Αρχική / Πρόσωπο / Πώς να μείνει το eyeliner – 6 Βασικότατες συμβουλές για να μείνει σταθερό το eyeliner
πώς να μείνει το eyeliner

Πώς να μείνει το eyeliner – 6 Βασικότατες συμβουλές για να μείνει σταθερό το eyeliner

Το eyeliner είναι ένα από τα must του μακιγιάζ για κάθε γυναίκα που θέλει να τονίζει τα μάτια της είτε λίγο είτε πολύ και να αποκτά ένα έντονο και γοητευτικό βλέμμα. Το υπέροχο αποτέλεσμα του eyeliner είναι αυτό που έχει οδηγήσει πάρα πολλές κοπέλες και γυναίκες στο να δυσκολεύονται να το αποχωριστούν κι άρα να το εντάσσουν στο καθημερινό μακιγιάζ τους, ίσως με διαφοροποιήσεις στο είδος, το μήκος και το πάχος της γραμμής κάθε φορά ανάλογα την ώρα και την περίσταση.

Έχετε παρατηρήσει πόση ώρα κρατάει το eyeliner σας πάνω στο πρόσωπό σας; Αν είναι λίγη και θα θέλατε περισσότερη, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου μας με τίτλο: Πώς να μείνει το eyeliner, όπου θα σας παράσχουμε ορισμένες πολύ βασικές και αποδοτικές συμβουλές για να κρατάει το αϊλάινερ πολλές ώρες πάνω στα μάτια σας και να μη φθείρεται το ωραίο αποτέλεσμά του,

Όσες από εσάς θέλετε να μάθετε ακριβώς πώς να βάζετε σωστά το eyeliner μπορείτε να ανατρέξετε σε δύο σχετικά άρθρα του περιοδικού μας, Δυναμική Γυναίκα, στην κατηγορία άρθρων Πρόσωπο.

 

Πώς να μείνει το eyeliner – 6 Βασικότατες συμβουλές για να μείνει σταθερό το eyeliner

Συμβουλή #1: Καλός καθαρισμός προσώπου.

Καλός καθαρισμός προσώπου = διάρκεια στο μακιγιάζ. Κανόνας. Όταν το γυναικείο πρόσωπο είναι επαρκώς και σωστά καθαρισμένο, τότε αποτελεί από μόνο του την ιδανική βάση για ένα μακιγιάζ που θα κρατήσει όλη τη μέρα ή και όλη τη νύχτα. Έτσι, το Α και το Ω και για το πώς να μείνει το eyeliner σταθερό και αναλλοίωτο στο πρόσωπό σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αν το τελευταίο έχει καθαριστεί καλά ή όχι.

Πώς μπορεί να γίνει ένας καλός καθαρισμός προσώπου; Ο πιο απλός, εύκολος, άμεσος και οικονομικός τρόπος είναι με σαπούνι και κρύο νερό· πλένετε καλά τα χέρια σας, βρέχετε το πρόσωπό σας με κρύο (ή αν δεν το αντέχετε με χλιαρό) νερό από τη βρύση, το σαπουνίζετε με ένα σαπούνι καθαρισμού σε οποιαδήποτε μορφή (αφρός, πλάκα, τζελ κ.λπ.), ξεβγάζετε με μπόλικο νερό επίσης κρύο (ή χλιαρό) και σκουπίζεστε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ταμποναριστά.

Έπειτα από αυτόν, η επιδερμίδα του προσώπου είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να απορροφήσει καλύτερα το eyeliner σας και γενικώς το μακιγιάζ σας, ενώ αν θέλετε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ η βάση δεν είναι πλέον απαραίτητη. Να θυμάστε ότι ειδικά το λιπαρό δέρμα είναι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για τη φθορά του eyeliner ή και του μακιγιάζ στο πρόσωπο, γι’ αυτό με έναν καλό καθαρισμό μπορείτε να περιορίσετε τη λιπαρότητα κι επομένως να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας.

Συμβουλή #2: Primer.

Αν έχετε επισκεφτεί τεχνίτρια νυχιών, σίγουρα θα έχετε δει ότι η πρώτη στρώση από βερνίκι που περνάει στα νύχια σας είναι το επονομαζόμενο primer. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο μακιγιάζ των ματιών. Για να μάθετε, λοιπόν, πώς να μείνει το eyeliner, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το εξαιρετικό προϊόν.

Εφαρμόζετε μία σταγόνα από το primer που έχετε προμηθευτεί στο ένα κινητό βλέφαρο κι άλλη μία σταγόνα primer στο άλλο κινητό βλέφαρο. Απλώνετε το προϊόν σε όλη την έκταση των δύο βλεφάρων χρησιμοποιώντας απλά το δάκτυλό σας και κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις για να απλωθεί ομοιόμορφα, κι όχι κινήσεις επίπεδες / ευθείες σα να τρίβετε το primer στο βλέφαρο. Πάνω από αυτό μπορείτε να βάψετε κατευθείαν τα μάτια σας με το eyeliner σας και να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο. Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε και τις επόμενες συμβουλές μας σχετικές με το πώς να μείνει το eyeliner, να κάνετε δηλαδή περισσότερα βήματα έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια παραμονής του eyeliner στα μάτια σας.

Εναλλακτικά, αντί δηλαδή για primer, μπορείτε να απλώσετε μία σταγόνα σε κάθε κινητό βλέφαρο από: α) ενυδατική κρέμα προσώπου, β) ενυδατική κρέμα ματιών, γ) κρέμα bb ή cc ή) ενυδατική κρέμα αναμειγμένη με make up (που ισοδυναμεί με μία αυτοσχέδια συνταγή τύπου bb ή cc).

Συμβουλή #3: Concealer.

Χρησιμοποιώντας λίγο concealer σε οποιαδήποτε μορφή το διαθέτετε (stick, υγρή κ.λπ.), μπορείτε να κάνετε το eyeliner σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας, μπορείτε αμέσως να απλώσετε λίγο από το concealer σας πάνω στο κινητό μέρος των βλεφάρων σας κι από πάνω το eyeliner ή και τη σκιά ματιών σας που θα κρατήσουν πολλές ώρες. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα το primer ή κάποια από τις εναλλακτικές που προαναφέραμε, έπειτα το concealer και κατόπιν το eyeliner.

Η χρησιμότητά του concealer έγκειται στη διαμόρφωση ενός matte και ομοιόμορφου δέρματος, το οποίο δύναται να υποδεχτεί υπέροχα το αϊλάινερ και να το κάνει να μείνει αναλλοίωτο πολλές πολλές ώρες!

Συμβουλή #4: Αδιάβροχο eyeliner.

Σε περίπτωση που το πρόσωπό σας παραμένει λιπαρό ακόμη και μετά από έναν καλό καθαρισμό που έχει γίνει με δροσερό νερό, τότε αυτό που μπορεί να σας εγγυηθεί το πώς να μείνει το eyeliner σταθερό στα μάτια σας χωρίς να κάνει σπασίματα και χωρίς να κάνει μουντζούρες είναι η αξιοποίηση ενός αδιάβροχου eyeliner.

Το εν λόγω αδιάβροχο καλλυντικό ανθίσταται περισσότερο στο να σπάσει ή γενικότερα να χαλάσει σε σύγκριση με ένα τυπικό αϊλάινερ, γεγονός που σημαίνει ότι έχει και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια «ζωής» πάνω σε ένα γυναικείο πρόσωπο, πόσο μάλλον σε εκείνο που τείνει να είναι λιπαρό.

Συμβουλή #5: Πούδρα.

Για τις πιο απαιτητικές από εσάς, που θέλουν να μάθουν πώς να μείνει το eyeliner σταθερό και αναλλοίωτο στα μάτια τους για ολόκληρο το 24ωρο χωρίς να χαλάσει καθόλου κι από καμία άποψη, έχουμε ακόμη ένα κόλπο που θα μοιραστούμε στην πέμπτη κι έκτη συμβουλή μας.

Αφού, λοιπόν, έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπό σας κι έχετε εφαρμόσει τουλάχιστον μία από τις πρώτες 3 ή 4 συμβουλές μας – αν όχι όλες –, τότε μετά την πρώτη στρώση αϊλάινερ περνάτε μία στρώση από λίγη πούδρα.

Με αυτόν τον τρόπο σταθεροποιείται το eyeliner και διαρκεί πολύ περισσότερο. Εντούτοις, όπως είναι λογικό, το μαύρο αποτέλεσμα του eyeliner γίνεται πιο απαλό, κάτι το οποίο μπορεί να αρέσει σε εσάς που θέλετε να μην είναι κατάμαυρο κι έντονο, αλλά να δυσαρεστεί εσάς που το θέλετε κατάμαυρο κι έντονο! Όσες ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, πολύ απλά συνεχίζετε το μακιγιάζ των ματιών σας με το ακριβώς ακόλουθο βήμα.

Συμβουλή #6: Δεύτερη στρώση eyeliner.

Μία δεύτερη στρώση από το eyeliner που διαθέτετε πάνω από την πούδρα σας είναι και το βήμα αυτό που θα μεγιστοποιήσει τη διάρκεια του εν λόγω καλλυντικού στο πρόσωπό σας και θα σας έχει πλέον μάθει πώς να μείνει το eyeliner ολόκληρο το 24ωρο αναλλοίωτο και άφθαρτο στο πρόσωπό σας.

Προσοχή! Η δεύτερη στρώση αϊλάινερ πρέπει να ακολουθεί τη σειρά των βημάτων και των συμβουλών που προαναφέρθηκαν έστω να έπεται της χρήσης πούδρας πάνω από την πρώτη στρώση eyeliner. ΜΗ βάζετε δεύτερη ή και περισσότερες στρώσεις eyeliner πάνω από την πρώτη στρώση έχοντας την εντύπωση ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε ένα πιο έντονο βάψιμο ή ένα πιο διαρκές μακιγιάζ. Παραπάνω από μία στρώσεις χωρίς πούδρα ανάμεσά τους οδηγούν σε φθορά του μακιγιάζ, που συνήθως φανερώνεται με σπασίματα.

Τώρα που γνωρίζετε ορισμένες βασικές συμβουλές – βήματα αναφορικά με το πώς να μείνει το eyeliner σταθερό και αναλλοίωτο πάνω στα μάτια σας, μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε τους πειραματισμούς για να δείτε τι από τα προαναφερθέντα σας βολεύει περισσότερο κι έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...