Αρχική / Σχέσεις / Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου – Σημάδια – Τι να κάνεις
δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου

Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου – Σημάδια – Τι να κάνεις

Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου και δεν ξέρω τι να κάνω! Νιώθετε πως στα συναισθήματά του διαφέρουν από τα δικά σας παρ’ ότι δείχνει να νοιάζεται για εσάς. Οι γυναίκες μπαίνουμε πολύ συχνά στην διαδικασία να αναλύουμε την έννοια «αγάπη» θεωρώντας πως αυτή και μόνο αυτή χρειάζεται μία σχέση για να εξελιχθεί. Στην πορεία όμως φαίνεται να διαμορφώνονται λίγο διαφορετικά οι σκέψεις μέσα στο μυαλό μας και να γίνονται πιο πολύπλοκες. Αρκεί να μας αγαπάει ένας άντρας για να είμαστε ευτυχισμένες μέσα στην σχέση; Οι απόψεις διίστανται και τα γεγονότα μερικές φορές ανατρέπουν τα δεδομένα. Ξεκινάμε μία σχέση και αυτό που πραγματικά επιθυμούμε είναι, απλά, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Γιατί, όμως, ο έρωτας περιπλέκει τα πράγματα;

Το ιδανικό για κάθε γυναίκα είναι να παραμένει ο σύντροφός μας ερωτευμένος μαζί μας «για πάντα»! Ενδιαφέρεται για εμάς, μας αγαπάει και αυτό το βλέπουμε και το νιώθουμε στην καθημερινότητά μας. Γιατί, όμως, κάτι μας λείπει; Μήπως πάντα κάτι θα λείπει; Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου! Οι γυναίκες θεωρούμαστε ιδιαίτερα συναισθηματικές, ονειροπόλες και αθεράπευτα ρομαντικές. Ακόμα και οι πιο δυναμικές και ρεαλίστριες γυναίκες έχουν λυγίσει μπροστά στον έρωτα. Έτσι αντιλαμβανόμαστε πως για τις περισσότερες γυναίκες ταυτίζουμε την αγάπη με τον έρωτα και αυτό είναι που επιθυμούμε για να αισθανθούμε πληρότητα μέσα σε μία σχέση. Μπορούμε να το πούμε παρατηρητικότητα, ένστικτο η όπως αλλιώς θέλουμε αλλά για κάποιον λόγο μπορούμε να αντιληφθούμε αν ο σύντροφος μας είναι ερωτευμένος ή όχι. Τα σημάδια μας βοηθούν να κινήσουμε το μυαλό μας και να ψάξουμε τις λύσεις!

Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου – Σημάδια

1)Δεν είναι πλέον τρυφερός

Συνηθίζεται οι άντρες να δείχνουν περισσότερη τρυφερότητα μέχρι να μας κατακτήσουν και γενικότερα στην αρχή μίας σχέσης. Αγκαλιές, φιλιά, όμορφα λόγια είναι από τα πιο δυνατά τους όπλα και ξέρουν να τα χρησιμοποιούν. Πόσο μάλλον όταν αισθανθούν ερωτευμένοι με την γυναίκα που έχουν απέναντί τους. στην πορεία η συνήθεια τους χαλαρώνει αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι πια ερωτευμένοι. Υπάρχει όμως και η κατηγορία αντρών που πολύ δύσκολα θα ξεχωρίσουν τον ενθουσιασμό από τον έρωτα με συνέπεια να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Η τρυφερότητά τους είναι συνδυασμένη με τον αρχικό τους ενθουσιασμό αλλά ήδη εμείς έχουμε ποντάρει πολλά σε αυτήν την σχέση!

Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου! Ήταν πολύ τρυφερός στις αρχές αλλά δεν είναι πια. Το ακούμε συχνά και ίσως να είναι ένα σημάδι πως είναι ερωτευμένος. Φυσικά πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας καλό θα είναι να προσέξουμε λίγο καλύτερα την συμπεριφορά του γενικότερα αφού οι άντρες μερικές φορές χάνονται μέσα στα προβλήματα και τις υποχρεώσεις τους. Η τρυφερότητα για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντική αλλά δεν το αντιλαμβάνονται πάντα οι άντρες.

2)Δεν περνάμε χρόνο μαζί

Στον ελεύθερο χρόνο του φροντίζει να βλέπει τους φίλους του και γενικότερα δεν ανήκω μέσα σε αυτόν! Παρατηρούμε πως ένας ερωτευμένος άντρας προσπαθεί ακόμα και να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την πολυάσχολη μέρα του για τα μάτια μας και μόνο. Υπάρχουν κάποιοι άντρες που δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο καλά τον χρόνο τους ή ακόμα και να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να λειτουργήσει αυθόρμητα. Πριν λοιπόν βγάλουμε το συμπέρασμά μας καλό θα ήταν να κατανοήσουμε τον τρόπο που κινείται και σκέφτεται. Από την άλλη όταν κάποιος δεν θέλει να συμπεριλάβει την σχέση του στον χρόνο που διαθέτει για χαλάρωση, ξενοιασιά και όμορφες στιγμές τότε ίσως και να μην έχει τόσο έντονα συναισθήματα όσο θα θέλατε. Μην ξεχνάτε, όμως, πως και ο ρόλος της «δεδομένης» που δημιουργείται στο μυαλό του ίσως τον κάνει να ξεχνάει πόσο ερωτευμένος είναι!

3)Ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του

Οι γυναίκες όταν ερωτευτούμε ξεχνάμε ποιες είμαστε, τι θέλουμε, τι μας αρέσει και με μία πιο ποιητική διάθεση, θα λέγαμε, ζούμε από την ανάσα του! Άραγε συμβαίνει το ίδιο και σε έναν ερωτευμένο άντρα; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αντρών που παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα. Όταν μία γυναίκα θεωρεί πως ένας άντρας ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του σημαίνει πως έχει εισπράξει μία σχετική αδιαφορία. Για παράδειγμα, όταν θέλει να κάνει κάτι αδιαφορεί τελείως για την γνώμη μας ακόμα και αν αυτό που έχει αποφασίσει μας ενοχλεί αφάνταστα. Η αλήθεια είναι πως ένας ερωτευμένος άντρας θεωρεί πολύ σημαντική την γνώμη μας για ότι κάνει αφού στα μάτια του είμαστε η μία και μοναδική. Επίσης δεν θα ήθελε με τίποτα να μας στεναχωρήσει και να μας πληγώσει αφού το να μας χάσει θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Φυσικά δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κακό το να προσέχει ένας άνθρωπος το εαυτό του αφού άλλωστε γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε κάποιον άλλον αν δεν αγαπήσουμε και εκτιμήσουμε πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό. Ωστόσο στοιχεία όπως ο έντονος εγωισμός ή η υπερβολική ωραιοπάθεια μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία σχέση και να δώσουν την εντύπωση ενός ατόμου που δεν είναι ερωτευμένο.

4)Δεν προσέχει τίποτα σε μένα

Δεν προσέχει τίποτα πάνω μου άρα δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου! Μήπως είστε από τις γυναίκες που έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα; Θα μπορούσαν να είναι και έτσι τα πράγματα αφού σίγουρα στη ζωή σας θα έχετε διαπιστώσει πως ένα ερωτευμένος άντρας είναι σε θέση να παρατηρήσει και την παραμικρή αλλαγή επάνω μας. Είμαστε γι’ αυτόν το τέλειο πλάσμα και πώς θα μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω μας. Άλλωστε πάντα ψάχνει έναν καλό λόγο να μας θαυμάσει και να μας δείξει πόση σημασία έχουμε γι’ αυτόν. Οι άντρες, όμως, ιδιαίτερα σε μία μακροχρόνια σχέση χάνουν λίγο το μέτρο και τις ισορροπίες τους με συνέπεια να συνηθίζουν και να θεωρούν τόσο δεδομένη την παρουσία μας και την εικόνα μας που δεν υπάρχει λόγος να ασχολούνται με τόσες «λεπτομέρειες».

Οι γυναίκες από την άλλη θέλουμε να κάνουμε αλλαγές ώστε να αντιστρέψουμε το χλιαρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Αυτό, όμως, δεν το αντιλαμβάνονται πάντα οι άντρες κι εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα. Μπορεί να είναι ένα σημάδι πως δεν του προκαλούμε πια το ενδιαφέρον ώστε να μας προσέξει αλλά καλό θα ήταν να μην πέσουμε και στην παγίδα της υπερβολής!

5)Αδιαφορεί για τις ανάγκες μου

Ένα από τα πιο τρανταχτά σημάδια ότι ένας άντρας δεν είναι ερωτευμένος, είναι η αδιαφορία του για τις ανάγκες μας και για το τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένες. Είναι αδιανόητο ένας ερωτευμένος άνθρωπος να μην ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του άλλου! Η κακή ψυχολογία μας έχει αντίκτυπο και σε αυτόν οπότε δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει έναν ερωτευμένο άντρα. Υπάρχει όμως και μία παρεξήγηση η οποία δεν είναι δύσκολο να συμβεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες και να τις έχει πλάσει διαφορετικά στο μυαλό του. Είστε σίγουρες πως έχετε φροντίσει να γίνουν αντιληπτές; Μην ξεχνάτε πως οι άντρες κοιτούν λίγο πιο επιφανειακά τα πράγματα και δύσκολα θα ασχοληθούν με το τι κρύβεται από πίσω.

6)Ενδιαφέρεται μόνο για το πρακτικό κομμάτι της σχέσης

Αρκετές γυναίκες αισθάνονται κάπως έτσι και ιδιαίτερα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Οι άντρες αναλαμβάνουν τον πρακτικό τους ρόλο ξεχνώντας τα υπόλοιπα. Πιο απλά, σε μία συμβίωση ένας άντρας δίνει περισσότερη σημασία στο πρακτικό κομμάτι και λιγότερη ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις, στο συναισθηματικό κομμάτι. Ίσως το ότι αισθάνονται υπεύθυνοι για εμάς να μην τους δίνει και πολύ περιθώρια επιλογής. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε στην άκρη την περίπτωση ο έρωτας να έχει πάει περίπατο! Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο αφού είναι λίγοι οι άντρες που μπορούν να διαχειριστούν σωστά υποχρεώσεις και συναισθήματα.

7)Σπάνια μιλάει για «εμάς»

Η συζήτηση για την σχέση τους φαίνεται γενικότερα να μην είναι το δυνατό τους σημείο! Ένας ερωτευμένος άντρας, όμως, άθελα του υπενθυμίζει συχνά στους άλλους την παρουσία μας στη ζωή του αλλά και συχνά χρησιμοποιεί το «εμείς» ειδικά στα μελλοντικά σχέδιά του. Για να καταλάβετε τον δικό του τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο παρελθόν και στην αρχή της σχέσης σας. Αν θέλετε, όμως, πραγματικά να βγάλετε μία άκρη θα πρέπει να είστε ειλικρινείς αφού υπάρχει και η περίπτωση να μην ήταν ποτέ ερωτευμένος. Οι άντρες δεν συνδυάζουν πάντα την σχέση με τον έρωτα!

8)Το κρεβάτι μας είναι μόνο για ύπνο!

Ένα σημάδι που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου είναι η έλλειψη ερωτικής ζωής! Ποιος ερωτευμένος άντρας θα αδιαφορούσε τόσο πολύ μπροστά στο «αντικείμενο του πόθου» του! Η έλλειψη ερωτικής ζωής μπορεί να προέρχεται από διάφορες καταστάσεις οι οποίες δεν είναι περίεργο να «κοιμίζουν» τον έρωτα. Ζευγάρια που έφτασαν ακόμη και μέχρι τον χωρισμό για τον συγκεκριμένο λόγο αφού αντιλήφθηκαν πως δεν είναι πια ερωτευμένοι, βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη! Ξαφνικά διαπίστωσαν πως στην ιδέα του χωρισμού, της απομάκρυνσης, της απόστασης η φλόγα ξαναφούντωσε. Ξύπνησαν και πάλι συναισθήματα που είχαν κρύψει επιμελώς. Ιδιαίτερα στην ιδέα πως ο σύντροφός τους μπορεί να βρεθεί με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Φυσικά όλο αυτό δεν αποτελεί συμβουλή ώστε να φτάσετε στο απροχώρητο, απλά είναι καλό να μην βγάζουμε συμπεράσματα πριν διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Σίγουρα όταν δεν υπάρχει ερωτική ζωή ο έρωτας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ή έχει σβηστεί εντελώς αλλά επειδή τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, αφήστε τις θεωρίες και προχωρήστε στην πράξη. Κινήστε το «πονηρό» μυαλό σας και βρείτε τον τρόπο να διαπιστώσετε μόνες σας τι πραγματικά συμβαίνει στην δική σας περίπτωση!

Δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου – Τι να κάνω;

Ιδιαίτερα σε μία μακροχρόνια σχέση είναι συχνό φαινόμενο να αναρωτιόμαστε και να αμφιβάλλουμε. Ο χρόνος, η συνήθεια, η ρουτίνα Δημιουργούν περίεργες σκέψεις στο μυαλό μιας γυναίκας. Αν επιθυμούμε να διαπιστώσουμε κατά πόσο συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε την συμπεριφορά του χωρίς να έχουμε ήδη βγάλει μέσα μας τα συμπεράσματά μας. Σίγουρα ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού να έχει χαθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η φλόγα που σιγοκαίει δεν μπορεί να φουντώσει και να ξαναφουντώσει με διάφορους τρόπους. Επίσης ένας καλός τρόπος για να δείτε τα πράγματα πιο αντικειμενικά είναι να κρίνεται πρώτα από τον εαυτό σας. Είστε ακόμα ερωτευμένες; Του το δείχνετε όπως στην αρχή; Μήπως κι εσείς έχετε αλλάξει συμπεριφορά;

Οι γυναίκες φαίνεται πως έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ότι ο άντρας που επιλέξαμε είναι ερωτευμένος μαζί μας, αλλά καλό είναι να δίνουμε περισσότερη σημασία στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα ώστε να μην πέφτουμε από τα σύννεφα και να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα! Επίσης να θυμάστε πως στην ψυχή ενός άντρα ο έρωτας είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν είναι παράξενο να μας ερωτευτεί στην πορεία μιας σχέσης, δεν είναι παράξενο να αισθάνεται πολύ ερωτευμένος στην αρχή και στην πορεία να διαπιστώσει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και τέλος, δεν είναι παράξενο να προσπαθεί να κρύψει τον έρωτά του για να μην εκτεθεί.

x

Check Also

θέλω να αλλάξω τη ζωή μου

Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου – Τρόποι

Λένε πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας και ...

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...