Αρχική / Πρόσωπο / Μάτια με αϊλάινερ – Σωστός τρόπος εφαρμογής και συμβουλές μακιγιάζ
μάτια με αϊλάινερ

Μάτια με αϊλάινερ – Σωστός τρόπος εφαρμογής και συμβουλές μακιγιάζ

Τα μάτια με αϊλάινερ (eyeliner) είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μακιγιάζ που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα και κάθε κοπέλα σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα της αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση.

Σημειωτέον ότι τα μάτια με αϊλάινερ αποτελούν ένα διαχρονικά υπέροχο μακιγιάζ, που καθιστά τα θηλυκά μάτια ακόμη πιο θηλυκά, σαγηνευτικά κι ελκυστικά, το γυναικείο βλέμμα άλλοτε πιο γλυκό, άλλοτε πιο έντονο, καθηλωτικό και σέξι, ενώ το πρόσωπο μιας κοπέλας ή γυναίκας περιποιημένο, ωραία μακιγιαρισμένο και θελκτικό.

Μάτια με αϊλάινερ – Σωστός τρόπος εφαρμογής του eyeliner και συναφείς συμβουλές

Μορφές eyeliner

Το eyeliner κυκλοφορεί στο εμπόριο σε αρκετές διαφορετικές μεταξύ τους μορφές. Οι συνηθέστερες – όσον αφορά στη μαζική αγορά και χρήση τους – είναι το αϊλάινερ σε μορφή μαρκαδόρου, το αϊλάινερ σε ρευστή μορφή εντός ενός μικρού δοχείου (τύπου μανό) το οποίο απλώνεται με ένα πινελάκι, καθώς επίσης και το αϊλάινερ σε παχύρρευστη μορφή εντός ενός δοχείου (όπως αυτό που βρίσκονται οι μεμονωμένες σκιές ματιών) το οποίο απλώνεται με ένα ξεχωριστό εργαλείο μακιγιάζ – πινέλο και πάλι.

Είναι σημαντικό μια γυναίκα που θέλει να φορέσει αυτό το προϊόν να έχει επίγνωση των βασικότερων ή ακόμα και όλων των μορφών του eyeliner, καθώς παράλληλα και να έχει δοκιμάσει μπόλικες από αυτές τις μορφές, έτσι ώστε να γνωρίζει ποια από τις υπάρχουσες μορφές eyeliner της ταιριάζει, μπορεί να τη χειριστεί και εν τέλει να επιτυγχάνει πάντοτε όμορφα και ορθώς βαμμένα μάτια με αϊλάινερ.

Χρώματα eyeliner

Επιπλέον, το αϊλάινερ μπορείς να το βρεις στα καταστήματα και σε ποικιλία χρωμάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε καλλυντικό προϊόν/ προϊόν μακιγιάζ. Όπως, λοιπόν και το μολύβι ματιών και η mascara για τις βλεφαρίδες, έτσι και το eyeliner υπάρχει στα χρώματα μαύρο, γκρι, μπλε, καφέ, μπορντό, μωβ, πράσινο και διάφορα άλλα.

Το μαύρο είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής και safe επιλογή, η οποία μάλιστα εγγυάται την επίτευξη ενός τέλειου, έντονου και σαγηνευτικού μακιγιάζ προσώπου με επίκεντρο τα μάτια με αϊλάινερ. Μπορείς να το φορέσεις εντελώς μόνο του στα μάτια, χωρίς δηλαδή σκιά, μολύβι ή mascara, ενώ ένας υπέροχος τρόπος για μακιγιάζ στα μάτια με αϊλάινερ είναι να παραλειφθεί μόνο η σκιά και να χρησιμοποιηθούν τα τρία προαναφερόμενα (αϊλάινερ, μάσκαρα και μολύβι ματιών).

Το καφέ και το γκρι είναι επίσης όμορφες επιλογές σε χρώματα eyeliner, τα οποία έχουν ένα πιο απαλό αποτέλεσμα – σίγουρα όχι τόσο έντονο όσο το μαύρο χρώμα δηλαδή, ενώ μπορούν να ταιριάξουν με κατάλληλη σκιά και να δημιουργήσουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ αυτό.

Όσον αφορά το μπλε, είναι μία εκπληκτική επιλογή για πιο εναλλακτικά (alternative) ή/ και εκκεντρικά look, ενώ εάν έχεις γαλανά μάτια θα σου τα τονίσει με πολύ ωραίο τρόπο. Εάν προτιμήσεις κάποια φορά το μπλε αϊλάινερ, αξίζει τον κόπο να το συμπληρώσεις με μπλε σκία ίσως και χωρίς καμία αμφιβολία με μπλε μάσκαρα βλεφαρίδων.

Σωστός τρόπος εφαρμογής αϊλάινερ

Το συγκεκριμένο προϊόν μακιγιάζ είναι δυνατό να φορεθεί με ποικίλους τρόπους. Θα έχεις δει σίγουρα κοπέλες που προτιμούν να βάζουν μία πολύ λεπτή γραμμούλα κοντά στις άνω βλεφαρίδες τους μόνο, ίσα – ίσα προκειμένου να τονίσουν ελαφρώς το βλέμμα τους. Θα έχεις, ωστόσο, δει και γυναίκες που επιλέγουν πιο παχιές γραμμές στα μάτια με αϊλάινερ, γραμμές που καταλήγουν και εκτός του κινητού βλεφάρου έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα γατίσιο βλέμμα. Επομένως, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος εφαρμογής του eyeliner ο οποίος να αποτελεί πανάκεια, αλλά διάφοροι τρόποι που ποικίλουν βάσει του αποτελέσματος που επιθυμείς κάθε φορά να επιτύχεις. Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένες συμβουλές μακιγιάζ που ταιριάζουν σε κάθε στυλ μακιγιάζ στα μάτια με αϊλάινερ, τις οποίες και θα σου παραθέσουμε ακριβώς ακολούθως:

Συμβουλή 1η: Επίλεξε το κατάλληλο αϊλάινερ για εσένα. Αυτό έχει να κάνει με όσα αναφέραμε πρωτύτερα, σχετικά με τα χρώματα και κυρίως τις μορφές του eyeliner που κυκλοφορούν στην αγορά. Για να έχεις ωραία μακιγιαρισμένα μάτια με αϊλάινερ είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν καλύτερα και, το βασικότερο, ποια μορφή eyeliner θεωρείς βολική και εύχρηστη για εσένα.

Συμβουλή 2η: Με το «καλό» σου χέρι, κράτησε το αϊλάινερ. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το χέρι σου που είναι πιο δυνατό, σταθερό και το οποίο είναι λιγότερο επιρρεπές στην αστάθεια, για να οδηγηθείς σε ένα ωραίο μακιγιάζ προσώπου με έμφαση τα  μάτια με αϊλάινερ. Ειδάλλως, μην το προσπαθήσεις καν!

Συμβουλή 3η: Ξεκίνησε από την εξωτερική γωνία του ματιού σου. Αυτό ίσως και είναι το συνηθέστερο σφάλμα στο οποίο πολλές από εμάς έχει συμβεί να εμπέσουμε στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε μάτια με αϊλάινερ· το ότι ξεκινήσαμε τη γραμμή του eyeliner από το εσωτερικό, την εσωτερική γωνία του ματιού μας. Να ξέρεις πως αυτή η τεχνική είναι εσφαλμένη, καθώς σου υπόσχεται την επικείμενη… αποτυχία του μακιγιάζ σου!… Και τώρα που το γνωρίζεις, στην επόμενη προσπάθειά σου να φορέσεις σωστά το συγκεκριμένο προϊόν μακιγιάζ θα ξεκινήσεις τη γραμμή από το τελείωμα των ματιών σου, την εξωτερική γωνία τους δηλαδή και σταδιακά θα την επεκτείνεις προς την εσωτερική γωνία τους. Πρώτα ολοκληρώνεις με το ένα μάτι, έπειτα συνεχίζεις με το άλλο.

Συμβουλή 4η: «Κόλλησε» τη γραμμή του αϊλάινερ με τις ρίζες των βλεφαρίδων σου. Όταν το eyeliner δεν έχει εφαρμοστεί κολλητά στις βλεφαρίδες, τότε μένουν κάποια απειροελάχιστα κενά, τα οποία, όταν ανοίγουμε τα μάτια μας, φαίνονται κάπως μεγαλύτερα, συνεπώς και το αποτέλεσμα στα μάτια με αϊλάινερ δεν είναι και το επιθυμητό. Φρόντισε, λοιπόν, όταν τραβάς σιγά-σιγά τη γραμμή προς την εσωτερική γωνία των ματιών σου, η βάση της να έγκειται στην εξωτερική πλευρά των ριζών των βλεφαρίδων των άνω βλεφάρων σου, άσχετα από το πόσο λεπτή ή χοντρή αποφασίσεις να κάνεις τη γραμμή του eyeliner.

Συμβουλή 5η: Σχετικά με το πάχος και το μήκος της γραμμής του αϊλάινερ αλλά και το υπόλοιπο μακιγιάζ προσώπου… η απόφαση συνιστά εντελώς δική σου επιλογή που προφανώς και θα συνάδει με τα γούστα σου.

  • Εάν θέλεις να επιτύχεις γατίσιο – έντονο – βλέμμα, η γραμμή πρέπει να είναι πιο παχιά, κυρίως όσο πλησιάζει προς την εξωτερική γωνία των ματιών σου. Γι’ αυτό, και θα κάνεις απανωτές ψιλές γραμμούλες, από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία των ματιών σου πάντα, οι οποίες ωστόσο και θα καταλήγουν όλο και πριν φτάσεις στην εσωτερική γωνία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσεις μία γραμμή που θα είναι πιο φαρδιά όσο καταλήγει το μάτι, και που θα κάνει ένα έντονο βλέμμα. Αυτό που απομένει είναι να κάνεις στο τελείωμα και μία μικρή, ψιλή γραμμή, η οποία να ενώνει νοητά την απόληξη του φρυδιού σου με την εξωτερική γωνία του ματιού σου. Για το τελευταίο, ένα μικρό κομμάτι σιλοτέιπ κολλημένο στην εξωτερική γωνία του ματιού σου που θα την ενώνει με την κατάληξη του φρυδιού σου είναι μία πάρα πολύ καλή λύση!
    Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να βάλεις μαύρο μολύβι (και στην εσωτερική «κυκλική γωνία» των ματιών σου), μαύρη mascara, έντονη σκιά (δες στα άρθρα μας μάλιστα πώς να επιτύχεις ένα τέλειο μακιγιάζ με τονισμένα μάτια ή ακόμη και με smokey eyes) και τέλος να αφήσεις εντελώς άβαφα τα μάγουλα και τα χείλη σου ή, εναλλακτικά, να φορέσεις ένα άχρωμο ή nude κραγιόν.
  • Εάν θέλεις να επιτύχεις καθημερινό – απαλό – μακιγιάζ, τότε η γραμμή σίγουρα δε θα είναι προεκταμένη πολύ έξω από την εξωτερική γωνία των ματιών σου. Μπορείς ωστόσο να την κάνεις πιο παχιά προς τα έξω (όπως προαναφέραμε), αλλά μπορείς και να την κάνεις όλη πιο λεπτή.
    Στην εν λόγω περίπτωση, τα μάτια με αϊλάινερ μπορείς να τα συνοδέψεις με ένα κραγιόν οποιουδήποτε χρώματος (ανοιχτό ροζ, φούξια, κόκκινο, μπορντό, nude ροζ), αφού τα μάτια σου δε θα είναι πάρα πολύ έντονα. Επίσης, λίγο χρωματάκι στα μάγουλα θα ήταν πάρα πολύ όμορφο, ενώ το μολύβι ματιών, οι σκιές ματιών και η μάσκαρα δε συνιστώνται.
x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...