Αρχική / Κουίζ / Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε! – Τεστ προσωπικότητας
τεστ προσωπικότητας

Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε! – Τεστ προσωπικότητας

Ο Βρετανός ψυχολόγος Pip Wilson έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τεστ, ένα τεστ προσωπικότητας συγκεκριμένα, το όποιο έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την ταχεία παρατήρηση μίας εικόνας.

Για την ιστορία, αξίζει να πούμε ότι το εν λόγω τεστ προσωπικότητας είχε διαμορφωθεί αρχικά και προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για παιδιά. Αργότερα, ωστόσο, διαπιστώθηκε από πολλούς ότι είχε αποτελέσματα και στους ενήλικες, γι’ αυτό και μπορούμε πλέον κι εμείς στο γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα να σας το παρουσιάσουμε και να σας παροτρύνουμε στο να το κάνετε κι εσείς.

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. Εάν ρίξετε ακόμα και μία μικρή ματιά, θα είναι σαν να έχετε προετοιμαστεί, κάτι που δε θέλουμε, διότι δε θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα στο τεστ προσωπικότητας που ακολουθεί. Διαβάστε πρώτα όλα τα προλογικά που σας αναφέρουμε κι έπειτα προβείτε στην εκτέλεση του συγκεκριμένου τεστ προσωπικότητας.

Τεστ προσωπικότητας: Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε!

Βήματα για να γίνει σωστά το τεστ προσωπικότητας:

  1. Ξαναλέμε, μην κοιτάξετε ακόμα την φωτογραφία.
  2. Να ξέρετε ότι πρόκειται, όπως λέγαμε και παραπάνω, για ένα τεστ προσωπικότητας που επικεντρώνεται σε μία εικόνα, σε ένα σκίτσο που απαρτίζεται από τον κορμό και τα κλαδιά ενός δένδρου, σε διάφορα σημεία του οποίου στέκονται σε διάφορες στάσεις και με διάφορες εκφράσεις και κινήσεις συνολικά 21 φιγούρες.
  3. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα που ακολουθεί και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να εντοπίσετε τη φιγούρα εκείνη που θεωρείτε ότι αντικατοπτρίζει εσάς, τη φιγούρα εκείνη που νομίζετε ότι μοιάζει δηλαδή πιο πολύ σε εσάς.
  4. Σημειώστε σε κάποιο χαρτάκι τον αριθμό της φιγούρας που θεωρήσατε ως αντιπροσωπευτική του εαυτού σας, έτσι ώστε να μην τον ξεχάσετε στη συνέχεια.
  5. Σε δεύτερο στάδιο, αφιερώστε λίγα ακόμα δευτερόλεπτα για να παρατηρήσετε και να βρείτε μία άλλη φιγούρα η οποία θα αντανακλά αυτό που θα θέλατε (ονειρικά, υποθετικά και ιδανικά) να ήσασταν. Προσοχή! Όχι τι είστε, αλλά τι και πώς θα θέλατε να είστε σε ένα υποθετικό και συνάμα ιδανικό/ τέλειο σενάριο.
  6. Σημειώστε και το νούμερο αυτής της δεύτερης φιγούρας σε ένα χαρτάκι, προκειμένου να μη λησμονηθεί.
  7. Μόλις αποφανθείτε, λοιπόν, για τις δύο φιγούρες, οδηγηθείτε στο κάτω μέρος του άρθρου, που έπεται της εικόνας, και αντιστοιχίστε τους αριθμούς που έχετε σημειώσει με την ανάλυση της προσωπικότητάς σας που προκύπτει.
  8. Προτείνετε το τεστ προσωπικότητας με τις φιγούρες και σε άλλες γνωστές και σε άλλους γνωστούς σας.

Κάντε το τεστ προσωπικότητας: Διαλέξτε φιγούρα και μάθετε τι χαρακτήρας είστε!

Δείτε την εικόνα και εφαρμόστε όσα προείπαμε.

τεστ προσωπικότητας

Διαλέξατε ποια φιγούρα είστε εσείς;;

Διαλέξατε και ποια φιγούρα θα θέλατε να ήσασταν;;

Τώρα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα, να μάθετε δηλαδή τι χαρακτήρας είστε!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Η φιγούρα 20 αντικατοπτρίζει ένα άτομο που γνωρίζει πολύ καλά ότι κατέχει μια υψηλή θέση, που έχει μια ηγετική προσωπικότητα και έναν εξέχοντα ρόλο, γι’ αυτό και θέλει να τον ακούν οι άλλοι.

Η φιγούρα 16 δείχνει ότι έχετε κουραστεί να υποστηρίζετε και να βοηθάτε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο ασφαλώς και αγαπάτε.

Η φιγούρα 17 δείχνει ότι είστε ένα άτομο το οποίο λατρεύουν όλοι, το οποίο όλοι αγαπούν πάρα πολύ· φίλοι, φίλες, γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, γνωστοί, άγνωστοι.

Η φιγούρα 14 υποδηλώνει ότι έχετε εξαντληθεί συναισθηματικά. Πολύ πιθανό μάλιστα να βιώνετε τον τρέχοντα καιρό ή να βιώσατε πρόσφατα μία έντονη εσωτερική κρίση σε συναισθηματικό επίπεδο.

Η φιγούρα 8 φανερώνει για εσάς ότι είστε ονειροπόλα, ότι σας αρέσει να βρίσκεστε σε έναν άλλον πιο ωραιοποιημένο δικό σας κόσμο, μακριά από την επικρατούσα εποχή, την ισχύουσα κατάσταση και τη «σκληρή» πραγματικότητα.

Η φιγούρα 9 σας καθιστά ως μία κοπέλα, που λατρεύει να διασκεδάζει και θέλει να περνάει όμορφα, ως μια γυναίκα χαρούμενη, από την οποία το χαμόγελο δύσκολα το παίρνει κάποιος ή κάτι.

Η φιγούρα 4 σας περιγράφει ως μία γυναίκα που διέπεται από σχετικά σταθερή προσωπικότητα και σταθερό χαρακτήρα, η οποία μάλιστα επιθυμεί και προσπαθεί συνεχώς να φέρνει εις πέρας τους στόχους της χωρίς να περνάει από μεγάλες δυσκολίες, έντονους κόπους και ταλαιπωρίες.

Η φιγούρα 5 φανερώνει για εσάς πως ότι είστε συχνά σε μία κατάσταση βαρεμάρας, ότι δεν έχετε ενέργεια στην καθημερινή σας  ζωή και ότι πιθανότατα να νιώθετε αδύναμες ψυχοσωματικά.

Οι φιγούρες 1, 3, 6 και 7 δείχνουν ότι είστε άτομα γεμάτα αποφασιστικότητα, τα οποία δε διστάζουν να έρχονται αντιμέτωπες με εμπόδια, ενώ παράλληλα δε δειλιάζουν ούτε φοβούνται όταν έχουν να ξεπεράσουν δυσκολίες παντός τύπου.

Οι φιγούρες 10 και 15 σας περιγράφουν ως ανθρώπους που δε δυσκολεύονται καθόλου να προσαρμοστούν, που προσαρμόζονται πολύ εύκολα όπου κι αν βρεθούν, καθώς επίσης και ως ανθρώπους που είναι ευχαριστημένα από τη ζωή που κάνουν και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν.

Οι φιγούρες 13 και 21 υποδηλώνουν πως γενικά κρατάτε μπόλικα πράγματα αλλά και συναισθήματα για τον εαυτό σας, δεν τα μοιράζεστε με άλλους ούτε τα εξωτερικεύετε. Επίσης, συχνά – πυκνά κατακλύζεστε από έντονο άγχος, ενώ είναι εμφανής η τάση σας να αποφεύγετε τους άλλους ανθρώπους.

Οι φιγούρες 2, 11, 12, 18 και 19 σημαίνουν ότι είστε ιδιαιτέρως ευγενικές, καθώς ακόμη κι ότι είστε πάντοτε δίπλα, πάντοτε στο πλευρό των ατόμων που σας αγαπούν και που αγαπάτε, κυρίως όσον αφορά στις φίλες και στους φίλους σας.

x

Check Also

τεστ προσωπικότητας με χρώματα

Τεστ προσωπικότητας με χρώματα

Δες τα χρώματα που σου δίνονται στη φωτογραφία, πες μας αν τα ...

κύβος ψυχολογικό τεστ

Ο κύβος – Ψυχολογικό τεστ για να μάθεις κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου

«Ο κύβος» αποτελεί ένα θεματικό ψυχολογικό τεστ κατά το οποίο ο ερωτώμενος ...

πόσο στρεσαρισμένη είσαι κουίζ

Πόσο στρεσαρισμένη είσαι; – Κουίζ

Είσαι διαρκώς μες στα νεύρα; Παρουσιάζεις δυσκολία στο να κοιμηθείς; Βλέπεις τα ...