Πώς να κάνεις κορίτσι: Τι λένε οι μύθοι και Τι υποστηρίζει η επιστήμη

Υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις κατά τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφο ή σύζυγό σου που μπορούν να σού εγγυηθούν το πώς να κάνεις κορίτσι; Μήπως έχει σημασία σε ποια ημέρα του κύκλου σου «συλλαμβάνετε» το μωράκι σας;

Στο παρόν άρθρο του διαδικτυακού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα θα θίξουμε μία από τις δύο πλευρές του ζητήματος περί καθορισμού του βιολογικού φύλου του παιδιού μας, αυτή που έχει να κάνει με το πώς να κάνεις κορίτσι. Θα αναφέρουμε 6 τρόπους, μεθόδους και συμβουλές που… λέγεται ότι μπορούν να φανούν αποδοτικές στο πώς να κάνεις κορίτσι, ενώ στο τέλος θα αναφερθούμε σύντομα στο τι υποστηρίζεται από την επιστήμη της Βιοστατιστικής επί του θέματος.

Πώς να κάνεις κορίτσι: Τρόποι που θεωρούνται αποτελεσματικοί

Αλλαγές στη διατροφή

Τα θηλυκά σπερματοζωάρια, εν αντιθέσει με τα αρσενικά, προτιμούν ένα πιο όξινο περιβάλλον εντός της μήτρας για την επιβίωσή τους. Για να το επιτύχεις αυτό, αρκεί να καταναλώνεις καθημερινά μικρότερες ποσότητες νατρίου, καφεΐνης και καλίου, καθώς παράλληλα μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου. Έτσι, χρειάζεται να τρως περισσότερο κοτόπουλο, ρύζι, γαλακτοκομικά, αυγά, καλαμπόκι, γαλοπούλα, βατόμουρα, κεράσια και φασόλια. Ενδεχομένως, μάλιστα, να είναι απαραίτητη για τον οργανισμό σου η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής που να εμπεριέχουν κυρίως ασβέστιο και μαγνήσιο. Σύμφωνα με… το μύθο, λοιπόν, αποφεύγοντας τη διαμόρφωση ενός αλκαλικού περιβάλλοντος εντός της περιοχής της μήτρας και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός όξινου, τα θηλυκά σπερματοζωάρια θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν και να βγουν νικητές στη μάχη τους ενάντια στα αρσενικά.

Καταλληλότερες στάσεις στο κρεβάτι

Ένας είναι ο τρόπος για να δυσκολέψετε την είσοδο και επιβίωση των αρσενικών σπερματοζωαρίων και ταυτόχρονα για να διευκολύνετε την επικράτηση των θηλυκών· να παραμείνετε… στα ρηχά! Το είδαμε να γράφεται πάμπολλες φορές σε στήλες διαδικτυακών περιοδικών, οπότε σκόπιμα επιλέξαμε να μην το αποσιωπήσουμε κι από το δικό μας άρθρο. Λένε, λοιπόν, ότι θα πρέπει ο σύντροφός σου να προσπαθήσει να επιτύχει ρηχή διείσδυση κατά την ολοκλήρωση της  πράξης, έτσι ώστε το σπέρμα του να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην είσοδο του κόλπου, κάτι που θα οδηγήσει αμέσως – αμέσως στην προαναφερθείσα «δυσκολία» για τα αρσενικά σπερματοζωάρια. Κατά συνέπεια, χρειάζεται να αποφεύγετε τις ολοκληρωμένες επαφές σε στάσεις που επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση (για παράδειγμα το να είσαι εσύ από πάνω του ή εκείνος από πίσω σου), και να προτιμάτε στάσεις κατά τις οποίες ο σύντροφος ή σύζυγός σας έχει τη δυνατότητα να παραμείνει πιο «ρηχά».

Πρέπει να έχεις οργασμό;

Δυστυχώς, η απάντηση που φημολογείται ως σωστή και που έχει δοθεί ακόμα και σε γνωστό βιβλίο βιολόγου είναι η αρνητική. Εάν θέλεις να γίνεις μανούλα κοριτσιού, λέγεται ότι μάλλον θα χρειαστεί να αποφεύγεις να έρχεσαι σε οργασμό κατά τη πράξη. Γιατί; Επειδή ο οργασμός στη γυναίκα κάνει τον κόλπο της πιο αλκαλικό, που σημαίνει περισσότερο φιλικό στα αρσενικά σπερματοζωάρια. Συγκεκριμένα, στο σύγγραμμα αναφέρεται πως, εφόσον η γυναίκα φθάνει σε οργασμό και μάλιστα πριν από αυτόν του συντρόφου της, τότε δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που ευνοεί το… γρήγορο «κολύμπι» του αρσενικού σπερματοζωαρίου, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για σύλληψη αρσενικού παιδιού. Αντιθέτως, εάν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις κορίτσι, ο οργασμός στο σεξ είναι κάτι που πρέπει να αφήσεις για λίγο στην άκρη.

Τι συμβαίνει με την ωορρηξία

Πώς να κάνεις κορίτσι; Οι… αστικοί μύθοι υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σεξ με τον καλό σου πολύ κοντά στην ωορρηξία σου. Τα αρσενικά σπερματοζωάρια είναι πιο μικρά, πιο γρήγορα και με μικρότερη διάρκεια ζωής εντός του περιβάλλοντος της μήτρας σε σύγκριση με τα θηλυκά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μην έρχεστε σε ολοκληρωμένη επαφή με το σύντροφό σου 24 ώρες πριν την ωορρηξία σου και 12 ώρες έπειτα από αυτήν, διότι τότε είναι τα καταλληλότερα χρονικά διαστήματα προκειμένου να πιάσετε αγοράκι.

Κάτι τρέχει με το φεγγάρι

Οι παλιές υποστήριζαν τυφλά δύο πράγματα: πρώτον, ότι όταν ένα τέκνο συλλαμβάνεται σε ώρα όπου έχει Πανσέληνο, θα είναι σίγουρα κορίτσι, ενώ, δεύτερον, ότι όταν η σύλληψη πραγματοποιείται με μισοφέγγαρο, τότε είναι πιθανότερο να είναι αγόρι.

Ποιος σαγηνεύει ποιον

Αφήσαμε για το τέλος μία εξίσου τρανταχτή περίπτωση φήμης, αυτής που θέλει τη γυναίκα να πιάνει κορίτσι εφόσον είναι η εκείνη που σαγήνευσε και έριξε στο κρεβάτι το ταίρι της. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια ερμηνεία σε αυτήν την… «τόσο επιστημονική» διατύπωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την παραπάνω πρακτική που αναφέραμε, ωστόσο εμείς κρίναμε σκόπιμο να τη συμπεριλάβουμε στο παρόν άρθρο μας.

Πώς να κάνεις κορίτσι: Τι υποστηρίζει η επιστήμη

Ένα εύλογο ερώτημα που θα θέλαμε όλες οι γυναίκες να αναρωτιούνται όταν διαβάζουν ή πληροφορούνται για πρακτικές και μεθόδους που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα προ-καθορισμού του βιολογικού φύλου του παιδιού του είναι ακριβώς το εξής: έχουν πραγματική ισχύ – αποτελεσματικότητα ή αποτελούν απλώς εσφαλμένες κοινωνικές αναπαραστάσεις, αυτό που λέμε με απλά λόγια αστικούς μύθους;

Γιατί οι άνθρωποι, στην προσπάθειά μας να καταφέρουμε κάτι ή να κάνουμε εκ των προτέρων πιο πιθανό το αποτέλεσμα που επιθυμούμε από ένα άλλο, τείνουμε να πιστεύουμε σε πράγματα που λέγονται τα οποία ωστόσο είναι αβάσιμα, είναι ανυπόστατα. Και μην προτρέξεις να πεις ότι εσύ δε θα έκανες ποτέ την τεχνική με την Πανσέληνο προκειμένου να πιάσεις κοριτσάκι, γιατί ενδεχομένως η τεχνική με τις μικροαλλαγές στη διατροφή ή η άλλη με τη ρηχότητα κατά την ολοκλήρωση στην ερωτική επαφή να σου φαίνονταν πειστικές εάν προσπαθούσες να κάνεις παιδί με τον αγαπημένο σου και θέλατε να είναι κορίτσι.

Κατά τη γνώμη μας, όλοι οι παραπάνω τρόποι καθώς και ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς οπουδήποτε ή να ακούσει από οπουδήποτε δεν έχουν πραγματική ισχύ, υπό την έννοια ότι δεν αποτελούν επιστημονικά τεκμηριωμένες κι επομένως έγκυρες κι αξιόπιστες μεθόδους. Ωστόσο, από γενιά σε γενιά είθισται να περνούν τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, οπότε εκεί πιστεύουμε ότι πιθανώς να οφείλεται η ύπαρξή τους ακόμα και σήμερα. Πράγματι, μπορείς να βρεις γυναίκες που να επιμένουν στο ότι το τάδε τους οδήγησε στο να κάνουν κορίτσι ή αγόρι, κι όταν προσπαθείς να τους πεις πως η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο, να σου απαντούν σχετικά με το ότι οι ίδιες ξέρουν τι έκαναν και τα κατάφεραν. Okay, δεν μπορούμε μάλλον να καταπολεμήσουμε έτσι εύκολα μία τέτοια κατάσταση, μιας και ο/η ημιμαθής δεν πείθεται εύκολα σε συζητήσεις με επιχειρηματολογία. Μπορούμε, όμως, να γνωρίζουμε εμείς οι ίδιες τι υποστηρίζεται από την επιστήμη και τι έχει τόσες φορές αποδειχθεί κατόπιν αυστηρών, έγκυρων και αξιόπιστων ερευνών, κυρίως στο χώρο της Βιοστατιστικής.

Αυτό που έχει αποδείξει, λοιπόν, είναι πως, γενικώς, οι πιθανότητες που αφορούν στον καθορισμό του φύλου του παιδιού χωρίζονται ως εξής: 51% κορίτσι, 49% αγόρι, όσον αφορά στο βιολογικό φύλο του παιδιού (gender στην αγγλική βιβλιογραφία κι όχι sex). Η διαφορά της τάξης του 2%, όπως μπορείς κι εσύ να αντιληφθείς, είναι πολύ μικρή, ειδικά εάν ερμηνεύσουμε τα ποσοστά αυτά με τον εξής απλό τρόπο: στα 100 παιδιά που γεννιούνται, τα 51 θα είναι κορίτσια και τα 49 αγόρια, ή, στα 100 παιδιά που γεννάει μία γυναίκα (πράγματα αδύνατο φυσικά!), τα 51 θα είναι κορίτσια και τα 49 αγόρια. Όταν, όμως, πάμε να αναγάγουμε το ποσοστό αυτό με μέγιστο το 2, το 3 ή το 4 (= παιδιά που κάνει μία γυναίκα στην πραγματικότητα), καταλαβαίνουμε αμέσως – αμέσως πως τα ποσοστά 51% και 49% δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Ακριβώς γιατί αναφέρονται σε ένα σύνολο των 100, οπότε εμείς, εάν θέλουμε να πάρουμε ως σύνολο το 4 για παράδειγμα, δεν ξέρουμε αυτά τα 4 (παιδιά) πώς παίρνονται από τα 100. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να μην το εξηγήσαμε πολύ καλά, ωστόσο η ουσία είναι μία κι από εκεί και πέρα μπορεί η καθεμία από εσάς να κρίνει μόνη της!

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα