Αρχική / Σχέσεις / Πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου
πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου

Πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου

Μήπως έχεις αρχίσει τελευταία να βλέπεις τον φίλο σου με άλλο μάτι; Αναρωτιέσαι μήπως ο κολλητός σου θα μπορούσε να γίνει ο σύντροφος που θες;  Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου; Είναι πολύ λογικό και οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο έχει προβληματίσει πολλές κοπέλες σε διάφορες φάσεις της ζωής τους

Είναι γεγονός ότι πάρα πολλές σχέσεις που ξεκίνησαν με τα δύο άτομα να είναι αρχικά φίλοι, οδήγησαν σε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη σχέση που εν τέλει οδήγησε στον γάμο. Συνεπώς αν κρίνεις ότι ο φίλος σου θα έπρεπε να γίνει ο σύντροφός σου τότε μην διστάσεις καθόλου, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια σχέση η οποία είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί προς το καλύτερο δυνατό.

Πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου: Γιατί να το κάνεις.

Σίγουρα προβληματίζεσαι αν αξίζει να το κάνεις και φυσικά το πώς  θα το κάνεις. Διότι σίγουρα  θα σε προβληματίζει μήπως ο κολλητός σου δεν νιώθει τα ίδια με εσένα και εσύ καταλήξεις με μια ερωτική απογοήτευση αλλά και με έναν φίλο λιγότερο. Εμ πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου αν φοβάσαι μια τέτοια σχέση ή αν φοβάσαι μήπως σε απορρίψει και χάσεις και τον φίλο σου;

1.Σε ξέρει καλά: Ένα λόγος για να τα φτιάξεις με τον φίλο σου είναι ότι σε γνωρίζει  πολύ καλά. Και όταν λέμε πολύ καλά το εννοούμε. Διότι θα ξέρει τέλεια τι σου αρέσει, τι δεν σου αρέσει, τι είδους μουσική ακούς, τι φαγητό προτιμάς, πού σου αρέσει να βγαίνεις. Συνεπώς αν αποφασίσει να σε κάνει χαρούμενη μπορεί πολύ εύκολα να πετύχει τον στόχο του μιας και θα ξέρει άπιαστα τι να κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φροντίσει να κάνει όσα σου αρέσουν για να σε ικανοποιήσει. Το συγκεκριμένο είναι ένα προνόμιο το οποίο μόνο εκείνος μπορεί να έχει και όχι κάποιος άγνωστος. Άρα να είσαι σίγουρη ότι θα διασκεδάζεις μαζί του όπου και όπως ακριβώς σου αρέσει.

2.Γερά θεμέλια: Μια σχέση η οποία είναι βασισμένη σε μια φιλία έχει πολύ γερά θεμέλια. Με την φράση αυτή εννοούμε οτι ήδη έχετε συναισθήματα ο ένας για τον άλλον τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά θα μπορέσεις να προχωρήσεις την σχέση σου με γρήγορα βήματα και αμέσως η σχέση σου θα γίνει πολύ πιο σοβαρή από οποιαδήποτε άλλη. Επιπλέον όταν κάποιος σε ¨αγαπάει¨ σαν φίλο θα του είναι πολύ πιο δύσκολο να σε πληγώσει από ό,τι κάποιος που σε ξέρει λίγο μόνο καιρό. Θες την συμβουλή μας; Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου.

3.Χρόνος: Σίγουρα έχεις πει πολλές φορές σε κάποια παλαιότερη σχέση σου ότι χρειάζεστε χρόνο για να μάθει ο ένας τον άλλον αλλά και για να δείτε τι θέλει ο ένας από τον άλλον. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, και αυτό γιατί ήδη έχετε περάσει πολύ χρόνο μαζί, ξέρετε ο ένας για τον άλλον, για τα στραβά του καθενός και φυσικά τι θέλει ο καθένας στην σχέση του.

4.Περνάτε ωραία μαζί: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, για αυτό άλλωστε τον αποκαλείς ως κολλητό σου. Δεν σου φαίνεται παράξενο ότι πολλές φορές προτίμησες να βγεις μαζί του αντί για το αγόρι σου ή ακόμα και να καβγάδισες με τον σύντροφό σου γιατί τον ζηλεύει; Ή γιατί όλο καυχιέσαι για το πόσο ωραία περνάς μαζί του; Το ότι περνάς μαζί του πολύ ωραία είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που σε έκανε να σκέφτεσαι πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου, και δεν σε αδικούμε, όλες μας αυτό θα σκεφτόμασταν!

5.Αισθήματα: Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχουν τέτοιου είδους σχέσεις είναι ότι ήδη έχετε αισθήματα ο ένας για τον άλλον και έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές τα ερωτικά αισθήματα λανθασμένα εκλαμβάνονται ως φιλικά διότι ο ένας από τους δύο σας όταν δημιουργήθηκε αυτή η φιλιά είτε ήταν σε σχέση είτε δεν ήθελε σχέση. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρυφθούν τα προϋπάρχοντα αισθήματα είτε να ερμηνευθούν ως φιλικά αισθήματα. Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου τι σε κάνει να θες να τον δεις, να βγεις μαζί του και να περάσεις χρόνο μαζί του; Σίγουρα θα πεις ότι είναι καλός φίλος και καλός άνθρωπος. Εμ αν δεν δεις καθαρά, αν δεν καταλάβεις ότι ελκύεστε ερωτικά, πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου;

 

Πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου: Τι να κάνεις για να πετύχεις

1.Εξακρίβωση: Αρχικά αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το μυαλό σου και τα συναισθήματα σου κάτω και να βεβαιωθείς για το τι νιώθεις. Βέβαια πρέπει να είσαι σίγουρη για το τι νιώθει και εκείνος για εσένα και αν όντως σε βλέπει ερωτικά. Διότι δεν θες να καταλήξεις χωρίς τον κολλητό σου ή ακόμα χειρότερα να τον πληγώσεις επειδή μετάφρασες λάθος τα συναισθήματά σου… Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις το τι νιώθει ο κολλητός σου για εσένα διότι το αντρικό φύλο φημίζεται για την ικανότητά του να κρύβει τα αισθήματά του γιατί θεωρούν ότι τους κάνεις ευάλωτους. Μια καλή συμβουλή είναι να παρατηρήσεις τις κινήσεις του, το βλέμμα του ή ακόμα και να βάλεις μια φίλη σου να το εξακριβώσει.

2.Μίλα του ίσια και ήρεμα: Μην τον πιάσεις και αρχίσεις να του ξεφουρνίζεις τα συναισθήματά σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αντιδράσει πανικόβλητος ή ότι θα σε πάρει στην πλάκα και μπορεί να μην σε πιστέψει. Συνεπώς η συμβουλή μας είναι να αποφύγεις απότομες και βιαστικές κινήσεις. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις που θα σε απαλλάξει από την σκέψη σχετικά με το πώς να τα φτιάξεις με τον κολλητό σου είναι να αρχίσεις λίγο-λίγο να του παρουσιάζεις με τις πράξεις σου αλλά και με τα λόγια σου το τι νιώθεις για εκείνον.

3.Κάν’του μια έκπληξη: Ετοίμασε ένα καλό «σκηνικό» για να του παρουσιάσεις τα συναισθήματά σου. Μπορείς να του κάνεις μια έκπληξη όπως για παράδειγμα να κανονίσετε να πάτε βόλτα στο μέρος που του αρέσει είτε σε ένα μέρος κατάλληλο για ζευγάρια και να του κάνεις δώρο κάτι που ξέρεις ότι θα του αρέσει πολύ και δεν μπορούσε να αγοράσει. Επιπλέον μπορείς να ετοιμάσεις ένα ωραίο ρομαντικό δείπνο με λίγο κρασάκι και να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

4.Μην δειλιάσεις: Το σημαντικότερο από όλα είναι να μην δειλιάσεις ακόμα και όταν είσαι σίγουρη για το τι νιώθεις. Μπορεί να φοβάσαι μην χάσεις τον κολλητό σου αλλά καθετί στη ζωή μας μπορεί να πάει στραβά και εφόσον γνωρίζεις ότι από μια τέτοια σχέση μόνο καλά πράγματα μπορούν να προκύψουν, μην χάσεις χρόνο πάρε το ρίσκο σου και οδήγησε μια φιλική σχέση στην καλύτερη σχέση της ζωής σου που θα σε γεμίζει και θα σε κάνει χαρούμενη!

x

Check Also

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...