προκειμένου να γνωρίζεις πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη … με ή χωρίς μακιγιάζ στο πρόσωπο!

7)«Κλείνε» τους ανοικτούς (ή μαύρους) πόρους με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Η εξαφάνιση των πόρων του προσώπου που δεν είναι και τόσο αισθητικοί μπορεί να καταστεί δυνατή με ένα μόνο υλικό, με ένα μόνο φρούτο. Κι αυτό είναι το πορτοκάλι. Στύβεις ένα πορτοκάλι και βουτάς μέσα στο χυμό του ένα κομμάτι από βαμβάκι, το οποίο ακουμπάς ταμποναριστά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σου όπου εμφανίζονται ανοιχτοί ή και μαύροι πόροι.
Εναλλακτικά, ξεφλουδίζεις ένα πορτοκάλι και εφαρμόζεις την φλούδα του πάνω στους ανοιχτούς πόρους του δέρματός σου.
Και στις δύο περιπτώσεις, αφήνεις το πορτοκάλι να ενεργήσει για τουλάχιστον 5 λεπτά, έπειτα ξεβγάζεις με δροσερό νερό βρύσης και σκουπίζεσαι με μια καθαρή πετσέτα. Η μέθοδος για την εξαφάνιση πόρων προσώπου με πορτοκάλι επιτρέπεται να γίνεται μόνο βραδινές ώρες κι όταν δε σκοπεύεις, επομένως, να εκτεθείς στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, κάτι που, όπως προαναφέραμε, ισχύει και για το λεμόνι.

8)Περιόριζε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με φυσικό τρόπο.

Έχεις σακούλες και πρησμένους (μαύρους ή μη) κύκλους κάτω από την περιοχή των ματιών σου αλλά θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να τους εξαφανίσεις και κατ’  επέκταση πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη; Ακολούθησε την εξής διαδικασία: καθαρίζεις, πλένεις και κόβεις σε ακανόνιστα σχήματα μία μεγάλη πατάτα (ίσως χρειαστεί και μία δεύτερη) κι αμέσως την πολτοποιείς στο μπλέντερ. Αφού πλύνεις καλά το πρόσωπό σου, απλώνεις πάνω του την πολτοποιημένη πατάτα και την αφήνεις για τουλάχιστον 10 λεπτά. Εάν έχεις μαύρους ή/ και πρησμένους κύκλους, η πολτοποιημένη πατάτα είναι ένα κι ένα! Βάζεις 1 κουταλιά της σούπας από πολτοποιημένη πατάτα μέσα σε ένα από τα ειδικά επιθέματα για κομπρέσες στο κάτω μέρος των ματιών ή ακόμα και μέσα σε ένα κομμάτι αποστειρωμένης φαρμακευτικής γάζας και τα αφήνεις πάνω στα μάτια σου όση ώρα επιθυμείς, το ελάχιστο 15 λεπτά. Αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, αφαιρείς με άφθονο χλιαρό νερό, ξεπλένεσαι με λίγο πιο κρύο νεράκι και ενυδατώνεις το πρόσωπό σου. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Μπορείς να επαναλαμβάνεις όσο συχνά έχεις όρεξη, μιας και μόνο καλό μπορεί να επιφέρει η συγκεκριμένη θεραπεία.

9)Πώς να χρησιμοποιήσεις το concealer σωστά και με διάρκεια;

Αν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου επιμένουν και δε φεύγουν παρόλη τη θεραπεία ή, ακόμη, εάν απλά εσύ νιώθεις περισσότερη ασφάλεια με το να βάφεις τη συγκεκριμένη περιοχή, δεν έχεις παρά να μάθεις τη σωστή εφαρμογή του κονσίλερ, μέσα από 3 βασικά μυστικά.
α) Βάλε primer ματιών στην αρχή. Πρόκειται για ένα προϊόν βάσης που μπορείς να αξιοποιείς τόσο στο κινητό σου βλέφαρο προτού απλώσεις τις σκιές σου όσο και στο τμήμα κάτω από τα μάτια σου προτού απλώσεις το κονσίλερ σου. Το πράιμερ θα βοηθήσει αισθητά το concealer στο να παραμείνει στην περιοχή που το έχεις εφαρμόσει χωρίς να κάνει γραμμούλες, χωρίς να σπάσει και σαφώς διατηρώντας το αποτέλεσμά του αναφορικά με την κάλυψη των κύκλων  εμφανές.
β) Επίλεξε το σωστό προϊόν για εσένα. Πώς να κρατήσει το concealer για παραπάνω από 1 ώρα όταν το προϊόν που έχεις προμηθευτεί και χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου και, συγκεκριμένα, για τον τύπο της επιδερμίδας σου κάτω από τα μάτια σου; Όπως, λοιπόν, κάνεις και με τα foundation που χρησιμοποιείς, την ίδια προσοχή αρμόζει να προσδίδεις και στο είδος του κονσίλερ που αγοράζεις έτσι ώστε να είναι σωστό για την επιδερμίδα σου κι ως εκ τούτου να κάνει καλά τη δουλειά του. Επί παραδείγματι, εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή, θα χρειαστείς ένα προϊόν που να είναι πιο ενυδατικό και που θα απλώνεται πιο εύκολα, ενώ αν θες πολλή κάλυψη, καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα πιο παχύρευστο concealer. Επίσης, να έχεις στο νου σου ότι όσο μαγικό κι αν δύναται να είναι ένα concealer, τόσο καταστροφικό ενδέχεται να αποδειχθεί εάν δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου ή, ακόμα χειρότερα, εάν δεν είναι στη σωστή απόχρωση, όπως θα δούμε ευθύς αμέσως.
γ) Επίλεξε τη σωστή απόχρωση
concealer.  Η ορθή επιλογή της απόχρωσης του concealer είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου το προϊόν να κάνει σωστά τη δουλειά του, όντας ομοιόμορφα αναμειγμένο με την επιδερμίδα σου. Ειδάλλως, θα είναι είτε λίγο είτε πολύ αισθητή η διαφορά χρώματος, ενώ το αποτέλεσμα δε θα να είναι ούτε καλό ούτε σταθερό. Εν προκειμένω, λοιπόν, να σου θυμίσουμε κάτι πολύ λογικό και βασικό: αν το καλοκαίρι παίρνεις το χρωματάκι σου, τότε η απόχρωση του concealer που χρησιμοποιούσες κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες σίγουρα δεν είναι κατάλληλη (και το αντίστροφο). Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι κι όπως βασικά γνωρίζεις, είναι προτιμότερο να μη μένεις πιστή σε ένα προϊόν για την περιοχή κάτω από τα μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

10)Όσον αφορά στο κραγιόν…

… απόφευγε επιμελώς όλα τα λάθη που οι περισσότερες κάνουμε και ακολούθησε την ορθή περιποίηση και εφαρμογή του προκειμένου να το κάνεις να τονίζει όμορφα τα χείλη σου και να σε κάνει γνώστρια του πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη.

 • Η απολέπιση στα χείλη είναι απαραίτητη. Έστω μία φορά ανά βδομάδα χρειάζεται να κάνεις απολέπιση και στα χείλη σου με ένα από τα σπιτικά scrub που χρησιμοποιείς και στο υπόλοιπο πρόσωπό σου. Μόνο έτσι δε θα είναι «σκασμένα».
 • Η ενυδάτωση έρχεται δεύτερη σε σειρά. Πίνε μπόλικο νερό μέσα στη μέρα σου. Ακόμη, όποτε βλέπεις ότι τα χείλη σου πάνε να ξεραθούν, άπλωνε αμέσως κάποιο lip balm ή liposan, ενώ κάθε φορά μετά την απολέπιση και 5 λεπτά πριν βάλεις το κραγιόν σου βάζε μία σταγόνα από την ενυδατική κρέμα προσώπου και στα χείλη σου.
 • Προτίμησε matte κραγιόν εάν δεν τείνουν τα χείλη σου να ξηραίνονται συνεχώς. Το αποτέλεσμα που χαρίζουν συνήθως είναι αρκετά όμορφο και διαφορετικό σε σχέση με κάποιο πιο glossy ή liquid προϊόν και σίγουρα μακράν πιο… φινετσάτο! Ωστόσο, όταν τα χείλη σου έχουν την τάση να ξηραίνονται σχετικά εύκολα και γρήγορα, φορώντας ένα ματ κραγιόν απλά κάνεις ακόμη ταχύτερη την πρόκληση ξηρότητας και εμφανές το πρόβλημά της. Σε όσες, λοιπόν, από εσάς τα χείλη ξηραίνονται εύκολα, είτε επειδή δεν ακολουθείτε τους 2 θεμελιώδεις κανόνες που προαναφέραμε είτε επειδή έτσι είναι η επιδερμίδα σας, καλό θα ήταν να μην επιλέγετε matte υφές στα χείλη σας.
 • Βασικό είναι το μολύβι χειλιών. Είσαι κι εσύ από τις γυναίκες που βάζουν ένα κραγιόν πάνω στα χείλια τους και μετά… άγιος ο Θεός;! Από σήμερα κιόλας αλλάζεις νοοτροπία και, εκτός των παραπάνω, θα αρχίσεις να βάζεις και lip liner προκειμένου να κρατάει περισσότερη ώρα το κραγιόν σου και, ταυτόχρονα, να φαίνονται υπέροχα και γεμάτα τα χείλη σου.
 • Πες «ΟΧΙ» στο overlining. Το μολύβι το χειλιών σου είναι καλό να το βάζεις ακριβώς πάνω στο περίγραμμά τους ή το πολύ – πολύ ελάχιστα πιο έξω. Όταν το βγάζεις πολύ πιο έξω με την ψευδή πεποίθηση ότι έτσι θα φαίνονται πιο μεγάλα και ζουμερά τα χείλη σου, μόνο όμορφη δε φαίνεσαι…

11)Τόνιζε τα μάτια σου με eyeliner και κάνε το να διαρκέσει όλη μέρα.

Το eyeliner είναι ένα από τα must του μακιγιάζ για κάθε γυναίκα που θέλει να τονίζει τα μάτια της είτε λίγο είτε πολύ και να αποκτά ένα έντονο και γοητευτικό βλέμμα. Το υπέροχο αποτέλεσμα του eyeliner είναι αυτό που έχει οδηγήσει πάρα πολλές κοπέλες και γυναίκες στο να δυσκολεύονται να το αποχωριστούν κι άρα να το εντάσσουν στο καθημερινό μακιγιάζ τους, ίσως με διαφοροποιήσεις στο είδος, το μήκος και το πάχος της γραμμής κάθε φορά ανάλογα την ώρα και την περίσταση. Εάν μας ανέφερες τώρα τον προβληματισμό σου σχετικά με το πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ή κόπο, η δεύτερη σε σειρά απάντησή μας (διότι η πρώτη θα είχε να κάνει με τον καθαρισμό, την ενυδάτωση και τις σπιτικές μάσκες προσώπου) θα ήταν η χρησιμοποίηση του eyeliner. Αναφορικά, πάντως, με τη μεγιστοποίηση της διάρκειάς του, ακολούθησε τα εξής βήματα:
1ο βήμα: Χρησιμοποίησε πρώτα ένα primer. Είναι ένα προϊόν θαύμα, για το οποίο είπαμε αρκετά παραπάνω, όταν αναφερθήκαμε στο πώς να σου μείνει σταθερό το concealer. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το αϊλάινερ συνεπώς.
2ο βήμα:
Σχεδίασε τη γραμμή του eyeliner όπως επιθυμείς. Μάλιστα, μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερό μας άρθρο στην κατηγορία Πρόσωπο και να βρεις τον ακριβή τρόπο εφαρμογής του.
3ο βήμα:
Βάλε ταμποναριστά λίγη πούδρα στο κινητό σου βλέφαρο, πάνω από τη γραμμή του αϊλάινερ.
4ο βήμα:
Τέλος, πέρνα μία δεύτερη στρώση από το eyeliner σου πάνω από την πούδρα και θα έχεις το πιο σταθερό αποτέλεσμα ever! Έντονα μάτια, έντονο βλέμμα, έμαθες πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη!

12)Αναδείκνυε τα όμορφα μάγουλά σου μέσα από δύο τακτικές.

Α) Επιλογή χρώματος ρουζ & τρόπος εφαρμογής του. Φρόντισε να προμηθευτείς ένα ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ ή ροδακινί. Πρόσεξε: μην πας και πάρεις τίποτα έντονα κόκκινα ή φούξια, τίποτα πορτοκαλί ρουζ ή τίποτα σε σκούρες αποχρώσεις τύπου βαθύ μπορντό, μωβ κ.λπ.! Τέτοιου είδους επιλογές σε καμία περίπτωση δε θα αναδείξουν τα στρουμπουλά μάγουλα που έχεις με σωστό και ωραίο τρόπο. Αντιθέτως, το ροδακινί και το ροζάκι για παράδειγμα αποτελούν χρώματα που θα κάνουν τα μαγουλάκια σου ακόμα πιο γλυκά, ακόμα πιο όμορφα, ακόμα πιο χαριτωμένα, ακόμα πιο λαμπερά απ’ ότι είναι. Εν προκειμένω, το ρουζ μπαίνει με πινέλο ειδικό για ρουζ κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις ακριβώς πάνω στο μήλο του καθενός από τα δύο μήλα. Δεν πρέπει, όμως, να βάλεις πολλή ποσότητα διότι θα φαίνεσαι σαν… κλόουν, μιας και τα χρώματα αυτά δεν αναμειγνύονται με τη βάση σου (με το make up σου δηλαδή). Κάτι ακόμα που θέλουμε να σου τονίσουμε είναι το θέμα του αν το ρουζ που θα πάρεις θα είναι matte ή με λίγο ή πολύ glitter. Η απάντησή μας εδώ λαμβάνει υπ’ όψιν της διαφορετικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα: αν πρόκειται να βγεις βράδυ, το glitter είναι must, άρα αν έχει χρυσόσκονη το ρουζ σου κανένα πρόβλημα· αν το θες για πρωί, το glitter είναι απαγορευτικό· αν το ρουζ που θα πάρεις έχει ελάχιστη χρυσόσκονη για λάμψη, τότε κάνει για όλη τη μέρα, δεδομένου ότι έχεις την αντίστοιχη φρέσκια διάθεση!
Β) Επιλογή κατάλληλου χτενίσματος. Για να αναδεικνύεις τα όμορφα μαγουλάκια σου, μπορείς να μαζεύεις τα μαλλιά σου προς το πίσω μέρος του κεφαλιού και, εάν το επιθυμείς, να αφήνεις ένα τουφάκι από τη μία ή και από τις δύο πλευρές μπροστά είτε και όχι. Ωστόσο, θέλουμε να προσέχεις κάτι στο σημείο αυτό: το πόσο μεγάλο ή μικρό κεφάλι έχεις είναι σημαντικό για το αν σου ταιριάζει να μαζέψεις όλα τα μαλλιά σου πίσω και να αναδείξεις σωστά τα μάγουλα σου. Διότι αν έχεις μεγάλο κεφάλι και μεγάλα μάγουλα, τότε θα είναι δύσκολο να χειριστείς μόνη σου την κατάσταση, να μαζέψεις μόνη σου τα μαλλιά σου με τρόπο που να ταιριάζει απόλυτα σωστά και να βάψεις μόνη σου τα μήλα με τρόπο που να τα αναδεικνύει σωστά και τελικά να μην έχεις ένα αποτέλεσμα που να σε παχαίνει. Στην περίπτωση αυτή, δεν έχεις παρά να πιάνεις με τσιμπιδάκια ή κάποιο κοκαλάκι τύπου κλάμερ τα μισά μαλλιά σου προς τα πίσω και να αφήνεις ή όχι ένα ή δύο τουφάκια μπροστά. Γιατί, ξαναλέμε, ότι με φουσκωτά μάγουλα και μεγάλο κεφάλι οι ψηλές αλογοουρές και κότσοι είναι λίγο ριψοκίνδυνοι.

13)«Κρύβε» τα μεγάλα μάγουλα με δύο τακτικές.

Α) Επιλογή χρώματος ρουζ & τρόπος εφαρμογής του. Στην περίπτωση που θες να κρύβεις τα μάγουλά σου και να τα κάνεις να φαίνονται πιο μικρά / πιο αδύνατα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς ρουζ σε αποχρώσεις κοντά στο δέρμα σου και λίγο έως αρκετά πιο σκούρες. Για το ποια χρώματα ρουζ μπορείς να επιλέξεις είναι καλύτερο να ρωτήσεις την υπάλληλο του καταστήματος με τα καλλυντικά που θα επισκεφτείς, η οποία ασφαλώς και θα γνωρίζει επακριβώς τι να σου προτείνει βάσει του χρώματος αλλά και του τύπου της επιδερμίδας του προσώπου σου. Αυτό που έχεις να κάνεις με το γήινο χρώμα ρουζ που θα αγοράσεις είναι να σχηματίζεις μία ευθεία γραμμή που θα βρίσκεται κάτω από το μήλο σου. Ρουφώντας το μάγουλό σου προς τα μέσα θα δεις να σχηματίζεται μία νοητή ευθεία κάτω από το μήλο σου, αυτήν ακριβώς που θα χρωματίσεις με το ρουζ. Η γραμμή αυτή μπορεί να τραβηχτεί μέχρι και πίσω στο σημείο που ξεκινάει το αφτί σου. Να επισημάνουμε τα εξής: όταν θέλεις να κρύψεις τα μεγάλα μάγουλα και να τα κάνεις να φαίνονται πιο αδυνατισμένα εκτελώντας τη διαδικασία contouring  που μόλις σου εξηγήσαμε, είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιείς χοντρό και φουντωτό πινέλο εφαρμογής του ρουζ (όπως κάνεις όταν βάφεις με ροζ ρουζ τα μήλα), αλλά ένα πιο λεπτό που να βοηθάει το να σχηματιστεί η ευθεία. Επίσης, είναι ακόμη πιο σημαντικό η ευθεία αυτή με το σκουρόχρωμο ρουζ να γίνει σωστά, κάτι που προαπαιτεί την καλή ανάμειξή του (blending)  με τη βάση (make up) που έχεις απλώσει στο πρόσωπό σου έτσι ώστε να μη μοιάζει «ξένη» πάνω στο πρόσωπό σου.
Β) Επιλογή κατάλληλου χτενίσματος. Ας δούμε τώρα τι μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου… Καταρχάς, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να μαζεύεις όλα μα όλα τα μαλλιά σου πίσω ή / και ψηλά. Χαμηλές και ψηλές πλεξίδες, χαμηλοί και ψηλοί κότσοι, χαμηλές και ψηλές αλογοουρές απαγορεύονται, διότι όπως καταλαβαίνεις αφήνουν εκτεθειμένη όλη την έκταση του προσώπου σου και τα μάγουλά σου, ενώ εσύ θέλεις να τα… κρύβεις. Μάλιστα, όσο πιο σφιχτά πιασμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο μεγάλα μάγουλα θα φαίνεται ότι έχεις. Επομένως, δεν κάνεις τέτοια χτενίσματα και πόσο μάλλον σφιχτά. Τα μαλλιά κάτω είτε ισιωμένα είτε σπαστά είτε εντελώς φυσικά είναι ό,τι πρέπει. Επειδή, όμως, όλες οι γυναίκες είμαστε ακόμη πιο όμορφες με τα μαλλιά μαζεμένα, θα ήταν λάθος από μεριάς μας να σε παροτρύνουμε να μην τα μαζεύεις ποτέ. Μπορείς, λοιπόν, κάλλιστα να τα μαζεύεις σε ό,τι χτένισμα επιθυμείς, αρκεί να αφήνεις ένα τουφάκι μαλλιών από κάθε μεριά να είναι χαλαρά πεσμένο μπροστά στο πρόσωπό σου. Με τον τρόπο αυτό και κρύβεις μέρος από τα μεγάλα μάγουλα και γίνεσαι ακόμα πιο γλυκιά. Στην τελευταία περίπτωση, φυσικά, το ρουζ με τη διαδικασία του contouring που αναφέραμε στην αρχή είναι βασική, μιας και θέλεις να φαίνονται πιο λεπτά τα μεγάλα μάγουλα που έχεις και χωρίς στρογγυλάδες.

Πώς να φαίνεσαι πιο όμορφη;; Περιποιήσου την επιδερμίδα του προσώπου σου καθαρίζοντάς το καθημερινά, κάνοντάς του απολέπιση και εφαρμόζοντάς του μία μάσκα προσώπου, τόνισε τα χείλη, τα μάγουλα και τα μάτια σου με τον κατάλληλο τρόπο και κάνε τα προϊόντα μακιγιάζ να διαρκέσουν όλο το 24ωρο αναλλοίωτο, εφάρμοσε και τις υπόλοιπες πρακτικές που σου αναφέραμε που έχουν εξειδικευμένη δράση (π.χ. λεμόνι με αλάτι για τα σπυράκια) και θα επιτύχεις να είσαι καθημερινά μία κούκλα!!

x

Check Also

δέρμα που ξεφλουδίζει

Δέρμα που ξεφλουδίζει: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

λεμόνι στο πρόσωπο

Λεμόνι στο πρόσωπο – Αντιγήρανση, λεύκανση, ενυδάτωση και λάμψη

Όπως διαπίστωσες κι από τον τίτλο, στο παρόν άρθρο θα δούμε μάσκες ...

έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

Έλαια για λιπαρή επιδερμίδα – Τα 4 καλύτερα και πώς να τα χρησιμοποιείς

Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα , τότε το πιο πιθανό είναι να αναζητάς ...