Αρχική / Σώμα / Σύσφιξη ποδιών – Πως να το κάνετε σωστά
σύσφιξη ποδιών

Σύσφιξη ποδιών – Πως να το κάνετε σωστά

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός πως όλες μας έστω και από λίγο έχουμε αφήσει τον εαυτό μας λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων και διάφορων άλλων συγκυριών. Τώρα όμως, αφού το πήραμε απόφαση, είναι η καλύτερη περίοδος να ασχοληθούμε αν όχι με όλο μας το σώμα με την σύσφιξη των ποδιών μας. Ο λόγος; Το καλοκαίρι που είναι στην παραπάνω γωνιά και μας περιμένει πως και πως. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στο γυναικείο σώμα από τα σφιχτά και γυμνασμένα πόδια που αναδεικνύουμε καθημερινά και οποιαδήποτε εποχή. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς τρόπους έτσι ώστε να κάνουμε την σύσφιξη ποδιών κάτι ευχάριστο και αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας.

Σύσφιξη ποδιών με καθημερινούς τρόπους

Περπάτημα
Είναι μακράν ο,τι καλύτερο και μπορεί πολύ εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας. Μετά την δουλειά το βράδυ ή και τα Σαββατοκύριακα όταν δεν έχουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Βάζουμε τα αθλητικά μας και την φόρμα μας και φύγαμε! Μπορούμε να πάμε στο πάρκο της γειτονιάς, να περπατήσουμε στο λιμάνι. Δεν έχει σημασία πόση ώρα θα περπατήσουμε. Έστω και ένα εικοσάλεπτο περπάτημα αρκεί για τα καλά αν το κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα. Αν έχουμε και σκυλάκι που απαιτεί βόλτες τουλάχιστον δύο φορές την μέρα ακόμα καλύτερα. Φυσικά, δεν περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα και εμφανή σύσφιξη ποδιών τις πρώτες 3-4 φορές. Κάθε τι θέλει χρόνο και προσπάθεια για να κοπεί και να ραφτεί όπως το θέλουμε. Το μυστικό είναι το εξής: Να μην τα παρατήσουμε επειδή πολύ απλά δεν βλέπουμε αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα.

Χρησιμοποιούμε τις σκάλες
Ας διώξουμε την τεμπελιά αν θέλουμε σύσφιξη στα πόδια. Θα ήταν καλή ιδέα να απορρίψουμε το ασανσέρ αν θέλουμε να πάμε 2-3 ορόφους πάνω και ας χρησιμοποιήσουμε τα πόδια μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεσκουριάσουμε και να γυμναστούμε έστω για αυτά τα 5 λεπτά που θα μας πάρει να ανεβούμε αυτούς τους ορόφους. Και κακά τα ψέματα, σκάλες υπάρχουν παντού και γιατί να μην της χρησιμοποιήσουμε; Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν και ας πάμε από τα σκαλιά που μπορεί να μας κουράσουν αλλά σίγουρα θα μας χαρίσουν σφιχτά και ακαταμάχητα πόδια.

Καθίσματα
Είναι αποδεδειγμένο πως αυτή η τακτική των καθισμάτων μπορεί να επιφέρει πολλά όχι μόνο στην σύσφιξη των ποδιών αλλά και στην δημιουργία σφιχτών γλουτών. Είναι απλό. Ανοίγουμε τα πόδια μας στο μήκος των ώμων μας, λυγίζουμε τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών και πάνω-κάτω όσες φορές εμείς επιθυμούμε. Δεν είναι καθόλου χρονοβόρο, ίσα-ίσα μας παίρνει το πολύ πέντε λεπτά. Αποφασίζουμε πόσα σετάκια των δέκα θα κάνουμε και ξεκινάμε την εξάσκηση. Τα καθίσματα βοηθούν στην σύσφιξη των ποδιών γιατί καθώς κάνουμε αυτό το πάνω- κάτω όλο το βάρος του σώματος μας αφήνεται στα πόδια μας. Πιο συγκεκριμένα στους μοιρούς μας. Είναι δηλαδή σαν να κάνουμε βάρη στα πόδια. Δεν είναι καθόλου κακό, ειδικά όταν βαριόμαστε στο σπίτι και δεν έχουμε τι να κάνουμε.

Καλή διατροφή
Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε αποτελέσματα όμως θα πρέπει να τρώμε και σωστά. Δεν πρέπει ποτέ να έχουμε υψηλά στάνταρ όταν δεν κάνουμε κάτι ώστε να τα πετύχουμε. Όσο και αν περπατάμε, κάνουμε καθίσματα ή χρησιμοποιούμε τις σκάλες δεν πρόκειται να γίνει η σύσφιξη των ποδιών μας αν δεν υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όχι πολλές σοκολάτες, όχι τηγανιτά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και πολύ μα πάρα πολύ νερό. Όλα αυτά μαζί αποτελούν το κλειδί όχι μόνο για τα σφηχτά και γυμνασμένα πόδια αλλά για ένα ολόκληρο σώμα που θα σφύζει από ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει άνετα κομμάτι κάθε μέρας μας αν το πάρουμε απόφαση και πετάξουμε από το ντουλάπι όλα τα φαγητά που χαρακτηρίζονται για τον πλούτο τους σε ζάχαρη και λιπαρά. Καλή μας αρχή λοιπόν!

Ποδήλατο
Ένας πατροπαράδοτος τρόπος με εγγύηση στην σύσφιξη ποδιών. Αναφέροντας τον όρο ποδήλατο ως γυμναστική άσκηση εννοούμε είτε μια βόλτα στην γειτονιά με το κλασσικό ποδήλατο είτε το ποδήλατο το ψηφιακό που υπάρχει σε κάθε γυμναστήριο και μπορούμε κάλεστα να το αγοράσουμε και εμείς. Συμβάλλει κατά πολύ στην εκγύμναση των ποδιών και της κοιλιάς. Δηλαδή 2 σε 1! Αποτελέσματα θα δούμε σίγουρα έπειτα από μερικές βδομάδες σκληρής γυμναστικής τόσο στα πόδια μας και στις γάμπες μας όσο και στην κοιλιά μας. Είναι από τους πιο σίγουρους τρόπους αν θέλουμε να κάψουμε θερμίδες και να κάνουμε μια αποτελεσματική σύσφιξη ποδιών. Ας προμηθευτούμε λοιπόν μπόλικο νερό και μια πετσέτα για τον ιδρώτα και ας ξεκινήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά.

Προβολές
Είναι μια πιο hardcore άσκηση, κοινώς για προχωρημένους αλλά κατά την κοινή γνώμη μπορούν όλοι να την κάνουν. Γίνεται με τον εξής τρόπο: Ανοίγουμε τα πόδια μας στην ευθεία της πλάτης μας. Έπειτα φέρνουμε μπροστά το δεξί πόδι και λυγίζουμε και τα δύο πόδια σε γωνία 90 μοιρών. Η πλάτη να είναι σε ευθεία θέση. Το αριστερό πόδι, που πατάει ακριβώς πίσω από το δεξί το πατάμε στις μύτες. Για το τέλος τις άσκησης δίνουμε ώθηση σε όλα τα σημεία του ποδιού μας και επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση.Το επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή έπειτα από μερικές μόνο εβδομάδες εντατικής γυμναστικής. Δεν θα χάσουμε και τίποτα αν το δοκιμάσουμε.

Κάθισμα σε τοίχο
Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να γίνει από όλους με εμφανή επίσης αποτελέσματα. Όλοι έχουμε σίγουρα τοίχο στο σπίτι μας τον οποίο μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικότατα. Στεκόμαστε με την πλάτη μας να ακουμπάει στον τοίχο. Τα πόδια μας είναι ελαφρώς λυγισμένα και τα χέρια μας ανοιχτά στο ύψος των ώμων μας. Στην συνέχεια σέρνουμε την πλάτη προς τα κάτω και λυγίζουμε τα γόνατα μας έτσι ώστε οι μοιροί μας να είναι παράλληλοι προς το έδαφος. Σφίγγουμε τους κοιλιακούς μας και μένουμε σε αυτή τη στάση για 60 δευτερόλεπτα. Καταλαβαίνουμε πως κάνουμε σωστά την άσκηση όταν νιώσουμε ένα ελαφρύ κάψιμο στους τετρακέφαλους. Εισπνοή από την μύτη, εκπνοή από το στόμα. Επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση και επαναλαμβάνουμε. Είναι μέγιστο λάθος να σκύψουμε προς τα μπροστά. Ο κορμός μας πρέπει να είναι κολλημένος στον τοίχο. Επίσης λάθος είναι να ακουμπήσουμε τα χέρια μας στα μπούτια μας κατά την διάρκεια της άσκησης. Τα αποτελέσματα αυτής της άσκησης δεν φαίνονται μόνο στην σύσφιξη των ποδιών μας αλλά επίσης και στην σύσφιξη της κοιλιάς μας αφού όση πίεση νιώθουν τα πόδια μας τόση νιώθουν και οι κοιλιακοί μας.

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...