Αρχική / Σχέσεις / Ατάκες αντρών και τι εννοούν
ατάκες αντρών

Ατάκες αντρών και τι εννοούν

Πόσες λέξεις και σκέψεις μπορούν να κρυφτούν πίσω από μία ατάκα; Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες χρησιμοποιούμε κάποιες φορές ατάκες με τις οποίες μπορούμε να βγούμε γρήγορα από μία δύσκολη θέση, να αποφύγουμε έναν καβγά, να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας, να βάλουμε τον άλλον σε σκέψεις, να δημιουργήσουμε ενοχές ακόμα και να χαράξουμε με το πούπουλο! Πολλοί μάλιστα πιστεύουν πως η μάχη των δυο φύλων βασίζεται κατά πολύ σε αυτές τις ατάκες. Δηλαδή, μεταξύ αντρών και γυναικών μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί παρεξήγηση από ατάκες που δεν αντιληφθήκαμε σωστά. Συχνά παρατηρούμε πως άντρες και γυναίκες εκφραζόμαστε με διαφορετικό τρόπο και μερικές φορές το σήμα χάνεται από τον πομπό στον δέκτη! Δείτε παρακάτω ατάκες αντρών και τι εννοούν. Πώς τις αντιλαμβανόμαστε οι γυναίκες.

Ατάκες αντρών και τι εννοούν

1)Όταν ένας άντρας λέει….

  • Θα αργήσω, έχω πολύ δουλειά σήμερα

Μια γυναίκα σκέφτεται…

Το εννοεί ή το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία; Αυτά τα διλήμματα είναι συχνό φαινόμενο σε εμάς τις γυναίκες αφού πάντα θέλουμε να βλέπουμε λίγο πιο πέρα από αυτό που ακούμε. Θεωρούμε πως οι άντρες όταν θέλουν να βρούνε μία καλή δικαιολογία κρύβονται πίσω από την δουλειά τους. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μας έχουν δώσει δικαιώματα στο παρελθόν για να σκεφτούμε με αυτόν τρόπο. Αρκεί να έχουμε λίγη καχυποψία στο αίμα μας και να θέλουμε να προλαβαίνουμε εμείς τις καταστάσεις και όχι το αντίθετο.  Επίσης γνωρίζουμε καλά πως ο εργασιακός χώρος μπορεί να δημιουργήσει διάφορα συναισθήματα. Τι σκεφτήκατε όταν διαπιστώσατε πως ο σύντροφός σας έχει γυναίκα γραμματέα ή γυναίκα βοηθό; Τι σκέφτεστε όταν ξέρετε πως ο σύντροφός σας ασχολείται με μία εργασία με την οποία συναναστρέφεται κατά κύριο λόγο με γυναίκες; Τότε το θα αργήσω γιατί έχω πολύ δουλειά σήμερα «ερεθίζει» ακόμα περισσότερο ένα γυναικείο μυαλό.

2)Όταν ένας άντρας λέει…

  • Θα βγω με τους κολλητούς

Μια γυναίκα σκέφτεται…

Θα βγει όντως με τους φίλους του; Ακόμα περισσότερο σκεφτόμαστε πως εκεί που θα βγούνε θα έχει και γυναίκες! Σε ένα γυναικείο μυαλό η αντροπαρέα φαντάζει κόκκινο πανί. Είναι έξω μόνοι τους και ο ένας προσπαθεί να φανεί πιο άνετος και «άντρας» από τους άλλους. Έτσι μία γυναίκα μη γνωρίζοντας κατά πόσο είναι ολοκληρωτικά δοσμένος σε αυτή την σχέση, πλάθει σενάρια. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να μάθουμε πως θα αντιδρούσε αν οι φίλοι του τον προκαλούσαν λέγοντας του πως δεν μπορεί να ρίξει την δίμετρη κουκλάρα απέναντι. Επίσης, πως θα αντιδρούσε αν τον φλέρταρε στην έξοδο με τους φίλους του. Οι γυναίκες πάντα έχουμε την αμφιβολία για το αν τελικά οι άντρες λειτουργούν ακριβώς όπως οι ίδιοι αισθάνονται η αν επηρεάζονται από τον αντρικό εγωισμό και την ανάγκη τους να αποδείξουν στους κολλητούς πως δεν θα υποταχθούν ποτέ σε μια γυναίκα.

3)Όταν ένας άντρας λέει…

  • Είσαι η μόνη σοβαρή σχέση που έχω κάνει

Μια γυναίκα σκέφτεται…

Λες να μου κάνει κάποια στιγμή πρόταση γάμου; Είτε είναι αυτό που επιθυμούμε είτε όχι, η σκέψη αυτή δημιουργείται αυτόματα στο μυαλό μας έστω και σαν ένα απλό ερώτημα. Θεωρούμε πως μία τέτοια εξομολόγηση από έναν άντρα σημαίνει πολλά για τα συναισθήματά του και την πορεία της σχέσης μας. Είναι κάτι που χαροποίει κάθε γυναίκα όταν το ακούσει και σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας και μας δημιουργεί μία σχετική ασφάλεια.

4)Όταν ένας άντρας λέει…

  • Η μάνα μου είναι πολύ καλή μαγείρισσα

Μια γυναίκα σκέφτεται…

Γιατί εγώ δεν είμαι; Αυτό που σκεφτόμαστε την δεδομένη στιγμή δεν είναι οι γνώσεις στην μαγειρική αλλά αισθανόμαστε ξαφνικά πως πέφτουμε στην σύγκριση. Ειδικότερα αν οι σχέσεις μας με την μητέρα του είναι τυπικές η ανύπαρκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές θεωρούμε πως με αυτήν την κουβέντα μας προκαλεί να την ανταγωνιστούμε ώστε να κερδίσουμε εμείς τα καλά του λόγια! Δεν επιθυμούμε απαραίτητα να αποκτήσουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα αλλά να μας θαυμάζει για τις προσπάθειές μας και γι’ αυτό που θέλουμε να του προσφέρουμε.

5)Όταν ένας άντρας λέει…

  • Μια χαρά είσαι

Μια γυναίκα σκέφτεται…

Μήπως δεν τον ενδιαφέρω πια; Ρωτάμε τον σύντροφό μας αν του αρέσει το καινούριο μας φόρεμα ή αν μας ταιριάζει αυτό το χτένισμα ή το χρώμα στα μαλλιά μας ή οτιδήποτε από όλα αυτά που απασχολούν εμάς τις γυναίκες. Η απάντησή του είναι ορθή και κοφτή, μια χαρά είσαι! Γιατί δεν χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την θετική του αντίδραση; Γιατί εμείς οι γυναίκες όταν ακούσουμε κάτι τέτοιο αντιλαμβανόμαστε πως θέλει να μας «ξεπετάξει». Τι σημαίνει αυτό; Θεωρούμε πως δεν μας έχει παρατηρήσει ώστε να μας πει την γνώμη του και απλά θέλει να προσφέρει αυτό που εμείς θέλουμε να ακούσουμε. Μία γυναίκα θέλει να δει τον ενθουσιασμό και αν πραγματικά του αρέσει να μας αναλύσει και τον λόγο. Το μια χαρά είσαι, για μία γυναίκα δείχνει συνήθεια και πιστεύουμε πως ακόμα και με μια περικεφαλαία να βγούμε δεν πρόκειται να το παρατηρήσει!

Ατάκες αντρών και τι εννοούν

Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε οι γυναίκες πως ένας άντρας δεν θα περάσει και από κόσκινο αυτό που θέλει να πει. Έτσι πολλές φορές που ακούτε κάτι από τα παραπάνω δεν σημαίνει πως κάτι κρύβεται από πίσω. Συχνά οι ατάκες τους έχουν έναν παιδιάστικο αυθορμητισμό.  Φυσικά και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση της δικαιολογίας αλλά να είστε σίγουρες πως αργά ή γρήγορα κάτι θα αντιληφθείτε. Το θέμα είναι πως ένας άντρας δύσκολα θα καταλάβει τι συμβαίνει μέσα σε ένα γυναικείο μυαλό με κάθε πρόταση που λέει. Δεν είμαστε υστερικές, ούτε νευρωτικές, απλά η γυναικεία μας φύση ίσως έχει το ένστικτο πιο ανεπτυγμένο από τον άντρα. Κάποιες φορές, όμως, το παρακάνουμε και ψάχνουμε να βρούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό που ακούμε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.

Οι άντρες τις περισσότερες φορές θα πούνε απλά αυτό που σκέφτονται! Δεν φαντάζονται τι μπορεί να δημιουργηθεί μετά από κάτι τέτοιο. Η τετράγωνη λογική τους δεν μπορεί να εξηγήσει το εξής περίεργο που συμβαίνει σε εμάς τις γυναίκες! Μπορούμε άνετα να μπλέκουμε την σκέψη με το συναίσθημα! Δηλαδή, η λογική μας και το συναίσθημα γίνονται ένα κουβάρι και συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Επίσης δίνουμε πολύ σημασία στην λεπτομέρεια οπότε είναι δύσκολο να αδιαφορήσουμε για τον τρόπο που θα μας πουν κάτι και να δώσουμε σημασία μόνο στις λέξεις! Είναι εύκολο να αλλάξει μία ολόκληρη κοσμοθεωρία που θέλει τα δυο φύλα να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να συνεννοηθούν;

x

Check Also

κοινωνική φοβία

Κοινωνική φοβία: Προσδιορισμός – Παράγοντες – Αντιμετώπιση (Ψυχολογία)

Σε όλες και σε όλους μας είναι γνώριμα περιστατικά και στιγμές κατά ...

τύποι αντρών που απιστούν

8 Τύποι ανδρών που απιστούν

Η απιστία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σίγουρα πολλά ζευγάρια, σε όποιο ...

πώς να καταλάβεις τι θέλει από σένα

Πώς να καταλάβεις τι θέλει από εσένα

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει ένας άντρας από εμάς; Θα θέλαμε ...