Αρχική / Υγεία / Πώς να μην έχω νεύρα; Τι πρέπει να κάνω για να μην έχω νεύρα.
πώς να μην έχω νεύρα

Πώς να μην έχω νεύρα; Τι πρέπει να κάνω για να μην έχω νεύρα.

Αγαπητά μου κορίτσια, χαλαρώστε. Ήρθε η στιγμή να βάλουμε ένα τέλος, μαζί όπως πάντα, στο πρόβλημα σας το οποίο και απόλυτα κατανοούμε και συμπονούμε. Κάποιοι μας έχουμε πιο πολλά νεύρα, κάποιοι άλλοι όχι τόσο, κάποιοι άλλοι για να έχουν νεύρα πρέπει να γκρεμιστεί κάποιος φούρνους και είναι και αυτοί που με την παραμικρή αφορμή γκρεμίζουν φούρνο. Όσο μεγάλο και αν είναι το πρόβλημα το δικό σου και τις τάδε και του οποιουδήποτε ξαναλέμε, είμαστε εδώ για να το λύσουμε μαζί. Πάμε να δούμε πως να μην έχεις νεύρα και τι πρέπει να κάνεις για αυτά. Αλλά αρχικά να δούμε λίγο και από που προέρχονται.

Καταγωγή

Αυτός ο τίτλος ήταν καθαρά και μόνο για να γίνει πιο “χαβαλετζίδικο” αυτό το κεφάλαιο και κάπως λιγότερο νευρικό αφού έχει να κάνει με τα νεύρα. Λοιπόν, νεύρα κανείς κορίτσια μπορεί να έχει από το οτιδήποτε. Να πούμε τώρα που αρχίσαμε ότι νεύρα και στρες πάνε μαζί. Οπότε όταν στρεσαριζόμαστε από την δουλειά και γυρνάμε σπίτι μας πειράζουν όλα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν φεύγουμε από ένα περιβάλλον που μας ασκεί πίεση και δεν μας είναι τόσο ευχάριστο και ερχόμαστε σπίτι μας που νιώθουμε περισσότερη οικειότητα (λογικό καθώς είναι το σπίτι μας) ο εγκέφαλος μας θέλει να απέχει από αγγαρείες και εντάσεις γενικότερα γιατί θέλει να αποφορτιστεί από όλη την μέρα που πέρασε πάνω από μια στοίβα χαρτιά και έναν υπολογιστή. Και αν πει ο καλός μας “αγάπη μου σε περίμενα. Δείξε μου πως το ράβουν αυτό δεν ξέρω” ή “έλα να πλύνεις τα πιάτα, από χθες είναι εδώ” τότε ναι θα έχεις νεύρα και είναι λογικό. Το ίδιο συμβαίνει και με την αντίθετη περίπτωση. Όταν δηλαδή θα πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου και να πας στον όχι τόσο ευχάριστο χώρο εργασίας σου ή κάπου που θα φορτιστείς με αρνητική ενέργεια και νευρικότητα. Αγχώνεσαι και αγχώνεσαι και άλλο μέχρι το τέλος της ημέρας. Ε, και τελικά καταλήγεις να έχεις νεύρα.

Κάτι άλλο που μπορεί να ευθύνεται στα νεύρα που έχεις είναι και οι πολλοί καφέδες. Και αναλόγως τον καφέ και πόσο βαρύς είναι μπορεί να σε κάνει να βγάζεις καπνούς από μύτη και αυτιά μόνο και μόνο για να αποβάλλεις την ενέργεια που σου δίνει. Αν δεν μπορείς ή δεν προλαβαίνεις να την αποβάλλεις τότε αυτομάτως αυτό σου γίνεται νεύα, και τι νεύρα. Άστο, μακριά από τα νεύρα του καφέ.

Πώς να μην έχω νεύρα

Κόψε τους καφέδες

Όπως προαναφέραμε το νούμερο ένα είναι να κόψεις τους πολλούς καφέδες και αφού το αναλύσαμε παραπάνω το γιατί σου προκαλούν νεύρα θα πάμε κατευθείαν στο επόμενο.

Βρες ένα άθλημα ή χόμπι να χαλαρώνεις

Προσπάθησε να βρείς κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπι που να σε ευχαριστεί. Το μποξ στις ιδιαίτερες περιπτώσεις νεύρων είναι ο,τι πρέπει για την αποφόρτιση νεύρων. Αν πάλι έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις απλά μετά από μια ολόκληρη μέρα πάρε έναν καμβά, πινέλα και μπογιά και άφησε τον εαυτό σου να απελευθερωθεί στην τέχνη. Δεν έχει σημασία πόσο καλάζωγραφίζεις. Δεν έχει σημασία καν αν ζωγραφίζεις. Απλά αφήσου. Αν δεν είσαι τόσο κουλτουριάρα μπορείς να μάθεις να πλέκεις. Μπορείς να δοκιμάσεις και τις γνώσεις σου στην μαγειρική ή στην ζαχαροπλαστική. Κανένα χόμπι, όπως και κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή.

Πάρε αγχολυτικά gadget

Υπάρχουν -σε μεγάλη πικοιλία κίολας -gadgets που μπορούν να σε βοηθήσουν έστω και λίγο σε αυτό το πρόβλημα. Ξέρεις, αυτά τα μαλακά μπαλάκια που χοράνε στην χούφτα σου και τα σφίγγεις και τα ξεσφίγγεις όταν το έχεις ανάγκη. Είναι σε αρκετά προσιτή τιμή, οπότε μπορείς να πάρεις 5-6 να έχεις. Ένα στην τσάντα, ένα στο γραφείο, δύο στο σπίτι και όπου αλλού εσύ θες. Έξυπνο και παίρνει μακριά το στρες.

Κάνε ασκήσεις αναπνοής

Μια ειδική άσκηση εγκεκριμένη από ψυχολόγους είναι η εξής: σε περίπτωση νεύρων ή πανικού παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή από το στόμα και κρατάμε την ανάσα μας μέχρι να μην αντέχουμε άλλο. Έπειτα αφήνουμε όλον τον αέρα που έχουμε τόση ώρα στα πνευμόνια μας από την μύτη πολύ αργά. Ξανά και ξανά μέχρι να νιώσουμε καλύτερα.

Ανέπνευσε σε μια χάρτινη σακούλα

Σίγουρα έχεις δει στις ταινίες ή ακόμα και μπροστά σου κάποιον που κρατάει μια χάρτινη σακούλα και φυσάει και ξαναφυσάει. Σε τι χρησιμεύει άραγε αυτή η σακούλα ε; Όσο αναπνέουμε αποβάλλουμε διοξείδιο του άνθρακα το οποίο και είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Όταν λαχανιάζουμε και αναπνέουμε βαθιά και γρήγορα δεν ζαλιζόμαστε; Αυτό γιατί διώχνουμε το διοξείδιο του άνθρακα. Σε αυτό ακριβώς χρησιμεύει αυτή η χάρτινη σακούλα. Αναπνέουμε μεν γρήγορα και πολύ για να ηρεμήσουμε αλλά το διοξείδιο επιστρέφει πάλι πίσω με την επόμενη αναπνοή και δεν προκαλεί ζάλη με την απώλεια του. Είναι και αυτή μια πολύ καλή άσκηση για να μην έχεις νεύρα και μπορείς και αυτό να το κάνεις όποτε και όπου θες.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Μπορείς να αφιερώσεις τα Σαββατοκύριακα σου σε κάποιο σπα, κομμωτήριο ή ακόμα και ψώνια. Ασχολίες δηλαδή που σε χαλαρώνουν και παράλληλα σε βοηθάνε να αφιερώσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Δοκίμασε να κάνεις ένα μασάζ και θα δεις πόσο φρεσκαδούρα θα είσαι όλη την εβδομάδα. Θα σου φύγει όλο το άγχος και πόσο μάλλον τα νεύρα.

Διασκέδασε με την καρδιά σου

Ρίξε το και λίγο έξω βρε παιδί μου! Όλη μέρα δουλειά σπίτι και το αντίστροφο αν μη τι άλλο θα σου προκαλεί νεύρα και θα ρουτινιάσεις. Βγες έξω και διασκέδασε. Μια στο τόσο δεν έβλαψε κανέναν. Υπάρχει διασκέδαση για όλα τα γούστα εκεί έξω και μπορείς να βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Κάποιο εστιατόριο, κάποιο κλάμπ, κάποια συναυλία. Ντύσου, φτιάξου και καλά να περάσεις! Χωρίς ενοχές πάντα.

x

Check Also

αποκτήσεις ζωντάνια

Πώς να αποκτήσεις ζωντάνια: Τρόποι και συμβουλές

Το να αισθάνεσαι ζωντάνια είναι το σημείο-κλειδί για να βιώνεις περισσότερη χαρά ...

φοβία μικροβίων

Φοβία μικροβίων – Χαρακτηριστικά – Αντιμετώπιση

Μήπως φοβάσαι λίγο παραπάνω τα μικρόβια; Μήπως είσαι λίγο περισσότερο προσεκτική με ...

πρόβλημα αϋπνίας

Πρόβλημα αϋπνίας – 5 Κοινές αιτίες και 10 Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Ένα πρόβλημα το οποίο συναντάται όλο και περισσότερο στις ημέρες μας και ...