Αρχική / Σχέσεις / Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου – Τι να κάνω;
μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου

Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου – Τι να κάνω;

Σε μερικές από εσάς ίσως ακούγεται σενάριο ταινίας, αλλά αρκετές γυναίκες έχουν βρεθεί σε μία παρόμοια άβολη κατάσταση. Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω! Το πιο συνηθισμένο δίλημμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αν πρέπει να ενημερώσουμε την φίλη μας ή όχι. Κάποιες φορές στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε την αλήθεια και να ανοίξουμε τα μάτια της φίλης μας βρισκόμαστε ακόμα πιο μπερδεμένες με άσχημα αποτελέσματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Από την άλλη πάλι εξίσου επίφοβο είναι να μην αναφέρουμε τίποτα αφού κάποια στιγμή μπορεί να μας γυρίσει boomerang.

Αρχικά καλό είναι να σκεφτούμε με ψυχραιμία και να αφήσουμε γι λίγο στην άκρη τον θυμό και να σκεφτούμε με ψυχραιμία τον τρόπο που θα διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση ώστε να αποφύγουμε να βρεθούμε εκτεθειμένες χωρίς λόγο. Κάποιες από εσάς ίσως σκεφτείτε πως δεν μπορείτε να βρεθείτε εκτεθειμένες αφού δεν έχετε κάτι που να προσβάλλει την σχέση με την φίλη σας. Λάθος! Λίγο ο γυναικείος ανταγωνισμός, λίγο ο έρωτας, η εμπιστοσύνη στον «άνθρωπό» μας, εύκολα μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Στην αρχή μία τέτοια κατάσταση μας φαίνεται εύκολη να την χειριστούμε κι όμως τελικά μπορεί να μας μπερδέψει και να μας φέρει σε ρήξη με την φίλη μας. Δείτε παρακάτω τι θα ήταν καλό να αποφύγετε σε μία τέτοια περίπτωση, ειδικά αν βρίσκεστε ι εσείς σε μία τέτοια σχέση και πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να θυμάστε πως είναι από τις περιπτώσεις που δοκιμάζεται έντονα η φιλία των γυναικών!

Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου – Τι να αποφύγετε!

1)Τις σπασμωδικές κινήσεις

Αυτές οι καταστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος αφού μπορεί να μας οδηγήσει σε ακρότητες. Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου, είμαι σε έξαλλη κατάσταση και θα τρέξω να της μιλήσω! Λάθος! Πρώτα θα ηρεμήσετε και μάλιστα ακόμα καλύτερα προσπαθήστε να μπείτε για λίγο στην θέση της. Πρόκειται να της μιλήσετε για κάτι που θα αισθανθεί πολύ άσχημα, θα πέσει από τα σύννεφα, θα νιώσει προδομένη και πολύ πιθανό ο θιγμένος της εγωισμός να την κάνει να αντιδράσει περίεργα. Για να αποφύγετε, λοιπόν, την περίπτωση να βρεθείτε από θύμα, θύτης αφήστε στην άκρη τον θυμό σας και λειτουργήστε με κατανόηση.

Πρώτα θα σιγουρευτείτε πως είστε σε θέση να λειτουργήσετε με ψυχραιμία. Να έχετε σε μία άκρη του μυαλού σας πως δεν είναι καθόλου παράξενο να αφήσει η φίλη σας κάποιο υπονοούμενο και για εσάς επάνω στην σύγχυσή της και στον πληγωμένο της εγωισμό. Δεν χρειάζεται να πάρετε τις μετρητοίς οτιδήποτε και να ακούσετε στην αρχή αφού θα προσπαθήσει να βρει κάποια άμυνα ώστε να δικαιολογήσει μέσα της αυτό που συμβαίνει.

2)Να τον συναντήσετε μόνο

Το λάθος που κάνουμε κάποιες φορές οι γυναίκες είναι να προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα με τον ίδιο. Πόσο σίγουρες είστε πως είναι «εντάξει»; Καλό είναι να αποφύγετε να τον συναντήσετε όσο καλές και να είναι οι προθέσεις αφού ίσως και να βρεθείτε χειρότερα μπλεγμένες. Συνήθως οι γυναίκες κάνουμε μια τέτοια κίνηση για να μην πάρει διαστάσεις το θέμα και να λήξει εκεί. Με αυτόν τον τρόπο ούτε η φίλη μας θα μάθει κάτι αλλά ούτε και η σχέση μας. Μήπως, όμως, αγνοείται το ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο; Πώς θα αντιδρούσε η φίλη σας αν μάθαινε για αυτήν την συνάντησή σας; Θα ήταν δύσκολο να πιστέψει στις καλές σας προθέσεις και σίγουρα θα δίνατε ένα συν στον άντρα της φίλης σας ώστε να μπορεί εύκολα να στρέψει την κατάσταση εναντίον σας.

3)Να το κρύψετε από την σχέση σας

Σκεφτήκατε εξ’ αρχής να μην αναμίξετε καθόλου τον σύντροφό σας σε αυτό το θέμα αφού μπορείτε και πρέπει να το διαχειριστείτε μόνες σας. Συνήθως κρατάμε αυτή την στάση όταν υποθέτουμε πως ο σύντροφός μας θα λειτουργήσει άσχημα και θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Ίσως είναι λίγο οξύθυμος, υπερπροστατευτικός και αρκετά εγωιστής για να δεχτεί μία τέτοιο είδους συμπεριφορά από έναν άντρα προς την κοπέλα του. Φυσικά και κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει αλλά καλό είναι να του εξηγήσετε πως πρέπει να σεβαστεί τον τρόπο που θέλετε να χειριστείτε την κατάσταση. Βρείτε τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο να του μιλήσετε για αυτό που συνέβη ώστε τουλάχιστον αρχικά να έχετε προστατέψει την δική σας σχέση. Μην αφήσετε να πληρώσει για τα λάθη άλλων!

Μου την πέφτει ο άντρας της φίλης μου – Πώς να αντιδράσετε

1)Μάθετε την άποψη της φίλης σας σε τέτοιες περιπτώσεις

Αν μπορείτε να φερθείτε λίγο διπλωματικά, προσπαθήστε να «ψαρέψετε» την φίλη σας ώστε να καταλάβετε την άποψη της σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό απέναντι στην φίλη μας αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να είστε πιο προσεκτική όταν θα πρέπει να της μιλήσετε. Επίσης να θυμάστε πως δεν είναι λίγες οι φορές που λέμε άνετα την πολιτισμένη άποψή μας σε σοβαρά θέματα που αφορούν άλλους, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν έχουν να κάνουν με εμάς. Η σχέση με την φίλη μας είναι σημαντική και δεν θα θέλαμε με τίποτα να πληγωθεί και να είμαστε κι εμείς στην μέση. Όποτε θα θυμάται αυτήν την προδοσία από τον άντρα της, κάπου εκεί θα είμαστε κι εμείς. Έτσι καλό είναι να μιλήσουμε μαζί της πρώτα γενικά ώστε να της το φέρουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται και αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες.

2)Μιλήστε της με τρόπο

Όλες οι φίλες μας δε είναι στο ίδιο «τσουβάλι»! Γνωρίζουμε ποια είναι πιο ευαίσθητη, πιο ρομαντική, πιο σκληρή, πιο χαλαρή και άλλα πολλά. Αν κάτσουμε και αναλύσουμε λίγο τον χαρακτήρα της φίλης μας θα βρούμε και τον καλύτερο τρόπο να της μιλήσουμε ώστε να το ξεπεράσει όσο το δυνατό πιο εύκολα. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στη φίλη μας και να μας γνωρίζει πολύ καλά. Η γυναικεία φιλία δοκιμάζετε πολύ έντονα σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να αισθανθεί πως της επιτίθεστε ή να νομίζει πως θεωρείται και την ίδια κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη γι’ αυτό που συνέβη γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

3)Μην αφήσετε τον σύντροφό σας να αναμιχθεί

Δεν χρειάζεται να κρυφτείτε πίσω από τον σύντροφό σας για να λύσει το θέμα γιατί αν κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ήδη δώσει τέλος στην φιλία σας. Καλό είναι να μην αναμιχθεί ο σύντροφός σας από την αρχή κι ας γνωρίζει την κατάσταση εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι γυναίκες μερικές φορές όταν αποκτούμε μία σχέση περνάμε σε δεύτερη μοίρα τις φιλίες μας. Αυτό το θέμα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να το λύσετε εσείς και η φίλη σας ώστε να καταλάβει πως την υπολογίζετε, πως σας ενδιαφέρει και η δική της ψυχική υγεία και πως θέλετε πραγματικά το καλύτερο γι’ αυτήν.

4)Να το αναφέρετε από την αρχή στη φίλη σας

Σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι να αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε αφήνουμε την κατάσταση να συμβαίνει ξανά και ξανά με ρίσκο τελικά να εκτεθούμε. Αν δεν το αναφέρουμε στην φίλη μας από την πρώτη φορά που θα συμβεί αφήνουμε τα περιθώρια να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις. Μία φορά είναι υπεραρκετή! Μην αφήνετε, λοιπόν, την κατάσταση στην τύχη της γιατί τότε ίσως και να δημιουργήσετε αμφιβολίες στην φίλη σας για την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας. Μην ξεχνάτε πως αρχικά θα προσπαθήσει να στηρίξει και να προστατέψει την επιλογή που έχει κάνει. Ο έρωτας και το πάθος κάποιες φορές τυφλώνουν την κρίση μας αλλά ευτυχώς δεν κρατάει για πάντα.

5)Δώστε της χρόνο να καταλάβει

Μπορεί μετά την κίνηση που θα κάνετε να της μιλήσετε να θελήσει να απομακρυνθεί για λίγο από εσάς. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σας πιστεύει ή πως σας θεωρεί υπεύθυνη αλλά χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει πως έχει κάνει μία τόσο λάθος επιλογή στα προσωπικά της. Μην είστε πολύ αυστηρή μαζί της και κατανοήστε την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε. Για μία γυναίκα είναι δυνατό ένα τέτοιο «χαστούκι» οπότε ο χρόνος χρειάζεται για να επουλώσει τις πληγές και να σκεφτεί η φίλη μας πια με καθαρό μυαλό. Χρειάζεται χρόνο για να κοντρολάρει τα συναισθήματά της.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μια φιλία που αξίζει τον κόπο! Να θυμάστε, όμως, πως σε δύσκολες καταστάσεις κάποιες φιλίες χαλάνε γιατί απλά δεν άξιζαν.

x

Check Also

βαριέμαι εύκολα

Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Οτιδήποτε και αν ξεκινήσω το αφήνω στην μέση. Βαριέμαι εύκολα και συνειδητοποιώ ...

παράλληλη σχέση

Έχω παράλληλη σχέση – Είμαι μπερδεμένη

Έχω παράλληλη σχέση και νιώθω πως βρίσκομαι σε αδιέξοδο! Είναι από τις ...

το νόημα της ζωής

Το νόημα της ζωής: Τα 3 «Π» για να το βρούμε

Googlάροντας τη φράση «το νόημα της ζωής», μπορούμε να βρούνε υπερ-πληθώρα άρθρων ...