Αρχική / Πρόσωπο / Χρήση του baby oil – 15 Μοναδικές χρήσεις του baby oil που θα λατρέψετε
χρήση του baby oil

Χρήση του baby oil – 15 Μοναδικές χρήσεις του baby oil που θα λατρέψετε

Το baby oil είναι ένα λαδάκι που όλες μας κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει: είτε ως κορίτσια μας το έβαζε η μαμά μας είτε εμείς στα παιδιά μας είτε εμείς στους εαυτούς μας κάποτε! Θυμάστε, όμως, ποια ήταν η χρήση του baby oil που είχατε κάνει ή που συνεχίζετε ακόμη να κάνετε; Αν ναι, ποια;; Γιατί εμείς, η συντακτική ομάδα του γυναικείου διαδικτυακού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα, θα σας παρουσιάσουμε κι επιπλέον εφαρμογές του εν λόγω λαδιού, διαφορετικές από τη χρήση του baby oil που ήδη γνωρίζετε κι ίσως κάνετε. Πάμε να τις δούμε όλες! Θα τις λατρέψετε!!

Χρήση του baby oil – 15 Μοναδικές χρήσεις του baby oil που θα λατρέψετε

1)Για την επιδερμίδα του μωρού

Ο λόγος που προφανώς δημιουργήθηκε και η «κανονική» χρήση του baby oil είναι αυτή που συνυφαίνεται με την επιδερμίδα των μωρών, αγοριών και κοριτσιών, όπως άλλωστε φανερώνει κι η ίδια η ονομασία του. Απλώνοντας baby oil στα διάφορα σημεία του δέρματος ενός μωρού, επιτυγχάνετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας του και, ταυτόχρονα, την προστασία του από την πιθανή αφυδάτωση. Βέβαια, αυτή κατά πάσα πιθανότητα είναι και η χρήση του baby oil που οι περισσότερες ξέρουμε και ξέρετε. Γιατί να περιορίζουμε την εφαρμογή του συγκεκριμένου προϊόντος μόνο στα μωρά; Εμείς δε θέλουμε να  έχουμε ωραία επιδερμίδα, για παράδειγμα;;

2)Για την επιδερμίδα της μέλλουσας μαμάς

Οι ραγάδες που εύλογα δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές του γυναικείου σώματος κατά την περίοδο της κυοφορίας μπορούν να προληφθούν κι άρα να μην εμφανιστούν εάν απλώνετε σε καθημερινή βάση λίγη ποσότητα από baby oil στις «επικίνδυνες» περιοχές και κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ προκειμένου να απορροφηθεί το υλικό. Εάν ήδη έχετε σχηματισμένες ραγάδες στο σώμα σας λόγω εγκυμοσύνης, λόγω απότομης αύξησης ή ελάττωσης του σωματικού σας βάρους, λόγω γρήγορης αύξησης του ύψους σας και λοιπά, τότε μπορείτε και πάλι να εφαρμόζετε baby oil στις περιοχές που οι τελευταίες βρίσκονται, κάθε μέρα, με τον ίδιο τρόπο (απαλό μασάζ μέχρις ότου απορροφηθεί κάπως το προϊόν).

3)Για τα ξηρά χέρια και τους αγκώνες

Τόσο προληπτική όσο και κατασταλτική μπορεί να είναι η χρήση του baby oil στη γυναικεία επιδερμίδα και συγκεκριμένα στα χέρια σας αναφορικά με την ξηρότητα, την ξηροδερμία. Έχετε ξηρά χέρια που σημαίνει τραχιά επιδερμίδα ή ακόμα και τάση ξεφλουδίσματος ή και σκασίματος; Τότε δεν έχετε παρά να απλώνετε λίγο baby oil στα ξηρά σημεία και να κάνετε ένα απαλό μασάζ για 2 λεπτάκια. Αυτό, βέβαια, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται από εσάς – ει δυνατόν – καθημερινά, έτσι ώστε να μη μένουν τα χέρια σας απροστάτευτα και μη ενυδατωμένα πάνω από 24 ώρες. Κάτι αντίστοιχο χρήζει να γίνεται και με τους αγκώνες, την περιοχή αυτή των χεριών που τείνει να ξηραίνεται και παράλληλα να παίρνει ένα περίεργο χρώμα που κάπως γκριζάρει, σίγουρα διαφορετικό από αυτό του δέρματός σας κι άρα όχι τόσο καλαίσθητο για μία γυναίκα.

4)Για την ξηρότητα οπουδήποτε

Η χρήση του baby oil ως ισχυρού και αποτελεσματικού ενυδατικού προϊόντος επεκτείνεται κι αφορά και σε οποιοδήποτε σημείο του γυναικείου σώματος, της γυναικείας επιδερμίδας, στο οποίο εμφανίζεται τάση για ξηρότητα, ξηρότητα ή εμφανής ξηροδερμία. Μπορεί να είναι τα πόδια σας που τείνουν να ξηραίνονται ή τα γόνατά σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαιτείται καθημερινό μασαζάκι με λίγο από το baby oil που θα προμηθευτείτε και το αποτέλεσμα θα είναι άμεσα ορατό.

5)Για τις σκασμένες φτέρνες

Οι φτέρνες που ξηραίνονται και φτάνουν στο σημείο να σκάνε αποτελούν ένα από τα πιο αντιαισθητικά κι ενοχλητικά για εμάς προβλήματα, που, ειδικά όταν πρόκειται να δείξουμε τα πόδια μας, μας εκνευρίζουν ακόμη περισσότερο. Αν έχετε το συγκεκριμένο θέμα σε σχετικά ήπια μορφή, τότε μπορείτε απλά να απλώνετε λίγο baby oil στις πτέρνες σας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, να κάνετε 1 λεπτό μασάζ για να απορροφηθεί βαθύτερα το προϊόν κι έπειτα να φοράτε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Αν έχετε το συγκεκριμένο θέμα σε πιο σοβαρή μορφή, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε την εξής καταπληκτική θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες:
Μουλιάζετε τα πέλματά σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό για περίπου 5 – 10 λεπτά της ώρας. Ετοιμάζετε μία μικρή ποσότητα από baby oil και κρυσταλλική ζάχαρη (είτε λευκή είτε καστανή), δύο υλικά τα οποία αναμειγνύετε. Βάζετε όσο baby oil χρειάζεται προκειμένου να μπορείτε να είναι σαν πάστα το παραγόμενο προϊόν. Η ζάχαρη με το λαδάκι αυτό θα αποτελέσουν το απολεπτιστικό προϊόν για τις σκασμένες πτέρνες. Βγάζετε το ένα πόδι από τη λεκάνη, κάνετε έντονο μασάζ στα σημεία που εμφανίζεται η έντονη ξηρότητα στην πατούσα σας και ξεπλένετε το μείγμα ζάχαρης – baby oil. Εν συνεχεία, απλώνετε απλά στο πόδι σας είτε λίγη βαζελίνη (που είναι θαυματουργή) είτε πάλι λίγο baby oil και τυλίγετε το πέλμα σας με μία διαφάνεια τροφίμων. Φοράτε μία βαμβακερή κάλτσα και κάνετε ακριβώς τα ίδια για το άλλο πόδι σας. Η θεραπεία αυτή πρέπει να μείνει τουλάχιστον 2 ώρες προκειμένου να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Γι’ αυτό, προτείνουμε να την εφαρμόζετε το βράδυ πριν τον ύπνο, έτσι ώστε και να μένει πολλές ώρες και να μη σας εμποδίζει στις δουλειές σας και στις κινήσεις σας εντός σπιτιού. Το πρωί που ξυπνάτε απλώς βγάζετε τις κάλτσες σας, αφαιρείτε τη μεμβράνη και, αν βάλατε βαζελίνη ξεπλένετε με λίγο νεράκι από τη βρύση, αν βάλατε baby oil δεν κάνετε τίποτα!

6)Για τις γρατζουνιές

Μία ωραία χρήση του baby oil είναι η σχετιζόμενη με τις γρατζουνιές και γενικώς τα χτυπήματα σε σημεία του σώματός σας ή και του προσώπου σας, όταν αυτά είναι καλυμμένα με κάποιον επίδεσμο. Επειδή η αφαίρεση του επιδέσμου (όποιας μορφής κι αν είναι ο τελευταίος) μπορεί να προκαλέσει πόνο, ενώ το ίδιο το τραύμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην εκάστοτε περιοχή, με το να ρίχνετε λίγες μόνο σταγόνες από το λαδάκι αυτό μπορείτε να τα αποφύγετε. Ιδίως για τα παιδάκια που, λόγω του πόνου, αρνούνται να αφαιρέσουν τους επιδέσμους, η λύση αυτή είναι ιδανική.

7)Για το λαιμό, τα χέρια και τα αφτιά

Τι σχέση έχουν, θα μας πείτε, αυτές οι τρεις περιοχές…! Αυτό που τις συνδέει είναι ότι αποτελούν και οι τρεις σημεία μίας γυναίκας που, όταν εκτίθεται σε ψυχρό κλίμα, παγώνουν / κρυώνουν και, συνεπώς, ξηραίνονται και αφυδατώνονται. Έτσι, όταν τύχει να βρεθείτε σε κάποια χώρα με ψυχρό κλίμα ή ακόμα και κατά τις κρύες ημέρες και νύχτες στη χώρα μας, προτού βγείτε από το σπίτι σας, μπορείτε να απλώνετε λίγες σταγόνες από το baby oil που θα διαθέτετε στην περιοχή των αφτιών, του λαιμού και των χεριών σας, κάτι που θα οδηγήσει τις περιοχές αυτές στο να θερμανθούν και κατ’ επέκταση να προστατευτούν από την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Δώστε προσοχή στο εξής: αν και το πρόσωπο είναι ένα μέρος που εκτίθεται εξίσου στον κρύο καιρό, επειδή το baby oil δεν είναι… ελαιόλαδο για παράδειγμα, δεν μπορούμε να προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλες σας να απλώνετε μία δύο σταγονίτσες από αυτό και στο πρόσωπό σας, διότι αποτελεί μία ευαίσθητη περιοχή και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πώς μπορεί να αντιδράσει.

8)Για τα μαλλιά

Μία εξαιρετική χρήση του baby oil είναι συνυφασμένη με τα γυναικεία μαλλιά, κάθε τύπου, κάθε χρώματος, κάθε μήκους. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο ως την πιο αγνή και φυσική μάσκα ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης της τρίχας. Δοκιμάστε, όμως, να χρησιμοποιείτε και το baby oil για τα μαλλιά σας, ως μία εξαιρετικά ενυδατική μάσκα μαλλιών, η οποία δύναται ακόμη να δράσει προληπτικά απέναντι στην εμφάνιση ψαλίδας και στο «κάψιμο των μαλλιών», ενώ τέλος τα κάνει απαλά και πολύ λαμπερά. Τουλάχιστον 1 ώρα πριν το μπάνιο, ρίχνετε στα χέρια σας baby oil, συνολικής ποσότητας ίσης με την ποσότητα σαμπουάν που ρίχνουμε στη χούφτα μας για να λουστούμε. Απλά θέλουμε να μη ρίξετε εξ αρχής όλο το baby oil μαζί, διότι όταν θα πάτε να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας θα συσσωρευτεί περισσότερο σε ένα σημείο ενώ στα υπόλοιπα θα είναι περιορισμένη η ποσότητά του. Επομένως, ρίχνετε λίγο baby oil στην παλάμη σας, τρίβετε τις δύο παλάμες σας μεταξύ τους και απλώνετε σε μία μεριά των μαλλιών σας, που να καλύπτει το 1/3 με το 1/4 της. Κάνετε το ίδιο για άλλες δύο ή τρεις φορές αντιστοίχως. Τυλίγετε το κεφάλι μας με μία διαφάνεια τροφίμων για καλύτερο αποτέλεσμα ή με μία καθαρή πετσέτα μαλλιών. Περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα (το ξανατονίζουμε!) και τέλος λούζετε καλά τα μαλλιά σας. Την απλή και αγνή αυτή μάσκα μαλλιών μπορείτε να την εφαρμόζετε 1 έως 2 φορές κάθε βδομάδα.

9)Για τα μαλλιά στα καλοκαιρινά μπάνια

Λίγο περίεργο δεν είναι αυτό; Κι όμως, μία περίεργη (ίσως) μεν, αποτελεσματική (σίγουρα) δε χρήση του baby oil είναι αυτή ακριβώς: απλώνετε μπόλικο λαδάκι στα μαλλιά σας από τη μέση και κάτω ( όχι στις ρίζες ) αρκετά λεπτά προτού βουτήξετε στη δροσερή θάλασσα. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένα στρώμα προστασίας της τρίχας από το αλάτι του θαλασσινού ύδατος που είναι ό,τι πρέπει για να μην φθείρονται έντονα τα μαλλιά σας το καλοκαίρι.

10)Για το μαύρισμα το καλοκαίρι

Όπου και όποτε κι αν κάνετε ηλιοθεραπεία με σκοπό να μαυρίσετε, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία και να δείτε το μελαμψό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας που επιθυμείτε ταχύτερα. Μία σχετικά γνωστή χρήση του baby oil είναι αυτή που θα συντείνει αισθητά στο προαναφερόμενο. Πολύ απλά απλώνετε το προϊόν αυτό σε όλο το κορμί σας από την πλευρά που κάθε φορά εκθέτετε στην ηλιακή ακτινοβολία. Αφήστε που η γυαλάδα αυτή του baby oil κάνει το σώμα σας να φαίνεται πολύ… όμορφο!!

11)Για να φαίνονται πιο λεπτά τα πόδια

Ένα κόλπο για να φαίνονται πιο λεπτά τα πόδια σας και συγκεκριμένα οι γάμπες σας όταν φοράτε κάποιο σορτς, μία φούστα, ένα φόρεμα ή ο,τιδήποτε τέλος πάντων που τις αφήνει ακάλυπτες, είναι να απλώνετε μία ευθεία γραμμή από 2 – 3 σταγόνες baby oil στην καθεμία. Την χρήση αυτή του baby oil μπορεί να μην την γνωρίζετε, ωστόσο αξίζει να τη δοκιμάσετε και θα δείτε ότι θα τη λατρέψετε και δε θα την αποχωρίζεστε τα καλοκαίρια ούτε τους χειμώνες! Αυτό που έχετε να κάνετε με τις 2 – 3 σταγονίτσες από το προϊόν αυτό είναι να το τρίψετε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλά σας κι έπειτα να το απλώσετε στη ευθεία του καλαμιού της γάμπας σας, στο μπροστινό δηλαδή τμήμα του ποδιού σας.

12)Για τα πετσάκια στα νύχια

Ένα manicure, προκειμένου να φαίνεται όμορφο και ολοκληρωμένο, προαπαιτεί την αφαίρεση των μικρών αυτών πετσών που βρίσκονται στη βάση του κάθε νυχιού. Στάζετε, λοιπόν, ελάχιστο από το baby oil που έχετε αγοράσει στα πετσάκια των νυχιών σας, κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ, το αφήνετε για μερικά λεπτά κι έπειτα μπορείτε είτε να αφαιρέσετε τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο χωρίς να πονάτε ή να τραυματίζεστε είτε να τα σπρώξετε πίσω για να μη φαίνονται στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να τα αφαιρέσετε.

13)Για την αποτρίχωση

Είτε χρησιμοποιείτε ξυραφάκι είτε χρησιμοποιείτε κερί είτε κρέμα για την αποτρίχωση οποιασδήποτε περιοχής του σώματός σας, το σίγουρο και το αναπόφευκτο είναι η αποτριχωμένη κάθε φορά περιοχή να ξηραθεί ή έστω να παρουσιάσει μία τάση προς ξηρότητα. Πολλές από εσάς πιθανότατα να το έχετε διαπιστώσει και για το λόγο αυτό να απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα μετά την αποτρίχωση. Όχι ότι αυτό είναι λάθος, ωστόσο έχουμε να σας προτείνουμε μία καλύτερη λύση που συνιστά και μία ακόμη χρήση του baby oil. Μόλις ολοκληρώνετε το ξύρισμά σας, απλώνετε λίγο baby oil σε όλη την έκταση της αποτριχωμένης περιοχής προκειμένου να ενυδατωθεί, να παραμείνει λεία και απαλή και να προστατευτούν οι ανοιχτοί πόροι. Όποιον ειδικό κι αν ρωτήσετε, θα σας επισημάνει τη σημαντικότητα του να εφαρμόζετε ένα οποιοδήποτε λαδάκι μετά την αποτρίχωση. Για το σώμα σας, λοιπόν, το baby oil είναι ιδανικό για μετά την αποτρίχωση!

14)Για το μακιγιάζ

Το ότι το βράδυ πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό μας προκειμένου να «αναπνέει» το δέρμα μας και να ανανεώνονται τα κύτταρά μας είναι γνωστό τοις πάσιν. Το ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε baby oil για να αφαιρούμε το make up μας είναι;; Μία επιπλέον χρήση του baby oil, συνεπώς, έχει να κάνει με το μακιγιάζ του προσώπου και συγκεκριμένα με την αφαίρεσή του. Είναι ό,τι πιο αγνό, ό,τι πιο οικονομικό κι ό,τι πιο αποτελεσματικό ως προς την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, ειδικά όταν πρόκειται για τα μάτια σας. Η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί που κάθε φορά αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με το εν λόγω προϊόν και όχι οποιοδήποτε άλλο του εμπορίου!

15)Για ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Η τελευταία χρήση του baby oil που έχουμε να σας παρουσιάσουμε αφορά στο χαλαρωτικό μπάνιο. Πιο συγκεκριμένα, όταν έχετε μία κουραστική μέρα, γεμάτη «τρέξιμο» και άγχος, μην πηγαίνετε κατευθείαν στον καναπέ του σπιτιού σας ή στο κρεβάτι του δωματίου σας. Προτιμήστε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο που θα χαλαρώσει. Γεμίστε την μπανιέρα σας με μπόλικο ζεστό νερό και προσθέστε μία ικανή ποσότητα από baby oil. Θα σας χαλαρώσει και παράλληλα θα ενυδατώσει πάρα πολύ την επιδερμίδα σας. Συμπληρωματικά, μπορείτε να βάλετε στο νερό και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως είναι παραδείγματος χάριν το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή / και το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η χαλάρωσή σας θα μεγιστοποιηθεί!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...