Αρχική / Σχέσεις / Πώς να κάνω την ιδανική σχέση
πώς να κάνω την ιδανική σχέση

Πώς να κάνω την ιδανική σχέση

Τι σημαίνει «ιδανική σχέση» για εμάς; Μπορεί εύκολα να συζητάμε με τις φίλες μας τι δεν μας αρέσει σε έναν άντρα, αλλά δύσκολα προσδιορίζουμε την ιδανική σχέση. Πιο συγκεκριμένα, αν αρχίσουμε να αναλύουμε τι θα θέλαμε να έχει κάποιος θα καταλήξουμε σε αυτό που λέμε «και γλυκός κι αλήτης»! Οι περισσότερες από εμάς πετάμε την σκούφια μας για την ιδανική σχέση την οποία, όμως, δεν έχουμε ακόμα προσδιορίσει. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, σε κάποιες περιπτώσεις, η ιδανική σχέση του σήμερα δεν είναι και η ιδανική σχέση του αύριο. Με απλά λόγια, ενώ θεωρούμε πως αυτή την φορά κάναμε την ιδανική για εμάς σχέση, σε λίγο καιρό διαπιστώνουμε πως ούτε αυτό είναι ότι ακριβώς είχαμε ονειρευτεί. Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολλοί και διάφοροι. Δεν επιλέγουμε με τα σωστά κριτήρια, είμαστε παρορμητικές, επηρεαζόμαστε εύκολα, δεν έχουμε σκεφτεί τι είναι αυτό που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, συμβιβαζόμαστε και πολλά άλλα μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία τελικά λάθος επιλογή.

Συνήθως όταν μιλάμε για ιδανικές σχέσεις έχουμε στο μυαλό μας ζευγάρια που γνωρίζουμε. Φυσικά τις περισσότερες φορές αυτό που βλέπουμε εμείς απ’ έξω διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα. Δηλαδή, μπορεί να παρατηρούμε ένα ζευγάρι και να θεωρούμε πως ζούνε «το απόλυτο» αλλά μην ξεχνάτε πως οι χαρακτήρες μας διαφέρουν. Έτσι μπορεί εμείς να μην αισθανόμαστε πως κάναμε την ιδανική σχέση αν ζούσαμε στην ίδια κατάσταση. Για παράδειγμα, η φίλη μας απολαμβάνει την ιδιαίτερη προστασία του συντρόφου της κι εμείς θεωρούμε πως αυτό σημαίνει ιδανική σχέση. Την προστατεύει άρα την αγαπάει πολύ και δεν θέλει να την χάσει. Μέχρι εδώ ακούγεται όλο αυτό πολύ καλό. Το πιο πιθανό είναι να το προκαλεί η συμπεριφορά της φίλης μας! Φαίνεται εύθραυστη και αδύναμη να χειριστεί κάποιες καταστάσεις. Εσείς μήπως είστε αρκετά δυναμική; Αν είστε δύσκολα θα δημιουργούσατε την ιδανική σχέση με έναν υπερπροστατευτικό άντρα αφού εσάς θα σας κούραζε και ο ίδιος θα ένιωθε ανασφάλεια. Το παραπάνω παράδειγμα το χρησιμοποιήσαμε για να αντιληφθείτε πως ο όρος «ιδανική σχέση» είναι κάτι πολύ προσωπικό και για να την δημιουργήσουμε θα πρέπει πρώτα να έχουμε καταλάβει τον εαυτό μας. Πώς να κάνω την ιδανική σχέση; Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μία τάξη για να δημιουργήσουμε ένα πιο ευνοϊκό κλίμα μέσα μας κι έτσι να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε επιτέλους την ιδανική σχέση!

Πώς να κάνω την ιδανική σχέση – Πρώτες σκέψεις

1)Τα ελαττώματα και τα προτερήματά μου

Αρχικά καλό είναι να δούμε με ειλικρίνεια τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα και να κοιτάξουμε κατάματα τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε τον ιδανικό άντρα για εμάς όταν δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είμαστε. Ένα πολύ απλό και συνηθισμένο παράδειγμα είναι της εργαζόμενης και ανεξάρτητης γυναίκας. Αν αυτό είναι που σας αρέσει πραγματικά, φανταστείτε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν επιλέξετε έναν άντρα που ψάχνει την γυναίκα «οικιακά». Οι κόντρες προφανώς θα γίνουν η καθημερινότητά σας. Σε αυτήν την περίπτωση ή εσείς θα καταπιεστείτε και θα παραμείνετε σπίτι ώστε να σώσετε την σχέση σας ή ο ίδιος θα καταπιεστεί για να μην σας χάσει. Όπως και να ‘χει ένας καταπιεσμένος άνθρωπος δεν είναι παράξενο σε βάθος χρόνου να σκάσει σαν βόμβα!

Γνωρίζοντας τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα μας θα μπορέσουμε να βρούμε την εσωτερική ισορροπία που χρειαζόμαστε όταν ψάχνουμε την ιδανική σχέση. Υπάρχουν γυναίκες που κοιτούν μόνο τα προτερήματά τους αλλά και γυναίκες που κοιτούν μόνο τα ελαττώματά τους. Και στις δυο περιπτώσεις η ισορροπία χάνεται και μπορεί να οδηγηθούμε σε σχέσεις που μόνο ιδανικές δεν είναι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη και μία κατηγορία γυναικών που ασυναίσθητα προσπαθούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις σχέσεις και δοκιμάζουν τα όρια τους. Το ρίσκο να φτάσουν την ιδανική σχέση είναι πολύ μεγάλο.

2)Ελαττώματα που δεν μπορώ να ανεχτώ

Ποια είναι αυτά τα ελαττώματα που δεν μπορείτε να ανεχτείτε σε έναν άντρα; Πριν απαντήσετε σκεφτείτε μαθαίνουμε να συμβιβαζόμαστε με τα απλά και καθημερινά αφού ουσιαστικά είμαστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Όταν μιλάμε για ελαττώματα εννοούμε αυτά που μας κάνουν πραγματικά κακό, αυτά που φαίνεται να δοκιμάζουν τις αντοχές μας και όλα αυτά που μπορεί να μας κάνουν να μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Κάποια από αυτά είναι η επιθετικότητα, η αλαζονεία, η τσιγγουνιά και άλλα παρόμοια. Κάνοντας εκπτώσεις, στην αρχή, σε σοβαρά ελαττώματα μεγαλώνουμε από μόνες μας την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε προς την ιδανική σχέση.

3)Γιατί νιώθω την ανάγκη να κάνω μία σχέση

Είναι ένας τρόπος να ξεχάσω την προηγούμενη σχέση, θέλω να νιώθω ασφάλεια, φοβάμαι την μοναξιά, θέλω να δημιουργήσω οικογένεια άμεσα γιατί αισθάνομαι μεγάλη. Βρήκατε στις παραπάνω απαντήσεις κάτι από τον εαυτό σας; Πολλές γυναίκες σκέφτονται κάτι από τα παραπάνω όταν αποφασίζουν να κάνουν μία σχέση. Φυσικά, όλα αυτά δεν αποκλείουν την περίπτωση να κάνουμε την ιδανική σχέση αλλά ξεκινάμε με μία φοβία που ίσως υψώσει τοίχους που αργότερα δεν θα μπορούμε να ρίξουμε.

4)Πώς διαχειρίζομαι την ανεξαρτησία μου

Είσαι μία ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα; Ο τρόπος που σκέφτεσαι ίσως να επηρεάζει τη κρίση σου όταν πρόκειται να κάνεις μία σχέση αφού υπάρχει περίπτωση να μην θεωρείς καμία σχέση ιδανική ακόμα και αν είναι. Στεκόμαστε γερά στα πόδια μας με συνέπεια να ανεβάζουμε τόσο πολύ τον πήχη που είναι δύσκολο να βρούμε τα πάντα σε έναν άνθρωπο. Έτσι όσο δυναμικές και ανεξάρτητες και αν είμαστε καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

5)Ποια είναι για εμένα τα πιο σημαντικά προτερήματα ενός άντρα

Είστε σίγουρες πως δεν έχετε επηρεαστεί από όσα ακούτε γύρω σας σχετικά με τα προτερήματα ενός άντρα; Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ποια είναι για εσάς τα πιο σημαντικά προτερήματα ενός άντρα. Τι ζητάτε εσείς από τον σύντροφό σας για να αισθανθείτε ευτυχισμένες. Για παράδειγμα, μπορεί γενικά ένας ρομαντικός άντρας να είναι αυτό που ψάχνουν πολλές γυναίκες αλλά για εσάς ίσως να είναι τόσο ασήμαντο που να μην δίνεται καμία σημασία.

Πώς να κάνω την ιδανική σχέση – Τι πρέπει να προσέξουμε

1)Ο ενθουσιασμός μπορεί να θολώσει την κρίση μας

Μήπως κάθε σχέση που ξεκινάτε σας φαίνεται ιδανική; Ο ενθουσιασμός μπορεί αν θολώσει την κρίση μας και να βλέπουμε «ιδανικές» καταστάσεις. Η φλόγα της αρχής δεν είναι απαραίτητα αναμμένη και για όλη την υπόλοιπη ζωή μας! Απολαύστε το αλλά μην εθελοτυφλείτε. Συχνά οι γυναίκες μέσα στον ενθουσιασμό μας προσπερνάμε σημεία του χαρακτήρα ενός άντρα που μπορεί και να μας κάνουν τελικά τη ζωή δύσκολη.

2)Θέλουμε να κάνουμε εντύπωση

Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε κάποιες φορές στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, πέφτουμε στην παγίδα αλλαγής της εικόνας μας. Δείχνουμε κάτι που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε για πολύ αφού δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Με αυτήν την εικόνα μας, λοιπόν, ίσως δημιουργήσουμε την ιδανική σχέση! Το θέμα είναι πως θα κρατήσει για λίγο αφού στηρίζεται πάνω σε κάτι που σιγά σιγά θα αρχίσει να καταρρέει.

3)Στηριζόμαστε κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση

Βρήκαμε την ιδανική σχέση για εμάς αφού έχουμε δίπλα μας τον πανέμορφο άντρα που ονειρευτήκαμε. Αρκεί, όμως, αυτό; Πολλές γυναίκες στηρίζονται περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση και δεν βλέπουν ακριβώς τι συμβαίνει. Χάρη της εξωτερικής εμφάνισης του συντρόφου παρακάμπτουν σημαντικά θέματα του χαρακτήρα του θεωρώντας πως με αυτόν τον άνθρωπο η σχέση «πρέπει» να γίνει ιδανική.

4)Σχέση από πείσμα

Έχετε πείσει τον εαυτό σας πως δημιουργήσατε την ιδανική σχέση αλλά ουσιαστικά ένα πείσμα σας οδήγησε σε αυτήν. Ίσως πεισμώσατε γιατί οι δικοί σας πήγαν κόντρα σε αυτήν την σχέση, ίσως πεισμώσατε γιατί όλες οι φίλες σας μέχρι τώρα έκαναν την οικογένειά τους ενώ εσείς όχι και γενικά θέλετε να πιστεύετε πως η σχέση σας είναι ιδανική.

5)Βιαστικές κινήσεις

Για να γνωρίζουμε αν τελικά η σχέση μας είναι ιδανική πρέπει να της δώσουμε χρόνο να ξεδιπλωθεί. Οι βιαστικές κινήσεις και τα βιαστικά μας συμπεράσματα μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος εκτίμηση της κατάστασης.

x

Check Also

πώς ερωτεύονται οι άντρες

Πώς ερωτεύονται οι άντρες;

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να φτάνουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια ...

λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να φύγεις από μία σχέση αλλά δεν ...

λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Ο καιρός πέρασε και βλέπεις τον έντονο ενθουσιασμό και τα καρδιοχτύπια να ...