Αρχική / Πρόσωπο / Λάθη με το κραγιόν – Ποια είναι και πώς να τα αποφύγετε
λάθη με το κραγιόν

Λάθη με το κραγιόν – Ποια είναι και πώς να τα αποφύγετε

Το κραγιόν είναι ένα προϊόν του μακιγιάζ που κάθε γυναίκα, όπως και να είναι τα χείλη της, πρέπει να επιλέγει να φοράει στο πρόσωπό της ακόμα κι όταν δε θέλει να βαφτεί περαιτέρω. Διότι το κραγιόν, στα διάφορα χρώματά του, έχει να δώσει και κάτι διαφορετικό στο γυναικείο πρόσωπο, καθιστώντας το πάντοτε πιο όμορφο και περιποιημένο ακόμη κι όταν φοριέται μεμονωμένα χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Ασφαλώς, και σε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ προσώπου, το κραγιόν είναι άκρως απαραίτητο.

Ενώ, λοιπόν, οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε σε θεωρητικό επίπεδο πώς πρέπει να μπαίνει το κραγιόν στα χείλη μας, πολλές φορές εμπίπτουμε σε κάποια λάθη με το κραγιόν που χρησιμοποιούμε. Είτε επειδή βιαζόμαστε είτε επειδή ξεχνιόμαστε είτε επειδή μειώνουμε τη σημασία ορισμένων καίριων βημάτων πριν και κατά τη διάρκεια αξιοποίησης του κραγιόν, το αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει δεν είναι το επιθυμητό ούτε τόσο ωραίο.

Τα συνηθέστερα και βασικότερα λάθη με το κραγιόν που το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει συγκεντρώσει για εσάς αλλά και το πώς να τα αποφύγετε θα μας απασχολήσουν στη συνέχεια του άρθρου μας.

Έχουμε και λέμε!…

Λάθη με το κραγιόν – Ποια είναι και πώς να τα αποφύγετε

1. Δεν κάνετε απολέπιση στα χείλη σας

Ίσως το χειρότερο από τα λάθη με τα κραγιόν να είναι η παράλειψη της απολέπισης των χειλιών πριν την εφαρμογή του. Τα χείλη σας είναι αναγκαίο να είναι απαλά και ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους προκειμένου το προϊόν με το οποίο θα έρθουν σε επαφή να εφαρμοστεί εξίσου ομοιόμορφα κι άρα να έχει ένα οπτικώς όμορφο αποτέλεσμα. Όταν τα χείλη σας δεν είναι απολεπισμένα, τότε σωρεία νεκρών κυττάρων αλλά πιθανώς και ξηρά τμήματα καλύπτουν την επιφάνειά τους και, ως εκ τούτου, το κραγιόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά.

Από εδώ και στο εξής, θα φροντίζετε κάμποσα λεπτά πριν από τη στιγμή που σκοπεύετε να βαφτείτε να κάνετε μία καλή απολέπιση στα χείλη σας. Για αυτήν μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο προϊόν σε οποιαδήποτε μορφή (πλάκα σαπουνιού, τζελ, αφρώδες σαπούνι κ.λπ.) ή, ακόμα καλύτερα, να φτιάξετε οι ίδιες το δικό σας scrub χειλιών με δύο υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Ακολουθεί η DIY συνταγή:

DIY Scrub χειλιών:

Υλικά:

  • Λίγη λευκή ή καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και
  • Λίγο ελαιόλαδο (ή εναλλακτικά αμυγδαλέλαιο) σε ίση ποσότητα με τη ζάχαρη.

Διαδικασία:

Παίρνετε ένα μικρό μπολάκι αν θέλετε να φτιάξετε τη συνταγή για μία χρήση ή κάποιο μικρό δοχείο από προηγούμενο προϊόν το οποίο είναι πλέον άδειο και καλά πλυμένο αν θέλετε να αποθηκεύσετε περισσότερη ποσότητα από τη συνταγή για πολλαπλές χρήσεις. Ρίχνετε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο μείγμα θέλετε να ετοιμάσετε· για 1 χρήση χρειάζεστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη) κι αμέσως προσθέτετε ίση ποσότητα από λάδι ελιάς ή εναλλακτικά από αμυγδαλέλαιο. Με ένα πιρουνάκι ανακατεύετε τα δύο υλικά και η συνταγή είναι έτοιμη. Με το δάκτυλό σας, απλώνετε το μείγμα στην επιφάνεια των χειλιών σας και κάνετε ένα μέτριας έντασης μασάζ κυκλικών κινήσεων. Ξεπλένετε με κρύο νεράκι από τη βρύση και σκουπίζετε ταμποναριστά με μία βαμβακερή πετσέτα για να παραμείνουν μαλακά τα χείλη σας. Μετά από μερικά λεπτά, κι αφού ακολουθήσετε και το παρακάτω βήμα, είστε έτοιμες να βάλετε το κραγιόν σας, έχοντας αποφύγει ορθά ορισμένα από τα κοινά λάθη με το κραγιόν.

2. Δεν ενυδατώνετε τα χείλη σας

Η ενυδάτωση είναι το δεύτερο κύριο βήμα που χρήζει εφαρμογής έτσι ώστε να αποφεύγεται τα λάθη με το κραγιόν που σας οδηγούν στο να μην κρατάει για πολλές ώρες ή να μην έχει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Προαπαιτούμενό της είναι η απολέπιση. Η ενυδάτωση έπεται της απολέπισης και δεν επαρκεί μόνη της.

Όταν τα χείλη σας δεν είναι πρώτα απολεπισμένα και κατευθείαν ενυδατωμένα, τότε σίγουρα δημιουργούνται ορισμένα ξηρά σημεία πάνω τους που αλλοιώνουν δραματικά την όψη του κραγιόν.

Τρεις είναι οι κανόνες για να απαλλαγείτε από το παραπάνω και να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα με το κραγιόν σας:

  • Μία σταγόνα από ενυδατική κρέμα προσώπου αμέσως μετά την απολέπιση και τουλάχιστον 5 λεπτά πριν μπει το κραγιόν.
  • Κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας (γιατί η σωστή ενυδάτωση, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, ξεκινάει εκ των έσω).
  • Lip balm ή κάποιο προϊόν τύπου liposan σε άβαφα χείλη κάποια στιγμή μέσα στη μέρα ή ακόμα καλύτερα πριν από το βραδινό ύπνο.

3. Χρησιμοποιείτε matte κραγιόν

Τα ματ κραγιόν δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικά. Ίσα – ίσα που το αποτέλεσμα που δίνουν συνήθως είναι αρκετά όμορφο και διαφορετικό σε σχέση με κάποιο πιο glossy ή liquid προϊόν.

Ωστόσο, όταν τα χείλη σας έχουν την τάση να ξηραίνονται σχετικά εύκολα και γρήγορα, φορώντας ένα ματ κραγιόν απλά κάνετε ακόμη ταχύτερη την πρόκληση ξηρότητας και εμφανές το πρόβλημά της.

Σε όσες, λοιπόν, από εσάς τα χείλη ξηραίνονται εύκολα, είτε επειδή δεν ακολουθείτε τους τρεις θεμελιώδεις κανόνες που προαναφέραμε είτε επειδή έτσι είναι η επιδερμίδα σας, καλό θα ήταν να μην επιλέγετε matte υφές στα χείλη σας, μιας και θα είναι ένα πολύ βασικό από τα λάθη με το κραγιόν που θα κάνετε.

4. Επιλέγετε διαφορετικές αποχρώσεις σε κραγιόν και liner

Παλαιότερα, στα ‘90s επί παραδείγματι, ήταν must το κραγιόν και το lip liner να είναι διαφορετικού χρώματος. Σήμερα, όμως, θεωρείται ωραίο κι επομένως προτιμητέο μία γυναίκα να φοράει κραγιόν και μολύβι στα χείλη της που να είναι σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή ή εντελώς όμοια απόχρωση.

Μάλιστα, φορώντας κραγιόν και liner σε όμοιες αποχρώσεις, μπορείτε να επιτύχετε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, που θα σας αρέσει, θα αρέσει σε όλους και σε όλες, θα διαρκεί περισσότερη ώρα και, το κυριότερο, θα είναι διαχρονικό μιας και πάντοτε θα είναι εντός μόδας!

Tip: Για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν σας, δεν έχετε παρά να περάσετε πρώτα μία στρώση σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σας με το μολύβι σας, έπειτα μία στρώση παντού με το κραγιόν σας και τέλος να γεμίσετε ξανά τα χείλη με το μολύβι σας.

5. Κατά το σχεδιασμό του περιγράμματος

Καταρχάς, ένα από τα λάθη με το κραγιόν είναι η μη χρησιμοποίηση μολυβιού πριν από αυτό. Το lip liner καθιστά το κραγιόν σας πιο σταθερό και συνεπώς αναλλοίωτο για πολλές ώρες, ενώ χαρίζει κι ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πάντοτε απαραίτητο.

Κατά δεύτερον, ένα επιπλέον από τα λάθη με το κραγιόν είναι το λεγόμενο overlining, όταν δηλαδή, στην προσπάθειά σας να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο μεγάλα, βγάζετε τη γραμμή του μολυβιού αρκετά έξω από τα χείλη σας, κάτι που όπως είναι λογικό καθίσταται εμφανές.  Εννοείται πως μπορείτε να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται λίγο πιο μεγάλα και ζουμερά με το να προεκτείνεται το περίγραμμά τους αρχικά με το lip liner. Μόνον, όμως, λίγα χιλιοστά πιο έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών σας κι όχι παραπάνω.

Κατά τρίτον, ο τρόπος σχεδιασμού του περιγράμματος συμβαίνει σε μερικές γυναίκες να πραγματοποιείται εσφαλμένα. Όταν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, θα ξεκινάτε πάντοτε από το κέντρο του άνω χείλους, χρωματίζοντας τις γωνίες του, και σιγά – σιγά θα τραβάτε τις γραμμές έως τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών σας. Το ίδιο ισχύει και για το κάτω χείλος όπου επίσης πρέπει να ξεκινάτε το περίγραμμα με το liner από το κέντρο και να προεκτείνετε τη γραμμή προς τη μία εξωτερική γωνία και τέλος τη γραμμή προς την αντίθετη εξωτερική γωνία των χειλιών σας. Εν ολίγοις, το να ξεκινάτε μία συνεχή γραμμή από τη μία εξωτερική γραμμή και να χρωματίζετε με μιας όλη την πορεία των χειλιών σας καταλήγοντας στην ουσία πάλι κοντά στο σημείο εκκίνησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη με το κραγιόν και με το μολύβι σας.

Και, τέλος, όσον αφορά στα λάθη με το κραγιόν και συγκεκριμένα με το lip liner, ΜΗΝ κάνετε μόνο το περίγραμμα! Δεν είναι εντελώς λάθος, ωστόσο δεν είναι και ορθό. Προτιμήστε να βάφετε με το μολύβι χειλιών και ολόκληρη την επιφάνειά τους αφού πρώτα φυσικά σχηματίσετε με τον προαναφερόμενο τρόπο το περίγραμμά τους. Έτσι, θα πετυχαίνετε και το να μένει το κραγιόν αναλλοίωτο και σταθερό στα χείλη σας ολόκληρη την ημέρα και να φαίνεται πιο όμορφο και πιο ολοκληρωμένο.

Αυτά είχαμε να σας πούμε αναφορικά με τα λάθη με το κραγιόν και το πώς να τα αποφύγετε. Είτε έχετε λεπτά είτε έχετε φουσκωτά χείλη, μη διστάσετε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας!!

x

Check Also

γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο

Γιατί ξεφλουδίζει το πρόσωπο –  Πώς να το αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με αυτήν ...

χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

13 Καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες μάσκες προσώπου είναι στα χέρια σας! Φρούτα και λαχανικά ...

έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Έλαια για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμες και μάσκες για να προσφέρουμε στην ...