Αρχική / Πρόσωπο / Μεγάλα μάγουλα: Όλα τα κόλπα για να τα κρύψεις ή… να τα αναδείξεις σωστά!
μεγάλα μάγουλα

Μεγάλα μάγουλα: Όλα τα κόλπα για να τα κρύψεις ή… να τα αναδείξεις σωστά!

Σε μία εποχή όπου το skinny από άλλους θεωρείται ωραίο και απαραίτητο για μία γυναίκα ενώ από άλλους θεωρείται ξεπερασμένο και μη σαγηνευτικό (οι δεύτεροι είναι εκείνοι και εκείνες που προτιμούν τις καμπύλες σε μία γυναίκα από τα πολύ αδύνατα σώματα), τα μεγάλα μάγουλα είναι ένα σημείο του γυναικείου προσώπου που επίσης από πολλούς θεωρούνται πολύ όμορφα και γλυκά, ενώ άλλοι τίθενται υπέρ των γωνιών στο πρόσωπο μίας γυναίκας. Αν ήμασταν μερικές δεκαετίες παλαιότερα, πάντως, τότε θα λέγαμε μετά βεβαιότητας ότι τα ζουμερά, στρουμπουλά και γενικώς μεγάλα μάγουλα είναι must χαρακτηριστικό για μία γυναίκα!

Όπως και να ‘χει, πάντως, το γυναικείο διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί με εσένα που διαθέτεις όμορφα μεγάλα μάγουλα όλα τα μυστικά για να τα κρύψεις, σε περίπτωση που δε σου αρέσουν ή που πιστεύεις ότι δε συνάδουν με αυτό που θεωρείται ως ωραίο για τα δεδομένα της εποχής. Βέβαια, αν είσαι συμφιλιωμένη με αυτό το έντονο χαρακτηριστικό σου και το θεωρείς όμορφο σου έχουμε και για την περίπτωση αυτή μυστικά για το πώς μπορείς να τα αναδείξεις σωστά. Πάμε να τα δούμε όλα!

Μεγάλα μάγουλα: Όλα τα κόλπα για να τα κρύψεις ή… να τα αναδείξεις σωστά!

Ρουζ

Όσον αφορά στο μακιγιάζ σου, το ρουζ είναι πιθανότατα το βασικότερα από τα μέσα που διαθέτεις σπίτι σου και που δύναται είτε να κρύψει τα μεγάλα μάγουλα που έχεις είτε να τα αναδείξει με πολύ όμορφο και πάνω απ’ όλα σωστό τρόπο.

Στην περίπτωση που θες να κρύψεις τα μάγουλά σου και να τα κάνεις να φαίνονται πιο μικρά / πιο αδύνατα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ρουζ σε αποχρώσεις κοντά στο δέρμα σου και λίγο έως αρκετά πιο σκούρες. Για το ποια χρώματα ρουζ μπορείς να επιλέξεις είναι καλύτερο να ρωτήσεις την υπάλληλο του καταστήματος με τα καλλυντικά που θα επισκεφτείς, η οποία ασφαλώς και θα γνωρίζει επακριβώς τι να σου προτείνει βάσει του χρώματος αλλά και του τύπου της επιδερμίδας του προσώπου σου. Αυτό που έχεις να κάνεις με το γήινο χρώμα ρουζ που θα αγοράσεις είναι να σχηματίζεις μία ευθεία γραμμή που θα βρίσκεται κάτω από το μήλο σου. Ρουφώντας το μάγουλό σου προς τα μέσα θα δεις να σχηματίζεται μία νοητή ευθεία κάτω από το μήλο σου, αυτήν ακριβώς που θα χρωματίσεις με το ρουζ. Η γραμμή αυτή μπορεί να τραβηχτεί μέχρι και πίσω στο σημείο που ξεκινάει το αφτί σου. Να επισημάνουμε τα εξής: όταν θέλεις να κρύψεις τα μεγάλα μάγουλα και να τα κάνεις να φαίνονται πιο αδυνατισμένα εκτελώντας τη διαδικασία contouring  που μόλις σου εξηγήσαμε, είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιείς χοντρό και φουντωτό πινέλο εφαρμογής του ρουζ, αλλά ένα πιο λεπτό που να βοηθάει το να σχηματιστεί η ευθεία. Επίσης, είναι ακόμη πιο σημαντικό η ευθεία αυτή με το σκουρόχρωμο ρουζ να γίνει σωστά, κάτι που προαπαιτεί την καλή ανάμειξή του(blending)  με τη βάση (make up) που έχεις απλώσει στο πρόσωπό σου.

Αν θες να αναδείξεις τα μάγουλά σου, θα κινηθείς σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Καταρχάς, θα φροντίσεις να προμηθευτείς ένα ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ ή ροδακινί. Πρόσεξε: μην πας και πάρεις τίποτα έντονα κόκκινα ή φούξια, τίποτα πορτοκαλί ρουζ ή τίποτα σε σκούρες αποχρώσεις τύπου βαθύ μπορντό, μοβ κ.λπ.! Τέτοιου είδους επιλογές σε καμία περίπτωση δε θα αναδείξουν τα μεγάλα μάγουλα που έχεις με σωστό και ωραίο τρόπο. Αντιθέτως, το ροδακινί και το ροζάκι για παράδειγμα αποτελούν χρώματα που θα κάνουν τα μαγουλάκια σου ακόμα πιο γλυκά, ακόμα πιο όμορφα, ακόμα πιο χαριτωμένα, ακόμα πιο λαμπερά απ’ ότι είναι. Όσον αφορά στον τρόπο εφαρμογής του, είναι επίσης διαφορετικός από τον τρόπο που προαναφέρθηκε στην περίπτωση που θες να κάνεις τα μεγάλα μάγουλα να φαίνονται πιο μικρά. Εν προκειμένω, το ρουζ μπαίνει με πινέλο ειδικό για ρουζ κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις ακριβώς πάνω στο μήλο του κάθε ένα από τα δύο μήλα σου. Δεν πρέπει, όμως, να βάλεις πολλή ποσότητα διότι θα φαίνεσαι σαν… κλόουν, μιας και τα χρώματα αυτά δεν αναμειγνύονται με τη βάση σου (με το make up σου δηλαδή) όπως τα προηγούμενα στη διαδικασία του contouring. Κάτι ακόμα που θέλουμε να σου τονίσουμε είναι το θέμα του αν το ρουζ που θα πάρεις θα είναι matte ή με λίγο ή πολύ glitter. Η απάντησή μας εδώ λαμβάνει υπ’ όψιν της διαφορετικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα: αν πρόκειται να βγεις βράδυ, το glitter είναι must, άρα αν έχει χρυσόσκονη το ρουζ σου κανένα πρόβλημα· αν το θες για πρωί, το glitter είναι απαγορευτικό· αν το ρουζ που θα πάρεις έχει ελάχιστη χρυσόσκονη για λάμψη, τότε κάνει για όλη τη μέρα, δεδομένου ότι έχεις την αντίστοιχη φρέσκια διάθεση!

Χτένισμα

Ο τρόπος με τον οποίον είναι φτιαγμένα τα μαλλιά σου διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στο πώς θα φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπό σου και, κυρίως, τα μάγουλά σου. Όταν έχεις, λοιπόν, μεγάλα μάγουλα, ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέχεις είναι το styling των μαλλιών σου.

Αν θες να κρύψεις τα μεγάλα μάγουλα που πιστεύεις ότι έχεις, τότε αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να μαζεύεις όλα μα όλα τα μαλλιά σου πίσω ή / και ψηλά. Χαμηλές και ψηλές πλεξίδες, χαμηλοί και ψηλοί κότσοι, χαμηλές και ψηλές αλογοουρές απαγορεύονται, διότι όπως καταλαβαίνεις αφήνουν εκτεθειμένη όλη την έκταση του προσώπου σου και τα μάγουλά σου. Μάλιστα, όσο πιο σφιχτά πιασμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο μεγάλα μάγουλα θα φαίνεται ότι έχεις. Επομένως, δεν κάνεις τέτοια χτενίσματα και πόσο μάλλον σφιχτά. Επειδή, όμως, όλες οι γυναίκες είμαστε ακόμη πιο όμορφες με τα μαλλιά μαζεμένα, θα ήταν λάθος από μεριάς μας να σε παροτρύνουμε να μην τα μαζεύεις ποτέ. Μπορείς, λοιπόν, κάλλιστα να τα μαζεύεις σε ό,τι χτένισμα επιθυμείς, αρκεί να αφήνεις ένα τουφάκι μαλλιών από κάθε μεριά να είναι χαλαρά πεσμένο μπροστά στο πρόσωπό σου. Με τον τρόπο αυτό και κρύβεις μέρος από τα μεγάλα μάγουλα και γίνεσαι ακόμα πιο γλυκιά. Στην τελευταία περίπτωση, φυσικά, το ρουζ με τη διαδικασία του contouring που αναφέραμε στην αρχή είναι βασική, μιας και θέλεις να φαίνονται πιο λεπτά τα μεγάλα μάγουλα που έχεις και χωρίς στρογγυλάδες.

Αν θες να αναδείξεις τα μάγουλά σου, τότε μπορείς και πάλι να τα μαζεύεις κι είτε να αφήνεις ένα τουφάκι από τη μία ή και από τις δύο πλευρές μπροστά είτε και όχι. Λίγο ροδαλό ρουζάκι πάνω στα μήλα των μαγούλων σου θα σε κάνει ακόμα πιο γλυκιά και λαμπερή, ενώ παράλληλα θα αναδείξει τα αφράτα μάγουλά σου! Ωστόσο, θέλουμε να προσέχεις κάτι στο σημείο αυτό: το πόσο μεγάλο ή μικρό κεφάλι έχεις είναι σημαντικό για το αν σου ταιριάζει να μαζέψεις όλα τα μαλλιά σου πίσω και να αναδείξεις σωστά τα μεγάλα μάγουλα σου. Διότι αν έχεις μεγάλο κεφάλι και μεγάλα μάγουλα, τότε θα είναι δύσκολο να χειριστείς μόνη σου την κατάσταση, να μαζέψεις μόνη σου τα μαλλιά σου με τρόπο που να ταιριάζει απόλυτα σωστά και να βάψεις μόνη σου τα μήλα με τρόπο που να τα αναδεικνύει σωστά και τελικά να μην έχεις ένα αποτέλεσμα που να σε παχαίνει.

Κούρεμα

Ο τρόπος που είναι κουρεμένα τα μαλλιά σου είναι το ίδιο σημαντικός σε σχέση με τα μεγάλα μάγουλα που διαθέτεις ως χαρακτηριστικό του προσώπου σου.

Αν θες να κρύψεις τα μεγάλα μάγουλα που έχεις, θα χρειαστεί καταρχάς να αφήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν λίγο, έτσι ώστε να είναι τουλάχιστον μεσαίου μεγέθους. Τα πολύ κοντά μαλλιά (τύπου αγορέ, τύπου καρέ και τα συναφή) το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τονίσουμε περισσότερο τη στρογγυλάδα που έχουν τα μάγουλά σου κι άρα αποκλείεται με τον τρόπο αυτόν να τα κρύψεις. Δεν είναι, όμως, απαραίτητο να έχεις πολύ μακριά μαλλιά για να καλύψεις τα μεγάλα μάγουλα. Είπαμε, ένα μεσαίο μήκος αρκεί και με το παραπάνω! Οι αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο είναι απαγορευτικές γιατί επίσης τονίζουν ακόμη περισσότερο τα αφράτα σου μαγουλάκια, ενώ μπορείς να προτιμήσεις να έχεις λίγες τούφες πιο κοντές από τη μία ή και από τις δύο πλευρές του προσώπου σου, τύπου πλαϊνή φράντζα αλλά να μην είναι πολύ πυκνή. Τέλος, τα φιλαριστά μαλλιά, αυτά που στο πάνω μέρος τους είναι πιο κοντά ώστε να δίνεται η αίσθηση της κίνησης στο μαλλί, είναι απαγορευτικά μιας και μαζί με την κίνηση στο μαλλί προσδίδουν αύξηση του όγκου του προσώπου, κι όταν έχεις μεγάλα μάγουλα αυτό δεν το θέλεις.

Αν θες να αναδείξεις τα μάγουλά σου, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με το τι χτένισμα πρέπει να κάνεις και το τι χτένισμα δεν πρέπει να κάνεις. Οι αφέλειες μπροστά στο μέτωπο είναι μία πολύ καλή ιδέα. Εξίσου καλή ιδέα αποτελεί και το φιλάρισμα στα μεσαίου ή μεγάλου μήκους μαλλιά.

Επιδερμίδα

Σε κάθε περίπτωση, είτε θέλεις να κρύψεις τα μεγάλα μάγουλα που η μαμά σου και η μαμά φύση σου χάρισε είτε θέλεις να τα αναδείξεις με τον κατάλληλο τρόπο, είναι μείζονος σημασίας να έχεις μία απαλή, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Έτσι, και θα μπορείς να βαφτείς ωραία και σωστά και, κυριότερα, θα φαίνεσαι φρέσκια, νέα και όμορφη χωρίς καν μακιγιάζ.

Ενδεικτικά, θα σου δώσουμε σύντομα ορισμένα tips για να φαίνονται όμορφα και ζουμερά τα μάγουλά σου και η επιδερμίδα του προσώπου σου:

  • Να πίνεις αρκετό μέσα στην ημέρα σου (τουλάχιστον 1 λίτρο).
  • Να τρως μία μερίδα λαχανικά την ημέρα.
  • Να τρως ένα φρούτο την ημέρα.
  • Να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα πριν πέσεις για το βραδινό ύπνο.
  • Να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε πρωί με άφθονο νερό κι ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν.
  • Να χρησιμοποιείς αντηλιακό προσώπου ή make up με δείκτη spf τουλάχιστον 15 όταν πρόκειται να εκτεθείς στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου κάθε 15 ημέρες μία μάσκα ενυδάτωσης, τόνωσης και καθαρισμού του προσώπου σου. Μπορείς να αγοράσεις μία έτοιμη. Μπορείς, φυσικά, να αναζητήσεις στα άρθρα του περιοδικού μας σπιτικές μάσκες προσώπου, που – δόξα τω Θεώ! – έχουμε μιλήσει για πάρα πολλές.

Μην ξεχνάς ότι τα μεγάλα μάγουλα είναι σε κάνουν να φαίνεσαι όμορφη, φρέσκια και γλυκιά. Όταν έχεις μεγάλα μάγουλα, το πέρασμα του χρόνου δε σκιαγραφείται στο μεγάλο αυτό μέρος του προσώπου σου, παρά μόνο σε άλλα σημεία όπως έξω από τα μάτια. Αν έχεις μεγάλα μάγουλα, κρίμα είναι να τα κρύβεις! Αναδείκνυέ τα, πάντοτε με το σωστό τρόπο!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...