Αρχική / Πρόσωπο / Έλαια για λιπαρή επιδερμίδα – Τα 4 καλύτερα και πώς να τα χρησιμοποιείς
έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

Έλαια για λιπαρή επιδερμίδα – Τα 4 καλύτερα και πώς να τα χρησιμοποιείς

Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα , τότε το πιο πιθανό είναι να αναζητάς προϊόντα προσώπου που δεν εμπεριέχουν καθόλου έλαια ή έχουν πολύ μικρές ποσότητες. Κι αυτό, διότι στο νου μας η λιπαρότητα, η τάση για ακμή ή η ήδη σχηματισμένη ακμή δε συνάδουν με την εφαρμογή επιπλέον λαδιών στο πρόσωπο.

Κι όμως, στο άρθρο αυτό του γυναικείου ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα θα σε πληροφορήσουμε για το αντίθετο· για το ότι, δηλαδή, και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται τη χρησιμοποίηση λαδιών. Μάλιστα, θα αναφερθούμε λεπτομερώς και στο ποια είναι τα 4 καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα που αξίζει η καθεμία από εσάς να δοκιμάσει και να εντάξει στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της.

Γιατί να εφαρμόζεις έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

Τα λαδάκια έχουν πολλά να προσφέρουν στο δέρμα μας, ανεξάρτητα από τον τύπο την επιδερμίδας μας. Πιο ειδικά, λειτουργούν υπέροχα ως φυσικά makeup removers για κάθε επιδερμίδα, ενώ, στην περίπτωση των ελαίων που προέρχονται από βότανα, μπορούμε να μιλάμε για τη βασική ιδιότητά τους, ότι δηλαδή είναι πλούσια σε διάφορα θεραπευτικά και προστατευτικά συστατικά. Τμήμα της δράσης των τελευταίων αποτελεί και η μείωση της ακμής με τον καιρό, κάτι που άπτεται επίσης σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Αυτό που πρέπει εμείς να επισημάνουμε κι εσύ να κατανοήσεις καλά είναι ότι τα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα που θα αναφέρουμε ευθύς αμέσως καθώς και γενικότερα τα λάδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο είναι εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από το έλαιο που το ανθρώπινο δέρμα παράγει. Και, ως εκ τούτου, αφενός δε δυσχεραίνουν την κατάσταση λιπαρότητας και σπυριών, αφετέρου βελτιώνουν δραστικά τη «συμπεριφορά» του δέρματος.

Ποια είναι τα 4 καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

1)Ορυκτέλαιο

Αγγλιστί mineral oil. Ίσως μάλιστα να το ξέρεις μόνο με την αγγλόφωνη ονομασία του. Όπως και να έχει, το ορυκτέλαιο, που παράγεται από το πετρέλαιο, είναι ένα από τα καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα, με μία μεγάλη επιφύλαξη – επισήμανση: μιλάμε μόνο για τα φαρμακευτικά ορυκτέλαια που είναι αγνά, καθαρά και εξαιρετικά ασφαλή για οποιοδήποτε δέρμα, πόσο μάλλον για τα λιπαρά. Και το υπογραμμίζουμε αυτό λόγω του ότι κυκλοφορούν πάμπολλα προϊόντα που εμπεριέχουν το εν λόγω έλαιο, είναι ωστόσο βλαβερά για το ανθρώπινο δέρμα.

Η σύσταση του ορυκτέλαιου είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του λαδιού ενός φυτού, που το κάνουν να μην έχει την ίδια θεραπευτική και αντιοξειδωτική δράση με τα υπόλοιπα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα που θα αναφέρουμε παρακάτω. Εντούτοις, είναι μακράν το πιο «εμφρακτικό» λάδι, υπό την έννοια ότι δημιουργεί μία τέλεια κάλυψη στην επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από εξωτερικούς ρύπους και διασφαλίζοντας ότι δε θα χαθεί καθόλου ενυδάτωση. Επίσης, είναι γνωστό ως λάδι για καθαρισμό στο πρόσωπο, για το χαμηλό κόστος του και για το ότι μαλακώνει το σμήγμα στο εσωτερικό των πόρων κι έτσι καθαρίζει το δέρμα.

2)Έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού

Αυτό είναι ένα ακόμη από τα καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα και για τη επιδερμίδα με τάση ακμής. Δεδομένου ότι είναι πολύ ελαφρύ, δε χρειάζεται καθόλου να ανησυχείς για το ότι θα φαίνεται κάπως άσχημα στην επιδερμίδα σου μετά τη χρήση του. Διαθέτει μεγάλη ποσότητα από λινελαϊκό οξύ, καθώς επίσης και πολλές αντι-ερεθιστικές, αντι-γηραντικές, αντι-μικροβιακές και θεραπευτικές ενώσεις. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με μεγάλους πόρους στο πρόσωπό σου, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού είναι ό,τι καταλληλότερο για να ελαχιστοποιήσει την εικόνα τους.

Προσοχή μόνο στη φύλαξη και διατήρησή του, μιας και από μόνο του έχει μικρή διάρκεια ζωής, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς όλο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, μπορείς να επεκτείνεις τη ζωή του προσθέτοντάς του λίγη βιταμίνη Ε.

3)Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς

Θεωρείται το θαυματουργό ελιξίριο για την απαλότητα, ενυδάτωση και χαλάρωση του δέρματος, γι’ αυτό κι αποτελεί ένα από τα καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα. Όπως και το λάδι που παράγεται από κουκούτσια σταφυλιού, έτσι και το συγκεκριμένο εμπεριέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λινολαϊκό οξύ και μικρή σε ελαϊκό οξύ, γεγονός που το καθιστά άκρως κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα με ακμή ή τάση ακμής.

Αυτό που το ανεβάζει ακόμα περισσότερο είναι η όχι ασήμαντη ποσότητα σε τρετινοϊνη η οποία παράγεται φυσικά και αποτελεί μία μορφή βιταμίνης Α που έχει μία πολύ καλή δύναμη: χάριν της τελευταίας, το έλαιο από αγριοτριανταφυλλιά είναι ικανό να επιταχύνει πάρα πολύ την ανάπλαση των κυττάρων, γεγονός που ισοδυναμεί με την επανόρθωση του δέρματος που είναι τραυματισμένο από σημάδια ακμής.

4)Ηλιέλαιο

Το ηλιέλαιο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ενυδατικά λάδια για την επιδερμίδα κάθε τύπου, ενώ είναι ένα άκρως κατάλληλο έλαιο για λιπαρή επιδερμίδα συγκεκριμένα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και είναι κατασκευασμένο από περίπου 60% λινολαϊκό οξύ.

ΜΗΝ το μπερδέψεις με το ηλιέλαιο που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική! Το λάδι αυτό είναι ψυχρής πίεσης ηλιέλαιο, που είναι προτιμότερο να διατηρείς στο ψυγείο λόγω της μικρής διάρκειας ζωής που έχει από μόνο του. Είναι ιδανικό για αφυδατωμένη επιδερμίδα, για πρόσωπο με τάση ακμής και για λιπαρό δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιείς τα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα

Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε ότι όσες έχουν αφυδατωμένη επιδερμίδα ή ξηρή επιδερμίδα μπορούν κάλλιστα να απλώνουν διαφόρων ειδών λαδάκια στο πρόσωπό τους προκειμένου να το ενυδατώνουν σε βάθος και να το κάνουν απαλό και λείο, ενώ, όσον αφορά στις κοπέλες και τις γυναίκες με ακμή ή / και λιπαρότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επιφορτίζουν με περισσότερα λάδια το δέρμα τους. Αυτό καταρρίψαμε προηγουμένως κι ελπίζουμε εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο με ή χωρίς σπυριά, με ή χωρίς τάση ακμής, να εντάξεις στην περιποίησή σου κάποιο από τα 4 καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα. Για εσένα, λοιπόν, είναι απαραίτητο να διαβάσεις και την ακόλουθη παράγραφο σχετικά με το πώς να χρησιμοποιείς τα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα.

Έτσι, οι τρεις βασικότερες χρήσεις των ελαίων για τη δική σου επιδερμίδα είναι συνοπτικά οι ακολούθως αναφερόμενες:

  1. Καθαρισμός προσώπου. Χρησιμοποιώντας κομμάτια από βαμβάκι ή τα γνωστά στρογγυλά πομ πον ή ένα κομμάτι από βαμβακερό και καθαρό ύφασμα, το νοτίζεις με το έλαιο της επιλογής σου και με κυκλικές κινήσεις καθαρίζεις περιοχή – περιοχή το πρόσωπό σου (και το λαιμό σου εφόσον ήταν εκτεθειμένος ή μακιγιαρισμένος). Καθαρίζεις φυσικά το πρόσωπο από περιβαλλοντικούς ρύπους και το περιττό σμήγμα, αλλά μπορείς και να αφαιρείς το μακιγιάζ σου. Ειδικά εάν σκοπεύεις να αφαιρείς το μακιγιάζ σου, επειδή θα χρειάζεσαι μπόλικη ποσότητα, είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα πιο οικονομικό λαδάκι.
  2. Τελικό βήμα περιποίησης προσώπου. Η συνήθως αγαπημένη επιλογή των γυναικών είναι να χρησιμοποιούν κάποιο από τα παραπάνω λαδάκια ως το τελευταίο βήμα στη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου τους. Αφότου, λοιπόν, καθαρίσεις την επιδερμίδα σου (κάτι που μπορείς επίσης να το κάνεις με κάποιο από τα έλαια, όπως παραπάνω αναφέραμε), χρειάζεται να βάλεις κάποιο toner (δες το άρθρο μας με τα καλύτερα σπιτικά τόνερ) κι αμέσως να ενυδατώσεις. Αντί για ενυδατική κρέμα, μπορείς να βάλεις ένα από τα 4 έλαια για λιπαρή επιδερμίδα που προαναφέραμε, σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός μπιζελιού. Τα έλαια που παράγονται από φυτά είναι που σου προτείνουμε αναμφίβολα, ενώ, αναφορικά με το ορυκτέλαιο, έχουμε να σου πούμε ότι πρέπει να το προτιμήσεις μόνον εφόσον έχεις έντονο πρόβλημα αφυδάτωσης.
  3. Αναμειγμένο με την ενυδατική. Η 3η εκπληκτική χρήση των ελαίων αυτών έγκειται στην ανάμειξή τους με την ενυδατική κρέμα ή λοσιόν σου. Βάζεις την κρέμα στην παλάμη σου, προσθέτεις 1 – 2 σταγόνες από το λάδι που έχεις προμηθευτεί, αναμειγνύεις εντός της παλάμης σου και απλώνεις τελίτσες πάνω στο πρόσωπο και το λαιμό σου. Το έλαιο καθιστά εντονότερη και πιο βαθιά την ενυδάτωση, προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο, δίνει οφέλη που έχει η σύστασή του, και συγχρόνως επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της ενυδατικής κρέμας ή λοσιόν πάνω στην επιδερμίδα σου.

Ρίξε μια ματιά και στα εξής άρθρα μας:

x

Check Also

δέρμα που ξεφλουδίζει

Δέρμα που ξεφλουδίζει: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

λεμόνι στο πρόσωπο

Λεμόνι στο πρόσωπο – Αντιγήρανση, λεύκανση, ενυδάτωση και λάμψη

Όπως διαπίστωσες κι από τον τίτλο, στο παρόν άρθρο θα δούμε μάσκες ...

πώς να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει

Πώς να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει – 5 υπέροχες μάσκες και τα 3 καλύτερα έλαια

Θέλετε να αποκτήσετε ένα δέρμα που λάμπει από πολλά μέτρα; Ένα δέρμα ...