Αρχική / Σχέσεις / Πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του
πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του

Πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του

Αυτός που σε ενδιέφερε και έδειχνε και εκείνος πως έχει συναισθήματα για σένα, τώρα φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, να μην είναι το ίδιο “ζεστός” απέναντι σου ή ακόμη και να λέει πως έχει αλλάξει αυτό που ένιωθε για σένα. Είτε αυτός είναι κάποιος πρώην, κάποιος που πραγματικά σου αρέσει ή μία καινούρια γνωριμία, όταν φαίνεται πως η σπίθα ανάμεσα σας έχει αρχίσει και σβήνει τότε μπορεί να νιώσεις ότι χάθηκε κάθε ελπίδα να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του και να δημιουργηθεί κάτι ουσιαστικό μεταξύ σας. Εδώ σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σκεφτείς το εξής: εφόσον μπόρεσες να κερδίσεις μία φορά το ενδιαφέρον του, τότε μπορείς να το ξανακάνεις- και αυτή τη φορά με μία καλύτερη και πιο αποδοτική προσέγγιση, ώστε να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Μία διαφορά που έχει μεγάλη σημασία: γενικότερα οι γυναίκες, καθώς τείνουμε να είμαστε πιο συναισθηματικές, μπορεί να αποφασίσουμε να είμαστε ξανά με κάποιον επειδή ίσως νιώθουμε τύψεις που απομακρυνθήκαμε ή επειδή είναι πιο εύκολο να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία και να ελέγξουμε εάν είχαμε δίκιο στην αρχική μας εντύπωση. Κάποιες φορές αξίζει να δώσουμε αυτή την ευκαιρία, άλλες όχι, ωστόσο φαίνεται πως μας είναι πιο εύκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο γενικά.

Οι άντρες, από την άλλη, δεν λειτουργούν κατ’αυτόν τον τρόπο, ειδικά στον τομέα των τύψεων. Ακόμα και αν αυτό λειτουργήσει αρχικά και δεχτεί να σου δώσει άλλη μια ευκαιρία επειδή ένιωσε τύψεις, είναι θέμα χρόνου να δει πως βρίσκεται σε μία κατάσταση που πραγματικά δεν του αρέσει και έτσι να απομακρυνθεί ξανά και οριστικά πιθανόν. Έτσι αυτό δεν θα οδηγήσει ξανά πουθενά, παρά μόνο στην θέση να σκέφτεσαι πώς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του και αυτή τη φορά να είναι πολύ πιο δύσκολο να καταφέρεις να στρέψεις τα πράγματα προς όφελος σου.

Πώς μπορείς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του;

  1. Αγάπησε εσένα. Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο και συνηθισμένο, όταν ένας άντρας βλέπει πως η προτεραιότητα σου είναι ο εαυτός σου και πως περνάς καλά με όσα κάνεις, θα θελήσει πιο εύκολα να στραφεί ξανά προς τα εσένα. Μην αφήνεις την αυτοπεποίθηση σου να πέσει λόγω της συμπεριφοράς του αλλά αντίθετα πίστεψε στον εαυτό σου και δώσε του την ευκαιρία να δει για άλλη μία φορά τους λόγους όπου ενδιαφέρθηκε για εσένα εξ αρχής.
  2. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Είναι βασικό να μην δείχνεις απελπισμένη να κερδίσεις ξανά το ενδιαφέρον του. Έχε στο μυαλό σου πως στους άντρες γενικότερα δεν αρέσει να νιώθουν ότι χειραγωγούνται, ούτε ότι ωθούνται προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα με το ζόρι. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις εμφανές το πόσο θα ήθελες να ξαναμιλήσετε ή να σου δείξει ενδιαφέρον, ούτε και να το αναφέρεις σε κοινούς σας γνωστούς και φίλους.
  3. Μην υψώνεις “τείχη” γύρω σου. Εάν θες να κάνει βήματα ξανά προς την κατεύθυνση σου, τότε δεν πρέπει να δείχνεις απόμακρη και ότι έχεις εξαφανιστεί πλήρως από τη ζωή του. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι μία: ισορροπία. Δώσε του τον χώρο του εφόσον έχει επιλέξει να απομακρυνθεί (για τον οποιονδήποτε λόγο), ωστόσο μην τον κάνεις να νιώθει πως τον αγνοείς επίτηδες. Εφόσον θα ήθελες να υπάρξει ξανά ενδιαφέρον από μέρους του, τότε θα πρέπει και ο ίδιος να νιώθει πως υπάρχει ακόμα το έδαφος να σε ξανακερδίσει, καθώς και αντίστοιχο (αλλά όχι υπερβολικό) ενδιαφέρον από εσένα.
  4. Μείνε ψύχραιμη. Μία κοπέλα που τρέχει πίσω από έναν άντρα και χάνει τελείως την προσωπικότητα της για κάποιον που της αρέσει δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Όσο και αν σου αρέσει κάποιος και πραγματικά πιστεύεις πως θα ήταν υπέροχο να είστε μαζί, είναι σημαντικό να έχεις μία σωστή συμπεριφορά, χωρίς υπερβολές και συναισθηματικές εκρήξεις. Ένας άντρας θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο μία γυναίκα η οποία παραμένει ψύχραιμη (όχι απαραίτητα δοτική ή τελείως δεκτική) όταν εκείνος απομακρύνεται, παρά μία η οποία μπορεί να φέρεται παράλογα ή να μην έχει ψυχραιμία.
x

Check Also

πώς ερωτεύονται οι άντρες

Πώς ερωτεύονται οι άντρες;

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να φτάνουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια ...

λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να φύγεις από μία σχέση αλλά δεν ...

λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Ο καιρός πέρασε και βλέπεις τον έντονο ενθουσιασμό και τα καρδιοχτύπια να ...