Αρχική / Σώμα / Σπιτικά δυναμωτικά νυχιών – Τα 9 καλύτερα
σπιτικά δυναμωτικά νυχιών

Σπιτικά δυναμωτικά νυχιών – Τα 9 καλύτερα

Τα άκρα μιας γυναίκας αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο περιποιημένη είναι η συγκεκριμένη κυρία, πόσο κομψή, αν και κατά πόσο φροντίζει τον εαυτό της, ενώ παράλληλα αποτελούν για πολλούς άνδρες μία από τις λεπτομέρειες που παρατηρούν και υπολογίζουν πάνω σε μία γυναικεία παρουσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους (που δεν είναι της παρούσης!)  είναι πολύ βασικό να περιποιούμαστε τα νύχια μας με κάθε δυνατό τρόπο, ξεκινώντας πάντα από τη διατροφή μας και καταλήγοντας στη χρησιμοποίηση ενός προϊόντος που θα συντείνει στο να τα κάνει όμορφα και συνάμα υγιή και δυνατά, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με το καθένα από τα 9 καλύτερα σπιτικά δυναμωτικά νυχιών που θα παρουσιάσουμε στο παρόν άρθρο του περιοδικού μας.

Όσον αφορά στη διατροφή, όπως ήδη γνωρίζετε αλλά εμείς οφείλουμε να τονίσουμε, είναι απαραίτητο να είναι πλήρης σε στοιχεία όπως το ασβέστιο, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες, ενώ συγχρόνως είναι αναγκαίο να καταναλώνετε γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά και επαρκείς ποσότητες υγρών (κυρίως νερού), τόσο για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε υγιή, γερά και όμορφα νύχια όσο και για να έχετε μια καλύτερη υγεία ευρύτερα.

Στο επί της οθόνης σας ανοικτό άρθρο, βέβαια, είπαμε ότι θα μιλήσουμε για 9 διαφορετικά μεταξύ τους σπιτικά δυναμωτικά νυχιών, κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε ευθύς αμέσως! Μάλιστα, στο τέλος του άρθρου θα εισάγουμε μερικά links από άλλα σχετικά άρθρα μας που πιθανώς να σας ενδιαφέρουν, οπότε τσεκάρετέ τα!

Τα 9 καλύτερα σπιτικά δυναμωτικά νυχιών

#1:Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε: ένα μπολάκι μικρού – μεσαίου μεγέθους και λίγο ελαιόλαδο· εναλλακτικά: μερικά κομμάτια από βαμβάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Εφαρμογή: Βουτάτε τα άβαφα νύχια σας μέσα σε ένα μπολάκι όπου έχετε βάλει 1 – 2 δάκτυλα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα αφήνετε μέσα για 5 λεπτά τουλάχιστον. Τα βγάζετε και κάνετε σε κάθε νύχι ξεχωριστά ένα απαλό μασάζ κυκλικών κινήσεων για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, σκουπίζετε τα χέρια σας ταμποναριστά και χωρίς να τρίβετε την επιφάνεια των νυχιών σας με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ή με στεγνά μαντηλάκια.

Εναλλακτική εφαρμογή: Αντί αυτού, μπορείτε απλά να ρίξετε το ελαιόλαδο  σε μερικά κομματάκια από βαμβάκι και να ταμπονάρετε με αυτά την επιφάνεια κάθε νυχιού σας. Σκουπίζετε με τον προαναφερόμενο τρόπο.

Συμβουλή: Μπορείτε στο ελαιόλαδο να αναμείξετε και λίγο αμυγδαλέλαιο, μιας και ο συνδυασμός αυτών των δύο το καθιστά ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά δυναμωτικά νυχιών.

#2:Ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια

Θα χρειαστείτε: ένα μικρό μπουκαλάκι με μικρή αντλία στο εμπρόσθιο μέρος του ή με λεπτή εξοχή, 10 ml ελαιόλαδο, 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού και 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Παρασκευή: Σε ένα μικρό μπουκαλάκι, ρίχνετε το ελαιόλαδο κι αμέσως τις συνολικά 20 σταγόνες από τα προαναφερόμενα αιθέρια έλαια. Ανακινείτε το σκεύος πολύ καλά προκειμένου να ομογενοποιηθούν τα υγρά.

Εφαρμογή: Στάζετε από μία σταγόνα σε κάθε νύχι σας. Κάνετε περίπου 30 δευτερόλεπτα μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο καθένα και περιμένετε μερικά λεπτά στο τέλος ώστε να απορροφηθεί όση περισσότερη ποσότητα από τα έλαια γίνεται. Στο τέλος, μπορείτε να στεγνώσετε ό,τι υγρό έχει παραμείνει στα δάκτυλά σας ταμπονάροντας με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ή με 1 – 2 μαντηλάκια.

Συμβουλή: Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο από τα σπιτικά δυναμωτικά νυχιών είναι άκρως αγνό, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε. Εάν γενικώς η κατάσταση των νυχιών σας είναι καλή, 1 φορά ανά εβδομάδα είναι τέλεια. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόζετε το δυναμωτικό ακόμη και καθημερινά (ή καλύτερα ακόμα και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο).

#3:Βαζελίνη

Θα χρειαστείτε: λίγη βαζελίνη κλασική ή με χαμομήλι.

Εφαρμογή: Πολύ απλά, αλείφετε ελάχιστη ποσότητα από βαζελίνη πάνω σε καθένα από τα νύχια σας και κάνετε ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων στην επιφάνειά τους για περίπου 30 δευτερόλεπτα στο καθένα. Φροντίστε να μην αφαιρέσετε τη βαζελίνη από την επιφάνεια των νυχιών σας με οποιονδήποτε τρόπο εάν δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον 15 λεπτά από την εφαρμογή της. Γι’ αυτό και συνιστούμε συνήθως να γίνονται τέτοιου είδους εφαρμογές πριν το βραδινό ύπνο.

Συμβουλή: Η βαζελίνη από μόνη της έχει εξαιρετική δράση ως προς την ενδυνάμωση και την ενυδάτωση των νυχιών μας. Δύναται, επίσης, να μαλακώνει τα πετσάκια και την περιοχή γύρω από τα νύχια, οπότε είναι πολύ καλό να την απλώνετε κι εκεί.

#4:Μηλόξιδο και νερό

Θα χρειαστείτε: ένα μπολάκι μικρού – μεσαίου μεγέθους, 2 οριζόντια δάκτυλα από μηλόξιδο και λίγο νεράκι.

Παρασκευή: Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τα δύο προαναφερόμενα υγρά και ένα από τα καλύτερα σπιτικά δυναμωτικά νυχιών είναι έτοιμα για χρήση.

Εφαρμογή: Βυθίζετε τα νύχια σας εντός του μπολ για περίπου 4 – 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε και τα σκουπίζετε ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ή με ένα δύο μαντηλάκια.

Συμβουλή: Το εν λόγω μείγμα δε δρα τόσο ενυδατικά (όπως τα προηγούμενα) όσο θεραπευτικά και δυναμωτικά. Η χρήση του δε συνιστάται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και προσοχή στο να μη γίνεται πριν από την ενδεχόμενη έκθεσή σας στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορείτε να το εφαρμόζετε 2 φορές ανά εβδομάδα.

#5:Κρεμμύδι

Θα χρειαστείτε: ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ή ένα φρέσκο κρεμμύδι σε κομμάτια.

Εφαρμογή: Τοποθετείτε το κομμένο κρεμμύδι σε κάποιο περιορισμένο πλαίσιο (π.χ. σε ένα μικρό μπολ) και βάζετε τα νύχια σας μέσα σε αυτά τα κομμάτια για περίπου 4 – 7 λεπτά της ώρας. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν μόνα τους.

Συμβουλή: Όσο κι αν σας παραξενεύει, η αλήθεια είναι ότι το κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο αποδοτικά σπιτικά δυναμωτικά νυχιών που όλες αξίζει να δοκιμάσουμε προκειμένου να διατηρούμε τα νύχια μας όμορφα, υγιή, δυνατά και άκαμπτα.

#6:Προϊόν φαρμακείου, σκόρδο, λεμόνι και ιώδιο

Θα χρειαστείτε: ένα μικρό μπολάκι, ένα δυναμωτικό νυχιών που έχετε ήδη προμηθευτεί από το φαρμακείο ή από κάποιο κατάστημα καλλυντικών, 1 σκελίδα σκόρδο, 5 σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι και 5 σταγόνες από ιώδιο.

Παρασκευή: Σε ένα μικρού μεγέθους μπολ, ρίχνετε το αγοραστό δυναμωτικό νυχιών και προσθέτετε με τη σειρά το σκόρδο αφού πρώτα το έχετε πολτοποιήσει, τις σταγόνες λεμονιού και τις σταγόνες ιωδίου. Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά σας έως ότου το μείγμα να ομογενοποιηθεί όσο πιο καλά γίνεται. Τέλος, το αφήνετε να κάτσει για 2 ημέρες κι έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για 2 – 3 εβδομάδες.

Εφαρμογή: Για την εφαρμογή του εν λόγω δυναμωτικού αρκεί απλώς να το αλείφετε στην επιφάνεια των νυχιών σας και να το αφήνετε να στεγνώνει και να απορροφάται φυσικά. Το πώς θα το απλώνετε στην επιφάνεια των νυχιών σας εξαρτάται ασφαλώς από το πού το έχετε αποθηκεύσει. Εάν το έχετε βάλει, για παράδειγμα, σε κάποιο μπουκαλάκι, μπορείτε να το στάζετε σταγόνα – σταγόνα σε κάθε νύχι σας ή να νοτίζετε με το υγρό κομματάκια από βαμβάκι. Εάν το έχετε αποθηκεύσει σε κάποιο μπολ, πρέπει να φροντίζετε να είναι αεροστεγώς κλεισμένο και να το απλώνετε στα νύχια σας είτε βυθίζοντάς τα σε αυτό είτε βυθίζοντας κομμάτια από βαμβάκι και κατόπιν ταμπονάροντας με αυτά τα νύχια.

Συμβουλή: Επιλέξαμε να αναφέρουμε στα 9 καλύτερα σπιτικά δυναμωτικά νυχιών το συγκεκριμένο καθώς σκεφτήκαμε ότι μπορεί κάποια από εσάς να έχει ήδη προμηθευτεί ένα τέτοιο προϊόν του εμπορίου ή επειδή μπορεί να εμπιστεύεστε περισσότερο τη δράση τους κι άρα με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα εφαρμόζετε εφόσον τα έχετε ενισχύσει ακόμα περισσότερο με φυσικά υλικά.

#7:Ελαιόλαδο, μέλι, αβγό και αλάτι

Θα χρειαστείτε: ένα μικρού ή μεσαίου μεγέθους μπολ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κρόκο αβγού και 1 πρέζα αλάτι.

Παρασκευή: Τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Μάλιστα, εάν το μέλι είναι παχύρρευστο και σας δυσκολεύει στο ανακάτεμα, μπορείτε πρώτα να το έχετε θερμάνει για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα να το ρίξετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Εφαρμογή: Βυθίζετε τα νύχια σας μέσα στο μπολ με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνετε για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Σκουπίζετε ταμποναριστά και χωρίς να τρίβετε την επιφάνεια των νυχιών σας με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ή με στεγνά μαντηλάκια.

Συμβουλή: Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή 3 φορές την εβδομάδα και τα νύχια σας θα δυναμώσουν πολύ, δε θα ξεφλουδίζουν και δε θα σπάνε εύκολα.

#8:Αβγό, λεμόνι και ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε: ένα μικρού – μεσαίου μεγέθους μπολ, 1 ασπράδι αβγού, λίγο χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.

Παρασκευή: Στο μπολάκι σας, ρίχνετε το ασπράδι από το αβγό, λίγο στυμμένο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο σε ίση ποσότητα. Ανακατεύετε τα τρία υλικά καλά έως ότου ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή παχύρρευστης κρέμας. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά δυναμωτικά νυχιών είναι έτοιμα για χρήση.

Εφαρμογή: Τοποθετείτε τα νύχια σας μέσα στο μπολ όπου έχετε επιλέξει να φτιάξετε το μείγμα σας. Τα αφήνετε μέσα για περίπου 10 λεπτά της. Μετά τα βγάζετε και τα στεγνώνετε με τους εναλλακτικούς τρόπους που αναφέραμε αρκετές φορές παραπάνω.

Συμβουλή: Μπορείτε να εφαρμόζετε το εν λόγω δυναμωτικό νυχιών μέχρι και μέρα παρά μέρα, αρκεί να φροντίζετε για μία ώρα τουλάχιστον μετά την εφαρμογή του να μην εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί ζημιογόνο για την υγεία των νυχιών που έχουν απορροφήσει λεμόνι (κι άρα το οξύ που εμπεριέχει).

#9:Τσάι, αλάτι και ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε: ένα μικρό – μεσαίου μεγέθους μπολ, περίπου 20 ml από τσάι, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.

Παρασκευή: Βράζετε λίγο τσάι του βουνού και ρίχνετε το εκχύλισμά του σε ένα μπολάκι. Αμέσως, προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο στις αναφερόμενες ποσότητες κι ανακατεύετε με ένα κουταλάκι τα υλικά, όσο είναι ακόμη ζεστά (λόγω της θερμοκρασίας του τσαγιού). Ένα από τα πιο καλά σπιτικά δυναμωτικά νυχιών είναι έτοιμο για εφαρμογή.

Εφαρμογή: Τοποθετείτε τα νύχια σας μέσα στο μπολάκι με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνετε για τουλάχιστον 5 λεπτά της ώρας. Τα βγάζετε και τα σκουπίζετε ταμπονάροντας και χωρίς να τρίβετε την πετσέτα ή τα μαντηλάκια με την επιφάνεια των νυχιών σας.

Συμβουλή: Μπορείτε να εφαρμόζετε την εν λόγω συνταγή ακόμη και καθημερινά (ή καλύτερα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο) μιας και περιέχει απολύτως αγνά υλικά. Ενυδατώνει και δυναμώνει τα νύχια, ενώ παράλληλα μαλακώνει τα πετσάκια και τις παρανυχίδες.

Διαβάστε ακόμη:

x

Check Also

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...

στραβό στήθος

Στραβό στήθος – 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Έχετε στραβό στήθος ή οι δύο μαστοί σας δεν είναι ομοιόμορφα ανεπτυγμένοι; ...