Αρχική / Σώμα / Μείωση κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο – 6 Συμβουλές
μείωση κυτταρίτιδας

Μείωση κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο – 6 Συμβουλές

Η μείωση κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο δεν είναι δύσκολη υπόθεση αν ξέρεις τι να κάνεις. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μάλιστα με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αποθήκευση λίπους που συμβαίνει ακριβώς κάτω από τους ιστούς του δέρματος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Ορισμένοι από αυτούς είναι ορμονικοί, η κακή διατροφή, ο τρόπος ζωής, η ηλικία, η έλλειψη άσκησης, καθώς και η γενετική προδιάθεση. Παρόλο που κάθε ένας από τους παραπάνω λόγους είναι σημαντικός, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που επηρεάζει πολύ σημαντικά τη δημιουργία κυτταρίτιδας.  Πρόκειται για τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Πώς οι τοξίνες δημιουργούν κυτταρίτιδα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε συσκευασμένα τρόφιμα, πολλά ζάχαρα, αρκετό αλάτι, καθώς και πολλά χημικά που βρίσκονται στις τροφές. Το γεγονός αυτό συμβάλλει καθοριστικά στη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυτταρίτιδας. Ο οργανισμός παραλαμβάνει καθημερινά πολύ μεγάλες ποσότητες τοξινών. Για να προστατεύσει τα ζωτικά του όργανα αναγκάζεται να αποθηκεύσει αυτές τις τοξίνες στο λίπος. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια τη δημιουργία κυτταρίτιδας. Το κλειδί για τη μείωση κυτταρίτιδας είναι η μείωση των τοξινών που βρίσκονται αποθηκευμένες στο λίπος σώματος.

Μείωση κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο – 7 Συμβουλές

Να τρως αλκαλικές τροφές

Για αποτελεσματική μείωση κυτταρίτιδας θα πρέπει ο οργανισμός σου να μπορέσει να αποβάλει τις τοξίνες που βρίσκονται αποθηκευμένες στο λίπος αλλά και στα ζωτικά όργανα. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνεις τις τοξίνες είναι το να τρως τροφές που έχουν αλκαλικό ph. Τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι αλκαλικά και θα πρέπει να παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στη δίαιτα σου. Όταν τρως φρέσκα φρούτα και λαχανικά ο οργανισμός σου μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες με γρηγορότερο ρυθμό από ότι τις αποθηκεύει. Το αποτέλεσμα είναι οι τοξίνες να απομακρύνονται και εσύ να νιώθεις γεμάτη υγεία και ευεξία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυτταρίτιδα αρχίζει να εξαφανίζεται και το δέρμα γίνεται σφριγηλό και λείο.

Να πίνεις πολλά υγρά

Για να μειώσεις την κυτταρίτιδα θα πρέπει να πίνεις πολλά υγρά. Το νερό μπορεί να βοηθήσει πολύ σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Εάν πίνεις καθημερινά αρκετή ποσότητα νερού τότε ο οργανισμός σου θα μπορέσει να απομακρύνει τις τοξίνες μέσω των ούρων. Το χαμομήλι καθώς και το πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Να αποφύγεις όμως τον καφέ διότι μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό. Άλλο ένα ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας είναι το λεμόνι με νερό.  Στύψε λίγο φυσικό χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό και δες την κυτταρίτιδα σου να εξαφανίζεται.

Να περιορίσεις το αλάτι

Η αλήθεια είναι ότι το αλάτι είναι πολύ νόστιμο, ωστόσο αν θέλεις να μειώσεις την κυτταρίτιδα είναι πολύ σημαντικό να το περιορίσεις σημαντικά. Αν δεν μπορείς να το κόψεις τότε τουλάχιστον φρόντισε να το αντικαταστήσεις με αλάτι Ιμαλαΐων.Ο περιορισμός του αλατιού που καταναλώνεις καθημερινά είναι μία μικρή θυσία που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να δεις πολύ καλά αποτελέσματα στη μείωση κυτταρίτιδας.

Κόψε τις επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές επιβαρύνουν τον οργανισμό με τοξίνες. Όσο κι αν προσπαθείς να τις απομακρύνεις αν κάθε μέρα καταναλώνεις επεξεργασμένες τροφές τότε οι τοξίνες επανέρχονται. Όπως αναφέραμε παραπάνω οι τοξίνες θεωρούνται ένας από τους σημαντικότερους λόγους που προκαλούν κυτταρίτιδα. Για αυτό το λόγο αν θέλεις να μειώσεις την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά θα πρέπει να κόψεις εντελώς τις επεξεργασμένες τροφές. Μία πολύ εύκολη μέθοδος επιλογής τροφίμων είναι η εξής. Να επιλέγεις πάντα τροφές που θα επέλεγε και η γιαγιά σου. Τροφές που δεν υπήρχαν στην εποχή της γιαγιάς σου δεν είναι κατάλληλες για σένα.

Μασάζ και τρίψιμο δέρματος

Το μασάζ καθώς και το τρίψιμο του δέρματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση κυτταρίτιδας. Οι δύο αυτές τεχνικές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος τοπικά με αποτέλεσμα να απομακρύνονται ευκολότερα οι τοξίνες που είναι αποθηκευμένες στους ιστούς του σώματος κάτω από το δέρμα. Αυτό συνεπάγεται μείωση κυτταρίτιδας. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να κάνεις μασάζ με αιθέρια έλαια, με διαφορά λαδάκια, ή άλλα προϊόντα κατάλληλα για αυτή τη δουλειά.

Εξάσκηση και γυμναστική

Ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος για μείωση κυτταρίτιδας είναι η άσκηση και η γυμναστική.  Αν δεν ιδρώσεις, δεν γίνεται να απομακρύνεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου με γρήγορο ρυθμό. Εκτός αυτού η γυμναστική βοηθάει πολύ στη σύσφιξη και στην τόνωση του οργανισμού.

x

Check Also

πώς να έχει διάρκεια το άρωμα

Πώς να έχει διάρκεια το άρωμα – 9 Τέλεια tips

Είσαι κι εσύ μία από τις γυναίκες εκείνες που ψεκάζονται τουλάχιστον 10 ...

αύξηση γλουτών με φυσικό τρόπο

Αύξηση γλουτών με φυσικό τρόπο: Ιδανικές τροφές, εύκολες ασκήσεις και tips ντυσίματος

Όλες ζηλεύουμε τις γυναίκες τις οποίες η μητέρα φύση προίκισε με καλοσχηματισμένα ...

σφριγηλό στήθος

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να έχετε σφριγηλό στήθος

Και, φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση σε χειρουργικές επεμβάσεις!… Αντιθέτως, στο ...