Αρχική / Σχέσεις / Σκέφτεται την πρώην – Σημάδια – Αιτίες – Τρόποι αντιμετώπισης
σκέφτεται την πρώην

Σκέφτεται την πρώην – Σημάδια – Αιτίες – Τρόποι αντιμετώπισης

Πώς θα μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του για να σιγουρευτούμε; Πολλές οι περιπτώσεις αντρών που δεν ξέχασαν ποτέ την πρώην και άλλες τόσες περιπτώσεις γυναικών που δεν μπορούν να πιστέψουν πως την ξέχασε. Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του. Κανένας άντρας δεν θα παραδεχτεί πως σκέφτεται την πρώην στη σχέση του και καμία γυναίκα δεν είναι 100% σίγουρη πως δεν συμβαίνει. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που μας δίνουν να καταλάβουμε πως κάτι δεν πάει καλά και πως το μυαλό του μάλλον μερικές φορές οδηγείται σε μονοπάτια που δεν θα θέλαμε. Όλες οι περιπτώσεις, όμως, δεν είναι ίδιες! Έτσι μπορούμε να πούμε πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναμενόμενο να σκέφτεται την πρώην, σ ε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνο για τη σχέση μας και σε άλλες δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να την σκέφτεται ακόμη!

Αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε πότε ένας άντρας μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία, ποια είναι τα σημάδια για να το διαπιστώσουμε και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε. Σίγουρα δεν είναι μία περίεργη κατάσταση. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ και ίσως κάποιους να μην καταλαβαίνουμε ακριβώς εμείς οι γυναίκες, αλλά σημασία έχει ότι συμβαίνει. Παρακάτω θα δούμε και πως αντιδρούμε, συνήθως, οι γυναίκες όταν αντιληφθούμε κάτι τέτοιο και ποια συμπεριφορά θα ήταν καλό να αποφύγουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ίσως και από εμάς τις ίδιες, πως δεν είναι δύσκολο να κολλήσει το μυαλό και σε μία τελείως λάθος ιστορία. Το θέμα είναι πως αν έχετε συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και να προκαθορίσετε το μέλλον της σχέσης σας.

Σκέφτεται την πρώην – Πότε μπορεί να συμβεί σε έναν άντρα

Όταν…….

1)εκείνη έφυγε

Όταν μία γυναίκα αποχωρήσει από μία σχέση τότε εκτός από τα συναισθήματα που μπορεί ένας άντρας να αισθάνεται ακόμη, θίγεται και ο εγωισμός τους. Δεν είναι περίεργο να σκέφτονται την γυναίκα που, κατά την δική τους άποψη, τους παράτησε ακόμα και αν ξεκινήσουν μία άλλη σχέση. Μπορεί να τους θεωρούμε πιο επιφανειακούς , αλλά δεν είναι λίγοι οι άντρες που ξέρουν να κρύβουν καλά μέσα τους συναισθηματισμούς και την ρομαντική τους πλευρά.

2)έζησαν πολύ έντονα

Οι αναμνήσεις μερικές φορές δύσκολα μπορούν να ξεριζωθούν από το μυαλό τους ειδικά αν είναι πολύ έντονες. Ίσως βίωσε πολύ έντονες καταστάσεις με την πρώην, έντονες στιγμές που χωρίς ρουτίνα. Κάποιες φορές ζούμε καταστάσεις που θεωρούμε δύσκολες σε μία σχέση, αλλά όταν αποχωρήσουμε από αυτήν συνειδητοποιούμε πως μας έδεσαν ακόμη περισσότερο και χαράχτηκαν στην μνήμη μας.

3)κράτησε αρκετό καιρό

Όσο και να πιστεύετε το αντίθετο για έναν άντρα, οι καταστάσεις δείχνουν πως μία μακροχρόνια σχέση δεν την ξεχνούν τόσο εύκολα και γρήγορα ακόμα και αν προσπαθούν να δείξουν το αντίθετο. Οι άντρες θέλουν έχουν την σιγουριά που τους προσφέρει μία μακροχρόνια σχέση και απολαμβάνουν, κατά ένα μέρος, αυτή την συνήθεια. Όταν, λοιπόν, μία μακροχρόνια σχέση φτάσει στο τέλος της δεν σημαίνει πως την σβήνουν έτσι απλά ακόμα και αν προχωρήσουν παρακάτω.

4)κινείται στα ίδια μέρη

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει άντρες που παρά τον χωρισμό τους νιώθουν την ανάγκη να συνεχίσουν να κινούνται στα ίδια μέρη. Οι γυναίκες μπορεί να τους θεωρήσουμε αναίσθητους αφού εμείς θα προτιμούσαμε να κάνουμε μία τελείως διαφορετική ζωή με καινούριες εικόνες. Αρκετές φορές, όμως, ένας άντρας κινείται στα ίδια μέρη γιατί χρειάζεται τις αναμνήσεις του ζωντανές!

5)συναντήσεις με κοινούς φίλους

Συναντήσεις με κοινούς τους φίλους ίσως να μην τον αφήνουν να ξεχάσει. Η συζήτηση δεν είναι δύσκολο να έρθει στην πρώην και σίγουρα δεν είναι περίεργο οι στιγμές τους να ξεπηδούν μέσα στο μυαλό του. Ακόμα και αν οι σκέψεις τους για την προηγούμενη σχέση τους δεν είναι και τόσο θετικές, πολλές φορές οι άντρες κολλάνε σε γυναίκες που τους είχαν πληγώσει. Πολλοί πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο έντονα συναισθήματα νιώθεις για κάποιον τόσο πιο εύκολο είναι να σε πληγώσει!

6)δεν τα πάτε καλά

Κάποιες φορές  όταν μία σχέση τελειώσει και περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τα αρνητικά που ζήσαμε ξεθωριάζουν και τα καλά βγαίνουν μπροστά. Έτσι αν η σχέση που έχουν τώρα περνάει δυσκολίες το μυαλό τους γυρνάει σε παλιές καλές στιγμές που θυμούνται. Άλλωστε όταν βιώνουμε μία αρνητική κατάσταση, μας φαίνεται πολύ πιο έντονη από το να την θυμόμαστε.

7)περάσει από την μία σχέση στην άλλη γρήγορα

Ο έρωτας με έρωτα περνάει; Μπορεί να το ακολουθούν αρκετοί αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε χρόνο ενδιάμεσα τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Πολλοί άντρες δεν καταφέρνουν αν ξεχάσουν τόσο εύκολα την πρώην όταν ξεκινήσουν γρήγορα μία άλλη σχέση, απλά την χρησιμοποιούν ως σανίδα σωτηρίας.

8)πίστεψε σε μία σοβαρή σχέση

Ανάλογα με το πόσο σοβαρά έβλεπε την πρώην τόσο δύσκολα ή εύκολα θα την βγάλει από το μυαλό του. Όταν ένας άντρας αποφασίσει πως μία γυναίκα είναι αυτό που λέμε «γυναίκα της ζωής του» τότε σε περίπτωση χωρισμού δεν μπορεί να την αφήσει πίσω τόσο εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ξεκινήσει μία καινούρια σχέση.

Σκέφτεται την πρώην – Σημάδια

  • Μιλάει αρνητικά για την προηγούμενη σχέση του

Οι γυναίκες κάποιες φορές «χαιρόμαστε» κατά βάθος όταν ακούσουμε αρνητικά σχόλια για την προηγούμενη σχέση τους. Μην ξεγελιόμαστε! Οι άντρες συχνά έχουν τέτοια αντίδραση για να ξορκίσουν τις σκέψεις τους. Ακόμα και αν σχολιάζουν αρνητικά την πρώην, το μυαλό τους δεν σταματάει να τριγυρίζει εκεί. Το θέμα είναι να μην ασχολούνται άλλο, ούτε με τα αρνητικά ούτε με τα θετικά.

  • Τριγυρνάει στα ίδια μέρη ή τα αποφεύγει έντονα

Ακόμη ένα σημάδι που θα μπορούσε λίγο να μας ταρακουνήσει είναι όταν διαπιστώσουμε πως προσπαθεί να τριγυρνάει στα ίδια μέρη ή όταν τα αποφεύγει πολύ έντονα. Και στις δυο περιπτώσεις φαίνεται να μην μπορεί να ξεχάσει. Η μόνη διαφορά είναι πως στην πρώτη περίπτωση δείχνει να μην θέλει ενώ στην δεύτερη περίπτωση προσπαθεί.

  • Σκεπτικός σε όμορφες στιγμές σας

Ζείτε μία όμορφη στιγμή αλλά αντιλαμβάνεστε πως ο ίδιος κάπου ταξιδεύει. Αισθάνεστε πως στις όμορφες στιγμές σας μόνο εσείς είστε 100% εκεί. Δείχνει να μην τις απολαμβάνει και σας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Η λεπτομέρεια σε αυτήν την περίπτωση είναι πως μερικές φορές οι γυναίκες υπερβάλλουμε με αποτέλεσμα να δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Δώστε περισσότερη σημασία στο πόσο συχνά αισθάνεστε κάπως έτσι αλλά και τι καταστάσεις βιώνει γενικότερα στη ζωή του για να μην οδηγηθείτε σε λάθος συμπεράσματα.

  • Ξεκαθαρίζει «συχνά» τις αναμνήσεις του

Αρκετές φορές τον έχετε πιάσει να ασχολείται με παλιές φωτογραφίες, μηνύματα, γράμματα, δωράκια από την πρώην. Η απάντησή του κάθε φορά είναι πως ξεκαθαρίζει και πετάει τα παλιά! Πόσο σίγουρες μπορεί να είστε με αυτό όταν συνειδητοποιείτε πως όλο τακτοποιεί και όλα μένουν ατακτοποίητα. Θέλει να ξεκαθαρίσει αλλά πάντα αφήνει κάτι για να ξαναμπεί αργότερα στην ίδια διαδικασία. Χρειάζεται χρόνο και αυτό φαίνεται.

  • Αναφέρει κατά λάθος το όνομά της

Η συνήθεια πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει την συγκεκριμένη άβολη κατάσταση. Κατά λάθος σας φώναξε με το όνομά της! Μπορεί όντως να είναι από συνήθεια αλλά το μυαλό καμιά φορά δεν μπορεί να ξεχάσει και να αφήσει πίσω τόσο εύκολα όσο θα επιθυμούσαμε. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικές αλλά σίγουρα όχι υστερικές.

Σκέφτεται την πρώην – Πώς αντιδρούμε συνήθως οι γυναίκες

Ένταση, υστερία, ειρωνεία, καβγάδες, αρνητική διάθεση, νεύρα! Υπάρχει όμως και η περίπτωση να αρχίσουμε τις συγκρίσεις, να μειώσουμε τον εαυτό μας, να προσπαθήσουμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε, να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας και άλλα πολλά. Με λίγα λόγια, οι γυναίκες μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση αγγίζουμε τα άκρα. Η λογική και η πολύπλευρη σκέψη μας πάει περίπατο και διάφορα αρνητικά συναισθήματα σκεπάζουν την, κατά τα άλλα, καθαρή σκέψη μας.

Σκέφτεται την πρώην – Πώς να το διαχειριστείτε σωστά

Όλα τα σημάδια δείχνουν πως η σκέψη του τριγυρνάει στην πρώην και εσείς την αισθάνεστε κάπου ανάμεσά σας. Είναι αναμφίβολα μία τελείως άβολη κατάσταση και χρειάζεται αυτοέλεγχο για να την αντιμετωπίσετε. Αυτό που χρειάζεστε αρχικά είναι αυτοπεποίθηση και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Μπορεί να μην έχετε την ικανότητα να ελέγξετε το μυαλό του αλλά μπορείτε να κουμαντάρετε τα συναισθήματά του δείχνοντάς του πως ότι και να έζησε, εσείς βρίσκεστε τώρα μαζί του και μπορεί να ζήσει και να νιώσει πολλά περισσότερα. Ένας άντρας σκέφτεται την πρώην, συνήθως, όταν αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση που βιώνει τώρα, όταν η σχέση του είναι «χλιαρή», όταν νιώθει πως αυτό που βρήκε δεν τον καλύπτει ή τέλος, όταν από την πρώην πληγώθηκε. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος μπορείτε να τον κάνετε να δει τα πράγματα με άλλα μάτια.

Αφήστε τα άκρα που αναφέραμε παραπάνω στην άκρη και σκεφτείτε έξυπνα. Διεκδικείται αυτόν τον άντρα και  αυτό που πραγματικά θέλετε είναι να αντιληφθεί και ο ίδιος πως εσείς και μόνο εσείς είστε η κατάλληλη γυναίκα για αυτόν. Οι άντρες θέλουν τρυφερότητα, επιβεβαίωση, έντονα συναισθήματα, μια καθημερινότητα χωρίς ρουτίνα και μια γυναίκα που θα τους θυμίζει πως πρέπει να της δώσουν σημασία για να μην την χάσουν. Έτσι διατηρούν τον ρόλο του κυνηγού μέσα στη σχέση τους προσπαθώντας να κρατήσουν την γυναίκα που διάλεξαν. Αν θέλετε να μην έχετε καμία αμφιβολία πως η πρώην ανήκει πια στο παρελθόν διατηρήστε την θηλυκότητά σας, το μυστήριο που σας περιβάλλει, τον δυναμισμό σας, την ισχυρή προσωπικότητά σας, την τρυφερότητά σας, τον θαυμασμό σας για αυτόν και πάνω από όλα την αγάπη που δεν ξεχνάτε να του δείξετε!

x

Check Also

πώς να ζητήσεις συγνώμη

Πώς να ζητήσεις συγγνώμη – 4 Τρόποι

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα για όλους μας, και ειδικά μέσα στις προσωπικές ...

αρνητικές σκέψεις

Αρνητικές σκέψεις – Συνέπειες – Τρόποι αντιμετώπισης

Ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν στη ζωή μας οι αρνητικές σκέψεις και ...

δεν μπορώ να μείνω μόνη

Δεν μπορώ να μείνω μόνη – Αιτίες – Λύσεις

Βλέπουμε συχνά γυναίκες γύρω μας να μεταπηδούν με μεγάλη ευκολία από την ...