Αρχική / Σχέσεις / Τρόποι να μην είσαι ελκυστική – Πώς να τους αποφύγεις
τρόποι να μην είσαι ελκυστική

Τρόποι να μην είσαι ελκυστική – Πώς να τους αποφύγεις

Η ανάγκη του να γινόμαστε επιθυμητοί και αρεστοί από τον περίγυρό μας είναι έμφυτη σε όλους μας, άνδρες και γυναίκες. Ορισμένοι μπορεί να της δίνουν περισσότερη βάση, ενώ άλλοι λιγότερη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι και όλες μας θέλουμε και επιδιώκουμε να αποκομίζουμε τα θετικά σχόλια των άλλων. Ποια από εσάς δεν επιθυμεί να βλέπει συχνά πυκνά άνδρες να την κοιτούν με θαυμασμό ή ακόμη και να τη φλερτάρουν;

Με αφορμή αυτή τη γενική τάση και επιθυμία, λοιπόν, αποφασίσαμε στα πλαίσια του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα να συντάξουμε ένα άρθρο στο οποίο θα συμπεριλάβουμε μερικές από τις πιο βασικές συνήθειες και συμπεριφορές που χρήζουν αποφυγής από πλευράς σου εάν θέλεις να γίνεσαι θελκτική στο άλλο φύλο.

Τρόποι να μην είσαι ελκυστική: Όσον αφορά στην εμφάνισή σου

1)Τα μη φροντισμένα και υγιή δόντια

Τεράστια η σημασία που δίνουν οι άνδρες στα δόντια μιας γυναίκας και στο, κατά συνέπεια, λευκό και περιποιημένο ή μη χαμόγελό της. Πώς να γίνεις ελκυστική στους άντρες αν δεν έχεις λευκά, περιποιημένα, καθαρά και υγιή δόντια; Αν δεν έχεις ένα υπέροχο και γλυκό χαμόγελο που ο καθένας θα ήθελε να έχει δίπλα του και να του φτιάχνει τη διάθεση; Τα λευκά γυναικεία δόντια κάνουν έναν άνδρα να σε κοιτάει επίμονα, αλλά ωραία, τον κάνουν να κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη σου, τον κάνουν να περιμένει ανυπόμονα το επόμενο χαμόγελό σου, τον κάνουν να θέλει να γίνεται εκείνος ο υπεύθυνος των πανέμορφων χαμόγελών σου.

Όπως καταλαβαίνεις, όταν τα δόντια μιας γυναίκας δεν είναι προσεγμένα, δεν μπορούν να είναι ελκυστικά από πλευράς των ανδρών, ενώ τα λευκά δόντια και το επακόλουθο λαμπερό χαμόγελο μιας γυναίκας είναι ένα από τα γνωρίσματα που όχι μόνο αρέσει, αλλά μπορεί να καθηλώσει το ανδρικό βλέμμα.

Μην παρασύρεστε, όμως, κορίτσια, από το γεγονός ότι τα άσπρα δόντια χαίρουν άκρας εκτίμησης από τον ανδρικό πληθυσμό και πηγαίνετε να κάνετε λευκάνσεις ή να ακολουθείτε  τοιαύτες τεχνητές μεθόδους στην οδοντοστοιχία σας προσπαθώντας να επιτύχετε το κατάλευκο χαμόγελο των celebrities, διότι έτσι είναι βέβαιο ότι τα ξοδέψετε πολλά χρήματα ενώ παράλληλα θα καταστήσετε αδύναμα τα δόντια σας. Τα λευκά φυσικά δόντια είναι που τραβούν τα βλέμματα· όχι το επιτυχές αποτέλεσμα του οδοντιάτρου ή όποιας άλλης τέτοιου είδους παρέμβασης.

Πώς επιτυγχάνονται τα λευκά φυσικά δόντια; Με το να τα πλένεις τακτικότατα, να φροντίζεις τη στοματική σου υγιεινή, να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στην οσμή του στόματός σου και, το πολύ-πολύ, να ακολουθείς μόνη σου στο σπίτι τεχνικές για σπιτική λεύκανση. Μπορείς να δεις τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους για φυσική λεύκανση δοντιών από το σπίτι στο άρθρο μας εδώ.

2)Το υπερβολικό μακιγιάζ

Πολλές γυναίκες είναι της άποψης ότι στους άνδρες αρέσουν (έντονα) βαμμένες και στην ερώτηση: τι εντυπωσιάζει τους άντρες , χωρίς σκέψη απαντούν: το ωραίο, μπόλικο και έντονο μακιγιάζ. Κι αυτό, διότι πιστεύουν πως κατ’ αυτόν τρόπο φαίνονται πιο όμορφες στο ανδρικό φύλο, ενώ συγχρόνως οι όποιες ατέλειες του προσώπου τους καλύπτονται και επομένως «υποκρύπτονται» από εκείνους.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη· οι άντρες λατρεύουν τη φυσική ομορφιά μιας γυναίκας. Ασφαλώς, το μακιγιάζ μας κάνει συχνά να φαινόμαστε ομορφότερες, πιο γλυκές, πιο σέξι κ.λπ., ωστόσο είναι κάτι το τεχνητό, κάτι το ψεύτικο, κάτι δηλαδή πέραν της φυσικής μας εξωτερικής εμφάνισης και της ιδιαίτερης ομορφιάς μας. Σίγουρα δε θα γίνεις ελκυστική στο άνδρα ο οποίος το βράδυ στο κλαμπ σε είδε τελείως βαμμένη στο πρόσωπο, ενώ το πρωί που ξυπνήσατε αντίκρισε δίπλα του μια γυναίκα που δεν αναγνώριζε ή, ακόμη χειρότερο, μία γυναίκα με τη μάσκαρα, το μολύβι και το κραγιόν απλωμένα παντού στο πρόσωπό της επειδή δε φρόντισε να ξεβαφτεί πριν πέσει για ύπνο..

Εάν, λοιπόν, θες να μάθεις ποιοι είναι οι τρόποι να μην είσαι ελκυστική στους άνδρες, τότε πολύ βασικό είναι να αποφεύγεις να βάφεσαι κάθε μέρα, όλη μέρα, και μάλιστα έντονα. Όσο λιγότερο μακιγιάζ, τόσο το καλύτερο και για εσένα φυσικά, αλλά και για το σύντροφό σου και τη μεταξύ σας σχέση. Διαφορετικά, θα σε θεωρεί κομπλεξική, κάτι που, μεταξύ μας, ισχύει… Βέβαια, μπορείς κάλλιστα να βάφεσαι πιο πολύ όταν το απαιτεί η περίσταση, όπως για παράδειγμα όταν χρειαστεί να παρευρεθείτε σε μία επίσημη εορτή ή τελετή, όταν αποφασίσετε να γιορτάσετε έξω την επέτειό σας, σε μεμονωμένες και ξεχωριστές δηλαδή συνθήκες. Τότε, μάλιστα, είναι που θα γυρίσει και θα σου πει πόσο πιο όμορφη είσαι, πόσο πιο ωραία ακόμα δείχνεις, πόσο κομψά έχεις αναδείξει τα ήδη όμορφα και ξεχωριστά σημεία του προσώπου σου!

3)Η υπερβολική γυμναστική και δίαιτα

Όσο εμείς θαυμάζουμε τα μοντέλα και προσπαθούμε να τους μοιάσουμε ακολουθώντας επίπονες δίαιτες, προσέχοντας υπερβολικά τις θερμίδες που καταναλώνουμε και κάνοντας διαρκώς γυμναστικές ασκήσεις, τόσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από αυτό που κερδίζει το ανδρικό φύλο και το κάνει να κολλάει στις γυναίκες. Και τι εντυπωσιάζει τους άντρες; Μα οι γυναικείες καμπύλες φυσικά!

Το – αποκαλούμενο από τον ανδρικό πληθυσμό ως – σωματότυπο σε σχήμα μπουκαλιού  coca-cola αποτελεί το ιδανικό γυναικείο σωματότυπο που, αν όχι όλοι ανεξαιρέτως, οι περισσότεροι τουλάχιστον άντρες θέλουν από τη σύντροφο που επιλέγουν να συνάψουν ερωτική σχέση.

Πλούσιο μπούστο, φαρδιοί γοφοί, γεμάτα μπουτάκια και έχεις ρίξει όποιον άνδρα θέλεις! Κατ’ εμάς, ακόμη και οι άνδρες που υποστηρίζουν ότι προτιμούν τις πολύ αδύνατες κοπέλες για συντρόφους τους, θα θελχτούν σίγουρα από μία ζουμερή γυναίκα με καλοφροντισμένο σώμα αλλά και με τις καμπύλες της.

Το λιώσιμο στη γυμναστική και η εξαντλητική δίαιτα, επομένως, είναι τρόποι να μην είσαι ελκυστική στο αντίθετο φύλο, από το οποίο τέτοιες πρακτικές σου μπορούν να εκληφθούν ως κόμπλεξ προς εαυτό σου, ως γνωρίσματα υπερβολικού / υστερικού χαρακτήρα, ως στοιχεία μιας γυναίκας που δεν απολαμβάνει τη ζωή, το φαγητό, αλλά ολημερίς διέπεται από το φόβο της ζυγαριάς.

Τρόποι να μην είσαι ελκυστική: Όσον αφορά στη συμπεριφορά σου

1)Η αγένεια στην ομιλία

Υπάρχουν άνδρες που θεωρούν ελκυστικό σε μία γυναίκα το να μιλάει γλυκά, ακόμα και να φτάνει στο σημείο να… «νιαουρίζει», όπως το αποκαλούμε. Από την άλλη, υπάρχουν κι άλλοι άνδρες που επιλέγουν κατά κόρον γυναίκες με το αντίθετο γνώρισμα στον τρόπο ομιλίας τους.

Τόσο οι μεν όσο και οι εικάζουμε ότι θα θέλγονταν περισσότερο από μία γυναίκα που, πέραν του εάν νιαουρίζει ή εάν μιλάει με πιο σοβαρό τόνο και τρόπο, ξέρει πολύ καλά να εκφράζεται με ευγένεια. Η ευγένεια στον τόνο και το ύφος της φωνής, στις λέξεις που εκστομίζουμε και που χρησιμοποιούμε στις συζητήσεις μας με οποιονδήποτε συνομιλητή μας, μπορούν να μας ανεβάσουν στα μάτια ενός τρίτου προσώπου, πόσο μάλλον στα μάτια του υποψηφίου συντρόφου μας. Αντίθετα, η αγένεια στην έκφραση και στον τρόπο ομιλίας, καθώς επίσης και η συστηματική χρησιμοποίηση μη ευγενικών λέξεων (βλέπε υβρεολόγιο, τη διαρκή επανάληψη του «ρε» και λοιπά), είναι τρόποι να μην είσαι ελκυστική, συμπεριφορές που χρειάζεται να αποφεύγεις προκειμένου να οι άλλοι να διατηρούν μια θετική εικόνα για εσένα και τους τρόπους σου. Δε λέμε, υπάρχουν περιπτώσεις που μία βρισιά απαιτείται! Να την πεις, μην το κάνεις όμως συνήθεια. Και, εάν το έχεις ήδη συνήθεια, έχε κατά νου ότι ίσως και να είναι προτιμότερο να την περιορίσεις.

2)Το κουτσομπολιό

Η κοινωνική αναπαράσταση θέλει μάλλον τις γυναίκες ως τις μεγαλύτερες κουτσομπόλες, ως τις οντότητες εκείνες που δε διστάσουν να κουτσομπολέψουν το ο,τιδήποτε κα για τον οποιοδήποτε. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, και οι άνδρες κουτσομπολεύουν και μάλιστα μερικές φορές με τρόπο εμμονικό και με σχόλια ιδιαιτέρως καυστικά. Απλά, το δικό μας όνομα έχει βγει!

Anyway. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως το κουτσομπολιό δεν είναι ένα στοιχείο που μπορεί να καταστήσει θελκτική μία γυναίκα σε έναν άνδρα. Το να σχολιάζεις αρνητικά και υποτιμητικά και μάλιστα μπροστά στο σύντροφό σου όποια γυναίκα υπάρχει τριγύρω σας σε ακτίνα 100 μέτρων ή το να σε ακούει να κάνεις κάτι αντίστοιχο κάθε φορά που μιλάς με την κολλητή σου στο τηλέφωνο είναι τρόποι να μην είσαι ελκυστική. Γιατί αργά ή γρήγορα ο αγαπημένος σου θα βαρεθεί να σε ακούει να κουτσομπολεύεις τους γείτονές σας, τα πεθερικά σου, τους αγνώστους που κάθονταν τη χθεσινή βραδιά κοντά σας, ακόμη και τις υπόλοιπες φίλες σου στη… φίλη σου με την οποία επικοινωνείς, πόσο μάλλον και στον ίδιο. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θεωρήσει ότι η κοπέλα που έχει δίπλα του είναι κουτσομπόλα, ασχολείται με τις ζωές και το ντύσιμο των άλλων περισσότερο απ’ ότι με τον εαυτό της, ενώ ακόμη μπορεί να σε χαρακτηρίσει και κομπλεξική.

Διότι το κουτσομπολιό, εκτός από μία αρνητική συνήθεια και συμπεριφορά προς αποφυγήν, αποτελεί κι ένα μηχανισμό άμυνάς μας απέναντι στα συμπλέγματα κατωτερότητας που με διέπουν. Ως εκ τούτου, για να διακόψουμε οριστικά την κακή αυτή συνήθεια, πρέπει να χτυπήσουμε στη ρίζα της, την οποία και αρμόζει να αναζητήσουμε μέσα μας. Σκέψου: ποιο είναι συνήθως το περιεχόμενο του κουτσομπολιού σου και πώς θα μπορούσε να σχετίζεται με εσένα, κάποια έλλειψή σου ή κάτι στο οποίο θεωρείς ότι είσαι λιγότερη / κατώτερη.

3)Η εσωστρέφεια

Το έκτο και τελευταίο στοιχείο που θα θίξουμε αναφερόμενες στη λίστα όπου συγκαταλέγονται οι τρόποι να μην είσαι ελκυστική έχει να κάνει με το κατά πόσο εσωστρεφής ή εξωστρεφής είσαι.

Υπάρχουν άτομα που προτιμούν να συναναστρέφονται φίλους και συντρόφους ιδιαιτέρως εξωστρεφείς, μιας και έτσι περνούν όμορφα, διασκεδάζουν, μιλούν ανοικτά για διάφορα ζητήματα και δεν επικρατεί γενικότερα κάποιου είδους ντροπή ή συστολή στις φιλικές ή ερωτικές σχέσεις τους. Από την άλλη, υπάρχουν φυσικά και άτομα που προτιμούν την επαφή και τη σύναψη φιλικών και ερωτικών δεσμών με άτομα που είναι λιγότερο εξωστρεφή, λιγότερο κοινωνικά και ίσως περισσότερο συνεσταλμένα (χωρίς να εννοούμε ότι η συστολή συνδέεται άρρηκτα με την εσωστρέφεια).

Εντούτοις, όταν μιλάμε για άνδρες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γυναίκες να γίνουν πιο ελκυστικές προς αυτούς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υπέρμετρη εσωστρέφεια δε θα στεφτεί νικήτρια στη μάχη με την εξωστρέφεια. Με άλλα λόγια, μια γυναίκα πιο ομιλητική, πιο κοινωνική, πιο ανοικτή στη συζήτηση, με περισσότερο δυναμισμό στην ομιλία και στον τρόπο που κινείται γενικότερα, και με περισσότερη εξωστρέφεια, έχει περισσότερες πιθανότητες να σαγηνεύσει έναν άνδρα. Σαφώς, χωρίς και πάλι να φτάνουμε στο άλλο άκρο, μιας και ούτε αυτό είναι καλαίσθητο ή ελκυστικό.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε πως στον κατάλογο όπου περιλαμβάνονται οι τρόποι να μην είσαι ελκυστική βρίσκονται: η έλλειψη φροντίδας και υγιεινής των δοντιών, η συστηματική κάλυψη του προσώπου με μακιγιάζ, το στέγνωμα του σώματος εξαιτίας εξαντλητικών διαιτών και πολλών ωρών γυμναστικής, η αγένεια στον τρόπο έκφρασης και ομιλίας, η καταφυγή στο κουτσομπολιό και το σχολιασμό των πάντων, καθώς επίσης και η υπέρμετρη εσωστρέφεια που ορθώνει εμπόδια στον άλλον όσον αφορά στο να μας γνωρίσει καλύτερα, στο να του μιλήσουμε ανοικτά, στο να του εκφραστούμε, στο να βγούμε μαζί με την παρέα του και ούτω καθεξής.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της, μοναδική, ιδιαίτερη και ανεπανάληπτη προσωπικότητα, τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της και, ασφαλώς, την ξεχωριστή ομορφιά της. Επιπρόσθετα, καθεμία έχει ποικίλα προσόντα και προτερήματα, αλλά και ελαττώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί και υπάρχει και επικρατεί μια «ποικιλομορφία», θα λέγαμε, που ωθεί το ανδρικό φύλο στο να σχηματίζει πολυάριθμες και διαφορετικές μεταξύ τους γνώμες και προτιμήσεις ως προς το γυναικείο πληθυσμό. Κάτι που ένας άνδρας θεωρεί απαραίτητο να έχει μια γυναίκα για να του αρέσει και να τον θέλξει, για κάποιον άλλο μπορεί να μη θεωρείται τόσο αναγκαίο ή, ακόμα, και να επιθυμεί το ακριβώς αντίθετο αυτού. Τα 6 πραγματάκια που αναφέραμε, όμως, θεωρούμε πως θα μπορούσαν να θεωρούνται μη ελκυστικά από την πλειονότητα των ανδρών, γι’ αυτό και σας τα επισημαίνουμε. Ελπίζουμε  κάτι από αυτά να σας φάνηκε χρήσιμο.

Διαβάστε επίσης και τα εξής άρθρα του περιοδικού μας:

x

Check Also

πώς ερωτεύονται οι άντρες

Πώς ερωτεύονται οι άντρες;

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να φτάνουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια ...

λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να φύγεις από μία σχέση αλλά δεν ...

λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Ο καιρός πέρασε και βλέπεις τον έντονο ενθουσιασμό και τα καρδιοχτύπια να ...