Αρχική / Σχέσεις / Το παίζει αδιάφορος – Λόγοι – Τι να κάνεις
το παίζει αδιάφορος

Το παίζει αδιάφορος – Λόγοι – Τι να κάνεις

Το παίζει αδιάφορος, τι να κάνω; Μας αρέσει κάποιος και θέλουμε οπωσδήποτε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και από τη δική του πλευρά. Αντιλαμβανόμαστε μία αδιαφορία στον αέρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες αν έχουμε βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Ισχύει ότι ο επιμένων νικά; Μήπως θα φτάσουμε στο σημείο να τον κυνηγάμε και τελικά θα τον φέρουμε σε δύσκολη θέση; Πολλά τα ερωτήματα όπως και πολλές οι απαντήσεις. Ένας άντρας μπορεί να δείχνει αδιάφορος για πολλούς λόγους και αυτό είναι που μας κάνει να μην είμαστε σίγουρες για τίποτα. Οι γυναίκες, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, σκεφτόμαστε και λειτουργούμε με τελείως διαφορετικό τρόπο από τους άντρες. Γιατί ένας άντρας μπορεί να φαίνεται αδιάφορος; Μπορεί να μην αισθάνεται κάτι για μας, μπορεί να ντρέπεται, μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια κρατώντας μία αμυντική στάση. Δυστυχώς για εμάς τις γυναίκες, ενώ η σκέψη τους και η συμπεριφορά τους γενικότερα είναι πολύ απλή, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να λειτουργήσουν τόσο περίεργα που η σύνθετη  γυναικεία σκέψη να μπερδευτεί ακόμη περισσότερο.

Για να βρούμε λοιπόν μία άκρη και έπειτα να ζυγίσουμε τις καταστάσεις και να αποφασίσουμε τι συμβαίνει στη δική μας περίπτωση πρέπει να αναλύσουμε, για ακόμα μία φορά, όλες τις πιθανές εκδοχές. Αρχικά καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε αν όντως το παίζει αδιάφορος ή είναι ιδέα μας. Κάποια σημάδια μπορούν να μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Στη συνέχεια θα δούμε όλους τους πιθανούς λόγους που μπορεί να κάνουν έναν άντρα να δείχνει αδιάφορος και αφού συνδυάσουμε τους λόγους με τον χαρακτήρα του για να καταλάβουμε ποια συμπεριφορά θα του ταίριαζε καλύτερα, θα καταλήξουμε στο ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μπορεί ένας άντρας να μην έμπαινε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία αλλά εμείς οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε σίγουρες για αυτό που βλέπουμε και νιώθουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες μιας λάθος επιλογής. Το παίζει αδιάφορος, τι να κάνω;

Το παίζει αδιάφορος – Σημάδια

1) Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Επιδιώκει οι συζητήσεις σας να μην έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα και να κινούνται πάντα σε φιλικό επίπεδο. Αυτό είναι ένα σημάδι που σας κάνει να πιστεύετε ότι αδιαφορεί για κάτι περισσότερο. Ίσως να μην έχετε άδικο, αλλά αφήστε ένα παραθυράκι ανοιχτό! Μπορεί αρχικά, αν σκεφτούμε με τη λογική, να σημαίνει όντως αδιαφορία. Αν δείτε όμως τους λόγους παρακάτω θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ειδικά όταν μιλάμε για “άντρες”. Μην βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Άλλωστε μέσα από διάφορες συζητήσεις μπορείτε να καταλάβετε αν όντως υπάρχει κάτι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

2) Αποφεύγει να είναι μόνος μαζί σου

Έχετε αντιληφθεί πως αποφεύγει να βρίσκεται μόνος μαζί σας ακόμα και όταν είστε πολύ φιλική απέναντί του. Οι γυναίκες ξέρουμε να ρίχνουμε μία ματιά πίσω από αυτό που βλέπουμε! Το παίζει αδιάφορος οπότε αποφεύγει να βρίσκεται μόνος μαζί σου; Συμβαίνει, το έχετε καταλάβει αλλά δεν μπορείτε να είστε σίγουρες για τον λόγο τον οποίο το κάνει. Φυσικά και είναι ένα ακόμη σημάδι που μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι αδιάφορος.

3) Κοιτάζει δεξιά και αριστερά όταν μιλάτε

Οι ματιές σας φαίνεται να μην διασταυρώνονται ποτέ! Ακόμα και όταν μιλάτε απαντάει κοιτώντας δεξιά και αριστερά και έχει αρχίσει να σας εκνευρίζει και να τονώνει την πεποίθησή σας πως απλά είναι αδιάφορος. Είστε πλέον σχεδόν σίγουρες πώς το παίζει αδιάφορος και προσπαθεί να σας αποφύγει. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Μπορεί να είναι ένα σημάδι το οποίο αναλύει άνετα ένα γυναικείο μυαλό, αλλά για ακόμα μία φορά μέσα στο αντρικό μυαλό μπορεί να συμβαίνει κάτι τελείως διαφορετικό.

4) Αλλάζει θέμα

Είμαστε γυναίκες και προσπαθούμε με νάζι και τσαχπινιά να φέρουμε τη συζήτηση μαζί τους στα μέτρα μας και να την κάνουμε λίγο πιο προσωπική. Όσο και αν προσπαθούμε βρίσκει τον τρόπο να αλλάζει θέμα και η αδιαφορία του έχει αρχίσει να μας εκνευρίζει απίστευτα. Τελικά θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί του αφού και η αδιαφορία έχει τα όριά της. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση δείτε τους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να το παίζει αδιάφορος και να μας το δείχνει έντονα με τα παραπάνω σημάδια!

Το παίζει αδιάφορος – Λόγοι

Αφού λοιπόν είδαμε κάποια από τα σημάδια με τα οποία δείχνουν την αδιαφορία τους οι άντρες, ας ρίξουμε μία ματιά στους λόγους για τους οποίους μπορεί να το κάνουν. Απλά αδιαφορούν γιατί δεν αισθάνονται κάτι για εμάς ή κάτι άλλο συμβαίνει που θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις; Οι γυναίκες και οι άντρες μπορεί να σκεφτόμαστε διαφορετικά αλλά παρακάτω θα δείτε μερικά στοιχεία τα οποία ίσως αντιπροσωπεύουν και εμάς τις ίδιες. Μπορεί και εμείς να φερόμασταν κάποιες φορές με αυτόν τον τρόπο. Η συμπεριφορά μας συνήθως έχει να κάνει και με καταστάσεις που έχουμε βιώσει στο παρελθόν. Μην επιλέξετε για τη δική σας περίπτωση τον λόγο τον οποίο σας βολεύει, αλλά ποιοι ταιριάζουν στο δικό του προφίλ. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η πραγματικότητα και όχι να εθελοτυφλούμε στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ψεύτικες σχέσεις.

1)Έρχεται σε δύσκολη θέση

Ένας από τους λόγους που συνήθως προτιμούν οι άντρες να το παίζουν αδιάφοροι είναι ότι φοβούνται μην έρθουν σε δύσκολη θέση. Αυτό συνήθως το παρατηρούμε στους εσωστρεφείς άνδρες οι οποίοι δεν εκδηλώνουν εύκολα τα συναισθήματά τους και γενικότερα δεν τους αρέσει να μπορούν οι άλλοι να τους “διαβάσουν”. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να αδιαφορεί γιατί απλά όντως δεν ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο. Με την αδιαφορία κρατάει τις αποστάσεις που θα ήθελε. Όσο και να μην μας αρέσει να το πιστέψουμε δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τον πιο προφανή λόγο που ένας άντρας το παίζει αδιάφορος.

2) Είναι ντροπαλός

Αν έχετε πέσει σε ντροπαλό άντρα η αδιαφορία για αυτόν είναι το πιο ισχυρό του όπλο! Διαπιστώσατε κάτι τέτοιο; Φροντίστε να μην είστε πολύ επιθετικές. Ο ντροπαλός άντρας το παίζει αδιάφορος για να κρατήσει τις ισορροπίες. Θα προσπαθήσει όμως να βρει τον τρόπο να φέρει τα πράγματα στα μέτρα του ώστε να μπορέσει να σας πλησιάσει χωρίς να εκτεθεί. Συχνά αυτός ο τύπος άνδρα χρησιμοποιεί το χιούμορ και μία φιλική διάθεση που μόνο φιλική δεν είναι στο μυαλό του!

3) Υπερβολικός εγωισμός

Δεν το πιστεύετε; Κι όμως ο αντρικός εγωισμός μπορεί να χτυπήσει κόκκινο ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση. Το παίζει αδιάφορος προσπαθώντας να κάνετε εσείς περισσότερες κινήσεις για να τον πλησιάσετε και να τον ξεκλειδώσετε. Φυσικά ο υπερβολικός εγωισμός συνήθως δεν φέρνει καλά αποτελέσματα αφού δημιουργεί αδιέξοδα και παρεξηγήσεις. Ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να αφεθεί και να απολαύσει το παιχνίδι μεταξύ σας. Θεωρεί πως πρέπει να κρατήσει τη θέση του και δεν χρειάζεται, κατά την γνώμη του, να είστε και πολύ σίγουρες για το τι αισθάνεται.

4) Πιστεύει στην θεωρία του “γραμματόσημου”

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας θα ακούσετε για τη θεωρία του γραμματόσημου και όπως φαίνεται πολύ καλά κρατεί!  Χρησιμοποιείται ακόμα τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Όσοι είναι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν πώς “όσο φτύνεις κάποιον τόσο κολλάει”. Μη σας φανεί περίεργο αν με την αδιαφορία του πιστεύει πώς θα τον κυνηγάτε ακόμη περισσότερο. Μήπως έχετε παρατηρήσει πως όταν αδιαφορήσατε για αυτόν σας έκανε να ενδιαφερθείτε ξανά με τον τρόπο του;

Το παίζει αδιάφορος – Τι να κάνω

Δεν θέλετε να παραδώσετε τόσο εύκολα τα όπλα και άσχετα από τα σημάδια που δείχνουν πως αδιαφορεί και άσχετα από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να το κάνει, θέλετε να εξαντλήσετε όλες τις πιθανότητες για να είστε σίγουρες πώς θα πάρετε την πιο σωστή απόφαση. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα κινηθείτε!

1)Τραβάς την προσοχή του

Πώς μπορεί μία γυναίκα να τραβήξει την προσοχή ενός αδιάφορου άνδρα; Ίσως να σας φαίνεται αρχικά αδύνατο αλλά δεν είναι. Υπάρχουν κάποια μικρά γυναικεία μυστικά τα οποία μπορούν να κάνουν το πιο σκληρό άντρα να υποκύψει. Πολλές γυναίκες θεωρούν πώς την προσοχή ενός άντρα την τραβάμε μόνο με την εμφάνιση. Σε αυτή τη θεωρία υπάρχει μία μικρή δόση αλήθειας αφού μπορεί να πέσουν τα μάτια του πάνω μας αλλά αυτό δεν αρκεί  για να ενδιαφερθεί για εμάς. Τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η προσωπικότητά μας, το στυλ μας, το χαμόγελό μας, η θηλυκότητα μας. Καμία εμφάνιση δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που πραγματικά επιθυμείτε αν δεν δώσετε την απαιτούμενη σημασία σε όλα τα υπόλοιπα.

2) Δεν συζητάς για προσωπικά θέματα

Αν έχεις παρατηρήσει πως το παίζει αδιάφορος μην μπεις στη διαδικασία να του γυρίσεις την συζήτηση σε προσωπικά θέματα γιατί θα πέσεις σε τοίχο. Δείξε κι εσύ μία σχετική αδιαφορία στο συγκεκριμένο θέμα και είναι πιο πιθανό να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου. Θα χρειαστεί να ξοδέψεις λίγο χρόνο παραπάνω αλλά τουλάχιστον δεν θα έρθεις σε δύσκολη θέση και να προσπαθείς να καλύψεις τις καταστάσεις. Άφησε το χρόνο να δείξει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και ίσως να αλλάξει ο ίδιος τη στάση του πρώτος.

3) Σκωτσέζικο ντους

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή με πολλές πιθανότητες αποτυχίας αν χάσεις το μέτρο. Αν, όμως, φερθείς έξυπνα κέρδισες το παιχνίδι! Θα ήθελες να μην το παίζει αδιάφορος αλλά δεν θα σκάσεις κιόλας. Έτσι θα αρχίσει να τριγυρνάει στο μυαλό του αν η στάση του σας αφορά ή δε σας αφορά. Ένα σκωτσέζικο ντους που θα τον βάλει σε σκέψεις. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ρισκάρετε αλλά και αυτό έχει τη γλύκα του.

4) Αλλάζεις γραμμή πλεύσης

Όπως όλες γνωρίζουμε υπάρχει και η πιθανότητα να μην το «παίζει» απλά αδιάφορος, αλλά να είναι. όσο και να μη μας αρέσει να το ακούμε είναι πολύ καλύτερα να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια κατάματα για να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και όλα μπορούν να συμβούν. Αν συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει θα μπορούμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε το ότι ο συγκεκριμένος άντρας αδιαφορεί για εμάς μπορεί να είναι και ένας καλός λόγος για να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Το μέλλον πάντα κρύβει εκπλήξεις.

x

Check Also

πώς να ζητήσεις συγνώμη

Πώς να ζητήσεις συγγνώμη – 4 Τρόποι

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα για όλους μας, και ειδικά μέσα στις προσωπικές ...

αρνητικές σκέψεις

Αρνητικές σκέψεις – Συνέπειες – Τρόποι αντιμετώπισης

Ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν στη ζωή μας οι αρνητικές σκέψεις και ...

δεν μπορώ να μείνω μόνη

Δεν μπορώ να μείνω μόνη – Αιτίες – Λύσεις

Βλέπουμε συχνά γυναίκες γύρω μας να μεταπηδούν με μεγάλη ευκολία από την ...