Αρχική / Σχέσεις / 8 Σημάδια ότι σε απατάει
σημάδια ότι σε απατάει

8 Σημάδια ότι σε απατάει

Εκεί που όλα πήγαιναν ρολόι στη σχέση σας, εκεί που ένιωθες πως είναι το άλλο σου μισό κι εσύ είσαι η πριγκίπισσά του, εδώ και λίγο καιρό έχεις αρχίσει να τον υποψιάζεσαι, να είσαι πιο καχύποπτη, να σχηματίζεις την άποψη ότι η σύντροφός σου… δε σου είναι και “τόσο” πιστός!

Και πώς θα διαλευκάνεις, τώρα, το μυστήριο; Πώς θα αντιληφθείς εάν το αγόρι ή ο σύζυγός σου σε απατάει; Πώς θα πείσεις τον εαυτό σου ότι η κατάσταση έτσι έχει κι άρα είναι τραγικό από πλευράς σου το να εθελοτυφλείς; Ή, πώς θα πειστείς για το εσφαλμένο των υποψιών και υποθέσεών σου κι επομένως για την “αθωότητα” του κατηγορουμένου;

Μπορεί τα πράγματα να μην είναι και τόσο εύκολα, θα συμφωνήσουμε σε αυτό, ωστόσο είναι δυνατό να τα… ευκολύνουμε κάπως. Πώς; Μέσα από τα 8 σημάδια ότι σε απατάει, την οποία μπορείς να αντιμετωπίσεις ως μία shopping list και να τσεκάρεις όσα από τα σημάδια ότι σε απατάει ισχύουν ή να διαγράφεις όσα δεν έχεις παρατηρήσει να υφίστανται.

Let’s start!

Τα 8 Σημάδια ότι σε απατάει

1.Δε σου απαντάει στις κλήσεις σου (άμεσα).
Εάν ο σύντροφός σου συμβαίνει συχνά πυκνά να μην σου απαντάει στα τηλεφωνήματα που του κάνεις – σε ανύποπτο ίσως χρόνο – και να σε καλεί λίγο αργότερα, ή, ακόμα και να αργεί ή να ξεχνάει/ αποφεύγει τελείως να σου αποκριθεί στα μηνύματα που του στέλνεις στο κινητό του, τότε ναι, αυτά μπορεί και να είναι σημάδια ότι σε απατάει και… καλά θα κάνεις να το ψάξεις ενδελεχώς.

2.Ορίζει κωδικό σε προσωπικά του στοιχεία (κινητό, pc κ.λπ.).
Προφανώς και το να βάζει έναν κωδικό τόσο στο κινητό του τηλέφωνο και τον προσωπικό του υπολογιστή όσο και σε κάποια άλλα τέτοια προσωπικά του στοιχεία μόνο “ενοχοποιητικό στοιχείο” δεν μπορεί να αποτελέσει! Στην περίπτωση, όμως, που αιφνιδίως, ένα ωραίο πρωινό, όλα του αυτά τα gadget ασφαλίστηκαν με κωδικούς από τον δικό σου, μάλλον κάτι ύποπτο συμβαίνει, δε συμφωνείς;

3.Δε σηκώνει το τηλέφωνό του και δεν κοιτάει τα μηνύματά του όταν είστε μαζί.
Κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει δίπλα της έναν άντρα που, όταν είναι μαζί, να παραπετάει σε κάποιο σημείου του σπιτιού ή σε κάποια τσέπη το κινητό του τηλέφωνο και να ξεχνάει πού το έχει βάλει, κι όλο αυτό χάριν στο ότι δε θέλει να αποσπάται η προσοχή του με τίποτε και κανέναν άλλον έτσι ώστε να αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στην κοπέλα του. Αν ανέκαθεν ο σύντροφός σου ήταν και είναι αυτού του τύπου, ε τότε μπράβο σου, κοπέλα μου! Είσαι τυχερή! Αν, όμως, παρατηρείς μια τέτοια συμπεριφορά από πλευράς του τον τελευταίο καιρό, τον βλέπεις δηλαδή να μην πολυανοίγει το facebook, το email του, τα μηνύματά του και να μη σηκώνει το τηλέφωνο συχνά μπροστά σου (ή ακόμα χειρότερα να απομακρύνεται για να μιλήσει στο κινητό), τότε αυτά είναι σίγουρα μέσα στα σημάδια ότι σε απατάει, που πρέπει αδιαμφισβήτητα να σε παρακινήσουν να το ψάξεις το θεματάκι.

4.Ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του και κάνει αλλαγές.
Οι άντρες είθισται να μην κάνουν μεγάλες αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση όταν βρίσκονται μέσα σε έναν γάμο ή ακόμα και σε μία μακροχρόνια σχέση. Έτσι, η ξαφνική “καούρα” του δικού σου να αναζητά ένα διαφορετικό στυλ ντυσίματος, να πειραματίζεται με το κούρεμα, το χτένισμα, τα γένια και τις τρίχες του σώματός του, να αγοράζει καινούρια παπούτσια, άρωμα και… μποξεράκια, είναι σημάδια ότι σε απατάει.

5.Η ερωτική σας ζωή είναι αλλιώτικη ή… ανύπαρκτη.
Okay, αυτό ενδέχεται να αποτελεί ένα από τα σημάδια ότι σε απατάει, το ότι δηλαδή δεν τρέφει ερωτικό πόθο για εσένα και μάλιστα δεν τρέφει το ίδιο ερωτικό πόθο που έτρεφε παλαιότερα για εσένα, κάτι που συνιστά αποτέλεσμα της συχνής ή μη ερωτικής του συνεύρεσης με κάποια άλλη κοπέλα, με κάποια άλλη γυναίκα. Εντούτοις, θα ήταν λάθος από πλευράς σου να τον κρίνεις… “ένοχο” κατ’ αποκλειστικότητα λόγω των σπάνιων ή και μηδαμινών ερωτικών σας συνευρέσεων. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τις ρίζες του σε πολυάριθμους άλλους παράγοντες, παραδείγματος χάριν στην ανία που πηγάζει από την καθημερινότητα και τις επαναλαμβανόμενες όμοιες πράξεις κάθε ημέρα, στη συνεχή γκρίνια κ.λπ., συμπεριφορές και καταστάσεις που είναι αναπόφευκτο να μην υπεισέρχονται και να μην επηρεάζουν αρνητικά και τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.
Επιπρόσθετα, κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση που παρατηρείς αλλαγές στον εν λόγω τομέα, για παράδειγμα καινούριες “δοκιμές” από μέρους του συντρόφου σου, οι οποίες πάλι μπορεί να σχετίζονται με το ότι θέλει να πειραματιστεί και να κάνει πιο ενδιαφέρον κι αυτό το κομμάτι της σχέσης σας. Κατά συνέπεια, όλο αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

6.Αφιερώνει λίγο χρόνο με εσένα και αρκετό στην παρέα του.
Όταν ο άντρας ή το αγόρι σου δεν επιδιώκει όσο πρωτύτερα να βρίσκει χρόνο για εσένα, όταν είστε στο ίδιο σπίτι κι εκείνος προτιμάει να αράζει μόνος του στον καναπέ και να βλέπει τηλεόραση ή στο γραφείο του και να ασχολείται με το pc του, όταν, επίσης, βρίσκεται πολύ τακτικά πλέον με τους φίλους του έξω, τότε είναι καιρός να φορέσεις τα μαύρα γυαλιά σου, ένα μαύρο καπελάκι και μια μαύρη καπαρντίνα και να βγεις για κατασκοπία! Μη σε παραξενέψει αν “οι φίλοι” με τους οποίους σου είπε ότι θα βγει, έγινε “η φίλη”!…

7.Έχει γίνει αποστασιοποιημένος από εσένα.
Ασφαλώς και ανάμεσα στα 8 σημάδια ότι σε απατάει συγκαταλέγεται και αυτό· η αποστασιοποίηση, η σωματική και συνάμα συναισθηματική απομάκρυνσή του από εσένα τον τελευταίο καιρό πιθανότατα και να σηματοδοτεί το ότι δε σου είναι πιστός. Λέγοντας σωματική απομάκρυνση εννοούμε φυσικά το να απουσιάζει ή ακόμα και να επιχειρεί να είναι μακριά από εσένα ως παρουσία – είτε αυτό σημαίνει σε ξεχωριστό καναπέ να κάθεσαι εσύ και σε ξεχωριστό εκείνος, είτε αυτό σημαίνει σε άλλο δωμάτιο να είσαι εσύ και σε άλλο εκείνος, είτε αυτό σημαίνει σε εντελώς άλλο χώρο να βρίσκεσαι εσύ και σε άλλον εκείνος και τα λοιπά. Όσον αφορά στη συναισθηματική αποστασιοποίηση, θέλουμε να εννοήσουμε την προσπάθειά του να απομακρύνεται σιγά – σιγά από εσένα, την επικοινωνία και τη βλεμματική επαφή μαζί σου, το μοίρασμα κοινών συναισθημάτων. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι σε απατάει, αρκεί βέβαια να μην είναι μεμονωμένα, αλλά συνδυασμένα και με αρκετά άλλα από τη λίστα.

8.Έτσι αισθάνεσαι.
Πολλά έχουν λεχθεί κατά καιρούς και συνεχίζουν να λέγονται ακόμη και σήμερα για τη γυναικεία διαίσθηση. Εάν πράγματι αυτά μπορούν να βρουν ένα έρεισμα, μια πραγματική ισχύ στην πραγματικότητα, τότε η διαίσθησή σου, το γεγονός ότι το νιώθεις πως δε σου είναι πιστός, ότι έτσι αισθάνεσαι μέσα σου είναι ένα από τα 8 σημάδια ότι σε απατάει ο σύντροφός σου.

Έχεις παρατηρήσει κάποιο από αυτά να ισχύει στη δική σου σχέση; Αν όχι, τα πράγματα είναι… super!! Αν, όμως, ναι, υπολόγισε πόσα από τα παραπάνω είναι αυτά και άρχισε να ψάχνεις το θέμα βαθύτερα.

x

Check Also

θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και ...

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...