Αρχική / Υγεία / Γάλα γαϊδούρας – Ομορφιά
γάλα γαϊδούρας καλλυντικά

Γάλα γαϊδούρας – Ομορφιά

Το γάλα γαϊδούρας και η ευεργετικότητα του είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Λέγεται ότι η πασίγνωστη για την ομορφιά της και τα κάλλη της Κλεοπάτρα, έκανε μπάνιο σε μια μπανιέρα γεμάτη γάλα γαϊδούρας. Ο μύθος μάλιστα αναφέρει, ότι χρειάζονταν πάνω από 700 γαϊδούρια έτσι ώστε το γάλα να είναι επαρκές. Στις μέρες μας, οι εταιρείες παραγωγής καλλυντικών τόλμησαν να δημιουργήσουν, μπορούμε να πούμε, μια επιτυχημένη σειρά προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης από γάλα γαϊδούρας. Το γάλα γαϊδουριού θεωρείται πιο κοντινό με το ανθρώπινο γάλα, σε σύγκριση με το αγελαδινό. Επίσης, το γάλα γαϊδουριού σε σύγκριση με το αγελαδινό, περιέχει περισσότερη λακτόζη και λιγότερο λίπος. Ποια όμως είναι τα ευεργετήματα από την χρήση καλλυντικών προϊόντων με βάση το γάλα γαϊδούρας;

Υψηλής ποιότητας καλλυντικά από γάλα γαϊδούρας

Το γάλα γαϊδούρας περιέχει βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6, D, C, E), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο) και ανοσοσφαιρίνες, άκυκλη γλυκερίνη, τα οποία συμβάλλουν για τη δημιουργία ενός καλού ανοσοποιητικού συστήματος.

Ευαίσθητο δέρμα

Οι γυναίκες που έχουν ευαισθησίες στο δέρμα, όπως για παράδειγμα αλλεργικές αντιδράσεις, ανέχονται πιο εύκολα κρέμες που έχουν ως βάση το γάλα γαϊδούρας.

Πρόσωπο

Γενικά υπάρχει η άποψη ότι το γάλα γαϊδουριού σβήνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, καθιστά το δέρμα πιο λεπτό και διατηρεί τη λευκότητά του. Σήμερα υπάρχουν προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς όπως σαπούνια, κρέμες, κ.λ.π. τα οποία έχουν ως βάση το γάλα γαϊδούρας και υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα.

Λοσιόν ενυδάτωσης σώματος

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ενυδατικές λοσιόν σώματος με γάλα γαϊδούρας και φυτικά εκχυλίσματα. Με το γάλα γαϊδουριού και τα υψηλής ποιότητας συστατικά του, οι λοσιόν αυτές, είναι κατάλληλες για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, το οποίο παραμένει ενυδατωμένο όλη την ημέρα.

Ιατρική

Το γάλα γαϊδούρας, στην αρχαιότητα και όχι μόνο, έχει χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, χρησιμοποιούσε το γάλα γαϊδούρας για πολλούς σκοπούς όπως για παράδειγμα προβλήματα στο ήπαρ, μολυσματικές ασθένειες, πυρετός, δηλητηρίαση, αιμορραγία στη μύτη, κ.λ.π.

 

αύξηση στήθους psoridex
x

Check Also

υγιεινές συνταγές

Εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές

Το μαγείρεμα λένε πως είναι δημιουργία, ευχαρίστηση και πρέπει να γίνεται με ...

κρίσεις πανικού

Κρίσεις πανικού – 8 Αλήθειες και μύθοι – Πώς να τις ξεπεράσετε

Είναι πράγματι τόσο δυσάρεστες οι κρίσεις πανικού; Μπορούν άραγε να αποβούν επικίνδυνες ...

ψυχοθεραπεία τι είναι

Ψυχοθεραπεία: Τι είναι, πόσο διαρκεί, πόσο κοστίζει, σε τι βοηθάει ο ψυχολόγος

Πολλές από εμάς πιθανότατα να έχουν αναρωτηθεί σχετικά με τη φύση και ...