Αρχική / Σχέσεις / Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες; Τι τελικά είναι αυτό που τους τραβάει
γιατί δεν ελκύεις τους άντρες

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες; Τι τελικά είναι αυτό που τους τραβάει

Πώς τα πας με το ανδρικό φύλο; Πιστεύεις ότι γενικά αρέσεις ή μήπως συμβαίνει να έχεις ενδοιασμούς για το κατά πόσο ελκυστική θεωρείσαι από τους άλλους;

Στο παρόν άρθρο, η συντακτική ομάδα του γυναικείου διαδικτυακού  περιοδικού Δυναμική Γυναίκα θα μοιραστεί μαζί σου κάποια βασικά σημάδια που δείχνουν ότι πράγματι είναι αρκετά πιθανό να μη σε θεωρούν οι άντρες ιδιαίτερα θελκτική, ενώ εν συνεχεία θα προσπαθήσουμε να σού δώσουμε τους πιθανούς λόγους περί του γιατί δεν ελκύεις του άντρες. Μέσα σ’ όλα, σίγουρα θα εντοπίσεις διάφορα πράγματα, κινήσεις, συμπεριφορές κ.λπ. που τείνουν να κρίνονται θετικά και να έλκουν τους άνδρες, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει πως η απόκτησή τους θα σε κάνει να έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι πιο ελκυστική. Πάμε να τα δούμε όλα!

Σημάδια ότι δεν είσαι ιδιαίτερα ελκυστική στους άνδρες

Μερικές ενδείξεις ότι μπορεί πράγματι ο ανδρικός πληθυσμός να μη σε βρίσκει και τόσο θελκτική είναι οι παρακάτω αναφερόμενες:

1.Δέχεσαι σπάνια κομπλιμέντα για την εμφάνισή σου
Είθισται οι άνθρωποι να εμμένουμε είτε λίγο είτε πολύ στην ομορφιά και τη γενικότερη εξωτερική παρουσία των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, ενώ μάλιστα η προηγούμενη αποτελεί συνήθως βασικό παράγοντα που μας ωθεί στο να κοιτάξουμε κάποιον/-α πιο ερωτικά και να τον/την προσεγγίσουμε. Σε τέτοιες προσπάθειες προσέγγισης, λοιπόν, τα κομπλιμέντα προς το «στόχο» μας αποτελούν μία βοηθητική οδό που χρησιμοποιούμε. Εάν αρέσεις επομένως σε κάποιον άνδρα, το πιο πιθανό είναι ότι θα ακούσεις μία ή και περισσότερες φορές κομπλιμέντα από εκείνον που θα έχουν να κάνουν με το πόσο όμορφη είσαι εκείνη τη μέρα, με το πόσο όμορφα είναι τα μάτια ή το χαμόγελό σου, με το πόσο ωραίο είναι το κορμί σου και λοιπά. Εάν, ωστόσο, τα κομπλιμέντα που δέχεσαι από άλλους – γνωστούς σου και μη – είναι σχεδόν ανύπαρκτα, τότε μάλλον δε σε θεωρούν και τόσο σαγηνευτική. Τώρα, το γιατί δεν ελκύεις τους άντρες θα το δούμε πιο μετά.

2.Οι άνδρες φίλοι σου σε έχουν βάλει στη «friend zone»
Διόλου κακό το να μπορείς να έχεις φίλους και δη του αντίθετου φύλου και να είστε αποκλειστικά και μόνο φίλοι. Ίσα-ίσα που κάτι τέτοιο (πρέπει να) είναι αξιοζήλευτο από όλους και όλες μας. Όμως, στην περίπτωση που όλοι ή σχεδόν όλοι οι άνδρες/αγόρια φίλοι σου σε βλέπουν μόνο ως φίλη τους και δεν αφήνουν περιθώρια για τίποτε περαιτέρω είναι πιθανό να συνιστά ένδειξη ότι δεν είσαι και τόσο ελκυστική γι’ αυτούς. Σίγουρα δε γίνεται όλες να αρέσουμε σε όλους ούτε το αντίστροφο. Αλλά, από την άλλη, μία αμιγώς φιλική σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι εξαιρετικά σπάνια: όλο και κάποιο σεξουαλικό – ερωτικό κομπλιμέντο που θα κρύβει κάτι από πίσω του θα υπάρξει, όλο και κάποιο ερωτικό ειδύλλιο θα αναπτυχθεί, όλο και κάποιος θα δει τη φίλη του με άλλο μάτι… Έτσι, αν έχεις παρατηρήσει ότι οι άνδρες φίλοι σου δεν έχει συμβεί ούτε για μία στιγμή να σού δείξουν ότι μπορεί και να σε έβλεπαν διαφορετικά, τότε αυτό είναι ένα σημάδι που θα μπορούσε να σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί δεν ελκύεις τους άντρες.

3.Είναι δύσκολο να κάνεις σχέση
Γυρίζοντας πίσω σε αυτό που είπαμε περί της ιδιάζουσας σημασίας και της μεγάλης σπουδαιότητας που αποδίδουν οι άνθρωποι στην εξωτερική εμφάνιση των άλλων, φαντάζει ευνόητο το γιατί οι άνδρες δεν επιλέγουν κάποια γυναίκα για σύντροφό τους από τη στιγμή που δεν τη θεωρούν ιδιαιτέρως εμφανίσιμη κι άρα ελκυστική.  Εννοείται πως η ομορφιά είναι άκρως υποκειμενική, βέβαια, μιας και κάποιος μπορεί να θεωρεί ελκυστική, για παράδειγμα,  μία πολύ αδύνατη κοπέλα, ενώ κάποιος άλλος μία γυναίκα με καμπύλες.  Και, για να μην πολυλογούμε, το να δυσκολεύεσαι να συνάψεις ερωτικές σχέσεις ενδέχεται να δείχνει ότι οι άνδρες σε θεωρούν και τόσο ελκυστική.

 

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες & Τι τελικά είναι αυτό που τους τραβάει

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Περιποιείσαι επαρκώς τον εαυτό σου;

Μία περιποιημένη συνολικά γυναίκα σίγουρα μαγνητίζει τα βλέμματα. Περιποιημένα άκρα, καθαρό πρόσωπο, λίγο μακιγιάζ που να αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του γυναικείου προσώπου και ρούχα που να αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα εγγυώνται μία υψηλή απήχηση στον τομέα «άνδρες – φλερτ – σχέση». Δε χρειάζονται, όμως, υπερβολές: τεράστιες ψεύτικες βλεφαρίδες, τεράστια ψεύτικα νύχια, πολύ προκλητικό ντύσιμο, ιδιαιτέρως περίτεχνα ή/και ογκώδη χτενίσματα, make up , πούδρα, contouring και όλα τα συναφή. Διότι τέτοιες ακρότητες όχι μόνο δεν κάνουν έναν άνδρα να θέλγεται περισσότερο, αλλά αντιθέτως τον απωθούν επειδή φανερώνουν μία γυναίκα πολυέξοδη, ανασφαλή και συνεχώς ασχολούμενη με τον εαυτό της.

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Μήπως δεν είσαι και τόσο ευχάριστη;

Μετά την όμορφη και κομψή παρουσία, σειρά έχει ο «όμορφος» εσωτερικός κόσμος και, συγκεκριμένα,  αυτό που λέμε «η αύρα» που βγάζουμε. Όταν μία γυναίκα εκπέμπει μία θετική αύρα με την ευχάριστη παρουσία της, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα, μιας και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα την κοιτάξουν επίμονα και θα θελήσουν να τη γνωρίσουν περισσότερο. Αντίθετα, εάν εσύ και η κάθε «εσύ» εκπέμπεις μία άρνηση, μία κακή διάθεση, είσαι απόμακρη, δείχνεις μελαγχολική ή ακόμη χειρότερα ξινή και δύστροπη, τότε μην αναρωτιέσαι καθόλου γιατί δεν ελκύεις τους άντρες…

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Είσαι άραγε ανοιχτή στο φλερτ;

Αν προσέχεις λίγο ή περισσότερο την εξωτερική σου παρουσία  αλλά και το να μη βγάζεις κάτι το τόσο αρνητικό προς τους άλλους και  παρόλα αυτά δε σε φλερτάρουν, τότε ίσως το πρόβλημα να σχετίζεται με το κατά πόσο χαλαρή κι ανοιχτή μοιάζεις να είσαι στο φλερτ. Έχεις αναρωτηθεί ότι μπορεί εσύ η ίδια να μην επιτρέπεις με τη στάση σου σε κάποιον να σε φλερτάρει; Και, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση ότι το ορθό είναι να είσαι «ανοιχτή» σε όλους όσους θα επιδιώξουν να σε φλερτάρουν ή και σε ακόμη περισσότερους (!). Μιλάμε για τις μετρημένες εκείνες περιπτώσεις ανδρών που θα τύχει να σε ενδιαφέρουν κι εσένα.

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Από αυτοπεποίθηση πώς τα πάμε;

«Τίποτα δεν κάνεις μία γυναίκα πιο όμορφη από το να πιστεύει ότι είναι όμορφη.», υποστήριζε χαρακτηριστικά η Σοφία Λόρεν.  Πράγματι, ίσως το Α και το Ω για να είναι μία γυναίκα ποθητή από τους άνδρες κι αντιστοίχως ένας άνδρας ποθητός από τις γυναίκες είναι η αυτοπεποίθησή του. Διότι, όταν εσύ έχεις σε εκτίμηση τον εαυτό σου, θεωρείς ότι είσαι είτε λίγο είτε πολύ όμορφη και με διάφορα άλλα χαρίσματα και θετικά γνωρίσματα – τόσο στην εξωτερική σου εμφάνιση όσο και στο χαρακτήρα σου –, τότε δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δε θα συμφωνήσει μαζί σου. Να επισημάνουμε, βέβαια, και εδώ ότι η αυτοπεποίθηση δεν ισοδυναμεί με έπαρση, με αυτό που λαϊκά λέμε: «έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ».

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Κατά πόσο είσαι ειλικρινής και φυσική;

Η Μέριλιν Μονρόε είχε πει: «Νομίζω ότι η σεξουαλικότητα είναι ελκυστική μόνον όταν είναι φυσική κι αυθόρμητη.». Εν αντιθέσει με τη διαπίστωση αυτή, οποιαδήποτε μορφή υποκρισίας από μεριάς της γυναίκας (και του άνδρα φυσικά) δεν μπορεί παρά να είναι αποκρουστική κι έτσι να αποτελεί την απάντηση στο γιατί δεν ελκύεις τους άντρες. Τόσο στους άνδρες συγκεκριμένα όσο και στους ανθρώπους γενικότερα είναι είτε εκ των προτέρων (πριν τη διαμόρφωση οποιουδήποτε είδους σχέσης) είτε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους απωθητικό το να προσποιείται το άλλος μέλος για ο,τιδήποτε. Ποτέ μην προσποιείσαι ότι διαθέτεις γνωρίσματα και ιδιότητες που θα σε κάνουν αρεστή σε έναν άντρα· είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να τις καλλιεργήσεις εν καιρώ. Τότε και μόνο τότε θα είσαι πραγματικά ελκυστική στα μάτια του, διότι θα είσαι απλή, ακομπλεξάριστη, ειλικρινής και φυσική.

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Ο ρόλος του γυναικείου χαμόγελου

Μία γυναίκα που χαμογελάει δείχνει ότι είναι ευχάριστη, ότι έχει χιούμορ ή/και ότι δέχεται το χιούμορ και ότι όλο αυτό δε διστάζει να το φανερώνει με το πλατύ της χαμόγελο. Ποιος είναι, συνεπώς, ο ρόλος που διαδραματίζει το θηλυκό χαμόγελο στο ζήτημα της έλξης από το αντίθετο φύλο; Με πολύ λίγα λόγια, συνιστά πόλο έλξης του ενδιαφέροντός και της προσοχής τους. Γι’ αυτό, χαμογέλα!

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Η σημασία του βλέμματος

Ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι άνδρες πάνω σε μία γυναίκα (με την οποία φυσικά δεν ενδιαφέρονται να περάσουν μόνο μερικές βραδιές μαζί…) είναι το βλέμμα της. Ίσως κάποιοι να αναφέρονται και στο χρώμα των ματιών, αλλά κατ’ εμάς από μόνο του ένα καταγάλανο μάτι χωρίς ένα έντονο, διαπεραστικό βλέμμα, που αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της γυναίκας αυτής προς τον άνδρα που είναι κοντά της, δεν είναι επαρκές.

Γιατί δεν ελκύεις τους άντρες: Ο τόνος της φωνής

Μετά το χαμόγελο και το βλέμμα, σειρά έχει ο τόνος της φωνής, ο οποίος μπορεί ίσως να εξηγήσει ως ένα σημείο το γιατί δεν ελκύεις τους άντρες. Μία σαγηνευτική φωνή (επαναλαμβάνουμε: όχι προσποιητή…) δύναται πράγματι να προσελκύσει και να γοητεύσει έναν άνδρα. Πρόσεξε, λοιπόν, το πώς χρησιμοποιείς τη φωνή σου και μην αφήνεις τον ενθουσιασμό σου να σού την κάνει «περίεργη» κι έντονη, καθώς ενδέχεται έτσι να στείλεις λανθασμένα μηνύματα.

x

Check Also

πώς να ζητήσεις συγνώμη

Πώς να ζητήσεις συγγνώμη – 4 Τρόποι

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα για όλους μας, και ειδικά μέσα στις προσωπικές ...

αρνητικές σκέψεις

Αρνητικές σκέψεις – Συνέπειες – Τρόποι αντιμετώπισης

Ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν στη ζωή μας οι αρνητικές σκέψεις και ...

δεν μπορώ να μείνω μόνη

Δεν μπορώ να μείνω μόνη – Αιτίες – Λύσεις

Βλέπουμε συχνά γυναίκες γύρω μας να μεταπηδούν με μεγάλη ευκολία από την ...