Αρχική / Σχέσεις / Πώς να μην σε βλέπει σαν φίλο του: Τρόποι και συμβουλές
πώς να μην σε βλέπει σαν φίλο

Πώς να μην σε βλέπει σαν φίλο του: Τρόποι και συμβουλές

Σκέψου το εξής σενάριο: Είναι κάποιος που σου αρέσει πάρα πολύ, τόσο ώστε να αφιερώνεις ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ημέρας σου στο να τον σκέφτεσαι- ίσως και να κάνεις όνειρα για μία μελλοντική σχέση μαζί του. Προσπαθείς να βρεις τρόπους να μάθεις περισσότερα για εκείνον, τι του αρέσει και πώς μπορείς να τραβήξεις το ενδιαφέρον του ώστε να έχεις πιθανότητες να βγείτε έστω ένα πρώτο ραντεβού και να γνωριστείτε καλύτερα. Μέσα στο μυαλό σου υπάρχει η σκέψη πως όσο πιο φιλική και χαλαρή θα είσαι μαζί του, τόσο θα σε βλέπει πιο θετικά- κάτι που ισοδυναμεί με το να θελήσει να μάθει πράγματα για σένα και να αναπτυχθεί μία οικειότητα μεταξύ σας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Σε γενικές γραμμές οι άντρες, όπως άλλωστε και οι γυναίκες, έχουν την ανάγκη όντως να νιώθουν άνετα με το άτομο που έχουν δίπλα τους και γενικά με κάθε νέα γνωριμία. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μεγαλύτερη οικειότητα και αίσθηση ασφάλειας, ενώ το κοινό χιούμορ που μπορεί ένας άντρας να μοιράζεται με μία γυναίκα είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος. Υπάρχει, όμως, μία πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να αισθάνεται ο άλλος άνετα μαζί σου και στο να σε αισθάνεται σαν φίλο επειδή εσύ θες να επιτύχεις ακριβώς το αντίθετο: πώς να μην σε βλέπει σαν φίλο του! Οπότε χρειάζεται να βρεις μερικούς τρόπους να ισορροπήσεις ανάμεσα στην καλή διάθεση και στην φιλικότητα ώστε να μην βρεθείς στο σημείο να ακούσεις ότι αυτός που σε ενδιαφέρει μάλλον τρέφει πιο φιλικά αισθήματα για σένα τελικά.

Πώς να μην σε βλέπει σαν φίλο

Τρόποι να μην σε βλέπει σαν φίλο του

  1. Έχε τα δικά σου ενδιαφέροντα. Μην σπεύδεις να υιοθετήσεις οτιδήποτε του αρέσει ή τον ενδιαφέρει. Μπορείς να ενημερωθείς για τα χόμπι του ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο γενικής συζήτησης, ωστόσο φρόντισε να μην αναλωθείς στο να κάνεις και εσύ ακριβώς ό,τι του αρέσει- για παράδειγμα, εάν προτιμά ένα άλλο στυλ μουσικής από το δικό σου τότε μην αρχίσεις να ακούς μόνο τέτοια τραγούδια. Είναι όμορφο να μοιράζεστε κοινές στιγμές μαζί με ισορροπία και ο καθένας να έχει και τα δικά του διαφορετικά ενδιαφέροντα. Θα είναι και για εκείνον μία ευχάριστη πρόκληση να μάθει περισσότερα για αυτά που σου αρέσουν εσένα.
  2. Παρέμεινε θηλυκή. Ένας τρόπος να μην σε βλέπει σαν φίλο του είναι να μην χάσεις τη θηλυκότητα σου! Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι συνέχεια υπερβολικά περιποιημένη, αλλά να είσαι ο εαυτός σου χωρίς υπερβολές. Η γλυκύτητα μαζί με την αυτοπεποίθηση είναι τα σημεία-κλειδιά που οι άντρες επιζητούν και προτιμούν στις γυναίκες και όχι μόνο η εξωτερική εμφάνιση.
  3. Δείξε ότι η προτεραιότητα σου είναι ο εαυτός σου. Όταν φλερτάρεις με κάποιον που πραγματικά σου αρέσει, υπάρχει ο κίνδυνος να θες να αφιερώσεις όλο σου τον χρόνο σε εκείνον αφήνοντας στην άκρη τις δικές σου υποχρεώσεις. Η μέρα κυλά γύρω από τις πιθανότητες να βγείτε ή να κάνετε πράγματα μαζί, κάτι που σημαίνει πως αφήνεις πίσω τη δική σου ζωή για να χωρέσει εκείνος στην καθημερινότητα σου όσο περισσότερο γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος ίσως αρχίσει να θεωρεί δεδομένη την παρουσία σου, κάτι που μπορεί να αφαιρέσει τη μαγεία από το να σε γνωρίσει περισσότερο. Για να μην σε βλέπει σαν φίλο του είναι σημαντικό να δείξεις πως ζεις μία ήδη όμορφη ζωή και πως θα είναι μία υπέροχη εμπειρία και για εκείνον να μπορέσει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας σου.
  4. Μην προσπαθείς να μιμηθείς τους φίλους του- ή ακόμα και τις φίλες του. Ο φιλικός μας κύκλος αποτελείται από άτομα τα οποία συνήθως γνωρίζουμε χρόνια και με τα οποία έχουμε αποκτήσει μία πολύ μεγάλη οικειότητα μέσα από την καθημερινή τριβή. Ενώ είναι ωραίο να μαθαίνεις τι του αρέσει και τον κάνει να νιώθει όμορφα σίγουρα δεν μπορείς να έχεις την ίδια συμπεριφορά με τους καλύτερους του φίλους ή τις φίλες που έχει- είναι φίλες του ακριβώς επειδή δεν είχαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα τον έκαναν να νιώσει την θέληση να δημιουργήσει σχέση με κάποια από αυτές. Το χιούμορ μέσα σε μία παρέα είναι ο κοινός κώδικας επικοινωνίας και διαφέρει ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Ένας άντρας εκτιμά ένα εύστροφο γυναικείο μυαλό αλλά φαίνεται να μην του αρέσει μία γυναίκα που προσπαθεί να φερθεί σαν να είναι και εκείνη “μέλος της αντροπαρέας”.
  5. Απέφυγε να του δημιουργήσεις το συναίσθημα του “βολέματος”. Οι γυναίκες έχουμε την ανάγκη να βιώσουμε οικειότητα και φροντίδα, με αποτέλεσμα να δίνουμε κάποιες φορές παραπάνω πράγματα από όσα θα έπρεπε. Θέλοντας να δημιουργήσουμε θετικές εντυπώσεις καμμιά φορά τείνουμε να προσφέρουμε παραπάνω από όσα θα έπρεπε, μία κατάσταση που οδηγεί τον άλλο στο να βολευτεί σε όσα παίρνει χωρίς καν να προσπαθήσει αρκετά για αυτά. Όταν ο ίδιος απλώς παίρνει, τότε χάνει τη διάθεση να δώσει αφού το ενδιαφέρον του μειώνεται και απλώς βολεύεται στο να είσαι στη ζωή του ως μία φίλη.
  6. Δείξε με τον τρόπο σου το ενδιαφέρον σου. Ναι, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε στο μυαλό μας ότι ο άντρας χρειάζεται να κάνει την πρώτη κίνηση, ωστόσο δεν είναι κακό να εκδηλώσεις με τον τρόπο σου το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Αντί να περιμένεις συνέχεια να στείλει εκείνος μήνυμα ή να πάρει τηλέφωνο, κάνε εσύ αυτό το βήμα- για να μάθεις πώς περνάει η μέρα του, να του πεις για κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να τον ενδιαφέρει ή να τον καλέσεις να βγείτε για φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις πως έχεις αυτοπεποίθηση, ότι σε ενδιαφέρει και πως θα ήθελες να τον γνωρίσεις καλύτερα. Βέβαια δεν χρειάζεται να φτάσεις στο άκρο όπου σχεδόν πάντα θα επικοινωνείς εσύ-θυμήσου τι είπαμε πιο πάνω για την αίσθηση του βολέματος!

Τι να κάνεις αν τελικά σε βλέπει φιλικά

Σκοπός σου είναι να μην σε βλέπει σαν φίλο του όμως υπάρχουν φορές που όσο και να μας αρέσει κάποιος, δεν παίρνουμε την ίδια ανταπόκριση και από εκείνον. Αυτό μπορεί να μας αφήσει ένα άσχημο συναίσθημα και αμφιβολία για τον εαυτό μας, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση.

  • Συζήτησε μαζί του. Ένα από τα πιο βοηθητικά κομμάτια στην ανθρώπινη επικοινωνία είναι ο διάλογος. Μπορεί να νιώθεις άβολα να μάθεις τον λόγο που σε βλέπει φιλικά, ωστόσο αυτό είναι ουσιώδες προκειμένου να κατανοήσεις περισσότερα για την όλη κατάσταση. Υπάρχουν φορές που δεν ελκύουμε πάντα όσους μας αρέσουν, και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να αποδεχτούμε. Αν έχει να κάνει με κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου τότε αυτή η κουβέντα θα σε βοηθήσει να το διορθώσεις και να έχεις επιτυχία στην επόμενη σχέση σου.
  • Εστίασε στην προσωπική σου βελτίωση. Αντί να στεναχωριέσαι για τους λόγους που δεν είσαι μαζί με κάποιον, εστίασε στο να γίνεις καλύτερη για εσένα. Βρες νέα ενδιαφέροντα, ανέπτυξε την ψυχολογική σου δύναμη και στρέψε τις σκέψεις σου προς το μέλλον που θες να χτίσεις. Κάθε τι που γίνεται- ή δεν γίνεται- έχει ένα σκοπό και λόγο.
  • Προχώρησε στο μέλλον σου. Εάν κάποιος σε βλέπει φιλικά, τότε στόχευσε στο να είσαι με αυτόν που θα έχει τα ίδια συναισθήματα με εσένα όπως και εσύ για εκείνον. Προσπάθησε να αποφύγεις την οποιαδήποτε εμμονή (που συνήθως δημιουργείται από πληγωμένο εγωϊσμό) και θυμήσου πως ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό εφόσον το θελήσεις και εσύ να το έχεις! Μην αφήσεις μία τέτοια κατάσταση να σε καθυστερήσει στο να βρεις την προσωπική σου ευτυχία!
x

Check Also

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...