Γάλα αμυγδάλου – Συνταγή να φτιάξεις μόνη σου – Ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται πολύς ντόρος σχετικά με το γάλα και την κατανάλωση του. Όλο και περισσότερος κόσμος πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη, κάνοντας την αγαπημένη αυτή συνήθεια σχεδόν εφιαλτική. Λίγα από τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη είναι φούσκωμα, πρήξιμο, αέρια, δυσκοιλιότητα ή και διάρροια. Όμως, όλοι γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμη και απαραίτητη είναι η κατανάλωση γάλατος, αφού το γάλα περιέχει σε μεγάλο ποσοστό ασβέστιο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μια πολύ γνωστή εναλλακτική λύση, που έγινε δημοφιλής εξαιτίας των χορτοφάγων που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το γάλα σόγιας. Το γάλα σόγιας, είναι φυτικό, και επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, όμως ένας λόγος που δεν το προτιμά ο κόσμος είναι η τιμή του, που το κάνει δύσκολο ως καθημερινή επιλογή, ειδικά για κάποιον που έχει παιδιά, και χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα. Μια ακόμη επιλογή, που ήρθε τα τελευταία χρόνια είναι το γάλα αμυγδάλου, που έρχεται σε αντίθεση με τη βιομηχανοποιημένη γεύση που έχει το γάλα σόγιας.

Γάλα αμυγδάλου – Ιδιότητες

Το γάλα αμυγδάλου, είναι το γάλα που βγαίνει από τα αμύγδαλα, δεν είναι δηλαδή γαλακτοκομικό προϊόν, δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, αλλά ούτε και λακτόζη. Είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και για το πλήθος βιταμινών που περιέχει. Επίσης έχει πολύ λίγες θερμίδες, πράγμα που το κάνει εξαιρετικά δημοφιλές, ειδικά με την ανάπτυξη της φιλοσοφίας του fitness που τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει το διαδίκτυο. Το γάλα αμυγδάλου έχει καλά λιπαρά αλλά και θρεπτικά στοιχεία. Τέλος είναι νηστίσιμο.

Είτε λοιπόν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη και ψάχνεις μια εναλλακτική λύση, είτε ψάχνεις πιο υγιεινές λύσεις και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, είτε θέλεις να μπεις σε μια διατροφική σειρά, είτε ψάχνεις για μια πιο οικονομική επιλογή, το γάλα αμυγδάλου είναι κατάλληλο για εσένα.

Δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείς το γάλα από την αγορά και το σούπερ μάρκετ, καθώς τις περισσότερες φορές τα γάλατα του εμπορίου περιέχουν πρόσθετα συστατικά και συντηρητικά. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου, εύκολα γρήγορα και οικονομικά, και να το απολαύσεις μαζί με την οικογένεια σου. Η γεμάτη γεύση του γάλατος αμυγδάλου θα σε ικανοποιήσει γευστικά, ενώ το ότι δεν περιέχει λακτόζη δε θα σε φορτώσει με το ενοχλητικό φούσκωμα. Παράλληλα όλες οι βιταμίνες και το ασβέστιο θα καλύψουν ένα μεγάλο ποσοστό της απαραίτητης ημερήσιας πρόληψης.

Γάλα αμυγδάλου – Συνταγή

Πάμε λοιπόν να δούμε, πως μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου γάλα αμυγδάλου.

Θα χρειαστείς:

  • Ένα λίτρο νερό
  • Τριακόσια γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το βράδυ θα τοποθετήσεις σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και το νερό. Πρέπει να τα αφήσεις για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Αναλόγως με το πόσο κρεμώδες το προτιμάς, τόσο πιο πολύ αφήνεις τα αμύγδαλα να μουλιάσουν. Μετά την πάροδο των ωρών που επιθυμείς, βάζεις το νερό και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθεις για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, για να πολτοποιηθούν καλά. Στη συνέχεια πάρε το μπουκάλι που θα βάλεις το γάλα αμυγδάλου που έφτιαξες, και τοποθέτησε επάνω μια καλά καθαρισμένη πετσέτα κουζίνας, ή μια μεγάλη σίτα. Πέρασε το περιεχόμενο του μπλέντερ, για να διαχωρίσεις το γάλα από τα τρίμματα του αμυγδάλου. Το γάλα αμυγδάλου που έφτιαξες είναι έτοιμο!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα