Αρχική / Σώμα / 8 Τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σε χρόνο ρεκόρ
τρόποι να μακρύνουν τα νύχια

8 Τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σε χρόνο ρεκόρ

Αχ αυτά τα μακριά νύχια! Σε όλες μας αρέσουν, ακόμη κι αν δεν είναι και ό,τι πιο βολικό υπάρχει στον κόσμο, ακόμη κι αν μας περιορίζουν σε διάφορες κινήσεις μας, ακόμη κι αν πρέπει να τα προσέχουμε 24 ώρες το 24ωρο.

Και αυτή την τάση μας και τάση σας συγχρόνως είναι που θα αξιοποιήσουμε ως θέμα μας για το συγκεκριμένο άρθρο, μιας που θα αναφερθούμε στο ποιοι είναι οι 8 τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σε χρόνο ρεκόρ.

Πιο ειδικά, θα σας δώσουμε μια λίστα όπου εμπεριέχονται οι 8 τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σας φυσικά, πάρα πολύ γρήγορα (μέσα σε λίγες εβδομάδες), να μη σπάζουν και να γίνουν δυνατά και υγιή.

Πάμε να ξεκινήσουμε!

8 Τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σε χρόνο ρεκόρ!

1.Κόψτε τα νύχια σας.
Το πρώτο – πρώτο βήμα που οφείλει καθεμία από εσάς να ακολουθήσει προκειμένου να μακρύνουν τα νύχια της πολύ γρήγορα είναι να τα κόψει. Διότι έτσι θα τα βοηθήσει να κάνουν μια νέα αρχή, στην οποία δε θα υπάρχουν άλλα νυχιά πιο μακριά άλλα πιο κοντά, άλλα σπασμένα άλλα όχι, άλλα φθαρμένα άλλα όχι κ.λπ. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα κόψετε σύριζα, μέχρι να βρείτε δέρμα δηλαδή! Μπορείτε να αφήσετε μία πολύ λεπτή γραμμούλα νυχιού που να εξέχει.

2.Δώστε σχήμα στα νύχια σας.
Στο ελάχιστο νυχάκι που θα αφήσετε να περισσεύει, φροντίστε να δώσετε το σχήμα που σας αρέσει, το οποίο ασφαλώς πρέπει να είναι το ίδιο σε όλα. Εάν για παράδειγμα θέλετε να μακρύνουν τα νύχια σας σε σχήμα οβάλ (ίσως το πιο εύκολο και γρήγορο σχήμα), τότε να τα λιμάρετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν πάλι θέλετε να μακρύνουν τα νύχια σας σε τετράγωνο σχήμα, τότε να τα λιμάρετε με κινήσεις ευθείες, κάθετες προς την έκταση του νυχιού σας. Ένα σωστό λιμάρισμα εγγυάται αφενός ένα ωραίο και ομοιόμορφο σχήμα όταν είναι να μακρύνουν τα νύχια σας, αφετέρου νύχια γεμάτα υγεία και γερά.

3.Απομακρύνετε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια.
Αν δεν έχετε ήδη το εργαλειάκι εκείνο που δύναται να κόβει νύχια και παρανυχίδες ή το  άλλο που έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί απαλά-απαλά τα πετσάκια, τότε να το προμηθευτείτε το συντομότερο δυνατόν. Γιατί θα τα χρειαστείτε για να αφαιρέσετε τυχούσες παρανυχίδες που έχουν εμφανιστεί περιμετρικά των νυχιών σας, καθώς και τα πετσάκι που σίγουρα θα υπάρχουν στις κορυφές τους. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός και απαραίτητος τρόπος να μακρύνουν τα νύχια, να είναι υγιή και ενδυναμωμένα, αλλά και να φαίνονται περιποιημένα και καλοφροντισμένα.

4.Χρησιμοποιήστε σκληρυντικό νυχιών.
Ένα επίσης απαραίτητο προϊόν που θα χρειαστείτε είναι ακριβώς αυτό: το σκληρυντικό νυχιών. Πρόκειται για το βερνίκι εκείνο που σκληραίνει την επιφάνεια των νυχιών σας, καθιστώντας τα γερά, δυνατά και ανθεκτικά στο να σπάσουν για οποιοδήποτε λόγο. Αφού, λοιπόν, θα έχετε ξεβάψει τα νύχια σας, θα τα έχετε κόψει, θα τα έχετε λιμάρει καταλλήλως, θα έχετε απομακρύνει τα πετσάκια και θα έχετε αφαιρέσει τις παρανυχίδες, θα τους περνάτε 2 στρώσεις από το σκληρυντικό νυχιών, όπως ακριβώς θα κάνατε κι αν τα βάφατε με κάποιο χρώμα. Θα επιτύχετε να μακρύνουν τα νύχια σας ταχύτατα, με το να τα κάνετε δυνατά και γερά στην επιφάνειά τους.

5.Τονώστε την κυκλοφορία του αίματος στα δάχτυλά σας.
Αναγκαία ενέργεια και συνάμα αναγκαίος τρόπος να μακρύνουν τα νύχια πολύ γρήγορα είναι να αιματώνονται τα δάκτυλα στα οποία βρίσκονται. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, όταν η κυκλοφορία του αίματος στα δάχτυλα είναι μεγάλη, τότε αυτό από μόνο του οδηγεί στο να μακρύνουν τα νύχια μας. Υπάρχουν δύο τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σας ταχύτατα μέσω της καλής αιμάτωσής τους:

 • Μία φορά την ημέρα να κάνετε μασάζ σε κάθε νύχι και δάχτυλο για μισό λεπτό. Μπορείτε πρώτα να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα σώματος ή χεριών που διαθέτετε και έπειτα να ξεκινάτε τις κυκλικές και απαλές κινήσεις, επικεντρωνόμενες κυρίως στα άκρα των δαχτύλων, εκεί όπου βρίσκονται και οι «ρίζες», οι απαρχές των νυχιών σας.
 • Ασχοληθείτε με όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε προκειμένου τα δάχτυλά σας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην παραμένουν σε ακινησία. Το να γράφετε συχνά στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας καθώς και το να χρησιμοποιείτε αρκετά το κινητό σας τηλέφωνο είναι δύο τέλειοι τρόποι να μακρύνουν τα νύχια σας σε χρόνο ρεκόρ, διότι τέτοιες δραστηριότητες προκαλούν καλύτερη αιμάτωση στα δάκτυλα και επομένως καθιστούν τα νύχια σας υγιή, δυνατά, ανθεκτικά και ταχέως αναπτυσσόμενα.

6.Βυθίστε τα δάκτυλά σας σε ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο είναι γνωστό σε κάθε κοπέλα και γυναίκα για τις πολυποίκιλες ευεργετικές του ιδιότητες. Αξιοποιείτε ευρύτατα σε σπιτικές μάσκες μαλλιών, σε σπιτικές θεραπείες διαφόρων δερματικών προβλημάτων, όπως είναι η ξηροδερμία, σε λοσιόν που φτιάχνουμε στο σπίτι μας για την ενυδάτωση, τον καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου αλλά και του σώματός μας, ενώ παράλληλα ενδέχεται να χρησιμοποιείτε σε μικρότερες ποσότητες και από τα έτοιμα προϊόντα περιποίησης του γυναικείου – και όχι μόνο – δέρματος.
Τώρα λοιπόν θα το χρησιμοποιήσουμε στα νύχια, μιας και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μακρύνουν τα νύχια σας μέσα σε 2 – 3 εβδομάδες από την ημέρα που θα ξεκινήσετε να το βάζετε σε αυτά.

 • Γεμίστε ένα οβάλ μπολ με ελαιόλαδο. Βάλτε όση ποσότητα θέλετε εσείς, γιατί ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο κοστίζει όσο να ‘ναι…!
 • Πλύνετε τα χέρια σας.
 • Βουτήξτε τα καθαρά δάκτυλά σας στο μπολ με το ελαιόλαδο.
 • Αφήστε τα για 10 με 15 λεπτά μέσα.
 • Επαναλαμβάνετε μία φορά κάθε μέρα, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μάκρος.

Tip: Μπορείτε να αναμείξετε το ελαιόλαδο είτε με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι το οποίο πρώτα θα έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων για να έχει λιώσει και να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε με μερικές σταγόνες από μηλόξιδο. Και τα δύο αυτά προϊόντα είναι υπέροχα και συμβάλλουν αισθητά στο να μακρύνουν τα νύχια σας, ενώ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο εγγυώνται τρομερά και ταχύτατα αποτελέσματα!

7.Βύθισε τα άκρα σου σε λευκό ξίδι.
Μία παρόμοια τακτική με την προηγούμενη είναι κι αυτή. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε τα δάχτυλα σας σε ένα οβάλ δοχείο το οποίο θα περιέχει μόνο λευκό ξίδι. Η στάθμη του πρέπει να καλύπτει τα νύχια σας καθώς και την άκρη των δακτύλων σας πριν ξεκινήσει η περιοχή των νυχιών. Στην συγκεκριμένη λοσιόν, αφήνετε τα δάκτυλά σας μέσα μόνο για 5 λεπτά κάθε φορά, 5 λεπτά την ημέρα δηλαδή· ΟΧΙ παραπάνω. Βοηθάει να μακρύνουν τα νύχια, τα ενδυναμώνει και τα καθαρίζει εις βάθος. Επιπλέον, μπορείτε να βουτάτε τα νύχια σας σε λευκό ξίδι ακόμη κι όταν μετέπειτα τα έχετε βαμμένα και τότε είναι που θα κάνουν το βερνίκι σας να διαρκεί περισσότερο!

8.Εφαρμόστε την καλύτερη σπιτική λοσιόν για να μακρύνουν τα νύχια σας ρε χρόνο ρεκόρ!
Για τη σπιτική λοσιόν θα χρειαστείτε:

 • Σκόρδο (1 σκελίδα)
 • Χυμό από μισό φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι
 • Λίγο ελαιόλαδο.

Τι θα κάνετε:

 1. Κόβετε και στύβετε μισό πορτοκάλι.
 2. Βάζετε το χυμό του σε ένα μπολάκι.
 3. Κόβετε μία σκελίδα σκόρδο σε περίπου 8 κομματάκια.
 4. Βάζετε και το κομμένο σκόρδο στο ίδιο μπολάκι.
 5. Τοποθετείτε τις άκρες των νυχιών σας μέσα. Δε χρειάζεται να μπουν και τα δάχτυλα. Εξάλλου η ποσότητα που σας δίνουμε είναι μικρή για να χωρέσουν.
 6. Αφήνετε τα νύχια στο χυμό πορτοκαλιού και το σκόρδο για ακριβώς 10 λεπτά.
 7. Στη συνέχεια αδειάζετε το μπολ.
 8. Ρίχνετε μέσα του λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα να χωρούν πάλι τα άκρα των νυχιών σας.
 9. Τα βυθίζετε στο ελαιόλαδο για ακριβώς 15 λεπτά.
 10. Εφαρμόζετε την εν λόγω σπιτική λοσιόν για 2 με 3 φορές την εβδομάδα και θα δείτε από τη δεύτερη εβδομάδα αποτελέσματα που ειλικρινά δε θα φανταζόσασταν!!

Και τώρα που μάθατε ποιοι είναι οι 8 τρόποι να μακρύνουν τα νύχια φυσικά και σε χρόνο ρεκόρ, εφαρμόστε τους!

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...