Αρχική / Σχέσεις / Φλερτάρει τον άντρα μου – Πώς να συμπεριφερθώ;
φλερτάρει τον άντρα μου

Φλερτάρει τον άντρα μου – Πώς να συμπεριφερθώ;

«Φλερτάρει τον άντρα μου η καλύτερή μου φίλη.», «Φλερτάρει τον άντρα μου μία γνωστή μας.» ή «Φλερτάρει τον άντρα μου μία άγνωστη», θα έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά να διαπιστώσετε και να μονολογήσετε. Τι πρέπει να κάνετε όταν κάτι τέτοιο διαδραματίζεται είτε μπροστά στα μάτια σας είτε ενώσω είστε απούσες αλλά το μαθαίνετε έπειτα; Πώς να συμπεριφερθείτε και πώς να πράξατε καταλλήλως; Η συντακτική ομάδα του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα έχει να σας δώσει ορισμένες συμβουλές γύρω από το εν λόγω ζήτημα.

Να κάνουμε εκ προοιμίου, όμως, μία μικρή αλλά ίσως σημαντική επισήμανση: όταν αναφερόμαστε στον άντρα σας (στη φράση «φλερτάρει τον άντρα μου») δεν εννοούμε απαραιτήτως το άτομο με το οποίο έχετε προβεί σε γάμο, αλλά ακόμα και το αγόρι ή το σύντροφό σας.

Φλερτάρει τον άντρα μου μία άγνωστη . Πώς να συμπεριφερθώ;

Ξεκινάμε από την πιο «ήπια» κατάσταση, αυτήν κατά την οποία το φλερτ που δέχεται ο σύντροφός σας πηγάζει από μία άγνωστη τόσο προς εσάς όσο και προς εκείνον γυναίκα. Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να συμβεί όταν βρίσκεστε από κοινού έξω για ένα ποτό, για φαγητό, για μία βόλτα. Φυσικά, μπορεί να γίνει κι όταν εσείς δεν είστε παρούσες και να τύχει να το μάθετε είτε από τον ίδιο είτε από κάποιον άλλον ύστερα, αλλά τότε τα περιθώρια δικής σας δράσης είναι πολύ περιορισμένα και αναφέρονται μόνο στο σύντροφό σας, καθώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε κατά την εν λόγω περίπτωση είναι να ρωτήσετε εκείνον για το τι συνέβη και πώς το αντιμετώπισε.

Όταν, όμως, είστε παρούσες σε πονηρά και κολλημένα βλέμματα άγνωστης γυναίκας προς τον αγαπημένο σας, θα ήταν ίσως δύσκολο να σας προτείνουμε να δείξετε απόλυτη ψυχραιμία, μιας και το τέρας με το όνομα Ζήλεια είναι εκεί και περιμένει να βγει! Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, όταν δείτε μία τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον άντρα σας; ΣΩΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, όπως θα σας συμβούλευε μία / ένας ψυχολόγος γνωστικής προσέγγισης. Προσπαθήστε αμέσως να σχηματίσετε στο νου σας την κατάσταση ακριβώς ως έχει κι όχι υπερβολικά· ότι δηλαδή υπάρχει μία γυναίκα στο χώρο που βρίσκεστε με τον δικό σας η οποία τον βρίσκει όμορφο και προφανώς αγνοεί την παρουσία σας στο πλευρό του. Κατόπιν, προσπαθήστε να αιτιολογήσετε μία τέτοια κατάσταση με λογικά επιχειρήματα, όπως: τον κοιτάει επειδή είναι όμορφος / εμφανίσιμος, τον φλέρταρε όταν εγώ δεν ήμουν εκεί κι άρα δε γνώριζε ότι είναι δεσμευμένος, του μίλησε όταν εγώ πήγα παραπέρα παρόλο που με είχε δει δίπλα του προηγουμένως γιατί δεν είναι μάλλον τόσο τίμια κι ηθική κ.ο.κ. Στην τελική, να σκέφτεστε ότι είναι πολύ όμορφο και γοητευτικό τόσο προς εκείνον αλλά όσο και προς εσάς το γεγονός ότι ακόμα έχει πέραση, ότι μπορεί και σαγηνεύει κι άλλες γυναίκες πέραν από την αγαπημένη του κι επομένως η επιλογή σας να τον έχετε σύντροφο ήταν πολύ καλή!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ είναι οι δύο έννοιες – κλειδιά, οι δύο βασικές αρετές που πρέπει οπωσδήποτε να σας διακατέχουν όταν γίνεστε μάρτυρες τέτοιων συμβάντων, ενώ η ΛΟΓΙΚΗ είναι αυτή που αρμόζει να επικρατεί έναντι του συναισθήματος, το οποίο πολλές φορές τυφλώνει το νου (όπως έλεγαν κι αρχαίοι Έλληνες) και μας οδηγεί σε πράξεις, κινήσεις και συμπεριφορές που κατά πάσα πιθανότητα αργότερα θα μετανιώσουμε. Με το να αγριοκοιτάτε συνεχώς ή να πάτε για τσακωμό με την άγνωστη αυτή κυρία, δε θα επιτύχετε τίποτε θετικό, παρά μόνο αρνητικά. Το να της μιλήσετε με τον τρόπο που κρίνετε καταλληλότερο μπορεί πράγματι να γίνει μόνο όταν η κυρία αυτή δεν είναι και τόσο… «κυρία», όταν δηλαδή προσβάλει είτε εσάς είτε τον αγαπημένο σας με την επιμονή της.

Φλερτάρει τον άντρα μου μία συνάδελφός του. Πώς να συμπεριφερθώ;

Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση. Όταν η γυναίκα που φλερτάρει τον άντρα σας είναι γνωστή του και μάλιστα εργάζεται μαζί του στον ίδιο χώρο, το πιο πιθανό είναι πως εσείς θα απουσιάζετε κι άρα δε θα είστε αυτόπτες μάρτυρες σχετικών περιστατικών. Η αλήθεια από πλευράς του αγαπημένου σας είναι η μοναδική πηγή πληροφόρησης που διαθέτετε για αυτά – ή ίσως και το τι σας λένε άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος που τυγχάνει να γνωρίζετε.

Εννοείται, ότι εσείς οφείλετε να ακούτε και να εμπιστεύεστε τα λεγόμενα του συντρόφου σας κι όχι τα λόγια τρίτων, τέταρτων, πέμπτων. Αν αυτός είναι ειλικρινής, σημαίνει ότι σέβεται, εκτιμά και αγαπά τη γυναίκα του, οπότε και ξέρει πολύ καλά πώς να της το ξεκόψει της συναδέλφου του. Ειδάλλως, αν σας τα μασάει, αν βλέπετε ότι κάτι σας κρύβει, τότε προφανώς τα νέα για το δεσμό σας δεν είναι τα καλύτερα.

Αυτό που έχει σημασία και θέλουμε να τονίσουμε πάλι είναι το να μην αφήνετε το συναίσθημα να σας καθοδηγεί και να πλάθει στο μυαλό σας εικόνες και ιδέες παράλογες, που διαφέρουν εντελώς από την πραγματική φύση της κατάστασης.

Φλερτάρει τον άντρα μου μία φίλη του. Πώς να συμπεριφερθώ;

Όταν μία φίλη του συντρόφου σας τού την πέφτει – προφανώς πίσω από την πλάτη σας –, τότε τα πράγματα είναι και πάλι αλλιώτικα. Δε θα αναφερθούμε πάλι στις σωστές σκέψεις, τη λογική, την αξιοπρέπεια και την ωριμότητα που προαναφέραμε, μιας κι αυτά είναι απαραίτητα και πάρα πολύ σημαντικά σε καθεμία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις φλερτ που εντάσσουμε στο άρθρο μας. Θα αναφερθούμε, όμως, στο τι άλλο είναι πρέπον να κάνετε, το οποίο έγκειται κατά βάση σε μία (ή περισσότερες) εποικοδομητική συζήτηση με τον καλό σας.

Πιο αναλυτικά, από τη στιγμή που η γυναίκα για την οποία λέτε: «φλερτάρει τον άντρα μου» είναι δική του γνωστή, δική του φίλη, ο πρώτος που είναι σωστό να δράσει καταλλήλως είναι εκείνος και δευτερευόντως εσύ. Εκείνος είναι ο αρμόδιος να μιλήσει μαζί της για ό,τι έχει διαπιστώσει, για τη δύσκολη θέση στην οποία τον φέρνει, για τη λανθασμένη στάση της απέναντι στη σύντροφό του (εσάς δηλαδή) και λοιπά. Από μεριάς σας, εσείς δεν έχετε παρά να συζητήσετε μία, δύο, τρεις φορές για το συγκεκριμένο θέμα και να μάθετε λεπτομερώς πώς έχει η κατάσταση, ενώ παράλληλα να του επισημάνετε ότι ΕΑΝ ήταν απλώς φίλη του ΔΕ θα του την έπεφτε. Είναι αναπόφευκτο το να αισθανθείτε άσχημα· άλλες από εσάς ίσως νιώσουν ζήλεια, άλλες ίσως αισθανθούν μειονεκτικά, άλλες μπορεί να στενοχωρηθούν, άλλες μπορεί να απορήσουν με το θράσος και την ανηθικότητα της γυναίκας – τρίτου προσώπου, άλλες μπορεί να φοβηθούν για το πώς θα πράξει ο σύντροφός τους. Όπως και να ‘χει, είναι μείζονος σημασίας το να μην τα βάλετε με τον άντρα σας και να μην επιτρέψετε ούτε στην εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ σας να κλονιστεί ούτε στη σχέση σας να φθαρεί.  Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του συντρόφου σας, όπως προείπαμε, το πώς θα εξελιχθεί το όλο ζήτημα. Εάν εκείνος ενδώσει στο φλερτ της «φίλης» του, τότε δε νομίζουμε να υπάρχει λόγος να είστε μαζί του μιας και θα είναι ανάξιος εμπιστοσύνης…

Φλερτάρει τον άντρα μου η κολλητή μου. Πώς να συμπεριφερθώ;

Η τέταρτη και τελευταία κατά σειρά περίπτωση που θα συμπεριλάβουμε στο άρθρο μας με θέμα «φλερτάρει τον άντρα μου» είναι αυτή στην οποία πηγή του φλερτ αποτελεί μία δική σας φίλη, πόσο μάλλον η καλύτερή σας φίλη. Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πράγματα αρχίζουν και σκουραίνουν περισσότερο, κάτι που προκύπτει από τους διαφορετικούς ρόλους που «μπερδεύονται»: από τη μία εσείς που είστε φίλη με την Μαρία (ας την πούμε έτσι για ευκολία) και γυναίκα του Νίκου, από την άλλη η Μαρία που είναι φίλη σας κι ως εκ τούτου (περίπου) φίλη με το Νίκο, και ο Νίκος που έχει (περίπου) φίλη τη Μαρία και γυναίκα του εσάς. Αλλά όταν η Μαρία αρχίζει και γλυκοκοιτάζει το Νίκο, οι σχέσεις και οι ρόλοι γίνονται μια σαλάτα!…

Εν προκειμένω, λοιπόν, είναι απαραίτητο αρχικά να βεβαιωθείτε ότι πράγματι η φίλη σας φλερτάρει είτε με τα μάτια είτε ακόμη και με λόγια ή και κινήσεις το σύντροφό σας, έτσι ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο ότι όλο αυτό είναι τμήμα της φαντασίας σας, παιχνίδι του μυαλού σας, απότοκο της ζήλειας σας.

Εν συνεχεία, πρέπει να μιλήσετε μαζί της. Με λογικά επιχειρήματα και τεκμηριωμένο λόγο, προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλογο με εκείνην και να της πείτε ένα προς ένα τα σημάδια που εντοπίσατε, μία προς μίας τις κινήσεις και τις πράξεις της που σας οδήγησαν στο να την κατηγορείτε για κάτι τέτοιο. Η πορεία της μεταξύ σας συζήτησης και κυρίως η δική της άποψη είναι αυτή που θα κρίνει και την έκβαση της φιλικής σας σχέσης.

Ασφαλώς, δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ να διαλύσετε οριστικά τη σχέση σας με την (καλύτερη) φίλη σας επειδή συνέβη να της αρέσει ο δικός σας σύζυγος ή το δικό σας αγόρι. Να έχετε στο νου σας ότι θα μπορούσε κάλλιστα και σε εσάς να συμβεί κάτι αντίστοιχο· να σας αρέσει δηλαδή ο άντρας με τον οποίο έχει συνάψει δεσμό η κολλητή σας ή και κάποιο άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο π.χ. η αδερφή σας. Αυτό, ωστόσο, δε θα έπρεπε κανονικά να οδηγήσει τη φίλη σας ή την αδερφή σας στο να κόψει τις μεταξύ σας καλές σχέσεις απλά και μόνο επειδή συνέβη να ταυτίζονται τα γούστα σας. Οπότε κι εσείς οι ίδιες, δεν είναι καλό να απορρίψετε οριστικά τη φίλη της μόνο και μόνο επειδή έτυχε να της αρέσει εμφανισιακά ή και πολύπλευρα ο άντρας σας. Εντούτοις, αν η κατάσταση ξεφεύγει από το όριο που εσείς θεωρείτε ανεκτό κι η κολλητή σας του την πέσει χύμα ή του μιλήσει προκλητικά κ.λπ., τότε ναι, η φίλη σας αυτή μάλλον δεν είναι πραγματική φίλη ή, καλύτερα, είναι αυτό που λαϊκά λέμε «φίδι κι όχι φίλη»!…

x

Check Also

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...