Αρχική / Σχέσεις / Καινούρια σχέση – Πώς να συμπεριφερθώ
καινούρια σχέση

Καινούρια σχέση – Πώς να συμπεριφερθώ

Αποφάσισες πως τελικά αυτό που χρειάζεσαι είναι μία καινούρια σχέση στη ζωή σου, αλλά για έναν περίεργο λόγο με την απόφασή σου αυτή φαίνεται οι προηγούμενες σχέσεις να τριγυρνούν ολοένα και περισσότερο στο μυαλό σου! Πίστευες πως ξέρεις να αλλάζεις σελίδα και να προχωράς παρακάτω αλλά δεν είσαι πλέον και τόσο σίγουρη. Το πιο πιθανό είναι να αρχίσεις να συνειδητοποιείς πως κάποιες καταστάσεις μπορεί και έχουν αφήσει υπολείμματα και αυτά φαίνονται όταν σκεφτόμαστε πως είναι καλό να συμπεριφερθούμε αυτή την φορά στην αρχή της σχέσης για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Αν και μια καινούρια σχέση σου χτυπάει την πόρτα , εσύ κάνει διαδρομές μπροστά πίσω με το μυαλό στην προσπάθειά σου αυτή την φορά να πετύχει και να αποφύγεις τυχόν λάθη του παρελθόντος. Φυσικά και δεν είσαι η μόνη που το κάνει! Οι γυναίκες έχουμε την κακή συνήθεια να σκεφτόμαστε πολύ. Θέλουμε να οργανώσουμε το μέλλον και όχι μόνο το παρόν. Όταν ξεκινάμε μία καινούρια σχέση απαιτούμε από τον εαυτό μας, αυτή την φορά, να κάνει το σωστό. Αυτό που ίσως δεν υπολογίζουμε είναι πως η πορεία μίας σχέσης εξαρτάται από δυο άτομα και όχι μόνο από εμάς! Έτσι μπορεί να έχουμε όλη την καλή διάθεση να μην επαναληφθούν λάθη που είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να είμαστε σίγουρες για την πορεία της σχέσης.

Η αυτοκριτική είναι κάτι αρκετά χρήσιμο για να καλυτερέψουμε την συμπεριφορά μας και να αισθανθούμε πιο ολοκληρωμένες. Μήπως όμως μερικές φορές το παρακάνουμε; Ξεκινάω μία καινούρια σχέση. Πώς να συμπεριφερθώ για να πετύχει; Όταν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, μάλλον, είμαστε λίγο περισσότερο σκληρές με τον εαυτό μας. Έχουμε πειστεί πως η συμπεριφορά μας δεν ήταν σωστή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η προηγούμενη σχέση μας δεν πήγε καλά. Από την άλλη πάλι υπάρχουν γυναίκες που αναρωτιούνται πώς τελικά πρέπει να συμπεριφερθούμε αφού όπως φαίνεται οι άντρες δεν ξέρουν τι θέλουν! Είμαστε πολύ γλυκιές, μας περνάνε για ανόητες. Είμαστε αυθόρμητες, μπορεί να μας παρεξηγήσουν. Είμαστε κοινωνικές, νιώθουν ανασφάλεια. Είμαστε σοβαρές, μας θεωρούν σνομπ. Είμαστε προστατευτικές, νομίζουν πως είμαστε η μαμά τους! Κάπως έτσι, λοιπόν, όταν ξεκινάμε μία καινούρια σχέση θέλουμε να είμαστε πιο σίγουρες πως δεν θα μείνουμε τελικά και πάλι μόνες. Άραγε υπάρχει γυναίκα που δεν έχει σκεφτεί έστω και μία φορά κάτι από τα παραπάνω;

Καινούρια σχέση – Πώς να συμπεριφερθώ

Μην τα χάνετε! Ρίξτε μία ματιά παρακάτω και θα συνειδητοποιήσετε πως τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνεται.

1)Κάνε τον απολογισμό σου

Σκέφτεσαι την συμπεριφορά που θα ήταν καλό να έχεις μπροστά σε μία καινούρια σχέση. Αρχικά αν κάνεις τον απολογισμό σου θα καταλάβεις πως κάποια στοιχεία του εαυτού σου μπορεί να μην σου βγήκαν σε καλό. Φυσικά και πρέπει να είμαστε αληθινές αλλά πρέπει να μαθαίνουμε και από τα λάθη μας. Όσο μεγαλώνουμε αναθεωρούμε κάποια πράγματα και θέτουμε πιο γερές βάσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μας, αλλά πως εξελισσόμαστε. Για παράδειγμα, αν συνηθίζαμε να είμαστε ιδιαίτερα αυθόρμητες από την πρώτη στιγμή και νιώσαμε πως το εκμεταλλεύτηκαν, ας προσπαθήσουμε αυτή την φορά να μην χάσουμε το μέτρο. Αν συνηθίζαμε σε μία καινούρια σχέση να αναλύουμε τις προηγούμενες και συνειδητοποιούμε πως δεν μας βγήκε σε καλό, ας κρατήσουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας. Αυτά είναι δυο παραδείγματα που λίγο πολύ τα συναντούμε στις περισσότερες περιπτώσεις γύρω μας.

Ο απολογισμός γίνεται ουσιαστικά για να δούμε και την δική μας ευθύνη κατάματα. Κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα και τουλάχιστον θα έχουμε κρατήσει μία στάση που θα μας κάνει να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Άλλωστε όπως λένε τα λάθη γίνονται μία φορά αφού όταν επαναλαμβάνονται λέγονται επιλογές!

2)Σκέψου τι θέλεις πραγματικά

Κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που ξεκινάμε μια καινούρια σχέση. Τι θέλουμε πραγματικά; Να ξεχάσουμε τον πρώην; Να αλλάξουμε την ρουτίνα της καθημερινότητας ή να βρούμε ένα πραγματικό «σύντροφο»; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε την σχέση και να είμαστε ειλικρινείς από την αρχή. Έτσι θα αποφύγουμε καταστάσεις που ίσως μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Αν σκεφτείτε λίγο βαθύτερα θα διαπιστώσετε πως δεν συμπεριφερόμαστε το ίδιο κάθε φορά που ξεκινάμε μία σχέση! Ο πιο συνηθισμένος λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί αλλάζει ο σκοπός. Για να μην γελιόμαστε, οι σχέσεις καλώς ή κακώς δεν ξεκινάνε πάντα απλά από έντονα και ιδιαίτερα συναισθήματα για κάποιον.

3)Μην δείχνεις κάτι που δεν είσαι

Πολλές γυναίκες έχουν μπει στην διαδικασία να παρουσιάζουν στην αρχή μία συμπεριφορά που δεν τις αντιπροσωπεύει. Είτε για να ενθουσιάσουν τον άντρα που βρίσκεται απέναντί τους είτε για να τονίσουν την διαφορετικότητά τους. Υπάρχει, όμως και η περίπτωση να προσπαθούν να τι τελικά αρεστό σε έναν άντρα. Για όποιον λόγο και να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο χρόνος έρχεται για να μας ξεσκεπάσει. Για πόσο άραγε χρονικό διάστημα μπορεί ένας άνθρωπος να κρύβει αυτό που πραγματικά είναι; Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει δημιουργώντας μία διαφορετική εικόνα του εαυτού σας. Προφανώς θα ξεκινήστε μία καινούρια σχέση με έναν άντρα που θα ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που του δείχνετε και όχι σε αυτό που είστε. Το αποτέλεσμα, πλην εξαιρέσεων, θα είναι να αναρωτιέστε στην πορεία της σχέσης ποια είναι τα κοινά σας.

4)Δες αν πραγματικά σου ταιριάζει

Τέλος, κάτι που θεωρούμε αυτονόητο αλλά λίγες γυναίκες κάνουν στην αρχή μίας σχέσης είναι να παρατηρήσουμε αν πραγματικά ταιριάζουμε. Δώστε λίγο χρόνο στην αρχή και μην παρασύρεστε! Όπως κι εμείς οι γυναίκες έτσι και οι άντρες προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και όχι τα ψεγάδια μας. Απολαύστε την υπέροχη συμπεριφορά του αλλά να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ελαττώματα. Σίγουρα δεν μπορούμε από την αρχή να καταλάβουμε πολλά αλλά μπορούμε να κρατήσουμε μία πιο ουδέτερη στάση. Τα συναισθήματα που επηρεάζουν και την συμπεριφορά μας, στην αρχή είναι πιο έντονα και δύσκολα διαχειρίσιμα. Αν θέλουμε, όμως, αυτή την φορά να βάλουμε πιο γερές βάσεις ας χρησιμοποιήσουμε την λογική τόσο όσο χρειάζεται για να παρατηρήσουμε κάποιες λεπτομέρειες που ίσως μας φανούν χρήσιμες στην πορεία. Για να αντιληφθούμε αν πραγματικά ταιριάζουμε με κάποιον θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς τόσο με τον άλλον όσο και με τον εαυτό μας.

Τα όμορφα συναισθήματα πρέπει να δημιουργούνται αβίαστα και όχι μετά από δεύτερες σκέψεις. Για να πετύχει μία σχέση τελικά, το μόνο που χρειάζεται είναι δυο άνθρωποι να «ταιριάζουν»!

x

Check Also

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...