Αρχική / Σχέσεις / Φόβοι των αντρών – Τι φοβούνται οι άντρες στις σχέσεις τους με τις γυναίκες
φόβοι των αντρών

Φόβοι των αντρών – Τι φοβούνται οι άντρες στις σχέσεις τους με τις γυναίκες

Ήρθε λοιπόν και αυτή η πολυαναμενόμενη στιγμή, να γραφτεί ένα άρθρο σχετικά με το τι σκέφτονται και τι φοβούνται οι άντρες, ναι αυτά τα πόσο περίπλοκα πλάσματα, στις σχέσεις του με τις γυναίκες. Γιατί άραγε ο τάδε λέει πως δεν είναι έτοιμος για σχέση; Γιατί με απορρίπτει και δεν θέλει να είναι μαζί μου παρά μόνο προτιμά να μείνει μόνος του και να βγαίνουμε αραιά και που; Αυτές οι παραπάνω απορίες έχουν σίγουρα έστω και μια φορά γεννηθεί στο μυαλό όλων εμάς, των γυναικών που το αρσενικό που μας αρέσει μας απέρριψε κάποτε. Εδώ κορίτσια! Εδώ είναι όλες οι απαντήσεις για αυτό το τόσο πολυσυζητημένο θέμα και ελπίζουμε καρτερικά να σας φωτίσουμε με τον τρόπο μας και με την άποψη μας πάνω σε αυτό το θέμα.

Φόβοι των αντρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες Νο1: Απιστία

Όπως βλέπουμε το θέμα της απιστίας δεν απασχολεί μόνο το γυναικείο φύλο αλλά και το αντρικό και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο θα περιμέναμε. Αυτό προκύπτει (μιλώντας πάντα και λίγο επιστημονικά) για τον λόγο ότι μπορεί ο Τάκης ή ο Μήτσος να είναι πανέμορφος και να έχει πράγματι όποια θέλει αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να δει τον εαυτό σου τόσο όμορφο όσο είναι. Και είμαστε στο σημείο της εξωτερικής εμφάνισης πάντα αφού για να μας αρέσει πολύ κάποιος θα πρέπει και το περιτύλιγμα να είναι κάπως όμορφο και προσαρμοσμένο στα γούστα μας. Για αυτόν λοιπόν τον λόγο οι άντρες φοβούνται να κάνουν σχέση με γυναίκες. Κρύβουν δηλαδή, κάποια ανασφάλεια που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν από μόνοι τους αλλά το δείχνουν με ποικίλους τρόπους και συμπεριφορές πως δεν είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους. Ναι, είναι κρίμα γιατί παρόλο που είμαστε διατεθειμένες να δώσουμε πολλά και τρελαινόμαστε βλέποντας τους και μόνο εκείνοι απλά δεν έχουν την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε και αποφεύγουν κάτι παραπάνω από τυπικές επαφές και απλό παιχνίδι.

Φόβοι των αντρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες Νο2: Ρουτίνα

Να και κάτι ακόμα που φοβούνται οι άντρες στις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Φοβούνται να μην “ρουτινιάσουν”, λαϊκιστί βαρεθούν σε περίπτωση που η κοπέλα που είναι μαζί τους τους δώσει παραπάνω πράγματα από όσα θέλουν. Μερικές φορές ισχύει αυτό που λένε πως όσο δεν δίνεις σημασία στον άλλον κολλάει μαζί σου με κάποιον τρόπο. Δεν θέλουν παραπάνω χρόνο από όσο έχουν προγραμματίσει να είναι μαζί σου και όσο και αν θες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αφήσεις στην ησυχία τους και όταν έχεις κάτι να κάνεις να μην το ακυρώνεις για να βρεθείς μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να σε βαρεθεί, αφού κάθε φορά που βρίσκεστε θα ανυπομονεί να σε δει. Αυτό είναι το νόημα βασικά, για να μην τον κάνεις να σε βαρεθεί και να τον φάει η ρουτίνα. Ρουτίνα επίσης είναι να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Στην ίδια καφετέρια, με την ίδια παρέα, η ίδια διαδρομή με το αυτοκίνητο και τέλος πάντων, όλο τα ίδια. Εξ αρχής, οι άντρες δειλιάζουν να κάνουν σχέσεις με γυναίκες γιατί πολύ απλά πιστεύουν πως δεν θα έχει κάτι ενδιαφέρον. Και ας είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, και ας είσαι από τις κοπέλες που θα του χαρίσουν την δράση που χρειάζεται. Εκείνος αρκείται απλά στο να “περνάει καλά”, με περιστασιακές ελεύθερες σχέσεις. Κακό ε;

Φόβοι των αντρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες Νο3: Η σκιά του/της πρώην σου/του

Αν είσαι από αυτές τι πολύ όμορφες κοπέλες που κάθε αγόρι τους ήταν το ίδιο όμορφο, τότε αυτό το κομμάτι είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε σένα. Έχεις όχι πολύ καιρό που βγήκες από μια μακροχρόνια και μη σχέση με έναν παίδαρο και για τον άλφα ή βήτα λόγο ψάχνεις για κάτι καινούριο, πιο σοβαρό και ίσως πιο σταθερό. Παίρνεις λοιπόν αυτήν την απόφαση, τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και όλα καλά. Έρχεται όμως η στιγμή να μιλήσεις με το καινούριο αμόρε για το κομμάτι της σχέσεις και για το που θα καταλήξει αυτό που μόλις πάτε να αρχίσετε και μόλις ακούει για τον πρώην κάνει πίσω. Είναι αλήθεια και είναι γεγονός: Έχει στο κεφάλι του συνεχώς την εκδοχή να γυρίσει το παλιό σου αίσθημα και να καταλήξεις να τον απατήσεις. Είναι μαγικό, αν σκεφτείς πόσο πολύ συνδέονται όλα τα κομμάτια αυτού του άρθρου. Ακριβώς σαν κομμάτια παζλ! Είναι η απιστία την οποία φοβούνται ότι θα διαπράξεις σε συνδυασμό με το ότι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση για τον εαυτό τους… Οργανωμένο το έγκλημα από ότι φαίνεται. Από την άλλη πλευρά φοβούνται και εκείνοι πως θα ξετρυπώσει από κάποια μεριά η πρώην τους που ποτέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν. Ναι ναι! Είναι αυτή που δεν τον έκανε να βαρεθεί και να τον φάει η ρουτίνα. Όπως στο κομμάτι παραπάνω. Και επίσης βαθιά μέσα τους ξέρουν πως αν γυρίσει αυτή η μια ξανά στην ζωή τους θα βάλουν φωτιά στα πάντα για να είναι και πάλι μαζί της. Όπως ακριβώς βαθιά μέσα τους ξέρουν πως εκείνη δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά πίσω γιατί τους παράτησε πρώτη και έχει πάει ήδη παρακάτω. Ο άμαχος πληθυσμός πληρώνει αμαρτίες παλιών. Να το θυμάσαι αυτό και κράτα το…

Φόβοι των αντρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες Νο4: Ζήλια

Οι άντρες είναι το κυρίαρχο φύλο. Είναι αυτοί που νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν και να μην αφήνουν καμία γυναικούλα να τους υποτάσσει και να τους λέει τι να κάνουν. Και είναι αυτό που φοβούνται στις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Αν και δεν το φοβούνται ακριβώς, απλά προσπαθούν να το αποφύγουν όσο γίνεται περισσότερο. Δεν θέλουν την ζήλια, ούτε την μικρή-αθώα- παιδική αλλά ούτε και την επιβαρυντική-αυτή που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Θέλουν επίσης να ζηλεύουν εκείνοι όσο θέλουν και όποτε θέλουν χωρίς να τους ζητάς τον λόγο και χωρίς να τους κάνεις πείσματα. Τι και αν σχολιάζει επίμονα μια δήθεν φίλη του στις φωτογραφίες του στο facebook σε κάθε νέα του δημοσίευση; Δεν έχεις το δικαίωμα να μου την λες, απαντάει. Και αν δει ένα ξερό like σε ένα τυχαίο ποστ σου από τον Μάκη που μένει απέναντι και τον έχεις σας αδερφό σου γίνεται ο κακός χαμός. Είναι τα λεγόμενα “ελεύθερα πουλιά” και πριν κάνουν μια σχέση βάζουν πάνω από όλα την ελευθερία τους. Τελικά σκέφτονται πως δεν μπορούν να την θυσιάσουν για να αφήσουν να μπει στην ζωή τους κάτι καινούριο και όμορφο και ας μην ζηλεύεις ποτέ. Δεν το ξέρουν και δεν τους νοιάζει. Απλά υποθέτουν πως αφού είσαι γυναίκα είσαι και ζηλιάρα, οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο πριν προλάβεις να πεις λέξη και να πράξεις όπως εσύ ξέρεις!

x

Check Also

θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και ...

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...