Αρχική / Σχέσεις / Πώς να συγχωρέσω την απιστία – Συμβουλές για να συγχωρέσεις την απιστία
πώς να συγχωρέσω την απιστία

Πώς να συγχωρέσω την απιστία – Συμβουλές για να συγχωρέσεις την απιστία

Απιστία! Τι κλασικό θέμα! Πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει άραγε που κάποιος απάτησε την κοπέλα του και τώρα τρέχα γύρευε… Σε πολλές περιπτώσεις η κοπέλα όμως βρίσκει την δύναμη και την διάθεση να συγχωρέσει τον “άπιστο” αγαπημένο της πληρώνοντας έτσι κάθε τίμημα για να είναι μαζί του. Είναι σίγουρα μεγάλο ρίσκο να επιστρέφεις σε μια τέτοια σχέση αλλά αν υπάρχει αγάπη όλα τα άλλα είναι περιττά και αδιάφορα. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία των γυναικών που έχουν απατηθεί αλλά παρόλα αυτά θέλουν με νύχια και με δόντια να παραμείνουν στην σχέση αυτή τότε άνοιξες την σωστή σελίδα στο browser σου καθώς εδώ, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα βοηθηθείς έτσι ώστε να ξεπεράσεις μέσα σου το τραύμα που σου προκάλεσε η όλη κατάσταση και εν συνεχεί να συγχωρέσεις και τον γλυκό σου που σε απάτησε.

Πώς να συγχωρέσω την απιστία: Να θυμάσαι πως ο πειρασμός παραμονεύει παντού

Δεν σου συνιστούμε να γίνεις τόσο επιφυλακτική και να φοβάσαι με το παραμικρό για το που θα πάει και τι θα κάνει από εδώ και στο εξής. Απλά θυμήσου, όταν έρθει η ώρα της απολογίας και σου πει ο αγαπημένος σου πως δεν ήθελε να το κάνει αλλά δεν ξέρει γιατί το έκανε, πως ο πειρασμός- που υπάρχει παντού και σε όλα- μπορεί να σου πετσωθεί τόσο πολύ στο μυαλό που από την μια στιγμή στην άλλη να χάσεις τον έλεγχο και να παρεκτραπείς. Αν σου ζητήσει συγνώμη μην διστάσεις να την δεχτείς καθώς μπορεί όντως να μην ήθελε να το κάνει και ξαφνικά να γύρισαν τα μυαλά του ανάποδα. Φταίει μεν αλλά αν και εφόσον έγινε μόνο μια φορά τότε μπορείς να βασιστείς στην συγνώμη του και να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία.

Πώς να συγχωρέσω την απιστία: Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα, διαφορετική από την προηγούμενη
Θα σου εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε. Εννοούμε πως για ένα ζευγάρι όπως είστε εσείς, κάθε μέρα είναι και μια δοκιμασία, ένα μάθημα και ένα ρίσκο. Προσπάθησε να λειτουργήσεις με το σκεπτικό πως μπορεί να το έκανε αυτό σήμερα αλλά αύριο θα είναι εδώ μαζί μου και θα μου λέει πόσο το έχει μετανιώσει και πόσο με θέλει. Όπως για σένα που πληγώθηκες έτσι και αυτός θα καταλάβει πως δεν μπορεί να γεμίσει τα κενά που του άφησες για τον άλφα ή βήτα λόγο στην αγκαλιά μιας άλλης. Και θα πληγωθεί το ίδιο γιατί δεν πλήγωσε μόνο εσένα αλλά πληγώθηκε και ο ίδιος που ανακάλυψε τελικά πως δεν είναι καμία σαν εσένα. Για να γυρίσουμε λοιπόν στο θέμα μας, κάθε μέρα που περνάτε μαζί από την μια μπορεί να σας τραβάει μακριά τον έναν από τον άλλον και από την άλλη να σας ενώνει αφάνταστα πολύ. Και αυτό είναι και το νόημα της σχέσης, έτσι; Μια σχέση για να είναι υγιή και να κρατήσει θα πρέπει να έχει και καλές και κακές καταστάσεις. Και να το φιλοσοφήσεις θα καταλάβεις πως δεν γίνεται να υπάρχει σχέση με τσακωμούς και χωρισμούς μόνο αλλά ούτε μόνο με μέλια και καρδούλες. Το καλό και το κακό πρέπει πάντα να εξισορροπούν.

Πώς να συγχωρέσω την απιστία: Η αγάπη είναι και θα είναι πάνω από όλα

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα συγχωρέσεις την απιστία. Ναι! Μπορεί να έπεσε το ηθικό σου, μπορεί να μην νιώθεις το ίδιο πάθος μαζί του, μπορεί να τρελαίνεσαι στην σκέψη και μόνο πως άγγιξε ένα ξένο σώμα. Αλλά φαντάσου τον εαυτό σου λίγο καιρό αργότερα από τον χωρισμό σας εξαιτίας της απιστίας του. Θα σου άρεσε να είσαι στα πατώματα αγκαλιά με τον εγωισμό σου; Να είσαι πάνω από το κινητό και να περιμένεις μήνυμα του κλαίγοντας και τρώγοντας σοκολάτες και εκείνος να μην στέλνει γιατί πολύ απλά δεν έδειξες την αγάπη που έπρεπε; Την ξέρουμε όλοι την απάντηση και είναι όχι. ΌΧΙ, έτσι με κεφαλαία γράμματα. Για αυτό καλό είναι πριν τον απορρίψεις και τον διώξεις κλοτσιδόν να σκεφτείς και λίγο πιο ρεαλιστικά τα πράγματα χωρίς να έχεις στο μυαλό σου μόνο το τώρα. Και κάνε για λίγο πέρα τα ανάμεικτα συναισθήματα που είναι φυσικό να έχεις. Επίσης σκέψου πόσα έχεις επενδύσει σε αυτή την σχέση. Πόσα έχεις μοιραστεί και πόσα σου έχει δώσει και εκείνος. Αν τα παρατήσεις όλα την στιγμή που θα θολώσεις μπορεί να μην βρεις ξανά ίδιο άνθρωπο με αυτόν. Όλοι έχουμε αδύναμες στιγμές και το μόνο που θέλουμε από το ταίρι μας είναι να τις αγκαλιάσει και να μας φιλήσει με στοργή όπως θα έκανε η ίδια μας η μητέρα.

Πώς να συγχωρέσω την απιστία: Βρες τα με τον εαυτό σου

Ναι ναι! Καλά άκουσες. Σε τέτοιες στιγμές- καταστάσεις όλες μας πέφτουμε τόσο πολύ ηθικά και ψυχολογικά που νομίζουμε ότι για να μας κεράτωσε και για να έκανε ο,τι έκανε δεν είμαστε όμορφες, ούτε ελκυστικές και ούτε του αρέσουμε πια. Όλο αυτό όμως είναι μια τεράστια μπλόφα που ο εγκέφαλος μας επιλέγει να την εκλάβει με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει άσχημος άνθρωπος, άσχημη γυναίκα. Όλοι μας κρύβουμε κάποια ομορφιά και είναι φυσικό να μην μπορούμε εμείς οι ίδιες να το διαπιστώσουμε. Κάποιος άλλος όμως θα το προσέξει. Το παν είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου γιατί και εσύ έχεις ωραία μάτια όπως η τάδε. Έχεις και ωραίο χαμόγελο όπως έχει εξίσου και εκείνη. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή σε απάτησε είσαι άσχημη και άχαρη. Αυτό πρέπει να καταλάβεις και να συνεχίσεις να προχωράς με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να πήγε μαζί της για χίλιους δυο άλλους λόγους άλλα όχι για αυτόν. Αλλιώς σκέψου, αν δεν ήσουν όμορφη στα μάτια του για ποιόν λόγο να ήταν μαζί σου εξ’αρχής; Έτσι θα συγχωρέσεις την απιστία. Να καταλάβεις πως δεν έχεις πάψει να του αρέσεις και με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Πώς να συγχωρέσω την απιστία: Όλοι μας αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία

Δεν έχεις νιώσει ποτέ άσχημα για κάτι που έκανες σε κάποιον και όσο και αν ήθελες να επανορθώσεις να σου έκλειναν όλες οι πόρτες; Ξέρεις πόσο βασανιστικό και άδικο είναι τότε! Αφού ξέρεις και μπορείς να το νιώσεις αυτό το συναίσθημα, αν νιώθεις πράγματα για εκείνον μην τον αφήσεις να νιώσει τόσο χαμηλά. Μπορεί να ήταν σκληρό αυτό που έκανε και να σε πλήγωσε όντως πολύ αλλά δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία και θα δεις. Θα επανορθώσει και με το παραπάνω. Και αυτή τη φορά θα σε έχει κορώνα στο κεφάλι του. Θα αλλάξουν όλα γιατί θα έχει καταλάβει πως την αγάπη που του δίνεις εσύ, με αυτόν τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο δεν μπορεί να την βρει πουθενά. Μην του κλείσεις τις πόρτες όμως. Βρίσε τον, δαρθείτε, φώναξε του αλλά μετά από λίγο άνοιξε του την πόρτα για να μπορέσει να σου δώσει τον κόσμο όλο στα πόδια σου. Δεν είναι ψέμα τελικά αυτό που λένε πως οι φουρτούνες ενώνουν τα ζευγάρια ακόμα πιο πολύ!

x

Check Also

θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και ...

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...