Με χτυπάει το παπούτσι – Συμβουλές και λύσεις

Αναμφισβήτητα έχει συμβεί σε κάθε γυναίκα και παραπάνω από μία φορά, να υποφέρει από τα καινούργια παπούτσια που αγόρασε επειδή τη στενεύσουν και τη χτυπάνε, είτε πίσω στη φτέρνα είτε μπροστά στα δάχτυλα είτε σε κάποιο άλλο σημείο.

Όταν βρίσκεις το παπούτσι των ονείρων σου και μάλιστα σε βολική τιμή, σαφώς και ενθουσιάζεσαι τόσο που ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς στο νούμερό σου δε θέλεις να χάσεις την ευκαιρία και να το αποκτήσεις. Το αγοράζεις, λοιπόν, με κάθε τίμημα! Στη συνέχεια, βέβαια, αναρωτιέσαι γιατί άραγε με χτυπάει το παπούτσι και τι μπορώ να κάνω ώστε να μην το κοιτάω στο ράφι με τα παπούτσια αλλά να το χαρώ.

Φυσικά για να με χτυπάει το παπούτσι δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχω κάνει λάθος επιλογή στο νούμερο. Αντίθετα, είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου ένα ζευγάρι καινούργια και αφόρετα παπούτσια χτυπάει το πόδι μας σε κάποιο σημείο γιατί πολύ απλά ακόμα δεν έχει πάρει τη φόρμα του ποδιού μας, είναι σκληρό και χρειάζεται να ανοίξει. Και για να χτυπάει το παπούτσι δεν είναι πάντα απαραίτητο να μιλάμε για ένα ψηλοτάκουνο και άβολο. Πόσες από εμάς δεν έχουν υποφέρει από χαμηλά κλειστά παπούτσια όπως μπαλαρίνες ή από χαμηλά πέδιλα, ακόμα και σανδάλια που μας πιέζουν σε κάποιο σημείο και μας τραυματίζουν ενίοτε.

Μη σκας, λοιπόν, σκεπτόμενη “με χτυπάει το παπούτσι και θα αναγκαστώ να μην το ξαναφορέσω”, καθώς υπάρχουν συμβουλές και πρακτικές λύσεις για να μην υποφέρεις πια και να τα ανοίξεις.

Με χτυπάει το παπούτσι – 7 Συμβουλές και πρακτικές λύσεις

1. Ζέσταμα με πιστολάκι

Όταν έχεις αγοράσει καινούργια παπούτσια, ακόμα κι αν ακόμα δεν υποφέρεις, μπορείς έστω και προληπτικά να ακολουθήσεις μία πρακτική λύση. Θα πάρεις στα χέρια τα παπούτσια και θα τα λυγίσεις (όχι με πολύ δύναμη) προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω κάποιες φορές και μετά θα πάρεις ένα πιστολάκι μαλλιών και θα το ανάψεις. Θα ρίξεις τον αέρα προς τα παπούτσια για να τα ζεστάνεις για λίγα λεπτά. Αυτό θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν και να ανοίξουν έπειτα πιο εύκολα πάνω στο πόδι σου. Μπορείς να επαναλάβεις και δεύτερη φορά τη διαδικασία.

2. Εφημερίδες και κατάψυξη

Με χτυπάει το παπούτσι και ψάχνω τρόπους για να μην το αφήσω ξεχασμένο στην ντουλάπα; Τι μπορώ να κάνω; Παίρνω μερικές σελίδες από μια εφημερίδα (2-3) και τις πλάθω σε μπαλάκια ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα. Στη συνέχεια βρέχω τα μπαλάκια αυτά με νερό και τα βάζω μέσα στο παπούτσι στο μπροστινό σημείο. Βάζω τα παπούτσια μέσα σε σακούλα πλαστική (κατά προτίμηση ξεχωριστά το κάθε ένα) και τα τοποθετώ μέσα στην κατάψυξη. Τα αφήνω όλη νύχτα και το πρωί τα βγάζω και τα φοράω. Δοκίμασέ το και θα δεις τη διαφορά.

3. Νερό και οινόπνευμα

Μέσα σε ένα βαζάκι ή μπουκαλάκι προσθέτω λίγο νερό και λίγο οινόπνευμα, σε ίση αναλογία. Τα ανακατεύω καλά και στη συνέχεια ψεκάζω με το υγρό αυτό τα πόδια μου. Φοράω αμέσως τα καινούργια παπούτσια που έχω αγοράσει και βλέπω ότι πλέον δε με χτυπάει το παπούτσι. Εύκολο;

4. Χοντρές κάλτσες

Έχεις αγοράσει ένα φοβερό ζευγάρι παπούτσια και υποφέρεις διερωτώμενη τι θα κάνω τώρα που με χτυπάει το παπούτσι. Μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Θα φορέσεις χοντρές κάλτσες στα πόδια σου και μετά θα φορέσεις τα παπούτσια που σε ενοχλούν με τις κάλτσες αυτές. Στα σημεία που σε ενοχλεί περισσότερο θα ζεστάνεις με το πιστολάκι των μαλλιών το παπούτσι για λίγα λεπτά. Αυτό θα τα μαλακώσει και θα διευκολύνει το άνοιγμα. Θα αφαιρέσεις μετά τις χοντρές κάλτσες και θα φορέσεις ξανά τα παπούτσια χωρίς αυτές. Θα δεις ότι δε θα σε χτυπάνε όσο πριν. Αν, όμως, εξακολουθεί να υπάρχει ενόχληση μπορείς να επαναλάβεις.

5. Βαζελίνη στα επίμαχα σημεία

Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα άβολα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου και κυρίως αν είναι καλοκαίρι, προληπτικά πριν τα φορέσεις βάλε με το χέρι σου λίγη βαζελίνη πίσω στη φτέρνα σου αλλά και μπροστά κάτω από τα δάχτυλά σου. Με αυτό τον τρόπο δε θα τρίβονται τα σημεία αυτά πάνω στο παπούτσι για να σε πονάνε και δε θα βγάλεις κάλους ούτε θα σκάσουν οι φτέρνες σου.

6. Πρόβες στο σπίτι

Η πιο πρακτική και απλή λύση όταν έχεις αγοράσει καινούργια παπούτσια που δεν έχουν ανοίξει και σε χτυπάνε, είναι να τα φορέσεις μέσα στο σπίτι και να τα περπατήσεις όσο περισσότερο μπορείς πριν τα βάλεις έξω. Είναι κάτι σαν πρόβα πριν από την επίσημη εμφάνιση. Με αυτό τον τρόπο και θα ανοίξουν και θα πάρουν τη φόρμα του ποδιού αλλά και με το να τα περπατήσεις θα τα συνηθίσεις αν είναι ψηλά και δυσκολεύεσαι.

7. Επίσκεψη στον τσαγκάρη

Αν έχεις δοκιμάσει τις παραπάνω πρακτικές συμβουλές και δεν έχεις δει ακόμα διαφορά, πριν απογοητευτείς εντελώς και αποφασίσεις να μην τα ξαναφορέσεις, φρόντισε να επισκεφτείς τον τσαγκάρη της γειτονιάς σου και να του πεις το πρόβλημα ζητώντας του να στα ανοίξει για να μην μονολογείς πια με χτυπάει το παπούτσι και τι θα κάνω. Ο τσαγκάρης θα βάλει το παπούτσι στο καλαπόδι και θα σου το ανοίξει όσο γίνεται επομένως μετά σίγουρα θα δεις βελτίωση.

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα