Αρχική / Υγεία / Ασκήσεις για γυναίκες
ασκήσεις για γυναίκες

Ασκήσεις για γυναίκες

Η γυμναστική και τα καλά που προσφέρει είναι γνωστά σε όλες τις γυναίκες. Με την κατάλληλη γυμναστική, η γυναίκα μπορεί να αδυνατίσει καίγοντας το περιττό λίπος, να μειώσει τους πόντους από την κοιλιά, την περιφέρεια, τους γλουτούς και τα ψωμάκια και να πετύχει σύσφιξη των γλουτών,σύσφιξη της κοιλιάς όπως επίσης και σύσφιξη και ανόρθωση του στήθους. Όπως και να το κάνουμε, αν θέλουμε να αποκτήσουμε τέλειο σώμα για το καλοκαίρι θα πρέπει να κοπιάσουμε λιγάκι. Αν θέλεις λοιπόν να αποκτήσεις ιδανικό βάρος και ιδανικές γυναικείες αναλογίες σώματος εμείς στο περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχουμε να σου προτείνουμε ορισμένες ασκήσεις που είναι must για κάθε γυναίκα.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να περιλαμβάνει στη γυμναστική της ορισμένες διαφορετικής φύσεως ασκήσεις έτσι ώστε να μπορεί να λάβει το maximum από τη γυμναστική που κάνει. Καλό είναι λοιπόν, στο πρόγραμμά της οπωσδήποτε να περιλαμβάνει αεροβική γυμναστική, πιλάτες, γιόγκα και γυμναστική με βάρη. Μην τρομάζεις και μόνο που ακούς ότι πρέπει να κάνεις τόσα διαφορετικά είδη γυμναστικής. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα από όλα τα είδη των ασκήσεων. Ας δούμε λοιπόν ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, να χάσεις πόντους και να πετύχεις σύσφιξη του στήθους, της κοιλιάς και των γλουτών.

Αεροβική Γυμναστική για γυναίκες

Ο σκοπός της αεροβικής γυμναστικής είναι να αυξήσει τις αντοχές, να κάψει θερμίδες και να σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά. Μία συμβουλή για την αεροβική γυμναστική είναι να κάνεις μέρα παρά μέρα κατά προτίμηση 20 λεπτά. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για το σκοπό αυτό. Αν δεν έχεις ξανά κάνει ποτέ αεροβική γυμναστική ή αν καπνίζεις καλό είναι στην αρχή να κάνεις αρκετά λιγότερο τουλάχιστον για τις πρώτες δύο εβδομάδες (5 – 10 λεπτά) μέρα παρά μέρα. Στα παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε ορισμένες ασκήσεις αεροβικής γυμναστικής που πιστεύουμε ότι θα σε καλύψουν πλήρως.

Πιλάτες για γυναίκες

Ο σκοπός του πιλάτες είναι το σώμα να αποκτήσει περισσότερη ευλυγισία, περισσότερη δύναμη και να αποκτήσεις “ευθυγράμμιση στο σώμα” και ισορροπία. Με το πιλάτες δεν θα κάψεις τόσες θερμίδες όσες με την αεροβική, ωστόσο είναι πολλή καλή γυμναστική για ενδυνάμωση και σύσφιξη των μυών και διαφόρων περιοχών όμως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος. Το πιλάτες καλό είναι να το κάνεις μέρα παρά μέρα όταν δεν κάνεις αεροβική. (Για να μην είσαι πολύ κουρασμένη). Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε ορισμένες ασκήσεις πιλάτες που εξειδικεύονται κυρίως στη σύσφιξη των γλουτών.

Γυμναστική με βάρη για γυναίκες

Μετά από την αεροβική ή μετά από ένα ελαφρύ πρόγραμμα πιλάτες μπορείς να κάνεις και λίγο γυμναστική με βαράκια. Αυτού του είδους η γυμναστική αυξάνει τον μυικό ιστό με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να αυξάνεται ο μεταβολισμός του σώματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά από λίγο καιρό, θα καις περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι. Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να κάνουν και τόσο βαρύ πρόγραμμα ασκήσεων με βάρη όπως οι άντρες γιατί ο σκοπός τους δεν είναι να αποκτήσουν τεράστια μπράτσα. Ωστόσο αυτή η γυμναστική είναι ό,τι πρέπει για καύση του περιττού λίπους μακροπρόθεσμα. καλό είναι να συνδυάζεται και με αεροβικές ασκήσεις. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βαράκια στο οποίο δεν χρειάζεται να έχετε καν βαράκια. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να κάνετε γυμναστική μαζί με τον καλό σας ή φωνάξτε κάποιο φίλο σας να σας βοηθήσει.

Γιόγκα για γυναίκες

Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που σκοπό έχει την αύξηση της ευλυγισίας, την απόκτηση της αρμονίας στο σώμα και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ σώματος και εγκεφάλου. Πρόκειται επίσης και για ένα είδος γυμναστικής που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Γιόγκα καλό είναι να κάνεις μετά από μια πολύ αγχωτική μέρα έτσι ώστε να χαλαρώσεις. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε ορισμένες ασκήσεις γιόγκα για γυναίκες.

x

Check Also

βότανα για το βήχα

Βότανα για το βήχα: Τα 13 ιδανικά βότανα που θα σου… κόψουν το βήχα

Κρύωσες κι άρχισαν τα πρώτα βηχαλάκια; Έχεις βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα ή φαρυγγίτιδα; Μήπως ...

αποκτήσεις ζωντάνια

Πώς να αποκτήσεις ζωντάνια: Τρόποι και συμβουλές

Το να αισθάνεσαι ζωντάνια είναι το σημείο-κλειδί για να βιώνεις περισσότερη χαρά ...

φοβία μικροβίων

Φοβία μικροβίων – Χαρακτηριστικά – Αντιμετώπιση

Μήπως φοβάσαι λίγο παραπάνω τα μικρόβια; Μήπως είσαι λίγο περισσότερο προσεκτική με ...