Αρχική / Πρόσωπο / Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά: Δες ένα προς ένα τα βήματα!
πώς να βγάλεις τα φρύδια σου

Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά: Δες ένα προς ένα τα βήματα!

Θέλεις να βγάλεις τα φρύδια σου αλλά δε γνωρίζεις ή δεν είσαι σίγουρη για το πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά και να επιτύχεις ένα καλαίσθητο, όμορφο, ορθό και περιποιημένο αποτέλεσμα; Τότε ακολούθησε κι εσύ βήμα προς βήμα τη διαδικασία που το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σου αναλύει ακολούθως, βοηθούμενη πάντοτε από τις σχετικές εικόνες στις οποίες σε παραπέμπουμε.

Αξίζει να τονίσουμε πως ακόμη κι αν έχεις πρόσφατα ή εδώ και χρόνια βγάλει και σχηματοποιήσει τα φρύδια σου, μπορείς βάσει των σχετικών φωτογραφιών και οδηγιών να βελτιώσεις το σχήμα τους, ελέγχοντας κατά πόσο ανταποκρίνονται στη μέθοδο με το πινέλο ή το μολύβι – οδηγό (αναλύεται στο 5ο βήμα).

Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά: Δες ένα προς ένα όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Πρώτο βήμα: Προμηθεύσου όλα τα απαραίτητα εργαλεία
Για να μάθεις πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά είναι ασφαλώς επιτακτικό να έχεις στη διάθεσή σου όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείς. Σε περίπτωση που δε σκοπεύεις τα αποκλειστικά δικά σου εργαλεία, αλλά θα χρησιμοποιήσεις αυτά άλλης κοπέλας, τότε μην ξεχάσεις να τα απολυμάνεις οπωσδήποτε με οινόπνευμα. Τα εργαλεία που θα χρειαστείς είναι:

  • Τσιμπιδάκι φρυδιών
  • Ψαλιδάκι φρυδιών
  • Βουρτσάκι φρυδιών και
  • Καθρεφτάκι ή καθρέφτης (σε καλό φωτισμό ή ακόμα καλύτερα κάτω από το φυσικό φως του ήλιου).

Δεύτερο βήμα: Επίλεξε το σχήμα που θέλεις να προκύψει
Εφόσον έχεις στην κατοχή σου τα τρία απαραίτητα εργαλειάκια, σειρά έχει το να αποφασίσεις ποιο σχήμα φρυδιών προτιμάς να κάνεις. Δες την εικόνα που ακολουθεί και αποφάσισε. Μπορείς μάλιστα να υιοθετήσεις και ακριβώς το σχήμα των φρυδιών που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε τύπο προσώπου (όπως δείχνει και η εικόνα) ή, διαφορετικά, να επιλέξεις όποιο σχήμα εσένα σου φαίνεται πιο όμορφο με βάση το γούστο σου κι όχι το σχήμα του προσώπου σου.

πώς να βγάλεις τα φρύδια σου

Τρίτο βήμα: Χτένισε τα φρύδια σου
Εν συνεχεία, πάρε στα χέρια σου το βουρτσάκι φρυδιών και χτένισα καλά τα φρύδια σου από την εσωτερική τους γωνία (κοντά στη μύτη) προς την εξωτερική. Θέλουμε να γίνουν λεία, ξεμπερδεμένα και να διαχωριστούν οι τρίχες μεταξύ τους.

Τέταρτο βήμα: Αφαίρεσε τις «πολύ» περιττές τρίχες με το σωστό τρόπο
Ξεκίνησε να τραβάς με το τσιμπιδάκι σου χοντρικά τις τριχούλες που είσαι σίγουρη ότι είναι εντελώς εκτός από το φρύδι που θέλεις εν τέλει να σχηματίσεις. Για παράδειγμα, οι τρίχες που ανεβαίνουν ψηλά στο μέτωπο, εκείνες που βρίσκονται πολύ κοντά στη μύτη και είναι σα να ενώνουν τα δύο φρύδια μαζί, αυτές που είναι πολύ χαμηλά προς το άνω κινητό βλέφαρο και λοιπά.

  • Το τσιμπιδάκι φρυδιών πρέπει να το κρατάς σταθερά με το δυνατό σου χέρι.
  • Με το που εντοπίζεις κάποια τρίχα προς αφαίρεση, σχεδόν ακουμπάς τη μύτη από το τσιμπιδάκι στη ρίζα της κι από εκεί την τραβάς.
  • Πάντα, η κίνηση για την αφαίρεση φρυδιών γίνεται σύμφωνα με την πορεία που έχει η κάθε τρίχα πάνω στο πρόσωπο. Παραδείγματος χάριν, οι τριχούλες από η δεξιά πλευρά του δεξί φρυδιού θέλουν τράβηγμα προς τα δεξιά, σαν προέκταση της τρίχας δηλαδή.
  • Επίσης, είναι απαραίτητο οι κινήσεις σου να είναι γρήγορες και απότομες. Αν δεν είναι ακαριαίο το τράβηγμα της κάθε τρίχας, τότε θα σου προκαλέσει πόνο, κατσάρωμα της τρίχας και όχι αφαίρεσή της στο τέλος. Μπορεί ο πόνος να σου φαίνεται δυσβάσταχτος την πρώτη φορά που θα επιχειρήσεις να βγάλεις τα φρύδια σου (κάτι που φυσικά μετά θα το θεωρείς κάτι εντελώς ανώδυνο!), ωστόσο αν θέλεις να μάθεις πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις απότομο τράβηγμα σε καθεμία από τις τριχούλες.

Πέμπτο βήμα: Ώρα για το τόξο…
Ήρθε η ώρα να μπεις στα πιο βαθιά! Μην αγχώνεσαι όμως. Εάν ακολουθήσεις ακριβώς το κόλπο που σου δείχνουμε και μέσα από τις δύο αντίστοιχες φωτογραφίες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταφέρεις να φέρεις σε πέρας επιτυχώς το πώς να βγάλεις τα φρύδια σου και μάλιστα το πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά και όμορφα! Θα χρειαστείς:

  • Ένα οποιοδήποτε μολύβι ή ακόμα καλύτερα ένα ψιλό πινελάκι για τον οδηγό – εικόνα πρώτη.
  • Ένα λευκό μολύβι ματιών (ή κάποιο άλλο ανοιχτό και ευδιάκριτο χρώμα), για τη δεύτερη εικόνα – οδηγό για τις ευθείες σου.

πώς να βγάλεις τα φρύδια σου

πώς να βγάλεις τα φρύδια σου

Καταρχάς, ακουμπάς το πινελάκι ή το μολύβι που έχεις επιλέξει ως καθοδηγητή σου πάνω στο τελείωμα της μύτης σου από την πλευρά που είναι το ένα φρύδι σου. Το φέρνεις ευθεία πάνω προς το μέτωπο και αφαιρείς όσες τρίχες εξέχουν πέρα από το μολύβι, από την εσωτερική πλευρά της μύτης. (γραμμή Α, εικόνα πρώτη)
Έπειτα, στρίβεις το μολύβι ή το πινέλο που έχεις προς την εξωτερική πλευρά του ματιού σου και με φορά προς τους κροτάφους σου. Πρέπει το πινέλο ή το μολύβι να περνάει στην ευθεία: εξωτερικό σημείο ρουθουνιού – εξωτερική γωνία ματιού – τελείωμα φρυδιού (εσύ θα βγάλεις το φρύδι σου να τελειώνει εκεί) – κρόταφοι/ τριχωτό κεφαλής. Όσες τρίχες βλέπεις ότι σου εξέχουν πιο πέρα από το σημείο που είναι το πινέλο ή μολύβι σου (κοιτάς τις εξωτερικές τρίχες που πλησιάζουν προς τις ρίζες των μαλλιών σου δηλαδή), τις βγάζεις. (γραμμή Β, εικόνα πρώτη)
Τέλος, στρέφεις περίπου προς τη μέση του ματιού σου τον οδηγό – εργαλείο σου (μολύβι ή πινέλο). Η μία άκρη του ακουμπάει και πάλι στο ρουθούνι, η άλλη φτάνει περίπου στη μέση του φρυδιού και το σημαντικό είναι να περνάει πάνω από το μάτι, από την κόρη του ματιού σου. Σύμφωνα με αυτήν την ευθεία φροντίζεις να βγάλεις τα φρύδια σου. Εκείνο θα είναι δηλαδή το σημείο που ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου να βρίσκεται η κορυφή του τόξου των φρυδιών σου. (γραμμή C, εικόνα πρώτη)

Όσον αφορά στη δεύτερη εικόνα που έχουμε προσθέσει, αυτή μπορεί να σε βοηθήσει και να σε κατευθύνει ακόμη περισσότερο στο πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά. Με το λευκό (ή άλλου χρώματος) μολύβι που σου προαναφέραμε ότι χρειάζεσαι, σχεδίασε πάνω στο πρόσωπό σου τις γραμμές που βλέπεις ακριβώς στη φωτογραφία. Είναι πάνω – κάτω οι παρόμοιου τύπου με τις κατευθυντήριες ευθείες που σου δίνει και η πρώτη εικόνα, μόνο που εδώ είναι πιο σαφείς, συγκεκριμένες και όχι νοητές αλλά σχεδιασμένες πάνω στο πρόσωπό σου για να μη γίνει λάθος. Το πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά πλέον είναι αρκετά εύκολο, πιστεύουμε.

Έκτο βήμα: Κόψιμο με ψαλιδάκι
Με το βουρτσάκι φρυδιών, χτένισε καλά τα φρύδια σου με φορά προς τα επάνω. Πάρε το ψαλιδάκι για τα φρύδια και κόψε τα μέρη εκείνα των τριχών που βλέπεις ότι προεξέχουν, ότι είναι πιο μακριά από τα άλλα άρα και ακαλαίσθητα.

Και κάπου εδώ είστε έτοιμες και ανανεωμένες, με φρύδια που ταιριάζουν απόλυτα με το πρόσωπό σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του!!!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...