Τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση

Τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση… Χμμ… αυτό το θέμα θέλει μεγάλη συζήτηση η αλήθεια είναι. Γιατί τα λάθη γυναικών σε μία σχέση είναι αρκετά – όπως και τα αντίστοιχα ανδρικά φυσικά –, ωστόσο συμβαίνει το εξής παράδοξο: ενώ πολλές φορές συνειδητοποιούμε κάποια λάθη μας και αναγνωρίζουμε ότι η τάδε στάση μας, η τάδε συμπεριφορά μας και η τάδε ενέργειά μας ήταν/ είναι εσφαλμένη, δεν κάνουμε τίποτε για να τη διορθώσουμε ούτε προνοούμε για να μην επαναληφθεί.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να είμαστε με έναν σύντροφο που με την πάροδο του χρόνου έχει στο πλάι του μια άλλη γυναίκα από αυτήν που ερωτεύτηκε, μια άλλη γυναίκα από αυτήν που σύναψε σχέση, μια άλλη γυναίκα από αυτήν που αγάπησε και ακόμα σαφώς αγαπάει. Κι αυτό, διότι εμείς αφήσαμε και συνεχίζουμε να αφήνουμε τον εαυτό μας να παίρνει συνεχώς παραπανίσια κιλά, να μην προσέχουμε το πρόσωπό μας, να μη δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες που σε εκείνον αρέσουν, να γκρινιάζουμε αδιάκοπα και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά…

Όμως, είναι εκείνος αναγκασμένος να παραμένει μαζί μας, παραλείποντας ή αποσιωπώντας όλα εκείνα τα συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση στα οποία οι περισσότερες από εμάς λίγο – πολύ προβαίνουμε; Όχι, κορίτσια μου, δεν είναι.

Γι’ αυτό και οφείλουμε όσο είναι καιρός πρώτα να μάθουμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση, έπειτα να τα αναγνωρίζουμε όταν τα κάνουμε και εν συνεχεία να φροντίζουμε για την επιδιόρθωσή τους.

Ας μη χρονοτριβούμε άλλο κι ας περάσουμε να δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση, που μόνο θετικά αποτελέσματα δε γίνεται να επιφέρουν μέσα στη σχέση τους αυτή.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση

1. Παραμέληση της προσωπικής υγιεινής

Καλά, δε θα σε πούμε και βρωμιάρα (χαχα!), αλλά η πραγματικότητα έχει δείξει ότι από τη στιγμή που έχεις μπει σε μία σχέση εδώ και καιρό, μάλλον δεν φροντίζεις το ίδιο για την προσωπική σου καθαριότητα και υγιεινή. Σκέψου και απάντησε στον εαυτό σου το εξής: πόσες φορές την εβδομάδα έκανες μπάνιο στην αρχή-αρχή που ήσουν με το αγόρι σου και πόσες φορές την εβδομάδα κάνεις τώρα, που είσαι ήδη μερικά χρόνια με το σύντροφο ή σύζυγό σου; Μήπως η απαντήσεις είναι 7-8 φορές και 2-3 φορές αντίστοιχα; Ή, αναλογίσου το άλλο· πόσο συχνά έπλενες παλιότερα τα δόντια σου; 1 φορά το πρωί για να του φρεσκομυρίζεις, 1 φορά το μεσημέρι για τον ίδιο λόγο, 1 φορά το απόγευμα πριν βγείτε για τον ίδιο πάλι λόγο κι άλλη μία φορά το βράδυ πριν τον ύπνο για ακριβώς τον ίδιο λόγο ξανά! Πόσες φορές τα πλένεις τώρα, γλυκιά μου;;

2. Ελλιπής περιποίηση του εαυτού σου

Κάτι συναφές με το προαναφερόμενο είναι κι αυτό. Όταν μια γυναίκα είναι καιρό μέσα σε μία σχέση, τείνει να μην περιποιείται τον εαυτό της τόσο όσο όταν ήταν ελεύθερη ή ακόμη κι όταν ήταν στις απαρχές της ερωτικής σχέσης με το σύντροφό της. Κοίταξε, είναι βέβαιο ότι του καλού σου το αρέσεις όπως μα όπως και να είσαι· με άλουστο μαλλί, με ενδείξεις έντονης κόπωσης ή αϋπνίας στο πρόσωπο, με αταίριαστες πιζάμες, με άβαφα νύχια, με τη ρίζα στο μαλλί να έχεις κατέβει 10 πόντους… Του αρέσεις γιατί σε έχει δει σε κάθε όλες σου τις στιγμές, τις οποίες έχει μία προς μία λατρέψει. Επίσης, ξέρει πολύ καλά ότι δε γίνεται να είσαι κάθε μέρα στην πένα. Άσε που αν ήσουν όλη μέρα με ένα ρίμελ, μία πούδρα κι ένα άρωμα στο χέρι, δε θα ήταν κι ο πιο ευτυχής άντρας στον κόσμος!… Εντούτοις, όλα αυτά δε σημαίνουν πως δεν εμπίπτεις σε ένα από τα συνήθη λάθη γυναικών σε μία σχέση, όταν είσαι συνεχώς έτσι. Γι’ αυτό, ξεκίνα να βάφεσαι πού και πού, να προσέχεις το ντύσιμό σου και το πώς μυρίζεις, καθώς και να κάνεις μερικές μάσκες για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Θα αναζωογονηθείς τόσο η ίδια όσο και η σχέση σας.

3. Αδιαφορία εξαιτίας καινούριου ενδιαφέροντος

Επειδή εσύ μπορεί να έγινες πρόσφατα μανούλα, επειδή μπορεί να πήρες κάποια προαγωγή στην εργασιακή σου δραστηριότητα, επειδή μπορεί να άρχισες τώρα να ασχολείσαι με την κολύμβηση και σου αρέσει τρομερά, δε σημαίνει ότι πρέπει και να αδιαφορείς για το σύντροφό σου. Μην επιτρέπεις σε κανένα νέο ενδιαφέρον που σου προκύπτει να στερεί το ενδιαφέρον και την προσοχή που πάντοτε αρμόζει να δείχνεις στον άνθρωπό σου.

4. Μη έκφραση των συναισθημάτων

Αν και για εμάς λέγεται ότι είμαστε πιο «συναισθηματικές», στην ουσία εμείς είμαστε εκείνες που όταν βρισκόμαστε σε μία σταθερή σχέση δεν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας προς το σύντροφο ή άντρα μας. Φταίει που γινόμαστε ξαφνικά πιο μαζεμένες και προσέχουμε τι λέμε, πότε το λέμε και πόσες φορές το λέμε; Φταίει που περιορίζουμε στον εαυτό μας όλα εκείνα τα αισθήματα που τρέφουμε για τον αγαπημένο μας; Φταίει που πλέον φοβόμαστε να του τα εκφράσουμε μήπως και μας θεωρήσει δεδομένες; Ό,τι και να φταίει, το λάθος το κάνουμε και είναι και μεγάλο…

5. Κακή διαχείριση του άγχους

Το άγχος, δυστυχώς, κυριεύει κάθε άνθρωπο τη σήμερον εποχή, επομένως γιατί να μην το κάνει και σε εσένα και σε κάθε «εσένα». Ωστόσο, ποιος ο λόγος να το αφήνουμε να υπεισέρχεται μέσα στη σχέση μας, να διαταράσσει τη ροή, τη γαλήνη  και την ηρεμία της και να φθείρει τόσο εμάς όσο και το σύντροφό μας;

6. Έλλειψη συμβιβασμού

Ο συμβιβασμός (για τον οποίο έχουμε μιλήσει εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο) είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος προκειμένου δύο διαφορετικοί άνθρωποι να καταφέρουν να συνυπάρξουν, να καταφέρουν να είναι μαζί ως ζευγάρι, να καταφέρουν να σχηματίσουν ομαλά μια κοινή πορεία. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση αποτελεί η πεισματική άρνησή τους να συμβιβαστούν. Είτε αυτός ο συμβιβασμός έγκειται σε κάτι μικρό και ασήμαντο (όπως για παράδειγμα στο σε ποιο ντουλάπι θα βάλει ο καθένας τα ρούχα του) είτε αφορά κάτι πιο σημαντικό και ουσιώδες (π.χ. τη λήψη μιας σοβαρής απόφασης), εμείς οι κακομαθημένες και υπερβολικά απαιτητικές υπάρξεις δε δεχόμαστε να συμφωνήσουμε με τον αγαπημένο μας σε μια μέση λύση…

7. Κατακλυσμός από παθολογική ζήλεια

Η υπερβολική ζήλεια, η οποία στον ψυχολογικό επιστημονικό κλάδο χαρακτηρίζεται ως «παθολογική» ή ως «αρρωστημένη», διότι έχει να κάνει με ψυχοπαθολογία, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συνηθισμένα λάθη γυναικών σε μία σχέση, στο οποίο η πλειονότητα του γυναικείου πληθυσμού εμπίπτει. Αφήνουμε το πάθος μας (αγάπη, έρωτας) προς το ταίρι μας να μετατραπεί σε πάθος (τραύμα) της ψυχής μας και να αποτελέσει μια κατ’ ουσίαν νοσηρή κατάσταση, τόσο προς εμάς όσο και προς τη σχέση και το αγόρι μας. Γιατί, χρυσή μου γυναίκα, να κάθεσαι να του κάνεις σκηνές επειδή βγήκε έξω και είχε αρωματιστεί; Γιατί να κάθεσαι η ίδια να κατασκευάζεις σενάρια στο μυαλό σου ότι ο σύντροφός σου σίγουρα δε σου είναι πιστός επειδή σου κάνει συχνά-πυκνά δωράκια; Παλιότερα, δηλαδή, δεν αρωματιζόταν; Αρωματιζόταν. Δε σου έκανες δώρα; Σου έκανε. Επομένως;;

Σχετικά άρθρα
Τα καλύτερα