Αρχική / Σώμα / Τέλειο γυναικείο σώμα – Πώς να το αποκτήσουμε
τέλειο γυναικείο σώμα

Τέλειο γυναικείο σώμα – Πώς να το αποκτήσουμε

Το τέλειο γυναικείο σώμα έχει συζητηθεί πολύ αφού φαίνεται πως τα πρότυπα αλλάζουν ανάλογα με την εποχή αλλά και το μέρος. Για παράδειγμα, άλλοτε τέλειο γυναικείο σώμα θεωρούν το σώμα που βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες και εντάσεις. Άλλοτε πάλι οι καμπύλες γίνονται χαρακτηριστικό στοιχείο του τέλειου γυναικείου σώματος αφού το κάνουν θηλυκό, σέξυ και απόλυτα ελκυστικό. Ακόμη, για παράδειγμα, παρατηρούμε μεγάλες διάφορες στα πρότυπα μίας μεσογειακής γυναίκας και μιας γυναίκας πιο βόρειων ή πιο νότιων περιοχών. Μήπως, τελικά, η τελειότητα στο γυναικείο σώμα είναι κάτι σχετικό;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά του τέλειου γυναικείου σώματος που είναι αποδεκτά από την πλειοψηφία, όπως επίπεδη κοιλιά, στητό στήθος, λεπτή μέση, καμπυλωτοί και ανορθωμένοι γλουτοί και σφιχτά πόδια. Μπορεί να μας ακούγονται πολλά αλλά εμείς οι γυναίκες όλα αυτά προσπαθούμε να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην άσκηση και την διατροφή. Αυτό, όμως, που δεν προσέχουμε όσο θα έπρεπε είναι ο σωματότυπος μας που κάποιες φορές δεν μας επιτρέπει να γίνουμε ακριβώς όπως ονειρευόμαστε. Μπορεί κάθε γυναίκα να αποκτήσει το τέλειο γυναικείο σώμα αλλά πάντα ανάλογα με τον σωματότυπό της. Τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε το τέλειο γυναικείο σώμα;

Τέλειο γυναικείο σώμα – Πώς να το αποκτήσουμε

1)Όχι στις υπερβολές

Για να αποκτήσουμε το τέλειο γυναικείο σώμα πρέπει να έχουμε πάρει την απόφαση πως θα δείξουμε όση υπομονή χρειάζεται και να κινηθούμε σωστά. Πολλές γυναίκες στην προσπάθειά τους να δούνε το σώμα τους να αλλάζει γρήγορα, οδηγούνται σε υπερβολές με δυσάρεστες συνέπειες. Δεν γίνεται μέσα σε μία εβδομάδα να αποκτήσουμε τις τέλειες αναλογίες. Θα κάνουμε, λοιπόν, όση υπομονή χρειαστεί για να βάλουμε την διατροφή μας σε μία τάξη και να ασκηθούμε με μέτρο. Έχει αποδειχθεί πως οι γυναίκες που έχασαν σιγά σιγά τα περιττά κιλά κατάφεραν να χτίσουν ένα όμορφο και υγιές σώμα το οποίο διατήρησαν.

2)Καλή διάθεση

Μην αγχώνεστε! Η καλή σας διάθεση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε το τέλειο γυναικείο σώμα. Μην ασχολείστε όλη μέρα με ζυγαριές και μετρήσεις αφού δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Η καλή διάθεση, η θέληση και το πρόγραμμα θα σας προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πιστέψτε στον εαυτό σας, κρατήστε μία θετική στάση στην προσπάθειά σας και απολαύστε τα αποτελέσματα.

3)Άσκηση

Η άσκηση είναι απαραίτητη για να αποκτήσουμε, αρχικά, μία φυσική κατάσταση και στην συνέχεια το τέλειο γυναικείο σώμα. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει σε εμάς ώστε να γίνει πιο ευχάριστη. Τρέξιμο, όργανα γυμναστικής, aerobic, κολύμβηση, χορός και πολλοί άλλοι τρόποι μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα άψογο αποτέλεσμα. Μία σχετική έρευνα θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στον τρόπο άσκησης που σας αντιπροσωπεύει.

4)Ισορροπημένη διατροφή

Το πιο δύσκολο από όλα φαίνεται πως είναι να αφήσουμε πίσω τις κακές διατροφικές μας συνήθειες, αλλά αν έχουμε πάρει απόφαση να αποκτήσουμε το τέλειο γυναικείο σώμα και να παραμείνουμε υγιείς τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για την διατροφή. Ξεφύγετε από το «απαγορεύεται» και σκεφτείτε νόστιμα σνακς που, απλά, μέχρι τώρα δεν είχατε δοκιμάσει. Επίσης, ξεχάστε την στέρηση αφού η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει «πείνα»! Προτιμήστε τα καλομαγειρεμένα φαγητά και προσθέστε στην διατροφή σας λαχανικά, όσπρια και πολλές άλλες τροφές που θα σας βοηθήσουν. Τα πολλά και μικρά γεύματα την ημέρα θα σας προσφέρουν ενέργεια αλλά και το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αγαπήσετε το μαγειρευτό φαγητό και να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα. Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά σνακς με άλλες τροφές που υπάρχουν στην αγορά και εξίσου νόστιμες και καθόλου βλαβερές.

5)Σωστή ενημέρωση

Για να αποκτήσετε το τέλειο γυναικείο σώμα χωρίς δυσάρεστε συνέπειες, κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψή σας σε ειδικούς ώστε να ενημερωθείτε σωστά και να μην παίξετε με την υγεία σας. ειδικοί σε θέματα διατροφής και άσκησης θα ασχοληθούν προσωπικά με εσάς και τις ανάγκες του οργανισμού σας.

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...