Αρχική / Σχέσεις / Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου – Τρόποι αντιμετώπισης
δεν μου αρέσει ο εαυτός μου

Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου – Τρόποι αντιμετώπισης

Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου! Δεν μου αρέσει το σώμα μου, δεν μου αρέσει το πρόσωπό μου, δεν μου αρέσει η εμφάνισή μου γενικότερα. Δεν βρίσκετε τίποτα όμορφο επάνω σας; Αρκετές γυναίκες βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην ίδια θέση με εσάς κάνοντας αρνητικές σκέψεις και κλεισμένες στον εαυτό τους. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, φαίνεται να αυτοτιμωρούνται. Το κοινό που έχουν όλες όσες σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο είναι η κακή ψυχολογική κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως όταν συμβαίνουν άσχημες καταστάσεις στη ζωή μας ή δεν υπάρχει κάτι να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον τότε εύκολα πέφτουμε στην παγίδα των έντονα αρνητικών σκέψεων. Απαισιοδοξία, μελαγχολία, αρνητικότητα και πολλά ακόμη συναισθήματα τα οποία μας στερούν τον αυτοέλεγχο και στην συνέχεια την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

Έχετε συναντήσει ποτέ μία ευτυχισμένη γυναίκα που να τονίζει πως δεν της αρέσει ο εαυτός της; Ο τρόπος που κοιτάμε τα πάντα γύρω μας ακόμα και τον εαυτό μας έχει να κάνει με την διάθεσή μας. Ξυπνάμε ένα πρωί με πάρα πολύ καλή διάθεση, χαμογελάμε στον καθρέφτη μας, έχουμε όρεξη να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και στο λεπτό αισθανόμαστε ελκυστικές και σέξυ. Βιώνουμε ξαφνικά μία δυσάρεστη κατάσταση και αυτόματα θεωρούμε άσκοπο να πλησιάσουμε και μόνο στον καθρέφτη. Δεν είμαστε οι ίδιες; Οι γυναίκες έχουμε την κακή συνήθεια να συγκρίνουμε την εμφάνισή μας με άλλες γυναίκες και όταν δεν πληρούμε προδιαγραφές μοντέλου η ψυχολογία μας πέφτει στα τάρταρα! Πολλοί θεωρούν πως όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζεται άμεσα από τα πρότυπα της κάθε εποχής. Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου γιατί θεωρώ πως δεν έχω όμορφα χαρακτηριστικά, είμαι παχουλή ή δεν έχω καλές αναλογίες, δεν έχω καλή άποψη για το τι μου ταιριάζει και τι όχι και όλα ατά με κάνουν να κλείνομαι όλο και περισσότερο. Επίσης δεν είναι λίγες ι γυναίκες που πιστεύουν τόσο πολύ όλα τα παραπάνω που οποιοσδήποτε και αν τις πλησιάσει θεωρούν πως τις κοροϊδεύει! Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε όλο αυτό και να αγαπήσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε;

Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου – Αλλάξτε επειγόντως τρόπο σκέψης!

Λένε πως πρέπει να είσαι καλά ψυχολογικά για να βγει αυτό και προς τα έξω. Τι συμβαίνει, όμως, με εμάς τις γυναίκες; Προσέχουμε το «έξω» για να ανέβει η ψυχολογία μας! Σηκωθείτε λοιπόν και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Για πολλούς άντρες είστε η «όμορφη» γυναίκα που πάντα έψαχναν. Το θέμα είναι πως εσείς αρνείστε κατηγορηματικά να το δείτε. Η περιποίηση της εμφάνισής μας βοηθάει να αναζωογονηθούμε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες αλλά απεριποίητες! Μπορεί αυτή την στιγμή να αισθάνεστε τόσο πεσμένες ψυχολογικά που να μην έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με τίποτα αλλά κάπου εκεί η έξω μία νεράιδα καραδοκεί με το μαγικό ραβδάκι της! Μαλλιά, νύχια, ρούχα, κατάλληλο μακιγιάζ και άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα στην ψυχολογία σας. Δεν είναι κακό να περιποιούμαστε τον εαυτό μας αρκεί να μην μας γίνεται εμμονή. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να είστε 24 ώρες το 24ωρο άψογες σαν κούκλες! Απλά χρειαζόμαστε ένα ταρακούνημα για να τα βρούμε επιτέλους με τον εαυτό μας.

Δεν μου αρέσει ο εαυτός μου

Βήμα 1ο – Μαλλιά

Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών αφού τα μαλλιά μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Ένα καινούριο look κατάλληλο για την δική μας προσωπικότητα και το σχήμα προσώπου μας θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας. Η όμορφη αλλαγή στα μαλλιά μας θα επηρεάσει άμεσα την ψυχολογία μας ανεβάζοντας ήδη ένα σκαλί την ψυχολογία μας.

Βήμα 2ο – Μακιγιάζ

Σίγουρα δεν κυκλοφορούμε μονίμως έτοιμες για εξώφυλλο αλλά ένα απαλό μακιγιάζ και κάποια τρικς μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Για να είστε σίγουρες για τα αποτελέσματα συμβουλευτείτε επαγγελματίες οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες τεχνικές, χρώματα που ταιριάζουν σε εσάς και να δημιουργείτε μοναδικά αποτελέσματα. Το μακιγιάζ είναι ένα όπλο στα χέρια κάθε γυναίκας αλλά πρέπει να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε ώστε να μην το στρέφουμε εναντίον μας! Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε με ο μακιγιάζ δεν είναι να μεταμορφωθούμε αλλά να αναδειχθούμε.

Βήμα 3ο – Νύχια

Κάποιες γυναίκες το θεωρούν λεπτομέρεια αλλά κάθε φορά που περιποιούμαστε τα άκρα μας νιώθουμε ιδιαίτερα θηλυκές βλέποντας τα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα χέρια είναι αυτά που προβάλλουμε συνεχώς και η περιποίησή τους είναι η «λεπτομέρεια» που κάνει την διαφορά στην εμφάνισή μας!

Βήμα 4ο – Στυλ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα αλλά να δεχτείτε τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να προσαρμόσετε την εμφάνισή σας στην δική σας προσωπικότητα και στον δικό σας σωματότυπο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ρούχα που τονίζουν κάποια σημεία του σώματος που δεν θα θέλατε και μην χρησιμοποιείται χρώματα που δεν σας ταιριάζουν. Βέβαια, δεν έχουμε όλες μας τις τέλειες αναλογίες και δεν χρειάζεται! Όμορφα ρούχα που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ακαταμάχητες υπάρχουν για όλες μας.

Βήμα 5ο – Άσκηση

Η άσκηση θα μας βοηθήσει να διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση η οποία πολλοί υποστηρίζουν πως ευθύνεται και αυτή  για την κακή ψυχολογική μας κατάσταση. Επιπλέον, η άσκηση θα μας βοηθήσει να χάσουμε κάποια κιλά τα οποία δεν χρειαζόμαστε και να αρχίσουμε να είμαστε αισιόδοξες, να νιώθουμε όμορφες και πιο σίγουρες για τον εαυτό μας!

Παραπάνω είδατε τα πρώτα πέντε βήματα που μπορείτε να κάνετε, από σήμερα κιόλας, ώστε να δείτε τα πράγματα με άλλα μάτια! Είναι δύσκολο όταν είμαστε πεσμένες ψυχολογικά, ξαφνικά να αρχίσουμε να νιώθουμε όμορφα και πόσο μάλλον να ξετρελαθούμε με τον εαυτό μας. Κάνοντας, όμως, αυτά τα μικρά βήματα θα δούμε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα! Δεν το πιστεύετε; Μία δοκιμή θα σας πείσει για την αποτελεσματικότητα αυτών των εύκολων και γρήγορων βημάτων. Τέλος, για μπορέσουμε να είμαστε καλά με τους άλλους θα πρέπει να είμαστε πρώτα καλά με τον εαυτό μας.

x

Check Also

πώς ερωτεύονται οι άντρες

Πώς ερωτεύονται οι άντρες;

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να φτάνουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια ...

λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να φύγεις από μία σχέση αλλά δεν ...

λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Λόγοι για να παραμείνεις σε μία σχέση

Ο καιρός πέρασε και βλέπεις τον έντονο ενθουσιασμό και τα καρδιοχτύπια να ...