Αρχική / Σχέσεις / Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι
θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και πως όλα κρίνονται από τις επιλογές μας. Εμείς θα λέγαμε, με κάθε επιφύλαξη, πως όλα σχετίζονται με την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού μας. Αυτή είναι που σε κάποιες περιπτώσεις ορίζει το τελική απόφαση με συνέπεια να πάρουμε κάποιο άλλο μονοπάτι από αυτό που αρχικά επιθυμούσαμε. Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται περίεργα, δεν μένει παρά να σκεφτείτε πόσες φορές στο παρελθόν ξεφύγατε από τον στόχο σας επειδή η ευαισθησία σας έδειξε έναν διαφορετικό δρόμο. Με απλά λόγια, μπορεί να κάνουμε τις επιλογές μας καθημερινά αλλά οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτές τις επιλογές ίσως να είναι επηρεασμένοι από το συναισθηματικό κομμάτι. Έτσι ενώ είχαμε πάρει τον δρόμο που εμείς θέλαμε, δεν είναι περίεργο, στην πορεία να λοξοδρομήσει με κενά χαθήκαμε μέσα στις ίδιες μας τις επιλογές. Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου! Αυτό είναι κάτι που σκεφτόμαστε συνήθως όταν συνειδητοποιήσουμε πώς τα προηγούμενα χρόνια ασχοληθήκαμε με καταστάσεις ή και πρόσωπα που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε έναν τρόπο ζωής “ κατά λάθος”. Πολλές φορές Μάλιστα μας φταίνε οι πάντες και τα πάντα αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μας φταίει είναι ο τρόπος που ζούμε.

Ίσως ασχοληθήκατε περισσότερο με τους άλλους παρά με τον εαυτό σας, ίσως προτεραιότητά σας ήταν να είναι όλοι οι άλλοι καλά αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να είχε κάτι τέτοιο στον ίδιο σας τον εαυτό, ίσως ποτέ δεν ψάξατε να βρείτε τι πραγματικά σας γεμίζει ή ποτέ δεν βάλατε στόχους. Γενικά αφήσετε τη ζωή σας να προχωράει και εσείς παρακολουθούσατε σαν θεατής ή ακόμα μπορεί να αισθανθήκατε που ζούσατε μέσα από τη ζωή των άλλων. Δεν θεωρείται κακό ή αψυχολόγητο να θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αφού βλέπουμε πως δεν είμαστε ευτυχισμένες, δεν μπορούμε Να νιώσουμε πληρότητα ή ακόμα χειρότερα θεωρούμε τη ζωή μας αδιάφορη. Το κακό είναι να μην της δείχνουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό που της αρμόζει. Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου! Να ξεκινήσω από την αρχή! μία σωστή επανεκκίνηση μπορεί να γίνει οπότε την πιστέψουμε. Αν νομίζετε πως είστε μεγάλες για κάτι τέτοιο κοιτάξτε γύρω σας γυναίκες κάθε ηλικίας που το σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη πολύ νωρίτερα από εσάς. βέβαια όλα αυτά μπορεί να σας ακούγονται πολύ καλά θεωρητικά αλλά δυσκολεύεστε στην πράξη. Έτσι και εμείς έχουμε για εσάς κάποιες φιλικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αλλαγή σας και να όμορφα με τον τρόπο που εσείς επιλέξατε να ζήσετε. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται, σίγουρα, μεγαλύτερη προσπάθεια ανάλογα με το μέγεθος των αλλαγών που επιθυμούμε να κάνουμε. Εμείς, όμως, επικεντρωνόμαστε στο αποτέλεσμα και δεν ξεχνάμε πώς «η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή».

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

1)Δύναμη

Η εσωτερική μας δύναμη είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να αναπτύξουμε αν θέλουμε να δούνε και οι άλλοι πόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις αλλαγές. Πρέπει να καταλάβουμε όπως και όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας πως είμαστε αποφασισμένες να βάλουμε τη ζωή μας σε μία τάξη. Μπορεί αυτή τη στιγμή να νιώθουμε αδύναμες αλλά και μόνο που διαπιστώσαμε πως κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας και αποφασίσαμε να την αλλάξουμε σημαίνει πώς ένα καμπανάκι χτύπησε μέσα μας, το ακούσαμε και δεν μένει τίποτα άλλο παρά να αφήσουμε τη δύναμή μας να ξανακάνει την εμφάνισή της. Το ότι οι καταστάσεις μας δημιούργησαν μία ανασφάλεια με αποτέλεσμα να πιστέψουμε πως είμαστε αδύναμες να λειτουργήσουμε, δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια. Αυτό που κάναμε ουσιαστικά είναι να κρύψουμε τη δύναμή μας και να χαθούμε μέσα στην καθημερινότητα.

2) Ισχυρή θέληση

Χρειάζεται ισχυρή θέληση για να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Λένε πως αν δεν πιστέψεις σε κάτι πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, έως ακατόρθωτο. Θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στη ζωή μας τόσο πολύ που θα το πετύχουμε ακόμα και αν χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και παραπάνω χρόνος από όσο είχαμε υπολογίσει. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν σίγουρα θα διαπιστώσετε πως κάποια όμορφα πράγματα που θέλατε συνέβησαν γιατί πιστέψατε πολύ σε αυτά, γιατί δεν είχατε ούτε μία αμφιβολία πως θα γίνουν.

3) Πίστη στις ικανότητές μας

Ίσως έχετε χάσει την πίστη στις ικανότητές σας και δεν είναι περίεργο να έχουν συμβάλει και κάποιοι άνθρωποι γύρω σας για να συμβεί αυτό. Πρέπει να πιστέψετε πως είστε μία γυναίκα με ικανότητες που ακόμα και ας μην το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Μπορεί μέχρι τώρα να ακολουθούσατε απλά τη ζωή σας η οποία μονίμως σας προσπερνούσε αλλά ήρθε η ώρα να καταλάβετε πώς είναι πολύ πιο όμορφα τα πράγματα όταν την ζούμε και όχι όταν τρέχουμε να την προλάβουμε.

4) Ευαισθησία και λογική

Πολύ νωρίτερα μιλήσαμε για το ευαίσθητο κομμάτι του εαυτού μας και το πώς συνδέεται με κάποιες επιλογές μας που ίσως μας δημιούργησαν προβλήματα. Εννοείται πως δεν επιδιώκουμε να γίνουμε αναίσθητοι άνθρωποι για να επιβιώσουμε και να περάσουμε καλά αλλά μέσα όμως στην ευαισθησία μας θα πρέπει να υπάρχει και ένα κομμάτι λογικής. Θα πρέπει να αναπτύξουμε την κριτική μας ικανότητα γιατί κάποιες φορές η ευαισθησία μας γίνεται εκμεταλλεύσιμη.

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου- Τι ακριβώς μας ενοχλεί

Για να αλλάξετε αυτά που σας ενοχλούν θα πρέπει πρώτα να τα συνειδητοποιήσετε. Να καταλάβετε ποια είναι και σε ποιο βαθμό θα θέλατε να αλλάξουν. Όσο αδύνατο και αν σας φαίνεται αρχικά, στην πορεία θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα μπορούν να πάρουν μία άλλη τροπή την οποία δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Έτσι πάρτε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψτε τις σκέψεις σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαβάσετε και να ξαναδιαβάσετε τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή σας. Δεν χρειάζεται να είστε παρορμητικές αλλά χρειάζεται να σκεφτείτε ώριμα για να αντιληφθείτε πώς ακριβώς θα νιώσετε πληρότητα. Γράψτε τα θετικά και τα αρνητικά των καταστάσεων που βιώνετε. Στην συνέχεια γράψτε πώς θα είστε ικανοποιημένες. Έτσι λοιπόν θα έχετε ξεκινήσει με ένα πλάνο στο οποίο θα πατήσετε για να φτάσετε τελικά στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου- Βάζουμε στόχους

Όταν βάζουμε στόχους γινόμαστε πιο ενεργητικές. Η ιδέα της εκπλήρωση των στόχων μας είναι αυτή που μας κάνει να παλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Βέβαια, η διαδρομή μας θα πρέπει να είναι ανάλογη με την ηθική μας ώστε να απολαύσουμε τα αποτελέσματα. Με τους στόχους, ουσιαστικά, αισθανόμαστε πιο ζωντανές και χρήσιμες.

Μία ακόμη φιλική συμβουλή!

Φυσικά στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τη ζωή μας δεν ξεχνάμε να κοιτάμε γύρω μας. Δεν θα γίνουμε πιο ευτυχισμένες αν αλλάξουμε ολοκληρωτικά τη ζωή μας αλλά τελικά διαπιστώσουμε πως πληγώσαμε πολλούς ανθρώπους και ακόμα χειρότερα τους χάσαμε. Όλα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν με την λογική αλλά και με την καρδιά. Άλλωστε όπως λέμε πάντα “παν μέτρον άριστον”. Είναι σημαντικό τα αποτελέσματα να μη μας οδηγούν στην άλλη άκρη γιατί σίγουρα αν ψάξουμε μέσα στην καθημερινότητά μας θα διαπιστώσουμε πως αυτό που θέλουμε στην πραγματικότητα δεν είναι να φέρουμε όλη τη ζωή μας ανάποδα αλλά να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο!

x

Check Also

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...

πώς να κάνεις κορίτσι

Πώς να κάνεις κορίτσι: Τι λένε οι μύθοι και Τι υποστηρίζει η επιστήμη

Υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις κατά τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφο ή σύζυγό ...