Αρχική / Σώμα / 20 Συμβουλές αποτρίχωσης με κερί για καλύτερα αποτελέσματα
αποτρίχωση

20 Συμβουλές αποτρίχωσης με κερί για καλύτερα αποτελέσματα

Μπορεί όλες να αγαπάμε το συναίσθημα ενός βελούδινου και απαλού δέρματος, όμως σίγουρα οι περισσότερες από μας δεν απολαμβάνουμε την ίδια τη διαδικασία της αποτρίχωσης με κερί. Ο παράγοντας <ωχ> μάλιστα, απωθεί πολλές γυναίκες από το να προσπαθήσουν. Αν είσαι γυναίκα και θέλεις να κάνεις αποτρίχωση με κερί, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν πολύ.

1. Αν πρόκειται οπωσδήποτε να βγεις έξω στον ήλιο μετά από αποτρίχωση με κερί, τότε να χρησιμοποιήσεις ένα καλό αντηλιακό, εναλλακτικά καλύτερα είναι να μείνεις μακριά από τον ήλιο για 48 ώρες μετά την αποτρίχωση.

2. Δεδομένου ότι η προετοιμασία αποτρίχωσης με κερί περιλαμβάνει διάφορα χημικά συστατικά, να βεβαιωθείς ότι το δέρμα σου δεν θα αντιδράσει αρνητικά σε αυτά τα συστατικά. Για το λόγο αυτό να κάνεις ένα τεστ πρώτα σε μια μικρή περιοχή που δεν είναι εύκολα ορατή.

3. Να βεβαιωθείς ότι οι τρίχες είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά μακριές πριν κανείς αποτρίχωση.

4. Το κερί πρέπει να εφαρμόζεται τέλεια πάνω στο δέρμα για αυτό να αφαιρέσεις καλά κάθε υπόλειμμα λαδιού ή λοσιόν, κ.λ.π. πριν την εφαρμογή του κεριού. Καλό ξέπλυμα λοιπόν και μετά σκούπισμα πριν την εφαρμογή του κεριού.

5. Να ζεστάνεις το κερί μέχρι απλώς να έχει μια μαλακή συνοχή. Να αποφύγεις να το ζεστάνεις τόσο ώστε να γίνει τελείως υγρό. Επίσης να το δοκιμάσεις πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείς ότι δεν το έχεις παραζεστάνει, οπότε να αποφύγεις το κίνδυνο εγκαύματος.

6. Αν κάνεις αποτρίχωση με κερί πρώτη φορά να ξέρεις ότι θα πονέσει λιγουλάκι. Τις επόμενες φορές ίσως θα είναι καλύτερα! Να μην συστήσω κάποια κρέμα από αυτές τις αναισθητικές που μειώνουν τον πόνο, γιατί πιστεύω ότι θα είναι υπερβολή. Άλλωστε μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος.

7. Να κρατάς την σπάτουλα ή το εργαλείο εφαρμογής του κεριού σε γωνία 45 μοιρών καθώς απλώνεις το κερί πάνω στο δέρμα. Να βεβαιωθείς ότι απλώνεις ένα λεπτό στρώμα κεριού προς την κατεύθυνση που οι τρίχες αυξάνονται.

8. Εάν χρησιμοποιήσεις ταινίες με βαμβάκι, να αφήνεις περιθώριο τουλάχιστον το ένα τρίτο έτσι ώστε να έχεις μια καλή λαβή για να μπορείς να το τραβήξεις γρήγορα και απότομα.

9. Να σφίξεις απαλά (όχι πολύ) το δέρμα πριν τραβήξεις την ταινία.

10. Μην τραβάς την ταινία προς τα έξω ή προς τα πάνω. Το καλύτερο είναι να την τραβάς προς τα πίσω όσο πιο κοντά γίνεται στο δέρμα με μια γρήγορη κίνηση.

11. Να αποφύγεις πολλές απαλές κινήσεις στο τράβηγμα της ταινίας. Αντί για αυτό, πάρ’ το απόφαση και κάνε ένα γρήγορο τράβηγμα της ταινίας.

12 Αν θέλεις να κάνεις αποτρίχωση στο πρόσωπο, τότε να ζεστάνεις το κερί λιγότερο από ότι το ζέστανες στο υπόλοιπο σώμα. Η επιδερμίδα του προσώπου πολλές φορές είναι αρκετά ευαίσθητη.

13. Μπορείς να απομακρύνεις αργότερα τα υπολείμματα του κεριού με μια ζεστή, υγρή πετσέτα.

14. Οι τρίχες απορροφούν υγρασία και αυτό τις κάνει να είναι πιο μαλακές για το λόγο αυτό δεν είναι καλό να είναι βρεγμένες όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί. Για αυτό μην κάνεις μπάνιο πριν κάνεις αποτρίχωση. Να φροντίσεις να είσαι εντελώς στεγνή.

15. Να φοράς φαρδιά ρούχα αμέσως μετά την αποτρίχωση για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς του δέρματος.

16. Η απολέπιση του δέρματος με ένα σφουγγάρι ή με οποιοδήποτε άλλο απολεπιστικό προϊόν, καλό είναι να γίνεται 2 μέρες μετά την αποτρίχωση. Αυτή η διαδικασία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εμποδίζει τις τρίχες να αρχίσουν να μεγαλώνουν προς τα μέσα.

17. Να μην κάνεις αποτρίχωση στην επιδερμίδα που έχει προβλήματα ακμής. Να περιμένεις πρώτα να αναρρώσει πλήρως και έπειτα μπορείς να κάνεις.

18. Πολλές θεωρούν ότι η βαθιά σταθερή αναπνοή βοηθάει πολύ την κατάσταση. Πάρε λοιπόν βαθιές ανάσες από τα ρουθούνια, κράτα για λίγο τον αέρα μέσα σου και εξέπνευσε αργά από το στόμα. Με το τρόπο αυτό μπορεί το σώμα να χαλαρώσει, οπότε οι τρίχες να απομακρύνονται ελαφρώς πιο εύκολα.

19. Ένα άλλο καλό μέτρο είναι να πιέσεις με το δάχτυλο ή την παλάμη, την περιοχή του δέρματος αμέσως μετά αφού τραβήξεις την ταινία αποτρίχωσης. Αυτό μπορεί να μειώσει αρκετά την ταλαιπωρία.

20. Το να τρίψεις την περιοχή ελαφρώς με ένα παγάκι αμέσως μετά το τράβηγμα της ταινίας βοηθάει επίσης στο να ηρεμήσεις.

 

x

Check Also

αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών

Οι συνηθέστερες αιτίες ξεφλουδίσματος νυχιών και οι καταλληλότεροι τρόποι αντιμετώπισης

Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να ξεφλουδίζουν τα νύχια τους, κυρίως αυτά των ...

γυμναστική για εγκύους

Γυμναστική για εγκύους: Τα 6 κατάλληλα είδη (και φωτογραφικό υλικό)

Είτε είστε νέες είτε όχι όταν περιμένετε παιδί, είτε ασχολούσασταν εντατικά προηγουμένως ...

γραμμές στα νύχια

Γραμμές στα νύχια: Τι δείχνουν για την υγεία μας;

Σε κάποια περίοδο της ζωής μας είναι πιθανό να εμφανιστούν αλλοιώσεις είτε ...