Αρχική / Πρόσωπο / Αποκτήστε πρόσωπο χωρίς γωνίες: Μακιγιάζ και χτενίσματα για να τις κάνετε λιγότερο έντονες
πρόσωπο χωρίς γωνίες

Αποκτήστε πρόσωπο χωρίς γωνίες: Μακιγιάζ και χτενίσματα για να τις κάνετε λιγότερο έντονες

Οι τρέχουσες τάσεις της μόδας στο μακιγιάζ εμπεριέχουν, όπως θα γνωρίζετε, το contouring, την τεχνική με την οποία μπορεί οποιαδήποτε γυναίκα να κάνει το πρόσωπό της (και όχι μόνο!) να μοιάζει πιο αδυνατισμένο, με έντονα ζυγωματικά, με «σωστό φωτισμό» και τα συναφή. Επομένως, εάν εσείς διαθέτετε φύσει τέτοια χαρακτηριστικά όπως τα προαναφερόμενα, τότε η διαδικασία του contouring προφανώς και δε σας είναι απαραίτητη.

Εάν, ωστόσο, θεωρείτε ότι έχετε πολύ έντονες γωνίες στο πρόσωπό σας, οι οποίες κατά κάποιον τρόπο εμποδίζουν τη θηλυκότητα που μια ενδεχόμενη στρογγυλάδα θα αναδείκνυε, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις συμβουλές μακιγιάζ αλλά και χτενίσματος που το περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει να μοιραστεί μαζί σας. Let’s start!

Αποκτήστε πρόσωπο χωρίς γωνίες: Μακιγιάζ και χτενίσματα για να τις κάνετε λιγότερο έντονες

Προτού αναφερθούμε στα ακριβή χτενίσματα και το κατάλληλο μακιγιάζ που θα σας χαρίσουν ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες έντονες κι όχι ιδιαίτερα θηλυκές, κρίνουμε σκόπιμο να προβούμε στην εξής επισήμανση: για λόγους καλύτερης κατανόησης, έχουμε επιλέξει να διακρίνουμε 3 τύπους προσώπων που περιλαμβάνουν έντονες γωνίες. Μπορεί να ανήκετε ξεκάθαρα σε κάποιον εξ αυτών, μπορεί ωστόσο να κινείστε μεταξύ δύο ή και των τριών, εφόσον διαθέτετε μερικά γνωρίσματα από τον καθένα. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά· δοκιμάζετε την εφαρμογή των συμβουλών μακιγιάζ και χτενίσματος που αναφέρεται κάτω από τον τύπο του προσώπου σας. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο· θα χρειαστεί να δοκιμάσετε την εφαρμογή των συμβουλών μακιγιάζ και χτενισμάτων που είναι κατάλληλα για το κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό ή σημείο του προσώπου σας που έχει γωνίες, κι όχι απαραιτήτως όλες τις συμβουλές που αναφέρονται κάτω από τον έναν τύπο προσώπου. Βέβαια, στην πράξη και καθόσον διαβάζετε το άρθρο αυτά θα σας γίνουν ευκολότερα αντιληπτά!

1ος τύπος: Τετράγωνο πρόσωπο

πρόσωπο χωρίς γωνίες

Γνωρίσματα: Συνήθη χαρακτηριστικά ενός λίγο ή πολύ τετράγωνου προσώπου είναι οι έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο που βρίσκονται μάλιστα σε μία νοητή ευθεία με τα έντονα ζυγωματικά και τους κροτάφους. Επίσης, ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να συνοδεύεται κι από μεγάλα μάτια, ενώ είθισται να δίνει μία σπορτίφ έκφραση και την εντύπωση μίας δυναμικής γυναίκας.

Διορθώσεις με μακιγιάζ: Καταρχάς, αν έχετε ένα αρκετά φαρδύ πρόσωπο, είναι σημαντικό το make-up που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι πολύ ανοιχτό (ακόμη κι αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ανοιχτόχρωμη), διότι κάτι τέτοιο θα τόνιζε ακόμη περισσότερο το φάρδος του και σίγουρα δε θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες έντονες. Αντίθετα, το make-up σε μπεζ τόνους είναι η πρώτη σας κίνηση. Ακόμα σημαντικότερο είναι το μακιγιάζ των φρυδιών και των ματιών σε ένα (πολύ) τετράγωνο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, τα στρογγυλεμένα φρύδια (φρύδια σε σχήμα τόξου / με καμπύλη) είναι απαγορευτικά, ενώ θα χρειαστεί να προεκτείνετε ελαφρά προς τα έξω τη γωνία των φρυδιών σας. Και τα μάτια θα χρειαστεί να μεγαλώσουν λιγάκι, κάτι που μπορείτε να επιτυγχάνετε με το να μη βάλετε μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των βλεφάρων, αλλά με το να βάλετε μία λεπτή γραμμή μαύρο eyeliner ή μαύρο μολύβι ως συνέχεια της έξω γωνίας των άνω βλεφάρων σας. Έτσι, θα έρθει όλο το πρόσωπο σε μία συμμετρία και τυχόν έντονες γωνίες δε θα φαίνονται τόσο έντονες. Τέλος, το ρουζ σας πρέπει να μπαίνει κάτω από τα ζυγωματικά, κατεβαίνοντας και λίγο προς τη γωνία της γνάθου, ενώ είναι απαραίτητο με μία βάση ένα τόνο πιο σκούρα από τη δική σας ή με ένα concealer πιο σκούρο από το δικό σας τόνο να σκιάσετε γύρω-γύρω το πρόσωπό σας, ξεκινώντας από το μέτωπο, συνεχίζοντας προς τα ζυγωματικά και φτάνοντας μέχρι τις γωνίες της κάτω γνάθου. Επειδή η τελευταία αυτή διαδικασία ίσως σας δυσκολέψει εάν είστε αρχάριες, μπορείτε κάλλιστα να ζητήσετε από μία ειδικό σε κάποιο κατάστημα να σας βρει τον κατάλληλο τόνο για τις σκιάσεις σας και να σας υποδείξει το σωστό τρόπο.

Κατάλληλα χτενίσματα: Ένα (πολύ) τετράγωνο πρόσωπο αρμόζει να αποφεύγει χτενίσματα που είναι πολύ επίπεδα και πολύ ίσια στο κεφάλι, όπως επίσης και χτενίσματα που αφήνουν εντελώς ακάλυπτα το πρόσωπο. Χτενίσματα με χωρίστρα στο πλάι, φράντζα από τη μία ή ίσως κι από τις δύο πλευρές αλλά και φιλάρισμα στα πλαϊνά είναι ό,τι πρέπει για ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες. Γενικότερα, να έχετε κατά νου πως ο όγκος στο μαλλί γύρω από το πρόσωπο και κυριότερα γύρω από το μέτωπο και την κάτω γνάθο είναι αυτό που δύναται να καλύψει ομοιόμορφα τυχόν ατέλειες που πιστεύετε ότι έχετε και να σας χαρίσει ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες.

2ο τύπος: Τριγωνικό προς τα επάνω πρόσωπο

πρόσωπο χωρίς γωνίες

Γνωρίσματα: Στο μυαλό σας σχηματίστε την εικόνα ενός τριγώνου του οποίου η βάση βρίσκεται κάτω και πάνω η κορυφή του. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από στενό μέτωπο, μάτια συχνά πυκνόφθαλμα (κοντινά) και φαρδιές γωνίες στην κάτω γνάθο.

*Επισήμανση: Στο σημείο αυτό, πάντως, χρειάζεται να προσθέσουμε και κάτι ακόμα: πολλές φορές, την εικόνα ενός τριγωνικού προς τα πάνω προσώπου μπορεί να δίνει η ύπαρξη μαλλιών / τριχοφυΐας στα πλαϊνά, στενεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το μέτωπο. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να μην έχετε απαραίτητα φαρδιές γωνίες στην κάτω γνάθο αλλά το σχήμα τριγώνου να οφείλεται εξ ολοκλήρου στα μαλλιά αυτά. 3 είναι οι λύσεις σας: Α) να κάνετε αποτρίχωση στα πλαϊνά έτσι ώστε να φαρδύνει και να φανεί πιο ομοιόμορφο – στρογγυλεμένο το πρόσωπό σας ή Β) να ανοίξετε 2 με 3 τόνους το χρώμα των μαλλιών που καλύπτουν τμήμα του μετώπου σας έτσι ώστε να φωτιστεί το τελευταία εφόσον το υπόλοιπο χρώμα των μαλλιών δεν είναι πολύ σκούρο ή Γ) να ανοίξετε 1 με 2 τόνους όλο το μαλλί σας και μάλιστα να κάνετε μερικές ακόμη πιο φωτεινές ανταύγειες στα μαλλιά γύρω από το πρόσωπό σας.

Διορθώσεις με μακιγιάζ: Μετά τη βάση που θα χρειαστεί να είναι στον τόνο της επιδερμίδας σας ή έναν τόνο πιο σκούρα, το make-up αρμόζει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτήν στο σημείο των κροτάφων και του μετώπου καθώς επίσης και στο πηγούνι. Αντιθέτως, οι γωνίες της κάτω γνάθου πρέπει να σκουρύνουν είτε μέσω του πιο σκούρου make-up είτε με σκιάσεις με τα προϊόντα που αναφέραμε και στον προηγούμενο τύπο προσώπου (για τις σκιάσεις είπαμε ότι μπορείτε να ρωτήσετε τον τόνο και τον τρόπο σε ένα κατάστημα προϊόντων μακιγιάζ). Στα φρύδια χρειάζεται και στην προκειμένη περίπτωση να μετατοπιστούν οι γωνίες τους ελαφρά προς τα έξω προκειμένου να διαμορφωθεί μία συμμετρία με τις φαρδιές γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου, ενώ και στα μάτια ταιριάζει να δοθεί ένα μήκος λίγο μεγαλύτερο μέσω της επέκτασης της εξωτερικής γωνίας τους με μαύρο μολύβι ή eyeliner και μέσω της αποφυγής χρήσης μαύρου μολυβιού στο εσωτερικό τμήμα των βλεφάρων. Το ρουζ τοποθετείται κάτω από τα ζυγωματικά και τα χείλη δε χρειάζεται να τονίζονται έντονα σε ένα καθημερινό μακιγιάζ και σίγουρα όχι να «επεκτείνονται».

Κατάλληλα χτενίσματα: Τα μαζεμένα και μάλιστα «κολλημένα» και μαζεμένα μαλλιά, τα το χτένισμα τύπου wet look που ξεκινάει με έντονο τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω, καθώς και η χωρίστρα στη μέση δεν είναι χτενίσματα που σας προτείνουμε να κάνετε. Εν αντιθέσει με τα προαναφερθέντα, οι φράντζες σας ταιριάζουν απίστευτα, ενώ γενικότερα τα μαλλιά με λίγο ή περισσότερο όγκο στα πλαϊνά και τα οποία ταυτόχρονα δεν είναι επίπεδα στο κεφάλι είναι ό,τι πρέπει. Για να καλύπτετε τις έντονες γωνίες του κάτω τμήματος του προσώπου σας μπορείτε ακόμα να διατηρείτε ένα κούρεμα είτε κοντό είτε μακρύ αρκεί τα πλαϊνά να χαϊδεύουν το πρόσωπό σας.

3ος τύπος: Τριγωνικό προς τα κάτω πρόσωπο

πρόσωπο χωρίς γωνίες

Γνωρίσματα: Για να κατανοήσετε πιο σχήμα προσώπου εννοούμε, αρκεί να σχηματίσετε στο μυαλό σας την εικόνα ενός τριγώνου του οποίου η κορυφή βρίσκεται προς τα κάτω ενώ η βάση πάνω. Αναποδογυρισμένο δηλαδή από το προηγούμενο. Χαρακτηριστικά του εν λόγω τύπου προσώπου είναι το φαρδύ μέτωπο, το μυτερό πηγούνι, στενές γωνίες στην κάτω γνάθο και μάτια πυκνόφθαλμα (κοντινά).

Διορθώσεις με μακιγιάζ: Σε αυτόν τον τύπο προσώπου το μακιγιάζ πρέπει να τείνει να απαλύνει τις έντονες γωνίες που προεξέχουν, σε σημεία όπως είναι το πηγούνι και τα ζυγωματικά. Με σκιάσεις ή / και με make-up 1 τόνο πιο σκουρόχρωμο από τη βάση, σκουραίνετε τα πλαϊνά του μετώπου σας, το πηγούνι και τα ζυγωματικά. Επιπρόσθετα, χρειάζεται φωτίσετε τις γωνίες της κάτω γνάθου για να τις προβάλετε κατά κάποιον τρόπο, κάτι το οποίο γίνεται φυσικά με τη χρήση make-up ή concealer 1 τόνο ανοιχτότερο. Το ρουζ εν προκειμένω θα μπει πάνω στα ζυγωματικά, όπου πρώτα είπαμε ότι έχετε σκιάσει – σκουρύνει. Το μάτια πρέπει να βάφονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μεγαλώνουν με διεύθυνση προς τους κροτάφους. Όσον αφορά το σχήμα των φρυδιών, που είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να αποφεύγονται οι οξείες γωνίες και να προτιμάται ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα που να έχει ελαφρώς ανοδική φορά. Τέλος, μεγαλώνετε τα χείλη σας στα πλαϊνά (σε οριζόντια γραμμή δηλαδή) και αποφεύγετε το στρογγυλεμένο περίγραμμα.

Κατάλληλα χτενίσματα: Η χωρίστρα στη μέση είναι must. Τα ίσια / ισιωμένα μαλλιά που καλύπτουν ελαφρώς τα πλαϊνά του προσώπου και τα ζυγωματικά είναι πολύ όμορφα και ταιριαστά για ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες. Τα κοντά αλλά και μακριά μαλλιά που διαθέτουν φράντζα ή ακόμη καλύτερη αφέλειες στο μέτωπο είναι εξίσου κατάλληλα, ενώ τα αφτιά είναι συνήθως προτιμότερο να παραμένουν καλυμμένα. Αποφεύγετε να βάζετε τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σας πίσω από τα αφτιά σας. 

Βέβαια, αγαπητές μου, εάν εσείς αρνείστε να αλλάξετε το κούρεμα ή το χτένισμά σας ή να ακολουθήσετε τις ανωτέρω συμβουλές, εννοείται πως δε σας αναγκάζει κανείς να προβείτε σε τέτοιου είδους αλλαγές στο βωμό του να καλύψετε τις έντονες γωνίες του προσώπου σας. Το ότι είναι ένα προσωπικό σας γνώρισμα, ένα δικό σας χαρακτηριστικό σημαίνει ότι αποτελούν και κάτι διαφορετικό, κάτι που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Συνεπώς, είναι εύλογο και να μη θέλετε να το αλλάξετε ούτε να το καλύψετε! Απλώς εμείς επιλέξαμε να προβούμε στη συγγραφή του παρόντος άρθρου και στη γνωστοποίηση  των κατάλληλων τρόπων μακιγιάζ και χτενίσματος για όσες κοπέλες και γυναίκες επιθυμούν να καλύπτουν λίγο ή πολύ τις έντονες γωνίες τους προσώπου τους εφόσον οι τελευταίες ώρες – ώρες δεν τους είναι αρεστές.

Μάλιστα, όσες ενδιαφέρεστε για μερικές ακόμη συμβουλές μακιγιάζ μπορείτε να ανατρέξετε και σε άλλα άρθρα του περιοδικού μας, όπου με απλά λόγια και ένα προς ένα τα βήματα μπορείτε να αλλάξετε το πρόσωπο και τον τρόπο που βάφεστε! Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε τα ακόλουθα:

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...