Αρχική / Σώμα / Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα – 9 Τέλεια tips
πώς να έχει διάρκεια το άρωμα

Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα – 9 Τέλεια tips

Είσαι κι εσύ μία από τις γυναίκες εκείνες που ψεκάζονται τουλάχιστον 10 φορές συνεχόμενες με το άρωμά τους με την πεποίθηση ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μυρίζει πιο πολύ αλλά και για περισσότερη ώρα πάνω τους, ενώ, ανά 1 με 2 ώρες το ανανεώνουν προκειμένου να μη χάνει τη μυρωδιά του;

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις αλλά και να εφαρμόζεις για να αποφύγεις τα προαναφερόμενα αλλά και για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο συμπεριλαμβάνεται στο παρόν άρθρο του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα. Πρόκειται για συμβουλές αλλά και κόλπα που θα σε βοηθήσουν πολύ στο πώς να έχει διάρκεια το άρωμα που κάθε φορά επιλέγεις, ανεξαρτήτως του εάν είναι «καλό» (αυθεντικό, ακριβό κ.ο.κ.) ή όχι.

Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα – 9 Τέλεια tips

1)Καλή ενυδάτωση

Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ σημαντικό η επιδερμίδα σου να είναι επαρκώς ενυδατωμένη, μιας και αυτό θα συμβάλλει θετικά στο να κρατήσει για περισσότερη ώρα η οσμή του αρώματός σου. Ενυδατωμένο δέρμα σημαίνει σίγουρα επαρκή κατανάλωση νερού αλλά και γενικότερα υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, εάν κάποια από εσάς δεν πίνει το απαραίτητο νερό, μπορεί απλά να ενυδατώνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματός της. Έτσι, με μία μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας στα σημεία όπου αμέσως μετά θα ψεκάσεις με το αγαπημένο σου άρωμα, μπορείς να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα σου και να κάνεις το άρωμα να διαρκέσει πιο πολύ. Μάλιστα, εάν έχεις κάποιο προϊόν «μάρκας» (για παράδειγμα αναφέρουμε το γνωστό άρωμα Si από Armani) προτείνουμε να διαθέτεις και να χρησιμοποιείς πριν βάλεις το άρωμά σου την ενυδατική του κρέμα. Βέβαια, έχουμε προσέξει ότι για πολλά αρώματα πλέον δίνεται η δυνατότητα αγοράς και χρήσης της αντίστοιχης ενυδατικής κρέμας, και δε μιλάμε για αρώματα ακριβά, αλλά ακόμη και για αυτά που κοστίζουν μέχρι 20 ευρώ μία ικανοποιητική ποσότητα (δες για παράδειγμα τα αρώματα από Oriflame ή Avon).

2)Σημεία χρήσης αρώματος

Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα που φοράς; Με το να το ψεκάζεις σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου, όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο αυξημένη, το αίμα βρίσκεται πιο κοντά στην επιδερμίδα, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρατάει περισσότερο το άρωμα. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: α) πίσω από τα αφτιά, β) στα πλαϊνά του λαιμού, γ) στους αγκώνες, δ) στο εσωτερικό των καρπών των χεριών και ε) πίσω από τα γόνατα. Βάζεις ήδη άρωμα σε κάποιες από αυτές τις περιοχές; Υπάρχει κάποια που να ακούς για πρώτη φορά; … Επίσης, εάν θέλεις το άρωμά σου να μυρίσει σε κάποιο άτομο συγκεκριμένα και για κάποιο σκοπό συγκεκριμένο, μπορείς να ψεκάσεις στα σημεία που πιθανώς να έρθουν σε επαφή με το άτομο αυτό. Επί παραδείγματι, εάν πρόκειται για το σύντροφό σου και περιμένεις να σε φιλήσει μετά από κάποια ώρα πίσω στο λαιμό σου κάτω από τα μαλλιά σου ή στο στέρνο σου, τότε φυσικά και μπορείς να ρίξεις από 1 ψεκασιά (επισημαίνουμε το ΜΙΑ) και στα σημεία αυτά. ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως: ποτέ μην ψεκάζεις το άρωμά σου πάνω στα ρούχα σου· το αλκοόλ που περιέχει μπορεί να τα φθείρει ποικιλοτρόπως, ενώ αργά ή γρήγορα θα αλλοιωθεί και η μυρωδιά του, κάτι που προφανώς δε θέλεις να συμβεί.

3)ΜΗΝ το τρίβεις

Από τη μητέρα σου ή τις γνωστές σου, σίγουρα θα έχει τύχει να δεις να τρίβουν τους καρπούς των χεριών τους μεταξύ τους όταν τους έχουν αρωματίσει ή να τρίβουν με το δάκτυλό τους την περιοχή πίσω από τα αφτιά όταν βάζουν εκεί το άρωμά τους. Μέγα λάθος! Με την τριβή καταστρέφονται τα κύτταρα της επιδερμίδας που έχουν αρωματιστεί, με άμεσο απότοκο να φεύγει μαζί τους και το άρωμα που αξιοποίησες. Πώς να μη σου συμβαίνει αυτό αλλά και πώς να έχει διάρκεια το άρωμα σου; Πολύ απλά, κάνοντας απαλές και ταμποναριστές κινήσεις μεταξύ των δύο επιφανειών (ακουμπώντας ταμποναριστά μεταξύ τους π.χ. τους δύο καρπούς των χεριών σου που έχεις αρωματίσει). Έτσι, δεν απομακρύνεις κύτταρα που έχουν συγκρατήσει το άρωμα, αλλά μεταφέρεις απαλά το άρωμα του ενός μέρος και στο άλλο.

4)Προσθήκη αρώματος και στα μαλλιά, αλλά σωστά

Ασφαλώς, αν θέλεις να μάθεις πώς να έχει διάρκεια το άρωμα που χρησιμοποιείς, δεν έχεις παρά να το εφαρμόζεις και στα μαλλιά σου. Αν έχεις προσέξει, τα μαλλιά συγκρατούν εύκολα διάφορες μυρωδιές, όπως είναι η τσίκνα όταν βρίσκεσαι δίπλα σε ψησταριά, ο καπνός των τσιγάρων όταν βρίσκεσαι σε έναν κλειστό χώρο,  το σαμπουάν όταν έχεις μόλις λουστεί και λοιπά. Επομένως, όπως είναι λογικό, όταν υπάρχει άρωμα σε αυτά, τότε θα μυρίζεις κι ολόκληρη πιο όμορφα αλλά και για πολλή, πολλή ώρα. Ωστόσο, υπάρχει ένα καίριο σημείο το οποίο και οφείλεις να προσέχεις κάθε φορά που θέλεις να αρωματίσεις και τα μαλλιά σου: όλα τα αρώματα περιέχουν αλκοόλ, το οποίο, όταν έρχεται σε άμεση επαφή με την τρίχα, την ξηραίνει και την αποδυναμώνει, ενώ, αν αυτό γίνεται επανειλημμένως, την καταστρέφει. Ποια είναι η ΛΥΣΗ σου σε αυτό: να ψεκάζεις τη βούρτσα με την οποία θα χτενίσεις ή θα ισιώσεις (με τη βοήθεια του σεσουάρ) τα μαλλιά σου κι έπειτα να τη χρησιμοποιείς αρωματισμένη. Έξυπνο και αποτελεσματικό! Εναλλακτικά, πάντως, μπορείς απλά να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με προϊόντα που έχουν όμορφη μυρωδιά και είναι κατασκευασμένα για απευθείας εφαρμογή στα μαλλιά.

5)ΜΗΝ το παρακάνεις

Όπως αναφέραμε και προλογικά, πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να κάνουμε το άρωμά μας να είναι πιο έντονο αλλά και σταθερό πάνω μας, ψεκάζουμε ακόμη και δέκα και δεκαπέντε φορές (ίσως και παραπάνω!). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν επιτυγχάνει κανέναν από τους δύο προαναφερόμενους στόχους: το να μυρίζει πολύ το άρωμα αλλά και να διαρκεί περισσότερη ώρα. Αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσει σε διαφοροποίηση-αλλοίωση της μυρωδιάς του ή / και σε πρόκληση της ενόχλησης των γύρων μας. Σημαντικό για να καταλαβαίνεις πόσο άρωμα χρειάζεται να φορέσεις είναι το τι ποσοστό ελαίου περιέχει. Δες τη λίστα που ακολουθεί, όπου σου παρουσιάζουμε με φθίνουσα σειρά την περιεκτικότητα κάθε τύπου αρώματος. Όσο λιγότερη είναι, τόσο περισσότερο μπορείς να χρησιμοποιείς, δεδομένου ότι στον πρώτο τύπο αρκεί 1 ψεκασιά σε καθένα από τα κατάλληλα σημεία (που μας κάνουν σύνολο περίπου 5 ψεκασιές διάσκορπες).
i)perfume / parfum à 20%
ii)eau de parfum à 10-20%
iii)eau de toilette à 10%
iv)cologne à 5%
v)body spray à 1-3%.

6)Στην περίπτωση του perfume μάλιστα…

…συνήθως είναι καλό να μην το χρησιμοποιείς καν απευθείας στο δέρμα σου, διότι είναι πολύ ισχυρό και με μεγάλη διάρκεια και ένταση από μόνο του. Αυτό που έχεις, συνεπώς, να κάνεις είναι να ψεκάζεις μία φορά στο αέρα, έπειτα κρατώντας κλειστά τα μάτια σου  να «βουτάς» στον αρωματισμένο αυτό χώρο αμέσως, κι αυτό να το επαναλαμβάνεις έως τρεις συνεχόμενες φορές.

7)ΠΩΣ να το έχεις μαζί σου για να το ανανεώνεις

Αν ακόμη έχεις την πεποίθηση ότι το άρωμά σου χάνει την ένταση και τη ζωντάνια του, ναι, okay, μπορείς να το παίρνεις μαζί σου. ΟΧΙ, όμως, να κουβαλάς ολόκληρη τη συσκευασία στην τσάντα σου. Θα κάνεις το εξής κόλπο που μάθαμε κι εμείς από διάσημες κυρίες του εξωτερικού: θα ψεκάζεις 2 μπατονέτες και από τις δύο πλευρές που έχουν το βαμβάκι και θα τις τοποθετείς αμέσως μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς ή έστω σε ένα κλασικό διαφανές σακουλάκι το οποίο θα δένεις καλά φροντίζοντας να μην έχει γεμίσει με πολύ αέρα. Κι όποτε θεωρείς ότι το άρωμά σου αρχίσει να «σβήνει», πολύ απλά ανοίγεις το σακουλάκι σου και ταμπονάρεις στα κατάλληλα σημεία τις μπατονέτες. Προσοχή: δεν τις τρίβεις πάνω στην επιδερμίδα σου γιατί είπαμε ότι η τριβή δεν είναι φίλος μας στην παρούσα περίπτωση!

8)ΠΟΥ να το φυλάς

Αν θέλεις να γνωρίζεις ορισμένα βασικά κι απαραίτητα πράγματα σχετικά με το πώς να έχει διάρκεια το άρωμα που φοράς, είναι αυτονόητο κι εξίσου απαραίτητο να το φυλάς σε κατάλληλο χώρο. Γιατί, όπως και καθετί άλλο, έτσι και τα αρώματα, από τα πιο οικονομικά μέχρι τα πιο ακριβά, χάνουν την ένταση και τη μυρωδιά τους όταν δε φυλάσσονται όπως τους αρμόζει. Το να κρατάς, λόγου χάρη, το άρωμά σου στο μπάνιο σου είναι μεγάλο σφάλμα, μιας και η υγρασία δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχός του. Πού μπορείς να τα φυλάσσεις για να μη χάνουν την έντασή τους και τη διάρκειά τους; Σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Χρησιμοποίησε, ας πούμε, ένα κουτί στο μέγεθος που έχει ένα κουτί αθλητικών παπουτσιών, τοποθέτησέ το στο δωμάτιό σου ή σε κάποιο άλλο δροσερό δωμάτιο του σπιτιού σου και αυτό ήταν όλο! Επιπρόσθετα, έχουν διατυπωθεί απόψεις περί του ότι και το φως δεν είναι πολύ καλό ως προς τη διατήρηση ενός αρώματος, οπότε θα μπορούσες να φροντίσεις το ξηρό και δροσερό μέρος όπου θα τοποθετήσεις τα αρώματά σου να είναι συγχρόνως και σκιερό.

9)ΠΟΤΕ να πεις «αντίο»

Όπως όλα τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, έτσι και τα αρώματα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Όσο ακριβό κι αν είναι το άρωμα που αγόρασες ή που σου έκαναν δώρο, δεν μπορείς να το κρατάς για … ειδικές περιστάσεις μόνο και να το φοράς μία στο τόσο πιστεύοντας ότι θα σου κρατήσει 5 χρόνια. Αργά ή γρήγορα το lifetime του θα τελειώσει, οπότε θα αλλοιωθεί η σύστασή του και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δε θα έχει διάρκεια όταν το βάζεις –ας μη μιλήσουμε για τη χειρότερη των περιπτώσεων. Άρα, ποιο είναι το συμπέρασμά μας; Μην τσιγκουνεύεσαι το άρωμα που διαθέτεις, αλλά φόρα όποτε νιώθεις ότι θέλεις να έχεις την όμορφη οσμή του. Κι όταν τελειώσει, απλά θα έχεις μία ακόμη … δικαιολογία – αφορμή να πας για ψώνια!

Ελπίζουμε να σου φανούν χρήσιμα όλα όσα σου αναφέραμε αναφορικά με το πώς να έχει διάρκεια το άρωμα και να τα εφαρμόσεις!

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...