Αρχική / Σχέσεις / Έχει γκόμενα και σου την πέφτει – Λόγοι – Τι να κάνεις
έχει γκόμενα και σου την πέφτει

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει – Λόγοι – Τι να κάνεις

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει; Σίγουρα έχεις νιώσει τα πάντα! Ερωτευμένη, θυμωμένη, κολακευμένη, νευριασμένη, θύμα, μοναδική και πολλά ακόμα άσχημα και όμορφα, όλα μαζί. Ένα μπέρδεμα μέσα στο μυαλό σου με το οποίο αισθάνεσαι ικανή να βγάζεις συμπεράσματα, να παίρνεις αποφάσεις, αλλά το θέμα είναι πως κάθε μέρα είναι και διαφορετικά. Έχεις χαθεί μέσα σε μπερδεμένα συναισθήματα και μάλλον είναι δύσκολο να κρίνεις σωστά για να πάρεις τις αποφάσεις σου. Αυτό που πραγματικά θα σου έκανε καλό είναι μερικές χρήσιμες φιλικές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να δεις την κατάσταση με άλλα μάτια. Έχει γκόμενα και σου την πέφτει οπότε από την αρχή κάτι δεν πάει καλά. Τι πρέπει να προσέξουμε αν βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση; Βλέπουμε αυτό που πρέπει ή αυτό που θέλουμε;

Μια καλή αρχή θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στους λόγους που ωθούν έναν άντρα να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Πολλές φορές η ανταγωνιστική διάθεση μεταξύ των γυναικών μας κάνει να μην βλέπουμε ξεκάθαρα τι συμβαίνει. Αφού, λοιπόν, εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να το κάνει, θα δούμε και για ποιους λόγους μία γυναίκα το δέχεται. Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας είναι να βρούμε τον σωστότερο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση!

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει – Γιατί το κάνει;

1)Ανασφάλεια

Η ανασφάλεια είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας άντρα ενώ έχει γκόμενα την πέφτει σε κάποια άλλη. Πολύ συχνά θέλουν να επιβεβαιώνονται: Με απλά λόγια να βλέπουν αν περνάει η μπογιά τους. Σίγουρα η μία και μόνο γυναίκα που έχουν, μετά από ένα διάστημα, δεν αρκεί για να καλύψουν την ανασφάλειά τους. Ουσιαστικά για αυτούς είναι ένα παιχνίδι που τονώνει τον ανδρισμό τους και πολλές φορές κερδίζει πόντους στην αντροπαρέα. Κάποιοι άντρες το προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα ενώ άλλοι αρκούνται με το έντονο φλερτ.

2)Απλά του αρέσεις

Ένας ακόμη λόγος αρκετά συνηθισμένος είναι πως απλά του αρέσεις. Αυτό παρατηρούμε συνήθως σε άντρες που διατηρούν περιστασιακές σχέσεις και χωρίς ουσία. Λειτουργούν έτσι μέχρι να κολλήσουν κάπου! Το ότι έχει γκόμενα δεν θα τον σταματήσει αφού του αρέσεις και ποντάρει σε σένα περισσότερο. Του αρέσεις και δεν θα ρισκάρει να μην σου το δείξει επειδή έχει γκόμενα. Σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκουν κάτι άλλο και φεύγουν.

3)Εκδίκηση

Μία λιγότερο συνηθισμένη περίπτωση είναι η εκδίκηση! Ίσως κάτι να έχει συμβεί αντίστοιχο με την γκόμενα που έχει ή να θέλει να της αποδείξει πως αν θέλει, μπορεί! Δυστυχώς σε δύσκολες σχέσεις μερικές φορές την πληρώνουν οι τρίτοι.

4)Έλλειψη σεβασμού

Υπάρχει και η κατηγορία αντρών που αγνοεί επιδεικτικά την λέξη σεβασμός και θα λέγαμε πως είναι η πιο «επικίνδυνη» περίπτωση. Έχει γκόμενα και σου την πέφτει! Δεν σέβεται και κάτι μάλλον θα έπρεπε να σου λέει αυτό.

5)Ψάχνει κάτι καινούριο

Σε αυτήν την περίπτωση, οι άντρες θα σου μιλήσουν για την άσχημη πάντα κατάσταση που βιώνουν στη σχέση τους. Θεωρούν πως είναι πιο εύκολο να καταλάβεις την πρόθεσή τους να βρούνε κάτι καινούριο και να μην τους παρεξηγήσεις. Επίσης προτιμούν να περνούν από την μία σχέση στην άλλη και να μην μένουν μόνοι τους.

6)Ανανέωση

Βρίσκουν αυτόν τον τρόπο για να ανανεωθούν, να κάνουν κάτι διαφορετικό και να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητάς τους. Κάποιοι θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να διατηρούν και την σχέση τους ζωντανή!

7)Του αρέσει «το παράνομο»

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει; Ίσως είναι υποστηρικτής της θεωρίας «το παράνομο είναι πιο γλυκό». Έχει γκόμενα, το ξέρουν όλοι, πηγαίνουν παντού μαζί, χάνεται σιγά σιγά η μαγεία. Έτσι όλα τον οδηγούν σε κάτι «παράνομο», καινούριο, ανεξερεύνητο.

8)Στοίχημα

Στοίχημα με τον εαυτό του; Στοίχημα με τους φίλους του; Πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι κολλημένος, είναι άντρας κυνηγός και ξέρει να φλερτάρει.

Κάπως έτσι σκέφτονται οι άντρες είτε μας αρέσει εμάς τις γυναίκες είτε όχι! Ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε άντρας θα κάνει κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις. Φυσικά δεν μπορούμε να αδικήσουμε και αυτούς που αν έχουν γκόμενα δεν την πέφτουν σε άλλη! Μήπως, όμως, είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα;

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει – Τι σκέφτεσαι

Οι γυναίκες όταν βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση, αρχικά, θα κολακευτούμε. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ μας, δεν μας επιτρέπει από την πρώτη στιγμή να σκεφτούμε λογικά. Νιώθουμε επιθυμητές, θεωρούμε πως έχουμε κάτι ξεχωριστό και ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας. Συνήθως δεν μας ενδιαφέρει να σκεφτούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να το κάνει αλλά θα έπρεπε αν αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως κάτι μας τραβάει σε αυτόν τον άντρα.

Έχει γκόμενα και σου την πέφτει – Τι πρέπει να σκεφτείς

  • Αν είναι μία συμπεριφορά που συνηθίζει να έχει τότε δεν συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο με την συγκεκριμένη κοπέλα που έχει αλλά με οποιαδήποτε και αν είχε. Είναι από τις πρώτες σκέψεις που θα έπρεπε να περνούν από το μυαλό μας όταν αντιμετωπίζουμε μία τέτοια κατάσταση. Κάποιες φορές ενθουσιαζόμαστε τόσο που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συνειδητοποιήσει πως για την συμπεριφορά του δεν ευθύνεται η γκόμενά του αλλά ο χαρακτήρας του.
  • Σκέψου πριν «ποντάρεις σε κουτσό άλογο»! Ίσως σκέφτεσαι την κατάσταση πιο σοβαρά από ότι είναι. Έχει γκόμενα και για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρη. Το ότι θέλει να αποδείξει κάτι στον ίδιο του τον εαυτό, δεν σημαίνει πως θα αφήσεις εσύ ελεύθερα τα συναισθήματά σου για να πληγωθείς.
  • Ο καθένας έχει δικαίωμα να βρει στην πορεία κάτι καλύτερο από αυτό που ζει, αλλά δεν μπορείς να θεωρήσεις αξιόπιστο έναν άντρα που σου την πέφτει ενώ έχει γκόμενα. Αν προτιμάει όντως εσένα τότε μπορεί να χωρίσει και να προχωρήσει παρακάτω. Όσο υπάρχει η άλλη γυναίκα καμία σιγουριά δεν μπορείς να έχεις τόσο για τα συναισθήματά του όσο και για την εξέλιξη. Δεν είναι δύσκολο να βρεθείς τελικά σε μία αρρωστημένη κατάσταση κατά την οποία θα νιώθεις άσχημα και εγκλωβισμένη. Όσο και αν σε ανέβασε εξ’ αρχής το ενδιαφέρον του πρόσεχε μην προσγειωθείς απότομα. Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως κι εμείς μπορεί να βρεθούμε κάποια στιγμή στην θέση της άλλης γυναίκας και αυτό δεν θα είναι σίγουρα καθόλου κολακευτικό. Είναι ψυχοφθόρο και καμία μας δεν θα ήθελε να το ζήσει!
x

Check Also

βαριέμαι εύκολα

Βαριέμαι εύκολα – Τι μπορεί να συμβαίνει

Οτιδήποτε και αν ξεκινήσω το αφήνω στην μέση. Βαριέμαι εύκολα και συνειδητοποιώ ...

παράλληλη σχέση

Έχω παράλληλη σχέση – Είμαι μπερδεμένη

Έχω παράλληλη σχέση και νιώθω πως βρίσκομαι σε αδιέξοδο! Είναι από τις ...

το νόημα της ζωής

Το νόημα της ζωής: Τα 3 «Π» για να το βρούμε

Googlάροντας τη φράση «το νόημα της ζωής», μπορούμε να βρούνε υπερ-πληθώρα άρθρων ...