Αρχική / Αδυνάτισμα / Πώς να χάσω κιλά και λίπος
πως να χάσω κιλά και λίπος

Πώς να χάσω κιλά και λίπος

Πώς να χάσω τα περιττά κιλά και το περιττό λίπος; Είναι μία ερώτηση που απασχολεί πολλές γυναίκες σήμερα. Άλλωστε η απόκτηση των ιδανικών αναλογιών και γενικότερα του ιδανικού βάρους δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες  στο να χάσουν εύκολα και γρήγορα κιλά και περιττό λίπος. Το να χάσει μια γυναίκα τα περιττά κιλά και το λίπος δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, ωστόσο σίγουρα δεν υπάρχει αυτό το μαγικό ραβδάκι που θα σε κάνει να τα χάσεις απλά και εύκολα χωρίς καθόλου κόπο. Εμείς στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένους τρόπους και συμβουλές με τους οποίους θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά και το λίπος. Προσοχή όμως….. δεν υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρχει κόπος. Αυτό όμως που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι αν τα κάνεις όλα σωστά, τότε σίγουρα θα δεις σημαντικά αποτελέσματα. Τόσο πολύ που ίσως και να εκπλαγείς. Ας δούμε λοιπόν πώς θα χάσεις κιλά και λίπος.

Οι φυσικές λύσεις για να χάσεις περιττά κιλά και λίπος είναι δύο. Η δίαιτα – υγιεινή διατροφή και η γυμναστική. Υπάρχουν βέβαια και μη φυσικές μέθοδοι (λιποαναρρόφηση, κ.τ.λ.) ωστόσο στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε μόνο στις φυσικές μεθόδους.

 

Δίαιτα  και διατροφή

Στο internet κυκλοφορούν διάφορες δίαιτες που υπόσχονται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια των περιττών κιλών. Άλλες ίσως να είναι υπερβολικές, άλλες παραπλανητικές, άλλες να λειτουργούν ακριβώς όπως υπόσχονται, ενώ άλλες μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνες. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις ορισμένες δίαιτες όπως για παράδειγμα την δίαιτα Atkins , την δίαιτα Dukan, κ.τ.λ.

  • Όχι στις υπερβολές: Το μέγιστο βάρος που μπορείς να χάσεις είναι περίπου 1 κιλό την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα μπορεί να δημιουργήσεις άλλα προβλήματα όπως ραγάδες, κ.τ.λ.
  • Δίαιτα ως τρόπος ζωής:  Η δίαιτα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται γενικότερα σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Πολλές φορές οι γυναίκες με το που χάσουν τα περιττά κιλά και το περιττό λίπος σταματούν τη δίαιτά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κιλά να επιστρέψουν πολύ γρήγορα.
  • Πολύ νερό: Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του ανθρώπου. Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Εκτός ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών από το σώμα, το νερό βοηθάει επίσης και στην απόκτηση πιο υγιούς επιδερμίδας προσώπου.
  • Όχι στο αλκοόλ: Το αλκοόλ και γενικότερα όλα τα ποτά που το περιέχουν είναι από αρκετά έως πολύ παχυντικά.
  • Μακριά από τα τηγανητά: Πρόκειται για μια από τις θυσίες που πρέπει να κάνεις. Τα τηγανητά φαγητά είναι πολύ νόστιμα αλλά είναι επίσης και παχυντικά. Εκτός αυτού δεν κάνουν καλό και στην υγεία.
  • Ελάχιστη ζάχαρη – καθόλου γλυκά: Η ζάχαρη θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές στα ράφια των supermarket περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης. Και όταν λέμε τεράστιες εννοούμε πολύ περισσότερο από ότι θα περίμενες. Για παράδειγμα ένα κουτάκι αναψυκτικό 330 ml περιέχει περίπου 10 κουταλιές ζάχαρη. Το νούμερο είναι αστρονομικά μεγάλο. Όσο αφορά τα γλυκά ισχύουν τα ίδια ίσως και χειρότερα. Αν θέλεις να φας οπωσδήποτε κάτι γλυκό μπορείς να φας κανένα φρουτάκι. Στο άρθρο “αλάτι, ζάχαρη, λιπαρά – οι τρεις πτυχές της κακής διατροφής” μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζάχαρη.
  • Τροφές για καύση του λίπους: υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος.

Γυμναστική

Η γυμναστική είναι γνωστό ότι είναι ο σύμμαχος της γυναίκας απέναντι στα περιττά κιλά και το λίπος. Μπορείς να διαλέξεις διάφορα είδη γυμναστικής. Μπορείς να κάνεις πιλάτες, αεροβική γυμναστική, γιόγκα ή γυμναστική με βάρη. Κάθε ένα είδος γυμναστικής έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Με τη γυμναστική, εκτός του ότι θα χάσεις τα περιττά κιλά και το λίπος, ταυτόχρονα θα πετύχεις σύσφιξη της κοιλιάς, σύσφιξη του στήθους, σύσφιξη των γλουτών, κ.τ.λ. Η γυμναστική θα μπορούσε να βοηθήσει (υπό ορισμένες προϋποθέσεις) ακόμα και στην μείωση της κυτταρίτιδας. Άλλο ένα από τα οφέλη της γυμναστικής είναι η αύξηση του μεταβολισμού. Με τον καιρό, καθώς ένας άνθρωπος γυμνάζεται, ο μεταβολισμός αυξάνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάται. Τέλος, η γυμναστική έχει και άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Την καλή ψυχολογία. Μια γυναίκα που γυμνάζεται έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία, ζωντάνια και διάθεση. Διάφορες αρνητικές καταστάσεις όπως άγχος, στρες, κ.τ.λ. φαίνεται ότι υποχωρούν.

x

Check Also

έβαλα απότομα κιλά

Έβαλα απότομα κιλά: Τι φταίει και πώς να τα χάσω άμεσα;

«Τον τελευταίο καιρό έβαλα απότομα κιλά, χωρίς για την ακρίβεια να καταλάβω ...

πώς να κάψεις τα ψωμάκια

Πώς να κάψεις τα ψωμάκια γρήγορα – Διατροφή, Γυμναστική και Ροφήματα

Έχεις προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό έχεις βάλει μερικά κιλάκια και θέλεις ...

δίαιτα χωρίς μαγείρεμα

Δίαιτα χωρίς μαγείρεμα – Έξυπνες λύσεις για να αδυνατίσεις + Πρόγραμμα διατροφής

Όλες εμείς οι γυναίκες σε κάποια περίοδο της ζωής μας σκεφτήκαμε να ...